Results 1 to 9 of 9
Thread: Kόμπος στο λαιμό - Βοήθεια!!!
-
16-07-2014, 18:55 #1
Kόμπος στο λαιμό - Βοήθεια!!!
Καλησπέρα παιδιά. Σορρυ που ανοίγω ξανά ένα θέμα αλλά έχω απελπιστεί. Πραγματικά από όλα τα ψυχοσωματικά που με πιάνουν κατά καιρους, δύσπνοια, ταχυπαλμίες, ζάλη κλπ όλα μπορώ να τα παλέψω εκτός από αυτό τον κόμπο στο λαιμό! πραγματικά δεν μπορώ με τίποτα. νιώθω ότι μου κόβεται η ανάσα και δεν μπορω με αποτέλεσμα να με πιάνει και τάση για εμετό. Μπορεί να το έχω ολόκληρη μέρα και να μη περάσει καθόλου όμως. Δν ξέρω τι να κάνω. ΑΝ κάποιος μπορεί να μου πει πως να νιώσω καλύτερα, τι κάνει σε τέτοιες περιπτώσεις, τι μπορώ να πιω να φαω κάτι οτιδήποτε να φύγει αυτό το πράγμα γιατι δεν αντέχω άλλο έχω απελπιστεί πραγματικά. Σήμερα το έχω όλη μέρα και δεν περνάει με τίποτα
Ευχαριστώ!
- 16-07-2014, 19:44 #2
Ναι είναι από στεναχώρια και άγχος....ντύσου όπως είσαι αυτή τη στιγμή,και ξεκίνα να πας στο κοντινότερο σημείο που έχει φύση(πάρκο-θάλασσα-έστω μία ωραία διαδρομή)
ξεκίνα το περπάτημα χαζεύοντας την διαδρομή σε χαλαρό βάδην και μην σκέφτεσαι τίποτα απολύτως.
Κάνε αυτό και πες μας τα αποτελέσματα το βράδυ.!
16-07-2014, 21:18 #3
Αγχος ειναι βρε..!Εγω πριν 3 μερες δεν μπορουσα ξαφνικα να καταπιω..και δεν εχω πλεον πανικους!Παω λοιπον να φαω την μακαροναδα μου,τυλιγω τα μακαρονακια μου στο πηρουνι καλλιτεχνικα ετσι οπως μονο εγω ξερω :P παω να τα καταπιω και γκουχ!!πνιγομαι!!λες και κατι μου ειχε σταθει στον λαιμο..!Παω για την δευτερη μπουκια και παλι κατεβαινε με το ζορι!!Να μην στα πολυλογω 4 μπουκιες εφαγα μονο..ψαχνω στο ιντερνετ και αφου βρεθηκα σε κατι δυσκαταποσιες και καρκινους λεω "αει στο διαολο" mnimonio χαλαρωσε!!Την επομενη μερα δεν ηξερα τιποτα..Βγαλε το λιγο απο το μυαλο σου , ειναι δυσκολα τα ψυχοσωματικα το ξερω..Αλλα περα απο το να υποφερεις δεν σου κανουν τιποτε αλλο!Δεν θα σε σκοτωσουν!
16-07-2014, 21:31 #4
Diana μια κουβέντα είναι αυτό και δυστυχώς δεν κατάφερα να το κάνω.
Όσες φορές νιώθω έτσι δεν μπορώ να πάρω τα πόδια μου, πέφτω σε μαύρη απελπισία.
Mnimonio, το ξέρω ότι δεν μου κάνει κακό αλλά δεν μπορώ να το νιώθω. Όλη μέρα και δεν φεύγει καθόλου, ότι και να κάνω. Έχω απελπιστεί. Νιώθω απίστευτο βάρος στο λαιμό μου λες και έχω κάτι μέσα και με τραβάει! Ουφφφ..... έλεος με αυτο! Και εγω οταν το έχω νιώθω λες και δεν μπορώ να καταπιω. Βέβαια καταφέρνω και τρώω αλλά αυτό πάλι δεν φεύγει...
24-07-2014, 13:10 #5
24-07-2014, 20:05 #6
και εεμενα με πιανει και συνοδευετε απο δυσπνοια και ταχυπνοια συνηθως και αυτο που με προβληματιζει ειναι οτι γινετε να εχουμε δυσπνοια και ολαααα αυτααα χωρις πανικους?δηλαδη αυτο το πλακωμα την δυσπνοια χωρις πανικο?????και κατι ακομα μηπως πρεπει να δουμε τα επιπεδα σεροτονινης γτ αν ειναι στα πατωματα ειναι ματαιει η καθε μας προσπάθεια??????
26-07-2014, 06:31 #7
Αν θέλει κάποιος, στην επόμενη κρίση που θα έχει, να ακουμπήσει το χέρι του μεταξύ θώρακα και στομάχι, πιέζοντας απαλά κάπου κάπου σ' εκείνη την περιοχή, παίρνοντας μικρές ανάσες και μια μικρή γουλιά νερό. Πάντα χαλαρά.
Σ' εμένα πιάνει αυτή η μικρή άσκηση. Θα χαρώ να βοηθά και άλλους :-)
26-07-2014, 12:56 #8
οτνα υπαρχει δυσπνοια ή κομπος στον λαιμο ή και τα δυο, υπαρχουν 2 λυσεις πολυ καλες.
1η, αναπνοη και εκπνοη σε χαρτινη σακουλα ..περιπου 5 αναπνοες μεχρι να νιωσουμε ηρεμια.ειναι αγχολυτικο κ ηρεμιστικο αυτο επειδη εχουμε παθει υπεροξυγονωση και με την χαρτινη σακουλα πετυχαινουμε να περνουμε περισσοτερο διοξειδιο του ανθρακα.
2η, καθομαστε αναπαυτικα με κορμο τεντωμενο, εισπνοη απο την μυτη, κραταμε αερα μεσα μας κ μετραμε αργα εως το 4, αφηνουμε τον αερα ΜΟΝΟ απο το στομα στον διπλασιο χρονο(δηλαδη αργα) της εισπνοης.φροντιζουμε κατα την εισπνοη να γεμιοσουμε με αερα την κοιλια κ ΟΧΙ τα πνευμονια.
κανουμε 10 τετοιες ασκησεις μετρωντας αντιστροφα, αν δεν μπορεσουμε 10,τοτε κανουμε 5 παλι μετρωντας αντιστροφα.
φροντιζουμε να ειμαστε ακινητοι κ να συγκεντρωνουμε το μυαλο μας ΜΟΝΟ στην αναπνοη μας/ο ηχος της αναπνοης εχει την ιδιοτητα να ηρεμει το μυαλο, γι αυτο τα μωρακια νιωθουν ασφαλειανα κοιμουνται στο στερνο της μητερας.
29-07-2014, 18:36 #9
ευχαριστω πολυυυ για τις απαντησεις! δε ξερω γιατι αλλα τωρα το ειδα!!! θα τα προσπαθησω αυτα κ θα δουμε!!!! μακαρι γτ δε μπορωωωωωωω!