Results 46 to 60 of 118
Thread: Αυτοκτονια! Θαρρος ή Δειλια?
-
12-08-2014, 16:36 #46
- 12-08-2014, 18:27 #47
Ισως να φανω ωμη,αλλα αυτοι που πραγματικα θελουν να πεθανουν και το εχουνπαρει αποφαση,γιατι δεν ζητουν να δωρισουν τα οργανα τους σε καποιους που αργοπεθαινουν και θελουν να ζησουν σε αντιθεση με τους αυτοχειρες;να πουν εφοσον θελω να πεθανω,παρτε μου τα οργανα να επιτελεσω και κατι καλο,παρα τσ παιρνουν απο ασθενεις σε κωμα που κανειε δεν τους ρωτησε αν θελουν να ζησουν οσο τους επιτρεπεται...
12-08-2014, 19:01 #48HarleyQuinnGuestΚοπέλα μου, είσαι σε θέση να συνειδητοποιήσεις ότι οι αυτόχειρες είναι ως επί το πλείστον βαριά απογοητεύμενοι άνθρωποι που έχουν ξεπεράσει τα όρια της απελπισίας τους? Πώς μπορείς να ζητάς από απελπισμένους ανθρώπους να πάνε να κάνουν δωρεές και μαλκιες? Λες κι όποιος αυτοκτονεί, το προσχεδιάζει πρώτα ψύχραιμα και ορθολογικά το θέμα!
Εσένα, αν αυτοκτονούσε κάποιος δικός σου, αυτό θα έλεγες? Κοιτώντας τον κρεμασμένο κι έχοντας αφήσει πίσω του ένα γράμμα σκέτης πίκρας, εσύ θα έλεγες "Α το μαλάκα, αυτοκτόνησε που αυτοκτόνησε, δεν πήγε να δωρίσει τα όργανα του πρώτα. Ε τότε χέστηκα για τον εγωίσταρο". Αυτό θα έλεγες για τον αδερφό σου π.χ ε? Παρεμπιπτόντως, δεν μπορείς να πας σε ένα νοσοκομείο και να ζητήσεις να σου πάρουν τα όργανα εδώ και τώρα σκοτώνοντας σε
12-08-2014, 19:15 #49
Γιατι γινεσαι επιθετικος;υπαρχουν ανθρωποι που το εχουν σκεφτει πολυ το ολο θεμα και το εχουν προσχεδιασει κιολας σε καποιες περιπτωσεις.και παλι ενας ανθρωπος οπως λες για να φτασει σε απελπισια τι τον ωθησε;βλεπεις μικρα παιδακια με λευχαιμια να παλευουν σαν λιονταρια,ανθρωποι που περασαν πολεμους κι εχασαν δικους τους και ειχαν χασει τα παντα και δεν ειχαν ουτε μια καλτσα,ανθρωποι που εχασαν περιουσιες,συγγενεις,εμειν αν στο δρομο κυριολεκτικα,ξερεις ποσοι θα αυτοκτονουσαν;;;;η αυτοκτονια ειναι καθαρα εγωιστικο και τιποτα περισσοτερο,δεν σκεφτεσαι κανεναν παρα μονο τον εαυτο σου να εξαφανιστει να χαθουν ολα τα προβληματα.....αυτα που θα αφησει πισω του ο αλλος ουτε θεμα ομως....αυτοι που θα πονανε ποιος τους σκεφτηκε;;προφανως οχι ο αυτοχειρας.δεν δικαιολογω την αυτοκτονια σε καμμια των περιπτωσεων και θλιβομαι που ενω θα μπορουσαν να πουν οχι ρε φιλε θα τα καταφερω και οτι γινει,προτιμησαν να χαθουν....κρυβει και ενα σημειο προσοχης εδω:μπορει να νιωθουν πως μς αυτον τον τροποθα προκαλεσουν τυψεις και ενοχες σε οσους τους οδηγησαν ως εκει...δεν τους τραβηξε κανεις απο το χερι να τους ωθησει σε αυτο,κανεις δεν ξερει τι σκεφτηκαν.κι επειδη εγραψαν ενα σημειωμα αντε παμε να αυτοκτονησουμε;δεν ξερω δεν το θεωρω σωστο και απο αποψη ηθικης.
