Results 31 to 38 of 38
Thread: Καλος ακροατής
-
10-11-2007, 21:37 #31
χεχε...τί έχω γιατρέ μου?ειμαι καλα?!
κ να φανταστεις οτι νομιζουν πως το κανω επίτηδες...αμ δε!!!!
- 10-11-2007, 21:42 #32
Originally posted by La_ViTa
Originally posted by krino
Ας διαχωρισω ελαφρα την θεση μου και να πω οτι δεν διατιθομαι εν λευκω να κανω διαλογο με τον οποιοδηποτε.
Διαλογο κανω με ατομα τα οποια με τα δικα μου κριτηρια κρινω οτι μπορουν να ακουσουν (ισως και αυτοι που με ακουνε να κανουν το ιδιο), να αφομοιωσουν και να επεξεργαστουν την σκεψη μου.
Εν ολιγεις δεν θεωρω οτι ολοι μπορουν να κουβεντιασουν με ολους και πλεον εχω σταματησει να ματαιοπονω τον εαυτο μου.
Συνηθως δεν με ενδιαφερει να γινει αποδεκτη η αποψη μου, μαλιστα αδιαφορω για αυτο.
Εκεινο που μελετω και προσεχω ειναι το πως σκεπτονται και κινουνται οι αλλοι.
Γενικα παρατηρω τα παντα, σχολια, αποψεις, συμπεριφορες ακομα και το τελευταιο γραμμα.
Στην συνεχεια αναλυω την σκεψη του αλλου ασχετα αν συμφωνω η οχι. Με ενδιαφερει να μαθω και ανακαλυψω τα βαθια του κινητρα για τις σκεψεις που εχει αλλα οχι αυτες καθ αυτες.
Με ενδιαφερει να μπαινω μεσα στο μυαλο των ανθρωπων και να μαθαινω το μηχανισμο σκεψης τους, τις αμυνες τους κλπ.
Η επιβεβαιωση οτι συμφωνει καποιος μαζι μου ειναι μονο για ικανοποιηση του εγω μας κατι που εμενα μου ειναι αδιαφορο: ειτε συμφωνησει ο αλλος ειτε διαφωνησει εγω θα ειμαι ο ιδιος οποτε δεν βλεπω το λογο να μπω σε αυτη την διαδικασια.
Στις ελαχιστες περιπτωσεις που με ενδιαφερει η γνωμη του αλλου αυτο συμβαινει γιατι εχω αφιερωσει ολο τον εαυτο μου στο να τον ακτινογραφω μπαινοντας στην σκεψη του, οποτε εκει πια μπαινω στην διαδικασια των απαντησεων.
Οταν ομως κανω κατι τετοιο, σε πληροφορω αφιερωνω το 101% του εαυτου μου και μετα ειμαι παρα πολυ εξαντλημενος. Προφανως αντιλαμβανεσαι οτι αυτο το κανω πολυ επιλεκτικα και για ελαχιστα ατομα.
10-11-2007, 21:44 #33
Τουλαχιστον δεν μενεις σε επαρχιακη πολη που μπορεις να τρακαρεις πανω τους και να μη τους μιλησεις επειδη δεν τους θυμασαι...αλλα αυτοι σε θυμουνται...αισθανεσαι ασχημα με αυτο...αλλα μαλλον ειναι κατι που δεν διορθωνεται.Προσφατα ειχαμε μια συνελευση οι εργαζομενοι εκει που εργαζομαι (ενταξει τους κοντινους συνεργατες τους ξερω ολους αλλα ειναι και απο αλλα τμηματα σε διαφορετικο σημειο της πολης),ολοι τους ξεραν ολους και εγω προσπαθουσα να \"κρατησω\" τα προσωπα τους να λεω κανα γεια...τριχες τους περισσοτερους αν τους δω εξω...που θα τους δω δεν προκειται να τους γνωρισω:(
Και ηταν και μερικες ωραιες κοπελλες γαμ..το τουλαχιστον αυτες επρεπε να τις θυμαμαι:p[COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]
11-11-2007, 01:27 #34
τι κανονες ? ποιος τους φτιαχνει ? πρεπει να εφαρμοζονται ? ειναι για οσους δυσκολευονται? τι εξυπηρετουν? ισχυουν παντα?
11-11-2007, 01:29 #35
ε να χαμε να λεμε....
:cool:
11-11-2007, 01:32 #36
Δεν ακολουθεις τους κανονες εισαι ετοιμος να δεχτεις και τις συνεπειες...καπως ετσι ειναι τα πραγματα:)
[COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]
11-11-2007, 12:27 #37
Originally posted by keep_walking
Δεν ακολουθεις τους κανονες εισαι ετοιμος να δεχτεις και τις συνεπειες...καπως ετσι ειναι τα πραγματα:)
ποιες ειναι οι συνεπειες??
