Results 1 to 15 of 34
Thread: Homo Homini Lupus
-
05-08-2014, 00:46 #1
Homo Homini Lupus
Λοιπόν....ας έρθουμε εδω να κουβεντιάσουμε για το σαρκο(ψυχο)βόρο που κρύβουμε μέσα μας.
Οι συμφορουμίτες φίλοι Kerasi και Fevgatos ευθύνονται για τον τίτλο (η πρώτη για το ρητό ο δεύτερος για το έναυσμα).
Καταρχάς μια απάντηση που οφείλω στον Φευγάτο απο το προηγούμενο thread περι πίστης:
πίστη εγω λέω αφενός αυτά στα οποία πιστεύω ως αρχές γεννημένες και διαμορφωμένες απο μένα
αφετέρου την πίστη μου σε όσα μπορούν ή και Πρέπει να είναι (είμαστε) οι άνθρωποι προκειμένου να γίνουμε Άνθρωποι.
Πάμε λοιπόν:
Άνθρωποι λύκοι....ας μη χρησιμοποιήσουμε ενα τόσο ευφυές είδος του ζωικού κόσμου.
Ας πούμε καλύτερα: άνθρωποι που ζουν τρεφόμενοι απο τη ζεστασιά και το φως όσων τους πλησιάζουν.
Άνθρωποι που προτάσσουν τις δικές τους και μόνο ανάγκες, και μόλις αυτές πληρωθούν, τότε "σκοτώνουν" τη μέχρι τότε πηγή τροφής τους.
Ναι έχουμε όλοι αμα τη γεννέσει ενα σαρκοβόρο μέσα μας.
Ποιός ήρθε όμως εδω και θέλει να φύγει ίδιος?
Ποιός επιλέγει να είναι Άνθρωπος και ενω πατάει στη γη να μη ξεχνάει να κοιτάζει ψηλά? (φυσικά δεν εννοώ κανενός είδους θρησκευτική πίστη μ' αυτό). Ως ψηλά, ας ορίσουμε όσα πρέπει να γίνουμε, όσα θα μας εξελίξουν, όσα θα μας φέρουν στο καλύτερο δυνατό σημείο μας.
Και τέλος....ποιός λύγισε ή λυγίζει καθημερινά, νιώθοντας αυτό που νιώθω και εγω αυτό το διάστημα:
μια τροφή ανθρώπων, που ναι μεν δεν έχει στερέψει (δεν ξέρω καν πώς γίνεται αυτό)
αλλά πλέον χάνει μέρα με τη μέρα την Ουσία της.
Πόσοι έχετε νιώσει ή νιώθετε να χάνεται το φως της ψυχής σας απο κούραση, πόνο, θλίψη, απογοήτευση?
Ας το κουβεντιάσουμε λοιπόν.
- 05-08-2014, 00:59 #2
Τί έχεις σπουδάσει Soulight?
05-08-2014, 01:32 #3
O,τι να σχολιασω λιγο θα ειναι. Παντως οι κακοι μεταξυ τους μια χαρα τα βρισκουν! Ειτε στα κουτσομπολια, ειτε στις δουλειες στο ψου ψου ψου, στις κλικες κλπ.
05-08-2014, 01:43 #4
Έχω σπουδάσει κάτι που το αποτίναξα -ευτυχώς- νωρίς Diana.
:)
είχαμε ιδεολογικές διαφορές και το αποποιήθηκα μέσα μου.
Αυτό που φαντάζεσαι (ίσως).
Κεράσι....θαρρείς και μεις-οι όποιοι εμείς-είμαστε καλοί?
Το θέμα είναι τι επιλέγεις να διώξεις απο πάνω και μέσα σου.
Τι επιλέγεις ΕΣΥ να είσαι.
Διαφωνώ όμως μαζί σου για όσους "σαρκοβόρους" όπως τους λέω εγω, οτι βρίσκονται σε κλίκες.
Όχι....έχουν ανάγκη κατα πως φαίνεται, απο τους άλλους.
Ίσως δεν μπορούν να τραφούν μεταξύ τους, ο ένας απτον άλλο.
Ίσως γιαυτό και τα δράματα και τα συντρίμμια.
05-08-2014, 01:56 #5
Έχω σπουδάσει κάτι που το αποτίναξα -ευτυχώς- νωρίς Diana.
:)
είχαμε ιδεολογικές διαφορές και το αποποιήθηκα μέσα μου.
Αυτό που φαντάζεσαι (ίσως).
Η αλήθεια είναι ότι συνήθως επιλέγουμε παρέες που μας ταιριάζουν,συμπληρώνουν ή είναι ο καθρέφτης μας.
Το δικό σου θέμα όμως δεν είναι αυτο...........
Είναι πικοίλλης ύλης-τί απ'όλα θέλεις να συζητήσουμε;
05-08-2014, 02:01 #6
Σουλιτ ο Dawkins σ επηρεασε?
05-08-2014, 02:07 #7
Δεν είναι τόσο ποικίλης ύλης αλλά πιο συγκεκριμένο:
είναι για τη στόφα των ανθρώπων
Για το σκοτάδι ή το φως τους αντίστοιχα.
Όχι δεν πιστεύω σ' αυτή τη θεώρηση με το καθρέφτισμα το δικό μας στους ανθρώπους με τους οποίους ερχόμαστε κοντά.
ή τουλάχιστον δεν πρέπει να υπάρχει μόνο αυτό.
Ας πιαστεί όποιος θέλει απο όσα λέει το θέμα και ας πει τα δικά του :)
εγω απλά το έβαλα.
Ναι, απο πίσω υπάρχει και η δική μου πληγή-πώς αλλιώς άλλωστε?