12-08-2014, 19:37 #50
Προφανώς δεν έχεις νιώσει ποτέ σου τόσο μεγάλο πόνο κι απελπισία ώστε να μην αντέχεις άλλο να υποφέρεις...και σε πληροφορώ ότι το γράμμα προς όσους θα μείνουν πίσω γράφεται με πόνο ψυχής και δάκρυα. Επίσης, τον αυτόχειρα τον ρώτησες αν αντέχει να πονάει ή μόνο αυτούς που μένουν πίσω σκέφτηκες; Φαντάσου μια ζωή μέχρι να πεθάνεις, μέσα στη θλίψη και μετά έλα και πες μου αν μπορείς να σκεφτείς τους οικείους σου κι αν είσαι εγωϊστής. Πραγματικά ντροπή σου που εκφράζεσαι έτσι...
Στέκεσαι εδώ, δυο μέτρα μακριά μου όμως για μένα αυτά τα δυο μέτρα είναι ένα αδύνατο ταξίδι...
12-08-2014, 19:55 #51
Κοιτα αυτη την σκεψη του τυπου " παιδια παλευουν με λευχαιμια" κτλ την εχουμε κανει ολοι και εγω προσωπικα..Και εγω θεωρω την αυτοκτονια εγωιστικη αποφαση,οχι ομως γιατι θελουν να τραβηξουν την προσοχη ή επειδη θελουν να προκαλεσουν τυψεις σε καποιον,κανεις δεν κοβει τις φλεβες του για κατι τετοιο,ουτε βαζει τον λαιμο του στην θηλια για αυτο..θεωρω λοιπον οτι ειναι εγωιστικη πραξη γιατι δεν σκεφτονται ποσο απιστευτο πονο θα αφησουν στους δικους τους ανθρωπους.
Που θελω να καταληξω εν τελει??Καλο ειναι οποιος δεν εχει νιωσει απεραντη απελπισια να μην μιλαει για τους αυτοχειρες..Και βαζω και εμενα μεσα,γιατι και εγω εχω κανει κριτικη σε αυτους..Οσο αρρωστος ειναι καποιος με λευχαιμια,αλλο τοσο αρρωστος ειναι και καποιος που παλευει με την ψυχη του και πραγματικα δεν εχω καταληξει τελικα τι ειναι χειροτερο..Μια ψυχικη ασθενεια ή μια οργανικη/σωματικη?ή μηπως ειναι το ιδιο?
12-08-2014, 20:02 #52
Ντροπη μου γιατι;επειδη εκφραστηκα οπως ενιωθα;δεν εβρισα κανεναν ουτε εθιξα προσωπικοτητεε ποσο μαλλον την δικη σου.δεν με γνωριζεις προσωπικα ουτε το τι εχω βιωσει μεχρι τα 36 μου χρονια και σαν μητερα τριων παιδιων και ασθενη....οποτε δεν παιρνω καν προσωπικα τα σχολια σου προς εμενα διοτι ειμαι αρκετα συνειδητοποιημενη με τη ζωη,τις καλες και τις ασχημες πλευρες της,ποσο μαλλον οταν μου ειπαν στην τριτη εγκυμοσυνη θα πεθανεις κι εσυ και το μωρο...εχασα αγαπημενα προσωπα και υπεφερς αρκετα απλα δεν το εβαλα κατω.και αναπηρη να εμενα το ιδιο θα εκανα.εξαλλου μεχρι τωρα ειχα προετοιμαστει ψυχολογικα για περιπτωση κακοηθειας στις βιοψιες μου...αυτα τα λιγα... Καλως σε βρηκα παντως!! :)
12-08-2014, 20:12 #53
Πάνω στη φούρια μου δεν πρόσεξα ότι είσαι καινούρια και παρά τη διαφωνία μας, ένα καλώς ήρθες πρέπει να στο πω! :)
Ναι, φυσικά και δεν έβρισες κανέναν απλά χαρακτηρίζεις εγωϊστική μια πράξη που δεν πραγματοποιείται με ψυχρή λογική γι' αυτό και δεν μπορείς να πας και να δωρίσεις τα όργανα σου...επίσης μιλάς σε κάποια που είπε πολλές φορές "θέλω ν' αρρωστήσω και να πεθάνω" οπότε αν μου έλεγαν εμένα για κακοήθεια πέρα από τον φόβο μου νομίζω πως θα έλεγα "επιτέλους θα γλιτώσω"...Στέκεσαι εδώ, δυο μέτρα μακριά μου όμως για μένα αυτά τα δυο μέτρα είναι ένα αδύνατο ταξίδι...