το πολυ πολυ να αποχωρησει αυτος που θετει a priori τους κανονες αυτους....
δεν εχασε και η βενετια βελονι ε?
11-11-2007, 13:42 #38
Οι κανόνες για να θυμούμαστε τα ονόματα.
Originally posted by Sofia
καταρχην δεν θυμαμαι ονοματα εύκολα:) (νουμερακι 6)
κατα δεύτερον, απειρες φορες εχουν ερθει να μου μιλήσουν άτομα που ειχαμε συστηθει στο παρελθον αλλα εγω δεν θυμόμουν τίποτα!
πώς σου φαίνομαι?:)
Most people are too conscious of their own problems in this matter to hold yours against you. Even if they wanted to give you a black mark, they wouldn\'t know next to whose name to put it. —Judith Martin, a.k.a. \"Miss Manners,\" author, etiquette expert
Five Seconds to Success
Five seconds! That\'s all the time you have to make a great first impression. Five seconds is all the time it takes to intro*duce yourself and remember a person\'s name. Five seconds! What faster way is there to begin a successful business or social relationship?
The famous author and public speaker Dale Carnegie said, \"The sweetest sound in any language is a person\'s name.\" There\'s no question about it. People feel flattered when you remember their names. When you remember the name of a person you\'ve recently met, you make him feel important and special and you add a large measure of personal warmth and friendliness to the conversation. Remembering names also shows that you are listening, builds rapport with new acquaintances, and helps overcome the natural barriers that separate strangers.
A Good Memory for Names Is Rare
How many times have you been talking to someone you\'ve met before—maybe even more than once—and you can\'t remember his name? Or you\'re introducing mutual friends or acquaintances, and. one person\'s name just slips right out of your head? Or you go to a party and you are introduced to someone, and five seconds later you can\'t recall her name? Or maybe you see a client, and you don\'t remember his name, so it\'s difficult to introduce him to your boss? As a result of your poor memory, you feel embarrassed and avoid people you already know, as well as new acquaintances because you might offend them by forgetting their names.
Why Do We Forget People\'s Names?
The most common reason for forgetting names is failing to focus on the moment of introduction, so you never hear them in the first place. You are too busy thinking about what you\'re going to say next or worrying about what others will think of you. This counterproductive self-talk sounds like this: \"What am I going to say after I say hello?\" \"Does my hair look okay?\" \"I don\'t want to be too forward.\" \"I\'m sure I\'ll say something stupid.\" \"I hope I\'m making a good impression.\" \"I wonder if...\"
Other distractions such as loud music or people talking can also cause you to miss the name. But lack of interest is the \'worst reason for failing to focus on someone\'s name. If you say to yourself, \"I\'ll probably never see this person again, so why should I bother learning his name,\" you have set the stage for a disjointed, impersonal, and short conversation.
Five Seconds to Success
Use the following 5-second strategy to remember first
names:
© The first second: Focus on the moment of intro*duction.
^5 The second second: Don\'t think about what to say—listen for the name.
Q The third second: Repeat the name aloud.
Q The fourth second: Think of someone you know with the same name.
Q The fifth second: Use the name during and at the end of the conversation.
© The First Second: Focus on the Moment of Introduction
Let the other person know that you consider her name important by giving her your full attention when you are introduced. Make direct eye contact, offer a warm smile, and extend a firm, friendly handshake. Holding on to the other person\'s hand an extra second can help you focus on the crit*ical moment of introduction and what is about to come next—her name.
© The Second Second: Don\'t Think about What to Say— Listen for the Name
This is the moment you\'ve been waiting for, so don\'t blow it by thinking about yourself and what you\'re going to say next. Concentrate your complete attention and listen for every let*ter in the person\'s name, particularly the first initial. If you missed the name, simply say, \"Sorry, I didn\'t catch your name.\"
........................
................ …. κλπ κλπ.
Αυτό είναι μόνο το ένα τρίτο από το σύνολο του άρθρου. Θα μπορούσα να φιλοτιμηθώ να σας στείλω και τα υπόλοιπα δύο τρίτα, αν με συγκινήσετε σχολιάζοντας, με εποικοδομητική κριτική, α) το όνειρο που είδα με τις αγελάδες και β) το θεατρικό έργο «Το Πολύτιμο Κόσμημα».
Ζαναξ. Εμπειρίες
17-06-2025, 21:02 in Stress, Αγχος, Φόβος, Γενικευμένη Αγχώδης Διαταραχή