Ποια ηταν η πραγματικη αιτια του χωρισμου;
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 1 of 6 123 ... LastLast
Results 1 to 15 of 87

Ποια ηταν η πραγματικη αιτια του χωρισμου;

Καλησπερα σε ολους σας :),

Θα ηθελα να σας διηγηθω οσο το δυνατον πιο συντομα την ιστορια μου, ελπιζοντας να με βοηθησατε να καταλαβω ποια ειναι η πραγματικη αιτια του χωρισμου μου με την πρωην μου. Εννοειται οτι ο,τι σας γραφω ειναι απο την δικη μου οπτικη και πολυ πιθανο να μην ειναι τα πραγματα 100% οπως τα γραφω.

Καταρχας να μιλησω για εμενα. Πιστευω οτι ειμαι ενας πολυ λογικος ανθρωπος γενικα αλλα οταν ειμαι σε μια σχεση, γινομαι παρα πολυ συναισθηματικος και δεν τα βλεπω τα πραγματα καθαρα. Κανω τα παντα σχεδον για να ικανοποιησω την κοπελα μου, παραμελωντας παρα πολλες φορες τον εαυτο μου. Δεν το κανω με την εννοια της θυσιας, αλλα το κανω για να δω την κοπελα μου χαρουμενη και αυτο εμενα με γεμιζει.

Η πρωην μου η κοπελα γενικα ασχολιοταν παρα πολυ με ρεικι, διαλογισμους, αυτοβελτιωσεις κτλ κτλ και δεν ηταν απλα ενα χομπυ, ηταν ο τροπος ζωης της. Πολλες φορες τα βραδυα καθοτανε μεσα μετα την δουλεια της και ξενυχτουσε μεχρι αργα το πρωι κανοντας ρεικι κτλ κτλ. Οποτε μπορειτε να καταλαβετε οτι γενικα ηταν πολυ open minded (θα καταλαβετε σε λιγο γιατι το λεω αυτο). Ηταν ενας ανθρωπος που ειχε παρα πολλες ανασφαλειες καθως προερχοταν απο μια κατεστραμενη οικογενεια και σε ολες τις προηγουμενες της της σχεσεις, οι συντροφοι της της φεροταν παρα πολυ χαλια σε βαθμο ψυχολογικου βιασμου οπως λεγανε οι ψυχολογοι που επισκεπτοτανε.

Ημασταν μαζι κανενα χρονο και οι 2 μονο λογοι βασικα που μαλωναμε στην αρχη αλλα εκανα συνεχεια μονο υποχωρησεις και οχι αυτη ηταν κυριως οι πρωην της και η καινουργια της δουλεια. Με τους πρωην της ηθελε να κραταει μια συχνη επαφη και με την δουλεια της το προβλημα ηταν οτι εβλεπα οτι το αφεντικο της, της την επεφτε και αυτη ελεγε οτι ειναι η δουλεια της και οτι δεν με αφορα. Με τους πρωην προσπαθουσα να της εξηγησω οτι ναι υπαρχουνε καποιοι ανθρωποι που μοιραστηκαμε καποια πραγματα και οτι δεν θελουμε/μπορουμε να τους ξεκοψουμε αλλα δεν γινεται να κραταμε επαφη με 10 πρωην, εκει κατι βρωμαει. Και με την δουλεια της προσπαθουσα να της δωσω να καταλαβει οτι καπως πρεπει να προφυλαξει την προσωπικη της ζωη απο την επαγγελματικη και οχι να τρεχει πισω απο το αφεντικο της οποτε την παιρνει τηλεφωνο. Αυτα βεβαια αν ηθελε να μαστε μαζι. Αυτοι ηταν γενικα οι λογοι που τρωγομασταν αλλα εκτος απο αυτα τα δυο δεν υπηρχε αλλο προβλημα μεταξυ μας. Φαινοταν ευτυχισμενη, χαρουμενη, σχεδον καθε μερα ημασταν μαζι, μου παιρνε δωρα και δεν εβλεπα τιποτα "στραβο" γενικα.