12-08-2014, 20:47 #54HarleyQuinnGuestΌταν αυτοκτονεί κάποιος, δεν αποτελεί γι' αυτόν "φιλοσοφική τοποθέτηση" ούτε είναι μια ψύχραιμη ορθολογική πράξη, όπως σου είπα και πριν. Δεν είναι " στάση ζωής" η αυτοκτονία κάποιου ούτε επιλογή, αδιέξοδο είναι Kathy μου.
Ανάμεσα σε όλους αυτούς τους καταπονημένους λοιπόν που περιέγραψες που όμως αντέχουν, θα υπάρξουν κι αυτοί όμως που θα σπάσουν. Για οποιοδήποτε λόγο, με οποιαδήποτε αφορμή.
Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να μπορούσαμε να βρίσκαμε τρόπους να μην φτάνουν ούτε αυτοί οι άνθρωποι στο αδιέξοδο, όχι να τους κατηγορούμε κι από πάνω ως τους μέγιστους εγωιστές της ανθρωπότητας. Εμένα μου είναι χυδαία αυτή η "κατηγορία" που τους ρίχνεις.
Μην κοιτάζεις μονόπλευρα το θέμα. Για σκέψου όλα τα 15 χρόνα που αυτοκτόνησαν λόγω bulling στο σχολείο από τους συμμαθητές τους. Πώς μπορείς να είσαι τόσο σκληρή απέναντι σε αυτά τα παιδάκια, πώς μπορείς να τους ζητάς να είχαν πάει πρώτα να δωρίσουν τα όργανα τους? Αυτό μας ενδιαφέρει ή να μπορούσαμε να είχαμε προλάβει να απαλύνουμε τον πόνο τους?
Για τους τους κάποιους που Λες ότι δεν σκέφτηκαν τους άλλους, έχω να σου πω ότι οι βαριά καταθλιπτικοί ή οι φαλιρισμένοι οικονομικά, θεωρούν ότι δεν προσφέρουν, θεωρούν τον εαυτό τους βάρος στην οικογένεια τους, οπότε κατά συνέπεια θεωρούν κι ότι αυτοκτονώντας τους αποβάλλουν κι αυτούς από το φορτίο τους. Οπότε εδώ θα μπορούσαμε να πούμε ότι νοιάζονται και για τους άλλους ( με τον δικό τους δυστυχώς εσφαλμένο τρόπο).
Μην είσαι τόσο σκληρή. Είναι η πιο θλιβερή πράξη που μπορεί να κάνει κάποιος
12-08-2014, 21:01 #55
μηπως αυτο βοηθησει λιγο οσα λετε ?
http://www.youtube.com/watch?v=BxEd5ysoxNQ
12-08-2014, 22:17 #56HarleyQuinnGuestΈτσι τους βλέπει η Κάθη τους αυτοκτονημένους ήδη και τους εν δύναμει.. Κάτι σαν Λιαντίνηδες... Που θα το φιλοσοφίσουν καλά το θέμα, θα το οργανώσουν κλπ κλπ.
Δεν βλέπει κανένα πόνο, κανένα ανθρώπινο δράμα, καμιά κατεστραμμένη ύπαρξη. Νομίζει ότι είναι τόσο εύκολο και μια απλή αποφασούλα μωρέ, να, έτσι, ένα ηλιόλουστο πρωινό είπαν: "Ας το πιω το ποντικοφάρμακο μωρέ, τι άλλο καλύτερο να κάνω σήμερα!".
