'Εχω διπολική??? Βοηθεια:( - Page 2
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 2 of 2 FirstFirst 12
Results 16 to 26 of 26
    Junior Member
    Quote Originally Posted by Tasos75 View Post
    Κοπελιά για διπολική φαίνεται ότι λένε τα συμπτώματα (ίσως τύπου ΙΙ γιατί οι Ι έχουν πιο πολλά ανεβάσματα και σπάνια κάνουν απόπειρες). Καλό θα ήταν να σε διαγνώσει ένας ειδικός (ψυχίατρος).
    Ότι και να έχεις αντιμετωπίζεται αρκεί να δείξεις καλή θέληση και αν τελικά απευθυνθείς σε κάποιο γιατρό (γνώμη μου είναι να μην το καθυστερείς, θα δεις σε ένα - δύο μήνες πόσο καλύτερα θα νιώσεις) να ακολουθείς ότι σου λέει.
    Ευχαριστω για την απαντηση σου! Δεν ξερω να ξεχωρίζω τους τυπους διπολικης αλλα οτι και να ειναι ελπιζω μονο να θεραπευεται ή τουλαχιστο να μην προκαλέσει ιδιετερα προβληματα στο μελλον μου.

Junior Member
    Quote Originally Posted by Diana1982 View Post
    Εγώ συμφωνώ με μυσπ,εκτός του ότι θεωρώ ότι είναι γλυκομίλητη-εκφράζει με ωραίο τρόπο τις απόψεις της....
    Εγώ πάλι δε νομίζω ότι έχεις διπολική,αλλά κάτι σαν φάση εφηβείας που δεν βοηθάει και το σπίτι για να αντιμετωπιστεί καλύτερα.....

Αν νιώθεις αρκετή ένταση μπορείς σίγουρα να πας σε κάποιον ψυχίατρο να βεβαιωθείς για το τί πρόκειται,το να σου κάνουμε εμείς διαγνώσεις εκ του μακρόθεν είναι λίγο δύσκολο και άστοχο.!
    Καταλαβαίνω απολυτα την θεση σας και μονο το οτι απαντατε, μου ειναι αρκετο! Πραγματικα ελπιζω να ειναι η εφιβια και καποτε να ειμαι πραγματικα χαρουμενη. Θα προσπαθησω να κανω κατι το συντομοτερο.

Junior Member
    Quote Originally Posted by Tasos75 View Post
    Διπολική ή όχι και ποιού τύπου δεν έχει τόσο σημασία στα πλαίσια που συζητάμε. Δεν ξέρω αν επιτρέπεται τέτοια προτροπή από τους κανόνες του φόρουμ (ίσως θα έπρεπε να τους ρίξω μια πιο προσεκτική ματιά) αλλά όπως λες και εσύ οι απόπειρες δεν είναι αστείο πράμα, η κοπέλα θα πρέπει να μιλήσει με τους γονείς της και να πάει σύντομα σε κάποιο γιατρό.
    Όσο για τους γονείς που δεν θέλουν να παραδεχτούν ότι το παιδί τους έχει πρόβλημα (γενικά μιλάω), δε σημαίνει σόνυ και καλά ότι δεν ενδιαφέρονται. Απλά όσοι δεν έχουν εμπειρία από τέτοιες καταστάσεις συνήθως δεν πάει το μυαλό τους ή δεν θέλουν να παραδεχτούν ότι κάτι τέτοιο μπορεί να συμβαίνει σε δικό τους άνθρωπο.
    Κι εγω αυτο πιστευω. Ενδιαφερονται αλλα δεν δινουν ιδιετερη σημασια γιατι δεν θα πηγαινε ποτε το μυαλο τους στο οτι το παιδι τους μπορει να εχει τετοια προβληματα και να χρειζεται ψυχολογο. Δεν ειναι και ευκολο να πω στους γονεις μου για τις σκεψεις και τις αποπειρες αυτοκτονιας και το οτι χαρακωνομαι γιατι θα φρικαρουν και δεν θα μπορεσουν ποτε να ζησουν ηρεμα Σ'ευχαριστω πολυ για την απαντηση σου!

