Results 76 to 90 of 118
Thread: Αυτοκτονια! Θαρρος ή Δειλια?
-
24-08-2014, 21:14 #76
+1 με Κύκνο. γιατι οι ανθρωποι κατανταν απογοητευση. και η ζωη ειναι ανουσια και τιποτα δεν αξιζει το κοπο πραγματικα. αυτα χωρις φαρμακα.
- 25-08-2014, 00:05 #77
και με φαρμακα μια απτα ιδια
26-08-2014, 18:48 #78
Kαλησπερα .Είμαι καινουργια στο φορουμ και ειναι το πρωτο μου μην,Απλα να πω την αποψη μου θεωρω κι εγω την αυτοκτονια εγωιστικη πραξη χωρις αυτο να σημαινει πως αυτος που το κανει ειναι κακος.Απο την αλλη υπαρχουν πραγματα που δεν αντεχονται και οταν το μυαλο σου κολησει ειναι πολυ επιπονο σαν να εχεις καποια σωματικη ασθενεια.
26-08-2014, 19:18 #79
Εγώ πάντως μετά από επανειλημμένες και δυστυχώς αποτυχημένες απόπειρες ακόμα και πρόσφατα, δεν μπορώ να σταματήσω να το σκέφτομαι αλλά όλοι οι τρόποι που αντέχω να κάνω δεν πέτυχαν και δεν ξέρω τι άλλο να κάνω πια...σίγουρα υπάρχουν κι άλλες μέθοδοι αλλά δεν είναι για μένα, απλά δεν μπορώ να τις δοκιμάσω κι ας λένε κάποιοι ότι όποιος θέλει ν' αυτοκτονήσει το κάνει...δεν είναι τόσο απλό...
Στέκεσαι εδώ, δυο μέτρα μακριά μου όμως για μένα αυτά τα δυο μέτρα είναι ένα αδύνατο ταξίδι...
26-08-2014, 19:38 #80
Εγω παντως αν και δεν ειχα ποτε αυτοκτονικες τασεις,πιστευω οτι καποιος που πραγματικα θελει να φυγει απο την ζωη θα το κανει χωρις δηλωσεις,κοινοποιησεις και φωτεινες επιγραφες!Εν ολιγοις δεν καταλαβαινει Χριστο ουτε απο φοβο,ουτε και να τραβηξει την προσοχη θελει!Αν τωρα εσυ ή οποιοσδηποτε αλλος που λετε οτι θελετε να αυτοκτονησετε αλλα εχετε φοβο,προφανως και αγαπατε την ζωη και πολυ καλα κανετε και προφανως αναζητατε την προσοχη με τον λαθος τροπο..Μπορει να κανω και λαθος αλλα αυτο πιστευω.
26-08-2014, 19:57 #81
Μπα...προσωπικά δεν είμαι καθόλου ευτυχισμένη και ούτε πιστεύω πια πως θα γίνω κάποτε και πραγματικά θα ήθελα να μπορούσα να πεθάνω για να μην νιώθω δυστυχία...όμως υπάρχουν μερικοί τρόποι που με τρομάζουν όπως για παράδειγμα το να πηδήξω από κάποιο ψηλό κτίριο (αν κι έχει υπάρξει και περίοδος που έψαχνα διέξοδο για να ανέβω τέρμα πάνω σε ψηλά κτίρια -μιλάμε για 10 ορόφους τώρα - ώστε να είμαι σίγουρη ότι θα πεθάνω αλλά οι πόρτες προς την ταράτσα ήταν κλειδωμένες) ή να κρεμαστώ...όσο και να το θέλω αυτά δεν μπορώ να τα κάνω...χάπια και κόψιμο φλέβας είναι οι μέθοδοι που αντέχω αλλά απέτυχαν...κι αν γράφω σχετικά εδώ είναι 1ον μήπως ανακουφιστώ από το σοκ γιατί ακόμα δεν έχω συνέλθει από την τελευταία φορά (δεν λέω δημόσια τι χάπια πήρα για να μην βάλω ιδέα σε κανέναν αλλά πίστευα ότι θα πέθαινα κι επειδή λες ότι θέλουμε να τραβήξουμε την προσοχή πριν δεν το είπα σε κανέναν, ούτε έγραψα κάτι εδώ απλά τα πήρα κι όταν ξύπνησα ένιωσα απογοήτευση που ζούσα ακόμα) και 2ον γιατί απ' ότι φαίνεται με τις δυνατότητες μου δεν θα καταφέρω να πεθάνω οπότε κάπως πρέπει να βοηθηθώ αν βέβαια αυτό γίνεται μήπως και πάψω να το θέλω...