Το ίδιο σκεπτικό έχει κι ο θεματοθέτης μας όμως, που μας λέει ότι οποίος κόβει την φλέβα οριζόντια είναι attention whore, γιατί με την οριζόντια κομμένη φλέβα δεν πεθαίνεις στα σίγουρα.
Ότι αυτός που πήγε δηλαδή κι έκοψε τις φλέβες του, ΗΞΕΡΕ από πριν ότι αν την κόψει με τέτοιο τρόπο, δεν θα πεθάνει!!! Ότι αυτός που ήπιε 100 χάπια, είχε ψάξει στο google πρώτα κι είχε ενημερωθεί ότι με 100 χάπια αντικαταθλιπτικά σώζεται, οπότε το έκανε επίτηδες!!!
Κατηγορούμε και τους αποτυχημένους δηλαδή που δεν τα κατάφεραν να πεθάνουν ωραία και καλά και που δεν κάθισαν πρώτα να διαβάσουν "ανατομία φλεβών και πώς να τις κόψεις ωραία κι επιτυχημένα".
Ρε παιδιά, σοβαρά τώρα...
12-08-2014, 22:22 #57
Καταθλιπτικη προσωπικοτητα και ο Λιαντινης και παραδειγμα προς αποφυγην!Το οτι ηταν πανεξυπνος ανθρωπος και σοφοτατος δεν αναιρει οτι μεσα του γινοταν ενα μπαχαλο με ψυχοπαθολογικο υποβαθρο.
12-08-2014, 23:19 #58
καντε απλα εναν διαχωρισμο για να μη μαλωνετε μωρε:
οι Α που μπορει η ζωη τους να ηταν καλη αλλα για καποιο λογο το φιλοσοφησαν το θεμα και κατεληξαν οτι δεν αξιζει να ζουν (οπως εκανε ο Λιαντινης).
οι Β που οι κακες συνθηκες ζωης τους οδηγουν εκει, οποτε στην ουσια δε το επελεξαν οι ιδιοι αλλα φταινε διαφοροι εξωγενεις παραγοντες (καταθλιψη, μοναξια, φτωχεια, αρρωστια).
τους Α μπορεις να τους πεις εγωιστες, τους Β ομως οχι και τοσο. ειναι οπως συμβαινει και στο ελλαδισταν τωρα, αυτοκτονουν οι ανθρωποι γιατι εκει τους οδηγουν οι πολιτικοι καταστρεφωντας τη ζωη τους, αν ζουσαν καπου καλυτερα μαλλον δε θα το εκαναν.
12-08-2014, 23:43 #59
Κανεις τους δεν ειναι παραδειγμα ομως..Και οι αλφα και οι βητα..Σιγουρα ομως δεν μπορουμε να μπουμε στην ψυχοσυνθεση τους και να τους λοιδορησουμε για μια λαθος αποφαση,για ενα θολωμα,για μια απελπισια που δεν εχουμε ζησει,αρα ολοι λεμε ψιλοπαπαριες..Δεν γυριζει μονο η γη αλλα και η βιδα.
12-08-2014, 23:50 #60
βασικα δε θυμαμαι αν ειχε διαγνωστει με καταθλιψη ή κατι αλλο ο Λιαντινης, οποτε ναι παπαριες λεμε απλα για να μη μαλωνουν το εγραψα. προφανως δε το βλεπουμε ολοι το ιδιο, το ειπανε και στη προηγουμενη σελιδα οτι ειναι υποκειμενικο το θεμα. και φυσικα οι αλλοι που δε ξερουν τον αυτοχειρα τον κρινουν ευκολα γι'αυτο χαρακτηριζεται συχνα σαν δειλος. αν ζουσαν ομως λιγο μαζι του να δουν ποση προσπαθεια εκανε και ποσο παλεψε, μπορει να αλλαζαν γνωμη.