Senior Member
    θυμάται κανείς την εφηβεία του;;;; μελαγχολίες, ακεφιές, ανορεξία, αυτοκτονική διάθεση, μοναχικότητα και τόσα άλλα συμπτώματα. Το λέω αυτό γιατί το συνδέω με την ηλικία σου. Είναι η ηλικία που αμφισβητείς, που ψάχνεις αλήθειες, που προσπαθείς να τραβήξεις την προσοχή των γονιών και όχι μόνο, την επιβεβαίωση, την αγάπη. Μη όντας όμως ειδικός, καλό θα ήταν να απευθυνθείς σε κάποιο ψυχολόγο με ή χωρίς τη βοήθεια των γονιών σου. Ίσως αν είχες κάποιο συγγενή που θα μπορούσες να εμπιστευτείς να του πεις το πρόβλημά σου και σε βοηθούσε με το να μιλήσει στους γονείς σου. Επίσης αν υπάρχε κάποιος σχολικός σύμβουλος. Όπως και ναχει μην πανικοβάλλεσαι και να έχεις ψυχραιμία. Σταμάτα να κόβεις τα χεράκια σου, δεν σου προσφέρει κάτι. Είσαι σε όμορφη και τρυφερή ηλικία, μην πονάς τον εαυτό σου.
    μην ξεχνάς να είσαι άνθρωπος!!!!!!

Senior Member
    Quote Originally Posted by SuicidalGirl View Post
    Σ'ευχαριστω πολυ που μου απαντησες! Σκεφτηκα κι εγω πως η ηλικια θα εχει καποια σχεση αλλα και παλι δεν μπορω να καταληξω καπου. Θα προσπαθησω να πεισω τους γονεις μου να με πανε σε ενα γιατρο. Ελπιζω ολα να φτιαξουν. Ευχαριστω και παλι!
    Εννοειται πως η εφηβεια σχετιζεται με αυτο που βιωνεις κ δεν ειναι περιεργο ολοι το βιωνουν ομως αυτο που πρεπει να αναφερεις επειγοντως κ με ανησυχει ειναι το θεμα της αυτοκτονιας στους δικους σου,Εκτος απο εφηβεια ειναι πιθανον να περνας κ καταθλιψη,Εγω εχω μεγαλη πειρα απο καταθλιψη κ σε διαβεβαιωνω οτι θεραπευεται με υπομονη χρονο κ κοπο αρκει να το αναφερεις αμεσα μην προβεις σε αυτοκτονια που ειναι πραξη μη αναστρεψιμη επειδη ολα τα αλλα θεραπευονται,Μην φρικαρεις κ δωσε χρονο στον εαυτο σου κ απειρη υπομονη εισαι μικρη ακομα κ τα καλυτερα ερχονται!

Member
    Δεν εχω δει μεχρι τωρα διπολικο να παρακαλαει να τον πανε σε γιατρο. Αλλα πρεπει να πας δεν εχει νοημα να αισθανεσαι χαλια αλλο ότι και να εχεις

Junior Member
    Quote Originally Posted by ΓΑΤΑ View Post
    θυμάται κανείς την εφηβεία του;;;; μελαγχολίες, ακεφιές, ανορεξία, αυτοκτονική διάθεση, μοναχικότητα και τόσα άλλα συμπτώματα. Το λέω αυτό γιατί το συνδέω με την ηλικία σου. Είναι η ηλικία που αμφισβητείς, που ψάχνεις αλήθειες, που προσπαθείς να τραβήξεις την προσοχή των γονιών και όχι μόνο, την επιβεβαίωση, την αγάπη. Μη όντας όμως ειδικός, καλό θα ήταν να απευθυνθείς σε κάποιο ψυχολόγο με ή χωρίς τη βοήθεια των γονιών σου. Ίσως αν είχες κάποιο συγγενή που θα μπορούσες να εμπιστευτείς να του πεις το πρόβλημά σου και σε βοηθούσε με το να μιλήσει στους γονείς σου. Επίσης αν υπάρχε κάποιος σχολικός σύμβουλος. Όπως και ναχει μην πανικοβάλλεσαι και να έχεις ψυχραιμία. Σταμάτα να κόβεις τα χεράκια σου, δεν σου προσφέρει κάτι. Είσαι σε όμορφη και τρυφερή ηλικία, μην πονάς τον εαυτό σου.
    Σ'ευχαριστω πολυ για την απαντηση σου! Εχω μιλησει χθες σε καποιο συγγενη μου και πραγματικα ελπιζω αυτο να βοηθησει. Ισως να ειναι και λογω ηλικιας, αλλα το σημαντικο ειναι να γινω καλυτερα πριν ειναι πολυ αργα. Οσο για το οτι κοβομαι, ειναι εθισμος και ειναι παρα πολυ δυσκολο να σταματησει. Το παλευω ομως.