Αλλά θα ήταν πολύ βαρετό να μιλήσουμε για μένα (μόνο).
Δεν θέλω να περιορίσω το θέμα ούτε εχω στο κεφάλι μου συγκεκριμένες απαντήσεις που θέλω να πάρω.
Ίσως να προκύψουν απο την κουβέντα, αλλά όχι δεν με καίει αυτό.
Μια και το χρειάζεσαι όμως, να σε ρωτήσω πιο ειδικά:
εσυ έχεις βρεθεί ποτέ στη θέση ανθρώπου που νιώθει οτι "φαγώθηκε" απο ανθρώπους?
Οτι έφθειρε την ψυχή του μέχρι εκεί που δεν πάει?
Οτι -έστω με τη συναίνεσή σου- έδωσες χώρο και χρόνο σε άλλο άνθρωπο (-ους) να τον διαλύσουν παίρνοντας πράγματα?
05-08-2014, 02:17 #8
εσυ έχεις βρεθεί ποτέ στη θέση ανθρώπου που νιώθει οτι "φαγώθηκε" απο ανθρώπους?
Είχα ερωτευτεί και εγώ έναν τέτοιο και κατέληξα στον ψυχίατρο...αυτός βέβαια ήταν η αφορμή-αλλά ψυχολογικά με έφθειρε τρομερά!
Οχι δεν έχω νιώσει ότι "φαγώθηκα" αό ανθρώπους,αλλα ότι μου έχουν φερθεί πολύ άσχημα ναι.
Οτι έφθειρε την ψυχή του μέχρι εκεί που δεν πάει?
Οτι -έστω με τη συναίνεσή σου- έδωσες χώρο και χρόνο σε άλλο άνθρωπο (-ους) να τον διαλύσουν παίρνοντας πράγματα?
Γενικά μην νιώθεις ότι είσαι το θύμα-ακόμα και αν έδωσες πράγματα και πήρες άρνηση....
Επίσης δεν στέκομαι σε εκφράσεις όπως η στόφα του καθενός,αλλά νομίζω ότι ο χαρακτήρας και η προσωπικότητα είναι αποτέλεσμα πολλών πραγμάτων και όχι ένα ακαθόριστο πράγμα,που ορίζεται με 1 ή με 2 λέξεις.
Το φως και το σκοτάδι του καθένα έχει να κάνει με την γνώση και την άγνοια.....ο καθένας επιλέγει να ταϊσει αυτό που έχει ανάγκη.! :)Last edited by Diana1982; 05-08-2014 at 13:51.
05-08-2014, 10:40 #9
οταν συσπειρωνομαστε μια χαρα τα παμε ομως.και οταν φερομαστε ετσι μεταξυ μας το θεωρουμε προσβολη,οποτε ειμαστε αδειοι και γεμιζουμε οταν εκμεταλεβομαστε αλλους ανθρωπους πατωντας πανω τους και οταν εχουμε γεμισει και νιωθουμε συμαντικοι γυρναμε σε ατομα και σε παρεες που ειναι ιδιοι ανθρωποι με εμας ετσι και αλλιως λενε "η πουτ@νια στην πουτ@ν@ δεν περναει".και δεν δεχομαι οτι καποιος ειναι θυμα σε αυτη την υποθεση γιατι καταλαβενομαστε ευκολα αν και ειμαστε δυσκολα ψυχολογισιμοι ανθρωποι,αλλα τα περισσοτερα "θυματα" πιστευουν οτι μπορουν να μας αλλαξουν αφου δινουμε τετοια εντυπωση,και καταληγουν να γινονται ενα παιχνιδι
05-08-2014, 14:21 #10
Σ ευχαριστω για την απάντηση κ το ενδιαφερων λόγο δουλειάς θα είμαι πολυ στην τσιτα μολις βρω ευκαιρία θα ειναι χαρ'α μου να συμμετέχω στην κουβέντα
Καλή μέρα να έχουμε όλοι
05-08-2014, 17:19 #11
xaxaxaxa Kerasi....ένα δίκιο το 'χεις αλλά καλά τα λεγε (μερικά) κι αυτός ο Ντόκινς....
Φευγάτε καλή δουλειά σου εύχομαι!
Diana....ναι...όντως μου έκανε πολύ μεγάλο κακό....
legalize....δεν ξέρω αν συσπειρώνονται οι μεν και οι δε....δεν ξέρω καν τις κατηγορίες.
αν και οι ποιότητες των ανθρώπων είναι διαχωρισμένες με σαφήνεις πιστεύω
φαίνονται απο το πώς ζουν, απο την πορεία τους, απο τα "τεφτέρια" που κρατούνται για όλους μας αναφορικά με το τι κάνουμε, τι εισπράττουμε κλπ...δεν ξέρω...
05-08-2014, 23:08 #12
Πώς νιώθεις σήμερα Soulight?
05-08-2014, 23:29 #13
05-08-2014, 23:48 #14
06-08-2014, 00:16 #15
Δεν θέλω να αλλάξει κανείς
ούτε για χάρη μου ούτε για χάρη κανενός.
Για μένα μπορώ να μιλήσω.
Το "έτσι είμαι και αμα σαρεσει" δεν το πίστεψα ποτέ.
Αφενός το θεωρώ αυτονόητο, αφετέρου, το θεωρώ ανοησία να μη θέλω να βελτιωθώ....
Φυσικά και θέλω να αλλάξω πράγματα σε μένα και μέχρι να φύγω απο τον κόσμο θέλω να τα έχω αλλάξει
Το τι θέλουν οι άλλοι....αυτό το ξέρουν οι άλλοι :)