Results 16 to 26 of 26
Thread: 'Εχω διπολική??? Βοηθεια:(
-
03-08-2014, 02:50 #16
- 03-08-2014, 02:52 #17
03-08-2014, 02:56 #18
Κι εγω αυτο πιστευω. Ενδιαφερονται αλλα δεν δινουν ιδιετερη σημασια γιατι δεν θα πηγαινε ποτε το μυαλο τους στο οτι το παιδι τους μπορει να εχει τετοια προβληματα και να χρειζεται ψυχολογο. Δεν ειναι και ευκολο να πω στους γονεις μου για τις σκεψεις και τις αποπειρες αυτοκτονιας και το οτι χαρακωνομαι γιατι θα φρικαρουν και δεν θα μπορεσουν ποτε να ζησουν ηρεμα
Σ'ευχαριστω πολυ για την απαντηση σου!
03-08-2014, 19:05 #19
θυμάται κανείς την εφηβεία του;;;; μελαγχολίες, ακεφιές, ανορεξία, αυτοκτονική διάθεση, μοναχικότητα και τόσα άλλα συμπτώματα. Το λέω αυτό γιατί το συνδέω με την ηλικία σου. Είναι η ηλικία που αμφισβητείς, που ψάχνεις αλήθειες, που προσπαθείς να τραβήξεις την προσοχή των γονιών και όχι μόνο, την επιβεβαίωση, την αγάπη. Μη όντας όμως ειδικός, καλό θα ήταν να απευθυνθείς σε κάποιο ψυχολόγο με ή χωρίς τη βοήθεια των γονιών σου. Ίσως αν είχες κάποιο συγγενή που θα μπορούσες να εμπιστευτείς να του πεις το πρόβλημά σου και σε βοηθούσε με το να μιλήσει στους γονείς σου. Επίσης αν υπάρχε κάποιος σχολικός σύμβουλος. Όπως και ναχει μην πανικοβάλλεσαι και να έχεις ψυχραιμία. Σταμάτα να κόβεις τα χεράκια σου, δεν σου προσφέρει κάτι. Είσαι σε όμορφη και τρυφερή ηλικία, μην πονάς τον εαυτό σου.
μην ξεχνάς να είσαι άνθρωπος!!!!!!
04-08-2014, 00:03 #20
Εννοειται πως η εφηβεια σχετιζεται με αυτο που βιωνεις κ δεν ειναι περιεργο ολοι το βιωνουν ομως αυτο που πρεπει να αναφερεις επειγοντως κ με ανησυχει ειναι το θεμα της αυτοκτονιας στους δικους σου,Εκτος απο εφηβεια ειναι πιθανον να περνας κ καταθλιψη,Εγω εχω μεγαλη πειρα απο καταθλιψη κ σε διαβεβαιωνω οτι θεραπευεται με υπομονη χρονο κ κοπο αρκει να το αναφερεις αμεσα μην προβεις σε αυτοκτονια που ειναι πραξη μη αναστρεψιμη επειδη ολα τα αλλα θεραπευονται,Μην φρικαρεις κ δωσε χρονο στον εαυτο σου κ απειρη υπομονη εισαι μικρη ακομα κ τα καλυτερα ερχονται!
05-08-2014, 00:57 #21
Δεν εχω δει μεχρι τωρα διπολικο να παρακαλαει να τον πανε σε γιατρο. Αλλα πρεπει να πας δεν εχει νοημα να αισθανεσαι χαλια αλλο ότι και να εχεις
05-08-2014, 19:21 #22
Σ'ευχαριστω πολυ για την απαντηση σου! Εχω μιλησει χθες σε καποιο συγγενη μου και πραγματικα ελπιζω αυτο να βοηθησει. Ισως να ειναι και λογω ηλικιας, αλλα το σημαντικο ειναι να γινω καλυτερα πριν ειναι πολυ αργα. Οσο για το οτι κοβομαι, ειναι εθισμος και ειναι παρα πολυ δυσκολο να σταματησει. Το παλευω ομως.
05-08-2014, 19:24 #23
05-08-2014, 19:27 #24
05-08-2014, 23:06 #25
- still searching for the right place.....
