Αυτοκτονια! Θαρρος ή Δειλια? - Page 3
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 3 of 8 FirstFirst 12345 ... LastLast
Results 31 to 45 of 118
    Senior Member
    Η ζωη ειναι θεμα τυχης , ενας διαττοντας αστερας . Αν το εργο ειναι μιζερο , η αυτικτονια ειναι σαν να πατας το κουμπι fast -forward , πας κατευθειαν στο πεσιμο των τιτλων . Η επιλογη ειναι δικη σου , μπορει και οχι .
    Παντως χρειαζεται περισσοτερο κουραγιο για να ζησεις , παρα για να πεθανεις .

Member
    Αναζητηση καλως τα λες ομως το να προσπαθησεις να ζησεις και να παλεψεις για να γινεις και εσυ ενας/μια ευτυχισμενος/-η σαν τους αλλους δεν το σκεφτεσε? Αλλα οχι φαινομενικα ευτυχης αλλα στην κυριολεξια. Ευτυχια δεν ειναι τα χρηματα (αν και ειναι ενας παραγοντας ευφοριας)!
    ΤΑ ΟΡΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΟΡΙΑ ΤΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΜΟΥ.

Member
    Μακγκιβερ συμφωνω, πιστευω τελικα οτι πιο δυσκολο ειναι να ζησεις αρκει να παλεψεις μεχρι τελους! Γενικα οταν ερχεται μια αποτυχια το να ξαναπροσπαθησεις θελει θαρρος και υπομονη και πανω απ'ολα δυναμη (πιστευω)!

Senior Member
    Νικο Κ. , η ζωη ειναι γεματη αντιξοοτητες , αν ηταν να τα ' παιζουμε ' σε καθε δυσκολια , μαλλον δεν εχουμε καταλαβει τι εστι ζωη . Το λεω επειδη εχω καποια ηλικια , και τοχω παρει αποφαση οτι η ζωη ειναι ενας διαρκης αγων , τιποτα δεν χαριζεται , τιποτα δεν δινεται δωρεαν . Εσυ τοχεις καταλαβει , αλλοι ομως οχι . Αγγελος .

Banned
    γιατι καθε φορα που ανοιγει θεμα για αυτοκτονια μπλεκει μεσα και η χριστιανικη θρησκεια ?

αν ο θεος δεν ηθελε να αυτοκτονισει το δημιουργημα του, απλα δε θα του εδινε αυτη την επιλογη. δε θα το οδηγουσε εκει. δε θα υπηρχαν τοσοι τροποι να καταστραφει. μα το κυριοτερο, θα το ηθελε κοντα του στο παραδεισο, δε θα το εστελνε καπου με εμποδια "να δοκιμαστει" η πιστη του.

αμαρτια δεν ειναι και το προγαμιαιο σεξ, και η ψευδομαρτυρια, και η συκοφαντια, και η προδοσια, και η αναιδεια ? κι ομως συμβαινουν συνεχεια, αλλα συνεχιζουν με τη δικαιολογια οτι ειναι ανθρωπινα και κανεις δεν ειναι αναμαρτητος. γιατι να μη συγχωρεθει λοιπον και η αυτοκτονια, ειδικα σε ανθρωπους που η ζωη τους εβγαλε σε αδιεξοδο ? οταν δεν εχεις αλλη επιλογη τι θα κανεις ?

Senior Member
    Quote Originally Posted by KENO View Post
    γιατι καθε φορα που ανοιγει θεμα για αυτοκτονια μπλεκει μεσα και η χριστιανικη θρησκεια ?

αν ο θεος δεν ηθελε να αυτοκτονισει το δημιουργημα του, απλα δε θα του εδινε αυτη την επιλογη. δε θα το οδηγουσε εκει. δε θα υπηρχαν τοσοι τροποι να καταστραφει. μα το κυριοτερο, θα το ηθελε κοντα του στο παραδεισο, δε θα το εστελνε καπου με εμποδια "να δοκιμαστει" η πιστη του.

