Results 1 to 15 of 19
Thread: ιδψ, εναν χρονο στην ζωη μου!
-
03-08-2014, 14:46 #1
ιδψ, εναν χρονο στην ζωη μου!
Καλησπερα, ο τιτιλος μου τα λεει ολα!! πριν ξεκινησω να σας περιγραφω τι μου συμβαινει να ξερετε οτι εχω παει σε ψυχολογο κ ουτε κατα διανοια (ΕΥΤΥΧΩΣ!!!!) δε συνεστησε φαρμακευτικη αγωγη, κρινοντας την κατασταση μου ηπια κ ελαφρια! εμενα βεβαια μου φαινεται πολυ μεγαλυτερο γιατι στο κατω κατω εγω τα περναω! να ξεκινησω με ενα μικρο flashback της ζωης μου.
εχω μεγαλωσει σε μια οικογενεια οπου η προτιμιση στο πρωτοτοκο αγορι της οικογενειας απο την μητερα μου ειδικα ηταν φανερη, παντα εμπλεκα για ολα εγω, οτι κ αν μου αρεσε παντα σε δευτερη μοιρα, όντας καλλιτεχνικος τυπος κ θελοντας να πειραματιστω με την μουσικη μου εφαγα καταπιεση τρομερη, επρεπε ολα να τα κανω με ακουστικα γτ "δεν αντεχαν" αυτα που ακουγα ή επαιζα. τρομερη καταπιεση με την θρησκεια την οποια αμφισβητω απο τοτε που θυμαμαι τον εαυτο μου και τωρα ειμαι αθεη. χωρισαν οι δικο μου (ευτυχως για εμας) κ η μανα μου χειροτερεψε κατα πολυ στη συμπεριφορα της κ να ξεχωριζει τον μεγαλο μου αδερφο κ αν αφηνει στην ακρη εμενα κ τον μικρο. πληρης παρανοια! νιωθαμε συνεχεια πως οτι κ να καναμε δεν ηταν αρκετο, ολα ηταν λαθος κ πανω απο ολα οτι συνεχεια της χρωστουσαμε. 10 φορες να της γυρνουσες το καλο που σου εκανε, ακομα θα της χρωστουσες. εγω σηκωθηκα κ εφυγα αλλα τα προβληματα συνεχιστικαν με πολυ ειρωνεια επιθεση χωρις λογο σε εμενα κ τον συντροφο μου μεχρι που εγινε το μπαμ, δεν αντεξα αλλο τους τα ειπα μες στη μουρη κ θιχτηκαν τοσο πολυ που εδω κ 1,5 χρονο δε μου εχουν ξαναμιλησει.
κ ολα ξεκινανε 3 μηνες μετα που σταματησαν να μου μιλανε ή μαλλον τοτε το παρατηρησα. το πρωτο περιεργο ηταν οτι οταν εφευγα απο το σπιτι ενιωθα οτι κατι ειχα αφησει στη μεση, οτι δεν επρεπε να ειμαι εξω να διασκεδαζω δε ξερω ακριβως! πανικο με τις πορτες κ τα παραθυρα ( ειχα κ μωρα γατακια κ φοβομουν και ακομα φοβαμαι μη μου παθουν τιποτα) οταν ξεκινησαν ολα αυτα μετακομισαμε οποτε για λιγο "εφυγαν" γιατι ζοριστικα πολυ με τη μετακομιση.
μετα απο λιγο καιρο ξανα και χειροτερα. για να φυγω απο το σπιτι πρεπει να τα ελεγξω ολα απο 2 κ τρεις φορες, να μετρησω τα ματια της κουζινας κρινοντας οτι αν τους εδινα αριθμους θα ημουν πιο σιγουρη, τον θερμοσιφωνα, μη τυχων κ εχω αφησει καπου καποιο ψαλιδι, κατι αιχμηρο κ παθουν τιποτα οι γατουλες μου. μη μου παθει κατι ο συντροφος μου κ φταιω εγω. φτανοντας στην πορτα να φυγω πρεπει να δω οτι κ οι τρεις γατες μου ειναι μακρυα απο την πορτα γιατι αλλιως μπορει να μου φυγουν. οταν ειμαι εξω ειναι αλλιως. πρεπει να κοιταω συνεχεια τα πραγματα μου ειδικα αν εχω καποιο ποσο χρηματων επανω μου και αν εχω μια σειρα απο δουλειες να κανω στο κεντρο πρεπει να τις επαναλαμβανω στο μυαλο μου κ να εχω κ μια αποδειξη οτι εχω ολοκληρωσει το καθε ενα. μετα ειναι οι αριθμοι! αυτοι οι αριθμοι! ειναι παντου κ παντα κατι σημαινουν! πρεπει να τους προσθεσω κ αναλογα το αποτελεσμα ειμαι ευχαριστημενη. μετα ειναι η φοβια με τις αρρωστιες φοβαμαι μην κολλησω aids ή οτιδηποτε αλλο κ μη κολλησω κ τον συντροφο μου κ του καταστρεψω τη ζωη. παρολο που εχω σταθερο συντροφο εδω κ παραπανω απο 3 χρονια.. να μην πω για τα γαλλικα που λεω απο μεσα μου χωρις λογο κ σε ανθρωπους που δε μου εχουν κανει τιποτα κ να τους κοιταω να μου μιλανε κ εγω απο μεσα να μου να αναρωτιεμαι: αν του χωσω ετσι στα ξαφνικα μια σφαλιαρα τι θα γινει??