Γλυκο μου κοριτσακι,
Υποθετω πως οταν μας διηγηθηκες την ιστορια σου, μας ειπες για τα τεστ που σου βγαζουν διπολικη κ ζητησες αποψεις, ηξερες οτι στο forum αυτο δεν απευθυνεσαι δε ειδικους. Καποιοι απλα κατεθεσαν μια αποψη, καποιοι σου μιλησαν σαν ασθενεις κ καποιοι σαν ανθρωποι που εχουν εμμεση εμπειρια λογω σχεσης τους με ασθενεις. Προσωπικα σου εδωσα τη δικη μου οπτικη γωνια, απ'οσα εχω διαβασει για την ασθενεια, απ'οσα ξερω απο ψυχιατρους κ απ'οσα εχω δει απο τους 3-4 ασθενεις με διπολικη που γνωριζω (παντως, επειδη ειπωθηκε κατι πιο πανω σχετικα με την αναζητηση βοηθειας, ξερω κοπελα με διπολικη που ζητησε βοηθεια, αλλα στη φαση της καταθλιψης κ αυτο δεν ειναι καθολου σπανιο, σε αντιθεση με τη φαση της μανιας). Εννοειται κ μακαρι κιολας αυτα που σου εγραψα να ειναι λαθος. Το σημειο ομως στο οποιο επεμεινα, κ αυτο αποτελει κ την κοινη συνισταμενη ολων οσων σου εγραψαν τη γνωμη τους, ειναι οτι αρμοδιοι να βγαλουμε διαγνωση δεν ειμαστε εμεις, αλλα οι γιατροι.
Με 2 λογια δεν μπορεις να ζητας αποψεις ανθρωπων κ αν αυτες δεν ανταποκρινονται σε αυτα που ελπιζεις να ακουσεις να λες τις γνωμες αυτες ενοχλητικες. Εγω 1η σου ειπα πως μακαρι να πεφτω εξω, αλλα θελουν-δε θελουν οι γονεις να καταλαβουν πρεπει να απευθυνθεις σε ειδικο κ οχι σε εμας.
Τωρα αν κ δεν μπορω να κλεισω τα ματια μπροστα στο γεγονος οτι επανειλημμενα εχεις αποπειραθει να κανεις κακο στον εαυτο σου, αν λοιπον νιωθεις καλυτερα με το να σου πει κανεις "δεν εχεις τιποτα, απλα περνας εφηβεια", τοτε να στο γραψω κ 100 φορες. Ομως το θεμα δεν ειναι τι πιστευω εγω, ο α η ο β, το θεμα ειναι το τι θα πει καποιος γιατρος.
05-08-2014, 23:08 #26
- still searching for the right place.....
Γλυκο μου κοριτσακι,
Υποθετω πως οταν μας διηγηθηκες την ιστορια σου, μας ειπες για τα τεστ που σου βγαζουν διπολικη κ ζητησες αποψεις, ηξερες οτι στο forum αυτο δεν απευθυνεσαι δε ειδικους. Καποιοι απλα κατεθεσαν μια αποψη, καποιοι σου μιλησαν σαν ασθενεις κ καποιοι σαν ανθρωποι που εχουν εμμεση εμπειρια λογω σχεσης τους με ασθενεις. Προσωπικα σου εδωσα τη δικη μου οπτικη γωνια, απ'οσα εχω διαβασει για την ασθενεια, απ'οσα ξερω απο ψυχιατρους κ απ'οσα εχω δει απο τους 3-4 ασθενεις με διπολικη που γνωριζω (παντως, επειδη ειπωθηκε κατι πιο πανω σχετικα με την αναζητηση βοηθειας, ξερω κοπελα με διπολικη που ζητησε βοηθεια, αλλα στη φαση της καταθλιψης κ αυτο δεν ειναι καθολου σπανιο, σε αντιθεση με τη φαση της μανιας). Εννοειται κ μακαρι κιολας αυτα που σου εγραψα να ειναι λαθος. Το σημειο ομως στο οποιο επεμεινα, κ αυτο αποτελει κ την κοινη συνισταμενη ολων οσων σου εγραψαν τη γνωμη τους, ειναι οτι αρμοδιοι να βγαλουμε διαγνωση δεν ειμαστε εμεις, αλλα οι γιατροι.
Με 2 λογια δεν μπορεις να ζητας αποψεις ανθρωπων κ αν αυτες δεν ανταποκρινονται σε αυτα που ελπιζεις να ακουσεις να λες τις γνωμες αυτες ενοχλητικες. Εγω 1η σου ειπα πως μακαρι να πεφτω εξω, αλλα θελουν-δε θελουν οι γονεις να καταλαβουν πρεπει να απευθυνθεις σε ειδικο κ οχι σε εμας.
Τωρα αν κ δεν μπορω να κλεισω τα ματια μπροστα στο γεγονος οτι επανειλημμενα εχεις αποπειραθει να κανεις κακο στον εαυτο σου, αν λοιπον νιωθεις καλυτερα με το να σου πει κανεις "δεν εχεις τιποτα, απλα περνας εφηβεια", τοτε να στο γραψω κ 100 φορες. Ομως το θεμα δεν ειναι τι πιστευω εγω, ο α η ο β, το θεμα ειναι το τι θα πει καποιος γιατρος.