Ξέρω ότι είναι διαδεδομένη η αντίληψη ότι αν το πεις θέλεις να τραβήξεις την προσοχή όμως τουλάχιστον εγώ δεν νιώθω αυτή την ανάγκη...και δεν βλέπω σε τι εξυπηρετεί κιόλας να τραβήξεις την προσοχή με κάτι που δεν θέλεις πραγματικά να κάνεις...Στέκεσαι εδώ, δυο μέτρα μακριά μου όμως για μένα αυτά τα δυο μέτρα είναι ένα αδύνατο ταξίδι...
26-08-2014, 19:58 #82
εγω παντως αν εβλεπα καπιος που υποψιαζομουν οτι θελει να αυτοκτονησει αν το συμπαθουσα θα του μιλαγα κρυφα αν μου ηταν αδιαφορος θα του τ ελεγα δημοσια αν δε τον συμπαθουσα θα ελεγα το κανει για να τραβηξει τη προσοχη.
θα το κανει χωρις δηλωσεις,κοινοποιησεις και φωτεινες επιγραφες!
26-08-2014, 20:07 #83
Δεν θα παιξω με τις λεξεις αλλα ουτε και με καποιον που νιωθει τοσο ασχημα..Θυμαμαι μελος εδω να μετραει μερες αντιστροφα και οταν καταλαβε οτι καποιοι θα απευθυνοταν στην διωξη τα πηρε ολα πισω..Αρα λοιπον τι εξυπηρετει ολο αυτο?Πραγματικα το πιστευω αυτο οτι αν καποιος θελει να φυγει απο την ζωη θα το κανει χωρις πολλα πολλα!Και το να θες να τραβηξεις την προσοχη με αυτον τον τροπο,δεν το κανεις γιατι εισαι κωλοπαιδο,το κανεις γιατι δεν εισαι καλα!Οποτε μην νομιζεις οτι μιλαω υποτιμητικα γι'αυτους που το κανουν.
26-08-2014, 20:26 #84
Κατάλαβα...και χαίρομαι που το λες αυτό γιατί ένιωσα σαν να έπρεπε να απολογηθώ και δεν είναι ωραίο συναίσθημα...
Το θυμάμαι αυτό το μέλος που λες...όσο για την Δίωξη για μένα έχουν απευθυνθεί γιατί έκανα το λάθος να γράψω κάτι σαν μήνυμα προς κάποια φίλη σ' ένα θέμα (σε άλλο φόρουμ, άσχετο με την ψυχολογία) που θεώρησα ότι ήταν αρκετά "κρυπτογραφημένο" ώστε να μην φανερώνει τις προθέσεις μου όμως μάλλον δεν ήταν έτσι...και μου χτύπησαν το κουδούνι στις 4 το πρωί...μας αναστάτωσαν όλους τέτοια ώρα, όλοι ξύπνησαν, είπαν στους γονείς μου ότι έπρεπε να με πάρουν, εγώ άνοιξα την πόρτα του δωματίου όταν άκουσα τη λέξη "αστυνομία" αλλά ο πατέρας μου μου είπε να μπω μέσα και το έκανα...εν τω μεταξύ τότε το είχα προσπαθήσει λίγες μέρες πριν με ξυραφάκι κι είχα σκοπό να ξαναπροσπαθήσω αλλά όχι εκείνη τη νύχτα απλά προετοίμαζα τα "αντίο" μου...για να μην τα πολυλογώ, ζήτησε να μου μιλήσει ο ψυχολόγος που ήταν μαζί κι ο άνθρωπος ήταν πραγματικά πολύ καλός στη δουλειά του όχι τρομαχτικός όπως ήταν οι άλλοι αστυνομικοί, εκείνους τους φοβήθηκα που ήθελαν να με πάρουν απ' το σπίτι μου...τελικά μίλησα με τον άνθρωπο και με άφησε να μείνω σπίτι μου αφού τον παρακάλεσα να μην με βάλει σε ψυχιατρείο...είχα ήδη μπει οικειοθελώς μια φορά κι έφυγα πολύ γρήγορα γιατί μου φέρονταν άσχημα...μου είχε δώσει και το τηλέφωνο του σε περίπτωση που τον χρειαστώ μου είπε και κάπου πρέπει να το είχα κρατήσει αλλά δεν ξέρω αν είναι καλή ιδέα να τον πάρω τηλέφωνο αν και το θέλω, εσύ τί λες; Φοβάμαι ότι αν του μιλήσω ίσως αυτή τη φορά να με κλείσει μέσα... :( Και δεν θέλω ποτέ να ξαναμπώ σε τέτοιο μέρος...Στέκεσαι εδώ, δυο μέτρα μακριά μου όμως για μένα αυτά τα δυο μέτρα είναι ένα αδύνατο ταξίδι...