πολυ συνοπτικα, αυτα ειναι τα συμπτωματα μου, 1 χρονο τωρα ερχονται κ φευγουν. αλλες φορες ηπια, αλλες φορες αγρια. με τον πατερα μου που τα εχω πει ολα (κ για την ιδψ αλλα κ για την τρελα της μανας μου) μου ειπε οτι κ αυτη ειχε πολλα απο τα συμπτωματα μου (δεν ειχα καταλαβει τιποτα εχω να πω) κ η ψυχολογος μου υποστηριζει οτι ειναι απο το σοκ της απορριψης που εφαγα καταμουτρα. αυτα απο εμενα!! εσεις τι λετε?
- 03-08-2014, 15:19 #2
Με τη μαμα μιλας?
03-08-2014, 15:23 #3
οχι, με εχει ξεγραψει κανονικα. τωρα την τελευταια εβδομαδα μου στελνει με τον μικρο μου αδερφο (ο οποιος περναει τα ιδια κ χειροτερα κ μονο με αυτον μιλαω απο εκει) πραγματα που εχω ξεχασει εκει και εχθες επαιρνα την γιαγια μου κ μιλησα κατα λαθος μαζι της στο τηλ γτ δεν ηξερε οτι επαιρνα εγω αυτη παγωσε, εγω ειπα οτι θα παρω μετα κ τελος.
03-08-2014, 15:28 #4
Mε το μεγαλο αδερφο μιλας?
03-08-2014, 15:30 #5
οχι ουτε κ με αυτον. τα εχω (και εχουμε) βαλει κ με τους 2. κ οι δυο συμπεριφερονται ανεξελεγκτα κ σιγονταρει ο ενας τον αλλο.
03-08-2014, 15:37 #6
Εαν η μαμα σου αλλαξει σταση και σου πει και να πηγαινεις σπιτι τι θα κανες?
03-08-2014, 15:40 #7
Ναι μπορεί να είναι από την απόρριψη που έφαγες στα μούτρα και δεν δεχόσουν την αποδοχή από τους γονείς σου!
Αλλά τώρα που είσαι μεγάλο κορίτσι μπορείς να κάνεις τα όνειρα σου πραγματικότητα και να μην ανησυχείς για τίποτα....
Πάρε τον χρόνο σου και κάνε ότι γεμίζει την καρδιά σου.
03-08-2014, 15:41 #8
να γυρνουσα δεν υπαρχει περιπτωση, ειμαι αραββωνιασμενη πια, εχω το σπιτι μου, την δουλεια μου, τον συντροφο μου, τις γατες μας... μπορει να της μιλουσα αλλα δε θα εκανα κ ιδιαιτερη προσπαθεια ειδικα αν εβλεπα οτι δεν εχει καταλαβει τι λαθος εχει κανει. να ειμαι ειλικρινης ειμαι ετοιμη να της τα πω πιο εξω απο τα δοντια απο καθε αλλη φορα γιατι με ολα αυτα που περιεγραψα πιο πανω, καταπινα κ την γλωσσα μου...ενω τωρα, θα το πω, δεν την φοβαμαι πια. diana, ευτυχως δεν την εφαγα κ απο τους 2. τον μπαμπα μου τον εχω διπλα μου :)
03-08-2014, 16:04 #9
Aκουσε κοπελα μου η μαμα σου και ο αδερφος σου αυτοι ειναι, αυτος ειναι ο χαρακτηρας τους και αμα σ αρεσει. Οπως εσυ δεν αλλαζεις χαρακτηρα, ετσι μην προσπαθεις να τους αλλαξεις. Λοιπον αφου εχεις τον αρραβωνιαρη, εχεις σκυλια-γατια, ισως κανεις και τα παιδακια σου, αλλου μενεις, μην ασχολεισαι και αστους να κανουν τη ζωη τους οπως θελουν αυτοι και συ κανε οτι σου καπνισει. Δε νομιζω οτι ειναι απο την απορριψη διοτι οταν σε απορριπτει ενας που δεν ταιριαζετε γτ να σε πειραξει? οιπον μεγαλη κοπελα εισαι τωρα, τον αρραβωνιαστικο σου και τα ματια σου. Η δικη μου αισθηση ειναι οτι μολις φυγεις απο ενα χωρο που σε πιεζει, νιωθεις ελευθερια. Εσυ βλεπω πας προς καταθιψη. Μηπως λοιπον σου παει κατι αλλο στραβα? Δεν ειναι λοιπον οτι θελεις να τα ξαναβρεις με τη μαμα γτ παλι τα ιδια θα γινουν.