αμαρτια δεν ειναι και το προγαμιαιο σεξ, και η ψευδομαρτυρια, και η συκοφαντια, και η προδοσια, και η αναιδεια ? κι ομως συμβαινουν συνεχεια, αλλα συνεχιζουν με τη δικαιολογια οτι ειναι ανθρωπινα και κανεις δεν ειναι αναμαρτητος. γιατι να μη συγχωρεθει λοιπον και η αυτοκτονια, ειδικα σε ανθρωπους που η ζωη τους εβγαλε σε αδιεξοδο ? οταν δεν εχεις αλλη επιλογη τι θα κανεις ?
    Θα συμφωνήσω μαζί σου Κενό, ειδικά στην τελευταία παράγραφο...ακριβώς επειδή κάποιοι άνθρωποι σε κάποια φάση στη ζωή τους έρχονται αντιμέτωποι με κάποιο αδιέξοδο θα έπρεπε να τους συγχωρείται αν καταλήξουν στην αυτοκτονία...
    Όσο για τη χριστιανική θρησκεία, εγώ την ανέφερα επειδή θα ήθελα αν για παράδειγμα είχε πετύχει η απόπειρα μου να γίνει η κηδεία μου όπως και όλων των άλλων και να με διαβάσει παπάς, αυτό είναι όλο...
    Στέκεσαι εδώ, δυο μέτρα μακριά μου όμως για μένα αυτά τα δυο μέτρα είναι ένα αδύνατο ταξίδι...

Senior Member
    Συμφωνω οτι κακως η εκκλησια καταδικαζει την αυτοκτονια , η εκκλησια εχει καταντησει φοβητρο και ο Θεος τιμωρος ( παρ οτι ειμαι θρησκευομενος ) . Η αυτοκτονια ειναι κατι παρεξηγημενο . Αυτος που πεθαινει απο ναρκωτικα η αλκοολ , η ξερωγω τι , δεν εχει αυτοκτονησει ? οποτε η θεση της εκκλησιας ειναι καθαρα υποκριτικη . Στην μια εισαι ΟΚ , στην αλλη στο πυρ το εξωτερον . Δλδ μετραει η αμεσοτητα της πραξης ?

Member
    Εγω ξερω οτι ο Θεος μας εδωσε την ζωη. Μαζι με την ζωη και την κριση. Ο καθενας ειναι υπευθυνος των πραξεων του. Το οτι δεν διαβαζεται αυτος που αυτοκτονει ενω διαβαζεται αυτος που πεθανε απο ναρκωτικα δεν αναιρει το γεγονος οτι και οι 2 θα κριθουν απο τον Θεο οταν πεθανουν. Και τα αβαπτιστα μωρα δε διαβαζονται. Οι ψυχες τους περιμενουν την Δευτερα Παρουσια για να κριθουν. Μην πειτε οτι προκειται περι ανοησιων ειναι κατι που πιστευω και πιστευουν οσοι ειναι Χριστιανοι Ορθοδοξοι. Οσοι παλι δεν πιστευουν μην λετε οτι σας ενοχλει που δεν διαβαζονται αυτοι που αυτοκτονουν. Δεν φερομαι φανατικα ουτε επιθετικα ειλικρινα. Λεω αυτα που εχω ακουσει και διδαχθει και εαν κανω καποιο λαθος ζητω συγνωμη και θα δεχθω καθε τεκμηριωμενη διορθωση (γιατι μπορει να μην θυμαμαι ή εχω ακουσει καλα)!

