Results 16 to 30 of 118
Thread: Αυτοκτονια! Θαρρος ή Δειλια?
-
05-08-2014, 21:40 #16
Ο Θεος βαζει εμποδια. Με τα εμποδια που μπορει να βαζει ελεγχει την πιστη μας. Οταν εσυ με τα εμποδια αυτα γυρνας την πλατη σου στον Θεο τοτε ειναι σαν να μην πιστευεις. Ο Χριστος διδαξε αγαπη οπως λες. Ομως δεν εχει να κανει με την αγαπη του Θεου προς εσενα, γιατι την αγαπη Του στην εδειξε οταν σου Εδωσε την ζωη, οταν σε Εσωσε και δεν αυτοκτονησες κ.ο.κ. Εχει να κανει με την αγαπη που δειχνεις εσυ στον Θεο. Οταν λοιπον αυτοκτονεις δεν δειχνεις αγαπη αλλα απαξιωση. Πετας ενα απο τα πιο ιερα δωρα που σου εχει Χαρισει! Οπως ειπες το γεγονος οτι γλιτωσες ηταν σημαδι. Σου Εδωσε μια ακομη ευκαιρια. Αλλοι με τον τροπο που επιλεγουν δεν την εχουν αυτην την ευκαιρια! Οποτε δεν ειναι τιμωρια το να μην διαβαστεις ειναι επιλογη! Επιλογη που βασιζεται σε εσενα γιατι οταν αυτοκτονεις το γνωριζεις! Οπως και η αυτοκτονια ειναι επιλογη σου. Το να λες οτι πιστευεις στον Θεο και να θες να διαβαστεις αφου εχεις αυτοκτονησει δεν ειναι ειρωνια? Κοροϊδευεις πρωτα απ'ολα τον εαυτο σου! (Δεν το λεω σε εσενα μιλαω σε δευτερο ενικο αλλα μιλαω γενικα).
ΤΑ ΟΡΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΟΡΙΑ ΤΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΜΟΥ.
- 05-08-2014, 21:49 #17
Ναι, κατάλαβα... :)
Αλλά δεν πιστεύω πως είναι ειρωνεία γιατί η απόφαση που λες δεν παίρνεται ούτε ελαφρά τη καρδία, ούτε με ψυχρή λογική αλλά μέσα από συναισθηματική φόρτιση και τρικυμία θα έλεγα μεταφορικά...άρα πιστεύω πως θα έπρεπε να υπάρχει κατανόηση από τους άλλους...κάπου εδώ μπαίνει το γκρι που λέγαμε...Στέκεσαι εδώ, δυο μέτρα μακριά μου όμως για μένα αυτά τα δυο μέτρα είναι ένα αδύνατο ταξίδι...
05-08-2014, 21:57 #18
Καταλαβαινω τι λες και δεν μιλαω σαν φανατισμενος. Απλα δινω την εξηγηση που πιστευω οτι ειναι σωστη απο την πλευρα της εκκλησιας. Ακομα και αυτο που λες απο συναισθηματικη φορτιση ειναι σαν να γυρνας την πλατη σου στον Θεο. Τωρα δεν ξερω ακριβως αυτη ειναι μια λογικη εξηγηση κατ' εμε!
06-08-2014, 07:54 #19
Η αυτοκτονία είναι μια κραυγή, είναι μια φωνή που φωνάζει "είμαι εδώ", "υπάρχω", αγαπήστε με χωρίς αμπελοφιλοσοφίες... μη με κρίνετε και μη με παρατηρείτε μέσω ποστ ή μέσω iPhone.... για να ανοίγετε θέματα την ώρα του καφέ και της πλήξης σας.... Γιατί αύριο μπορεί ο γιος, η γυναίκα, η κόρη, ο αδερφός σας να πέσει στο κενό, να πάρει χάπια ή να κλειστεί ερμητικά στον εαυτό του... ΝΙΩΣΤΕ ΜΕ"!
Γράφω ακραία εδώ, αλλά ο κόσμος ίσως γίνει καλύτερος, αν μπούμε στη θέση του άλλου και όχι να παρατηρούμε τον διπλανό μας, απλώς για την κουβέντα, τη συζήτηση...
Μία φορά, τουλάχιστον στη ζωή του, ο καθένας σκέφτεται την πράξη της αυτοκτονίας. Δειλία ή θάρρος, σε λίγα χρόνια θα είναι δεύτερη αιτία θανάτου, μετά την καρδιοπάθεια ανά την υφήλιο, σύμφωνα με επίσημες στατιστικές Αμερικανών επιστημόνων.
06-08-2014, 09:55 #20
06-08-2014, 11:35 #21
Κραυγη ναι αλλα τις φορες που κανεις μια αποπειρα για να σε καταλαβουν. Οπως για παραδειγμα οποιος θελει να κοψει την φλεβα του και να πεθανει 100% δεν τις κοβει οριζοντια αλλα καθετα. Οποιος τις κοβει οριζοντια εχει ελπιδα να ζησει επομενως θελει και να ¨φωναξει¨ ! Αλλα δεν ειναι για ολους μια κραυγη σε αυτο θα διαφωνησω!
06-08-2014, 12:04 #22
06-08-2014, 12:11 #23
Δεν ξερω εαν ειναι το καταλληλο φορουμ για να συζητησουμε γι'αυτο. Η διαφορα φυσικα ειναι μεγαλη αλλα δεν θα ηθελα να το αναλυσω και να παρω στον λαιμο μου ατομα που ισως εχουν την ιδεα της αυτοκτονιας στο μυαλο τους! (Δεν το λεω για εσενα γιατι το εχεις ξεπερασει αλλα ειμαστε σε φορουμ ψυχολογιας και καταλαβαινεις πως το εννοω).