03-08-2014, 17:17 #10
με αυγχωρεις που αργησα να απαντησω, μαγειρευα. δεν εχεις καθολου αδικο σε αυτα που μου λες, κ εννοειται πως εχω κανει βηματα παραπερα και πειρισσοτερα απο οσα νομιζα οτι μπορουσα. ναι δε μπορω να τους αλλαξω αλλα αυτο δε σημαινει οτι δε με ενοχλει. εχω κανει προοδους απο το ποσο με ενοχλει εδω κ 1,5 χρονο αλλα κ παλι κατι μενει. δε βλεπω να μου πηγαινει κατι αλλο στραβα εκτος απο τα καθημερινα που εχει ολος ο κοσμος, η δουλεια, τα χρηματα κυριως αλλα τα καταφερνουμε μια χαρα.
03-08-2014, 17:45 #11
(διαβασα το 1ο ποστ)
η ιδψ εχει βαθιες ριζες (οπως κ να το παρει κανεις ειτε γονιδιακα ειτε συμπεριφοριστικα)
δεν ερχεται αν δεν υπαρχει το (α:P)καταλληλο υποστρωμα
κατα την γνωμη μου δεν εχεις μονο 1 χρονο που εχεις ιδψ απλα εχεις 1 χρονο διεγνωσμενη ιδψ...
πριν μπορει να ειχες συμπτωματα που απλα δεν σου δημιουργουσαν προβλημα ή μπορει να μην τα αντιλαμβανοσουν καν,να ηταν ανεπαισθητα ,μπορει δε, να (νομιζες πως) σε βοηθουσαν κιολας σε καποιους τομεις
δλδ να ηταν (ή να ειχαν καταντησει)... "συντονα με το Εγω"...
κ τωρα που ηρθαν καποιες δυσκολιες στη ζωη σου να μπουμπουνιασε η φλογα του αγχους
γτ εχεις ιδψ κ οχι αλλη αγχωδη δτρχη?γτ αυτο το υποστρωμα υπηρχε...
03-08-2014, 17:59 #12
δεν ξερω αν θα μπορουσε να ειναι κατι αλλο, δε θα μου το ειχε πει η ψυχολογος μου φανταζομαι?? ναι σε αυτο που λες μπορει να εχεις κ δικιο, να μη το ειχα παρει χαμπαρι ή να με βολευε δε ξερω!!
03-08-2014, 18:04 #13
Κοιταξε γοτερ μεχρι να φυγουνε κι ολα αυτα τα κομπλεξικα που σε μεγαλωσανε θελει το χρονο του. Σιγα σιγα πιστευω θα νιωσεις καλυτερα. Προσωπικα σου προτεινω να μην ασχοληθεις με μαδερ. Ξεχασε το το θεμα και θα δεις οτι θα σου φυγουν και οι σκεψεις αυτες. Τι καλο μαγειρεψες???
03-08-2014, 18:07 #14
θελω να πιστευω πως ετσι θα γινει!!! καποια στιγμη θα νιωσω καλυτερα, οταν το τακτοποιησω πληρως μεσα μου!! γιγαντες εφτιαξα, τους εχω βγαλει κ κρυωνουν!!!
03-08-2014, 18:11 #15
Ετσι θα γινει και εδω θα ειμαστε να το γραψεις. Καλα σου λεει η ψυχολογος σου, δεν εισαι ιδιαιτερη περιπτωση. Τωρα στην αρχη κανε αυτα που σκεφτεσαι πχ να τσεκαρεις κατι και αστο. Μην πιεζεσαι, δεν κανεις και τιποτα κακο. Τι αλλο εχει το μενου εκτος απο γιγαντες??