Junior Member
    Quote Originally Posted by μυσπ View Post
    Εννοειται πως η εφηβεια σχετιζεται με αυτο που βιωνεις κ δεν ειναι περιεργο ολοι το βιωνουν ομως αυτο που πρεπει να αναφερεις επειγοντως κ με ανησυχει ειναι το θεμα της αυτοκτονιας στους δικους σου,Εκτος απο εφηβεια ειναι πιθανον να περνας κ καταθλιψη,Εγω εχω μεγαλη πειρα απο καταθλιψη κ σε διαβεβαιωνω οτι θεραπευεται με υπομονη χρονο κ κοπο αρκει να το αναφερεις αμεσα μην προβεις σε αυτοκτονια που ειναι πραξη μη αναστρεψιμη επειδη ολα τα αλλα θεραπευονται,Μην φρικαρεις κ δωσε χρονο στον εαυτο σου κ απειρη υπομονη εισαι μικρη ακομα κ τα καλυτερα ερχονται!
    Το ξερω αλλα μερικες φορες οταν ειμαι χαλια δεν ξερω τι κανω Νιωθω πως τιποτα δεν μπορει να με βοηθησει αλλα οκ. Υπομονη

Junior Member
    Quote Originally Posted by phantasy74 View Post
    Δεν εχω δει μεχρι τωρα διπολικο να παρακαλαει να τον πανε σε γιατρο. Αλλα πρεπει να πας δεν εχει νοημα να αισθανεσαι χαλια αλλο ότι και να εχεις
    Θελω να παω σε γιατρο γιατι δεν ξερω αν ειμαι διπολικη ή αν ονομαζεται κατι αυτο που μου συμβαινει. Και ειναι πραγματικα απαισιο και ενοχλητικο να ακους καποιο να λεει πως ειναι διπολικος, εχει καταθληψη κτλ τη στιγμη που ειναι μια χαρα φυσιολογικοτατος!

Banned
    Θελω να παω σε γιατρο γιατι δεν ξερω αν ειμαι διπολικη ή αν ονομαζεται κατι αυτο που μου συμβαινει. Και ειναι πραγματικα απαισιο και ενοχλητικο να ακους καποιο να λεει πως ειναι διπολικος, εχει καταθληψη κτλ τη στιγμη που ειναι μια χαρα φυσιολογικοτατος!
    Γλυκο μου κοριτσακι,
    Υποθετω πως οταν μας διηγηθηκες την ιστορια σου, μας ειπες για τα τεστ που σου βγαζουν διπολικη κ ζητησες αποψεις, ηξερες οτι στο forum αυτο δεν απευθυνεσαι δε ειδικους. Καποιοι απλα κατεθεσαν μια αποψη, καποιοι σου μιλησαν σαν ασθενεις κ καποιοι σαν ανθρωποι που εχουν εμμεση εμπειρια λογω σχεσης τους με ασθενεις. Προσωπικα σου εδωσα τη δικη μου οπτικη γωνια, απ'οσα εχω διαβασει για την ασθενεια, απ'οσα ξερω απο ψυχιατρους κ απ'οσα εχω δει απο τους 3-4 ασθενεις με διπολικη που γνωριζω (παντως, επειδη ειπωθηκε κατι πιο πανω σχετικα με την αναζητηση βοηθειας, ξερω κοπελα με διπολικη που ζητησε βοηθεια, αλλα στη φαση της καταθλιψης κ αυτο δεν ειναι καθολου σπανιο, σε αντιθεση με τη φαση της μανιας). Εννοειται κ μακαρι κιολας αυτα που σου εγραψα να ειναι λαθος. Το σημειο ομως στο οποιο επεμεινα, κ αυτο αποτελει κ την κοινη συνισταμενη ολων οσων σου εγραψαν τη γνωμη τους, ειναι οτι αρμοδιοι να βγαλουμε διαγνωση δεν ειμαστε εμεις, αλλα οι γιατροι.
    Με 2 λογια δεν μπορεις να ζητας αποψεις ανθρωπων κ αν αυτες δεν ανταποκρινονται σε αυτα που ελπιζεις να ακουσεις να λες τις γνωμες αυτες ενοχλητικες. Εγω 1η σου ειπα πως μακαρι να πεφτω εξω, αλλα θελουν-δε θελουν οι γονεις να καταλαβουν πρεπει να απευθυνθεις σε ειδικο κ οχι σε εμας.
    Τωρα αν κ δεν μπορω να κλεισω τα ματια μπροστα στο γεγονος οτι επανειλημμενα εχεις αποπειραθει να κανεις κακο στον εαυτο σου, αν λοιπον νιωθεις καλυτερα με το να σου πει κανεις "δεν εχεις τιποτα, απλα περνας εφηβεια", τοτε να στο γραψω κ 100 φορες. Ομως το θεμα δεν ειναι τι πιστευω εγω, ο α η ο β, το θεμα ειναι το τι θα πει καποιος γιατρος.