Μεχρι που ξαφνικα το καλοκαιρι θα πηγαιναμε και οι 2 στις πολεις μας για να επισκεφτουμε τους δικους μας και με παιρνει τηλ και μου λεει οτι: δεν ταιριαζουμε σαν ανθρωποι και οτι ο σκοπος της ζωης της ειναι να κανει ρεικι, αυτοβελτιωση και οτι εγω ακομα και τωρα να ξεκινουσα δεν θα την εφτανα ποτε και οτι αυτη η σχεση δεν οδηγει πουθενα. Της εξηγησα εννοειται οτι αν της ηταν τοσο σημαντικο το ρεικι και ηθελε να το ξεκινησω (αν ηθελα εγω βεβαια θα το συνεχιζα μετα) ασ μου το λεγε και ασ με βοηθουσε να το ξεκινησω. Οσον αφορα το οτι δεν ταιριαζουμε σαν ανθρωποι εκει της εξηγουσα οτι δεν ειναι απαραιτητο να ταιριαζουνε οι τροποι σκεψεις 2 ανθρωπων αρκει να αγαπιουνται. Να μην τα πολυλογω καταληξαμε σε εναν φαυλο κυκλο, εγω προσπαθουσα να βρω μια λυση και αυτη απλα ηταν συνεχεια αντδραστικη. Εννοειται οτι απο τοτε δεν θελει καμια επαφη μαζι μου και ουτε που την ξαναειδα.

Και σας ρωταω: Τι εγινε ρε παιδια ξαφνικα;

Καλησπέρα και σε σένα!

χμ....τι να σου πω....ο,τι και να σου πουν /πούμε όλοι εδω, δυστυχώς πάντα παίζουν όλα τα σενάρια για να φύγει κάποιος απο μια σχέση.

Αν πράγματι εννοούσε οτι το ρεικι ήταν ο λόγος χωρισμού σας....ε αυτό είναι τουλάχιστον αστείο -μη πω γελοίο.

Γιατί δεν κάνατε μια κουβέντα πιο σοβαρή (γιατί το περι ρεικι....μόνο σοβαρό δεν το λες)

να απαντηθούν τα ερωτηματα σου?

Χαιρεται,

ευχαριστω για την απαντηση πρωτον :)

Αυτο που εγω επιδιωκα βασικα γραφοντας την ιστορια μου, ειναι να ακουσω αν μονο εμενα ΔΕΝ μου φαινεται λογικος ο λογος που μου ειπε οτι ηταν η αιτια χωρισμου. Ειλικρινα ολη μας η σχεση φαινοταν πολυ νορμαλ και ωραια και με αυτο αυτο το τηλεφωνημα μου φανηκε πολυ περιεργο/υποπτο αν φανταστεις οτι την προηγουμενη μερα ημασταν μαζι.

Προσπαθησα να της πω να βρεθουμε να τα συζητησουμε σε βαθος ωστε να λυθουνε και εμενα καποιες αποριες που εχω και η απαντηση της ειναι: οτι η αποφαση της οριστικη, πηγε και σε εναν ψυχολογο και της ειπε οτι δεν ταιριαζουμε και οτι δεν υπαρχει μελλον στην σχεση μας και οτι δεν θελει να βρεθουμε να τα πουμε ωστε να μην ξαναζησουμε και οι 2 τον πονο του χωρισμου.

Οποτε μπορω να ρωτησω τα εξης: 1. Αυτοι οι ψυχολογοι, εχουν αισθηση του ποσο σοβαρες ειναι οι συμβουλες που δινουνε σε εναν ανθρωπο χωρις να εχουν γνωση του θεματος σε βαθος; 2. Γιατι δεν θελει να βρεθουμε να μιλησουμε;

Φίλε μου, ψυχολόγος και να πει τέτοια πατάτα....