Quote Originally Posted by Νικος Κ. View Post
    Αναζητηση καλως τα λες ομως το να προσπαθησεις να ζησεις και να παλεψεις για να γινεις και εσυ ενας/μια ευτυχισμενος/-η σαν τους αλλους δεν το σκεφτεσε? Αλλα οχι φαινομενικα ευτυχης αλλα στην κυριολεξια. Ευτυχια δεν ειναι τα χρηματα (αν και ειναι ενας παραγοντας ευφοριας)!
    Με απασχολεί και θέτω κάποιες καταστάσεις και συμπεριφορές που ωθούν συνανθρώπους μας στην αυτοχειρία, ενώ εμείς κρατάμε τον ρόλο του ξερόλα παρατηρητή.
    Φυσικά, το καλύτερο, η νίκη βρίσκεται στο να παλεύεις να κρατηθείς ζωντανός, στη ζωή. Για να αλλάξουν κάποια πράγματα, η κοινωνία, πρέπει πρώτα ν' αλλάξει το άτομο, εμείς.
    Αν διαβάσετε καλύτερα τα σχόλιά μου, δεν μιλώ σε προσωπική βάση. Δεν αρκεί να εντοπίζουμε το πρόβλημα, αλλά να ψάχνουμε και λύσεις, προτάσεις.
    ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ
    Δύο φίλοι, μεσήλικες άντρες συναντιούνται μεσημέρι στο δρόμο και ο ένας μόλις έχασε τη γυναίκα του από ανίατη ασθένεια.
    ΣΤΙΧΟΜΎΘΙΑ ΤΗΣ.... ΤΡΕΛΑΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ

-Α, να πηγαίνω! Η γυναίκα μου με περιμένει σπίτι, λέει ο "προνομιούχος" ευτυχής.
    -Φυσικά... εσύ έχεις γυναίκα, τονίζει ο "τεθλιμμένος".
    -Ε, τι θες, να πεθάνει κι η δικιά μου γυναίκα;!

Το βρήκα αστείο.... η άγνοια γίνεται προκλητική συχνά :)

Quote Originally Posted by Macgyver View Post
    Η ζωη ειναι θεμα τυχης , ενας διαττοντας αστερας . Αν το εργο ειναι μιζερο , η αυτικτονια ειναι σαν να πατας το κουμπι fast -forward , πας κατευθειαν στο πεσιμο των τιτλων . Η επιλογη ειναι δικη σου , μπορει και οχι .
    Παντως χρειαζεται περισσοτερο κουραγιο για να ζησεις , παρα για να πεθανεις .
    Η αυτοκτονία δεν είναι θέμα και πρόβλημα ενός δειλού ή θαρραλέου ανθρώπου, αλλά και του άμεσου ή έμμεσου κοινωνικού σου περίγυρου.

Η ζωή ειναι για να την ζούμε και όχι να μας παίρνει απο κάτω και να θέλουμε να αυτοκτονήσουμε ότι και αν μας συμβαίνει.Πριν μια 5ετια ήμουν βράδυ στην εγνατία οδό με ψιλόβροχο και με αμάξι που δε σήκωνε πολλά-πολλά αλλά παρόλα αυτά πήγαινα με 120χλμ και σε μια στροφή έπεσα πάνω σε μια μπαριέρα.Το αμάξι χάλια αλλά εγώ βγήκα σώος χωρίς ούτε μια γρατσουνιά.Και αυτό που έκανα "αυτοκτονία" δεν ήταν; Μετά απο 5 χρόνια σχεδόν και έχοντας νιώσει αρκετά την οικονομική κρίση συν το γεγονός ότι δεν έχω κάνει ακόμη σχέση,έρχομαι εδώ σε αυτό το φόρουμ και ζητάω να μάθω πως μπορώ να αυτοκτονήσω.Τώρα σχεδόν ενάμιση μήνα μετά απο εκείνο το πρώτο μου ποστ και χωρίς ουσιαστικά να έχει αλλάξει κάτι στη ζωή μου,απλά ξυπνάω το πρωϊ και σκέφτομαι ότι δεν αξίζει να πεθάνω και να συνεχίσω να προσπαθώ.Γιατι όπως και αν είναι η ζωή,τελικά αξίζεις να την ζεις

Member
    Με εχει μπερδεψει αυτη η συζητηση αλλα και εγω συμφωνω με το οτι πρεπει να προσπαθουμε να λυνουμε τα προβληματα μας και να ξεπερναμε τα εμποδια οσο δυσκολο και να ειναι!