26-08-2014, 20:37 #85
Κυκνε καταλαβαινω οτι πασχεις απο καταθλιψαρα..Εχω περασει κρισεις πανικου με μια ηπια καταθλιψη,παιδικη χαρα δηλαδη συγκριτικα με αλλους και το εννοω!Πιστευω οτι πρεπει να συνεχισεις να προσπαθεις και να κανεις τα παντα για εσενα,το καλυτερο για εσενα και να αγαπας τον εαυτο σου ακομα και οταν ειναι στο μαυρο του το χαλι..Συνεχισε να προσπαθεις και οσο και αν το μυαλο δινει κακες εντολες,πηγαινε του κοντρα εσυ με καλες..Κανε μια ευχαριστη δραστηριοτητα εστω και με το ζορι..Τρωγοντας ερχεται η ορεξη ετσι?Βλεπω οτι κανεις κυκλους γυρω απο ενα αδιεξοδο ενω υπαρχουν και αλλοι δρομοι..Κανε το καλυτερο για εσενα και αν οχι μονη σου,διοτι δεν μπορουμε να τα κανουμε και ολα μονοι μας,κανε το με ειδικους.
26-08-2014, 20:37 #86
Α και να συμπληρώσω κάτι που ξέχασα: να αποφεύγετε αν γίνεται να στέλνετε τη Δίωξη στους ανθρώπους, καλύτερα αν θέλετε να βοηθήσετε να συζητάτε μαζί τους και μόνο αν βλέπετε ότι δεν γίνεται αλλιώς να το κάνετε γιατί από τη δική μου εμπειρία, τους τρομάζει και μετά τους κάνει να φοβούνται να μιλήσουν...εδώ κι εγώ τώρα, δεν ξέρω αν κάνω καλά που τα γράφω αυτά, έχω έναν φόβο...ελπίζω να μη μας παρακολουθεί κανείς κι έχω πάλι παρατράγουδα, δε θέλω...μόνο αναστάτωση προκαλεί αυτό στο ίδιο το άτομο και στους δικούς του αν δεν μένει μόνος/η...
Στέκεσαι εδώ, δυο μέτρα μακριά μου όμως για μένα αυτά τα δυο μέτρα είναι ένα αδύνατο ταξίδι...
26-08-2014, 20:40 #87
26-08-2014, 20:42 #88
Οχι εισαι λαθος..Γιατι εσεις καλα ξεθυμαινετε,αλλα στους αλλους ομως,τους αναγνωστες και τα μελη του φορουμ τους κανετε ψυχολογικο εκβιασμο..Αν εγω διαβασω τωρα απο εσενα.."παω να κοψω τις φλεβες μου" η ηθικη μου και η ανθρωπια μου θα μου πει να καλεσω την διωξη!Δεν γινονται αυτα Κυκνος..Κατα τα αλλα οτι σου ειπα παραπανω :)
26-08-2014, 20:50 #89
Όντως κι εγώ αυτό βλέπω και δεν ξέρω γιατί δεν με βοηθάνε αρκετά τα φάρμακα...τα έχω ψιλοπαίξει βασικά και δεν ξέρω τι μου γίνεται τις τελευταίες μέρες, νιώθω σαν χαμένη...
Επειδή λες να πάω κόντρα στο μυαλό μου με καλές εντολές όταν αυτό δίνει κακές, θα σου πω κάτι που μου είπε στο τελευταίο ραντεβού η ψυχολόγος μου: της είπα ότι όποτε πιάνω στα χέρια μου μαχαίρι για να κόψω απλά ψωμί π.χ. μου έρχεται στο μυαλό το να αυτοτραυματιστώ και μου είναι οδυνηρό το να νιώθω αυτή την επιθυμία, με τρομάζει γιατί μετά πονάει πολύ και θέλει μέρες για να κλείσουν οι πληγές κι αφήνουν και σημάδια συνήθως που σου θυμίζουν ακόμα και μετά από καιρό τι έκανες και νιώθεις ακόμα πιο άσχημα...δεν σε αφήνουν να το ξεχάσεις...λοιπόν, εκείνη μου είπε να μην το σκέφτομαι, ότι είναι λέει σαν το σαλάμι στη δίαιτα (όσο αστείο κι αν ακούγεται), ότι δηλαδή επειδή ακριβώς όταν κάνεις δίαιτα δεν πρέπει να φας σαλάμι σου κολλάει το μυαλό και το σκέφτεσαι...εγώ κατάλαβα πως εννοεί ότι είναι κάπως σαν εμμονή...
Αλλά δεν ξέρω αν πρέπει να της το πω γι' αυτό που έκανα γιατί φοβάμαι μήπως με κλείσει κι αυτή μέσα, μου έχει μείνει φοβία από τότε που ήρθε η αστυνομία σπίτι...θέλω να της το πω αλλά φοβάμαι, εσύ τί λες να κάνω;Στέκεσαι εδώ, δυο μέτρα μακριά μου όμως για μένα αυτά τα δυο μέτρα είναι ένα αδύνατο ταξίδι...
26-08-2014, 20:53 #90