Banned
    Γλυκο μου κοριτσακι,
    Υποθετω πως οταν μας διηγηθηκες την ιστορια σου, μας ειπες για τα τεστ που σου βγαζουν διπολικη κ ζητησες αποψεις, ηξερες οτι στο forum αυτο δεν απευθυνεσαι δε ειδικους. Καποιοι απλα κατεθεσαν μια αποψη, καποιοι σου μιλησαν σαν ασθενεις κ καποιοι σαν ανθρωποι που εχουν εμμεση εμπειρια λογω σχεσης τους με ασθενεις. Προσωπικα σου εδωσα τη δικη μου οπτικη γωνια, απ'οσα εχω διαβασει για την ασθενεια, απ'οσα ξερω απο ψυχιατρους κ απ'οσα εχω δει απο τους 3-4 ασθενεις με διπολικη που γνωριζω (παντως, επειδη ειπωθηκε κατι πιο πανω σχετικα με την αναζητηση βοηθειας, ξερω κοπελα με διπολικη που ζητησε βοηθεια, αλλα στη φαση της καταθλιψης κ αυτο δεν ειναι καθολου σπανιο, σε αντιθεση με τη φαση της μανιας). Εννοειται κ μακαρι κιολας αυτα που σου εγραψα να ειναι λαθος. Το σημειο ομως στο οποιο επεμεινα, κ αυτο αποτελει κ την κοινη συνισταμενη ολων οσων σου εγραψαν τη γνωμη τους, ειναι οτι αρμοδιοι να βγαλουμε διαγνωση δεν ειμαστε εμεις, αλλα οι γιατροι.
    Με 2 λογια δεν μπορεις να ζητας αποψεις ανθρωπων κ αν αυτες δεν ανταποκρινονται σε αυτα που ελπιζεις να ακουσεις να λες τις γνωμες αυτες ενοχλητικες. Εγω 1η σου ειπα πως μακαρι να πεφτω εξω, αλλα θελουν-δε θελουν οι γονεις να καταλαβουν πρεπει να απευθυνθεις σε ειδικο κ οχι σε εμας.
    Τωρα αν κ δεν μπορω να κλεισω τα ματια μπροστα στο γεγονος οτι επανειλημμενα εχεις αποπειραθει να κανεις κακο στον εαυτο σου, αν λοιπον νιωθεις καλυτερα με το να σου πει κανεις "δεν εχεις τιποτα, απλα περνας εφηβεια", τοτε να στο γραψω κ 100 φορες. Ομως το θεμα δεν ειναι τι πιστευω εγω, ο α η ο β, το θεμα ειναι το τι θα πει καποιος γιατρος.

Page 2 of 2 FirstFirst 12