Banned
    Quote Originally Posted by Νικος Κ. View Post
    Οσοι παλι δεν πιστευουν μην λετε οτι σας ενοχλει που δεν διαβαζονται αυτοι που αυτοκτονουν. Δεν φερομαι φανατικα ουτε επιθετικα ειλικρινα. Λεω αυτα που εχω ακουσει και διδαχθει και εαν κανω καποιο λαθος ζητω συγνωμη και θα δεχθω καθε τεκμηριωμενη διορθωση (γιατι μπορει να μην θυμαμαι ή εχω ακουσει καλα)!
    μπα περισσοτερο μας ενοχλει που υπαρχουν ακομα εν ετη 2014 προβατα που πανε και χρυσοπληρωνουν παπαδες για να διαβασουν τα παραμυθια τους. και που γενικα οτι πουνε μετραει για λογος του θεου. δε ψαχτηκαν, ετσι ακουσαν και διδαχτηκαν, ακριβως οπως το εγραψες.

Quote Originally Posted by kozchr View Post
    Γιατι όπως και αν είναι η ζωή,τελικά αξίζεις να την ζεις
    οχι διαφωνω εδω. τη ζωη πρεπει να την ευχαριστιομαστε, οταν δε συμβαινει προτιμοτερη η αυτοκτονια. απο το να καθεσαι να βασανιζεσαι ή να ζεις σαν ζωο συνεχεια, καλυτερο ειναι να τελειωσει εκει. απλα υπαρχει το θεμα ελπιδα, που δε ξερεις τι σου ξημερωνει αυριο. κι αυτο ειναι το δυσκολοτερο νομιζω για καποιον που θελει να το κανει, πρεπει πρωτα να σκοτωσει καθε του ελπιδα.

Εγώ ξέρω ότι υπάρχουν νέοι άνθρωποι που έχουν χτυπηθεί απο ανίατη ασθένεια πχ καρκίνο και όμως παρόλα αυτά συνεχίζουν να ελπίζουν ότι θα το ξεπεράσουν.Ανθρώπους που ψάχνουν στα σκουπίδια για λίγο φαγητό,είναι άστεγοι,τους περιφρονούμε εμείς οι δήθεν φυσιολογικοί και παρόλα αυτά δε πάνε να αυτοκτονήσουν και συνεχίζουν να προσπαθούν.Και πολλοί απο εμάς συνεχίζουμε να έχουμε ένα σπιτικό,ένα κανονικό πιάτο φαϊ,μια άνεση να μπαίνουμε στο ιντερνετ και να γράφουμε ότι θέλουμε,να βγούμε έξω μια βόλτα ότι ώρα θέλουμε, αλλά παρόλα αυτά συνεχίζουμε να νιώθουμε δυστυχισμένοι.Δε θα διαφωνήσω ότι πολλές φορές ίσως και πάντοτε η ψυχική ασθένεια να είναι χειρότερη απο το όποιο σωματικό κουσούρι μπορεί να έχει κάποιος αλλά και πάλι νομίζω ότι δεν αξίζει κάποιος να σταματήσει την προσπάθεια για ζωή.

Ισως η αυτοκτονία, το δειλία ή θάρρος να είναι καθαρά υποκειμενικό θέμα και όπως το ζει κανείς. Αυτοκτόνησαν όσοι χόρεψαν το χορό του Ζαλόγγου, οι έγκλειστοι των λευκών κελιών για μια καλύτερη ζωή. Αυτοκτόνησε, όμως μόλις χτες, και ο ηθοποιός Ρόμπιν Ουίλιαμ από κατάθλιψη και μοναξιά.

Μην προσπαθούμε να τετραγωνίσουμε τον κύκλο. γιατί το συναίσθημα είναι πάντα υποκειμενικός και αστάθμητος παράγοντας σε άτομο και κοινωνία γενικά όσο και μοναδικά.

Page 3 of 8 FirstFirst 12345 ... LastLast