06-08-2014, 12:13 #24
06-08-2014, 12:26 #25
Δεν πειραζει σιγα. Οποτε ξαναγυριζοντας στο θεμα γιατι αυτο με τις φλεβες ηταν πραδειγμα για να ερθουμε σε ενα συμπερασμα οταν ο αλλος κανει αποπειρα αυτοκτονιας ναι θελει να φωναξει να δειξει οτι υπαρχει. Αλλα οταν αυτοκτονει πιστευω για 2 λογους το κανει ή για να τιμωρησει τα ατομα που δεν το σκεφτονται αλλα τον αγαπουν (ελπιζω να καταλαβαινετε πως το εννοω) ή γιατι εχει φτασει σε ενα αδιεξοδο! Οποτε τοτε μπορουμε να μιλησουμε περι θαρρους ή δειλιας!
06-08-2014, 13:01 #26
Προσωπικά μιλώντας ο λόγος συνοπτικά ήταν το αδιέξοδο αλλά και πάλι όσον αφορά το θάρρος και τη δειλία εξακολουθεί να ισχύει το ότι αν δεν διαλέξεις άμεσο τρόπο θανάτου σκέφτεσαι όλα αυτά που έγραψα σε προηγούμενο ποστ μου...τώρα αν κι ο τρόπος που θα επιλέξεις δείχνει θάρρος ή δειλία, αυτό δεν το έχω σκεφτεί...
Στέκεσαι εδώ, δυο μέτρα μακριά μου όμως για μένα αυτά τα δυο μέτρα είναι ένα αδύνατο ταξίδι...
06-08-2014, 13:15 #27
Δεν ειμαι τοσο σιγουρος. Ο τροπος που επιλεγει κανεις δειχνει πιο πολυ τις προθεσεις του εαν δηλαδη θελει οντως να αυτοκτονησει ή οχι. Ο λογος και ο σκοπος που το κανει νομιζω δειχνει θαρρος ή δειλια!
06-08-2014, 13:27 #28
06-08-2014, 13:33 #29
Κατ'εμε δειλια πιο πολυ δευτερο ερχεται το θαρρος! Το θεμα ειναι πως το να τελειωνεις την ζωη σου στην κυριολεξια δεν λυνει τιποτα. Δεν εχεις τιποτα να χασεις αν ζησεις. Ζεις και το παλευεις. Το να αυτοκτονησεις δεν βγαζει πουθενα τελειωνεις την ζωη σου και παυεις να ελπιζεις! Δεν βρισκω λογο να κανει καποιος κατι τετοιο. Καταλαβαινω πως οταν το κανει καποιος δεν σκεφτεται ετσι και ισως τα προβληματα να ειναι πολυ σκληρα. Ομως υπαρχουν λυσεις που αν προσπαθησει μπορει να τις πετυχει. Τι πετυχαινει με το να αυτοκτονησει? Η καθαρση επερχεται οταν λυσεις το προβλημα. Λυτρωνεσε οταν καταφερεις να λυσεις το θεμα και να εισαι ακομα ζωντανος. Με το να αυτοκτονεις υποκυπτεις στο προβλημα. Δεν λυτρωνεσε αλλα σκλαβωνεσε σε αυτο!
07-08-2014, 01:14 #30
Μεχρι τα μέσα της εφηβείας, ο άνθρωπος θεωρεί τον εαυτό του αθάνατο, δεν έχει την αίσθηση του θανάτου και αποτολμά "παράλογα" πράγματα ή πράξεις. Ακόμα και αυτοκτονίες.
Αυτοκτονίες σημειώνονται και στη στρατιωτική θητεία των νέων, που δεν αντέχουν καψόνια, υπερβολική πειθαρχία, κλίκες κλπ. Οι αυτοκτοννίες αυτές, παρουσιάζονται ως ατυχήματα, για να μη στιγματιστεί ο νεκρός, η οικογένεια και να... δεχτεί η εκκλησία τελετή κηδείας και ταφή του!
Ναι. υπάρχουν και αυτοί που στέλνουν μίνι SOS, για να τραβήξουν την προσοχή. Ωστόσο, το ότι ΑΥΤΟΚΤΟΝΩ είναι η κραυγή του ΘΕΛΩ ΝΑ ΖΗΣΩ ΚΑΙ ΝΑ ΑΓΑΠΗΣΩ / ΑΓΑΠΗΘΩ.... ΖΩΝΤΑΝΟΣ. ΙΣΟΣ. ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ. ΙΣΟΤΙΜΟΣ. ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΣ. ΕΡΩΤΕΥΜΕΝΟΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΣΑΣ... ΜΑΖΙ ΣΑΣ.
Δεν βρίσκω δουλειά. Καταστράφηκα οικονομικά και όλοι στο σπίτι περιμένουν μένα. Δεν θέλω να σκέφτομαι ότι είμαι μόνος, άρρωστος, ανάπηρος.... όμως, στο τηλέφωνο με καλεί ο φίλος, που πάει με την οικογένεια του Πάσχα για διακοπές και ανοίγω το Facebook και βλέπω φωτό όλων, μες στην τρελή χαρά.
πώς τα λύνω όλα αυτά και πώς να διαχειριστώ τη μοναξιά μου, σ' έναν κόσμο που σε θέλει παντοδύναμο, επιτυχημένο και συνεχώς ευτυχισμένο, μέσα στο κιβούρι σου??Last edited by Αναζητηση; 07-08-2014 at 01:39.