δεν υπάρχει.
    Κανείς ψυχολόγος δεν δίνει τέτοιου τύπου συμβουλές, εκτός αν πρόκειται για κομπογιαννίτη
    ή κανέναν εναλλακτικό που πιστεύει οτι είναι ψυχολόγος.

Το άλλο σενάριο είναι να σου το είπε η κοπελιά για να αποδώσει την απόφασή της σε εναν "επαγγελματία"

Όπως και να έχει, ούτε ο τρόπος που εξηγήθηκε ήταν έντιμος,
    ούτε το περιεχόμενο του λόγου δείχνει άνθρωπο με στοιχειώδη σοβαρότητα.

Δηλαδή αν πήγαινε σε αστρολόγο και της έβγαζε λάθος συναστρία, πάλι θα χώριζε?
    Για όνομα.....

Φιλε μου στα λογια μου ερχεσαι. Οταν της ελεγα και εγω σε γενικες γραμμες αυτα που μου λες εσυ ξερεις τι απαντηση επαιρνα;Οτι επειδη δεν εχω ασχοληθει με τον εαυτο μου (απο αποψη ρεικι, αυτοβελτιωση κτλ κτλ) δεν μπορω να καταλαβω αυτο που λεει και οτι δεν μπορω να το δω. Εγω της μιλαω με επιχειρηματα δηλ. να μου πει τι δεν την εκανε ευτυχισμενη, τι την ενοχλουσε γενικα στην σχεση μας και η απαντηση παλι ειναι η ιδια:δεν μπορω να το καταλαβω/δω εγω, αλλα μονο αυτη μπορει επειδη ειναι πολυ πιο μπροστα σαν ανθρωπος. οσο αστειο και αν σου φαινεται, θα το επαιρνε πολυ στα σοβαρα αυτο που με ρωτας. Εγω ομως που αισθανομαι αδικημενος ας το πω επειδη δεν θελει να κανει σοβαρη κουβεντα μαζι μου, τι να κανω;Με τρωει δυστυχως..

To καταλαβαίνω οτι σε τρώει....

αλλά εγω βλέπω ενα άτομο υπεροπτικό (κανείς άνθρωπος που είναι "μπροστά" δεν το γνωρίζει ή έστω δεν το κάνει σημαία των επιλογών του)

που βαυκαλίζεται με ιδέες μεγαλείου και μπαλώματα που τα θεωρεί αυτοβελτίωση.
    Μόδα της εποχής .....

Για τη σοβαρή κουβέντα τι να σου πω....προφανώς έχετε άλλη αντίληψη της έννοιας "σοβαρότητα" οπότε γιαυτό δεν προκόβει σοβαρή κουβέντα μεταξύ σας....

Δεν ξέρω τι άλλο να σου πω να κάνεις, μια και , δυστυχώς, καμιά φορά η ζωή μας ορίζεται απο τις αποφάσεις που παίρνει ο άλλος (στις σχέσεις και δη σε εναν χωρισμό)

Senior Member
    Με τους πρωην της ηθελε να κραταει μια συχνη επαφη και με την δουλεια της το προβλημα ηταν οτι εβλεπα οτι το αφεντικο της, της την επεφτε και αυτη ελεγε οτι ειναι η δουλεια της και οτι δεν με αφορα.
    δεν ταιριαζουμε σαν ανθρωποι και οτι ο σκοπος της ζωης της ειναι να κανει ρεικι, αυτοβελτιωση και οτι εγω ακομα και τωρα να ξεκινουσα δεν θα την εφτανα ποτε και οτι αυτη η σχεση δεν οδηγει πουθενα.
    εγω προσπαθουσα να βρω μια λυση και αυτη απλα ηταν συνεχεια αντδραστικη. Εννοειται οτι απο τοτε δεν θελει καμια επαφη μαζι μου και ουτε που την ξαναειδα.
    οτι η αποφαση της οριστικη, πηγε και σε εναν ψυχολογο και της ειπε οτι δεν ταιριαζουμε και οτι δεν υπαρχει μελλον στην σχεση μας και οτι δεν θελει να βρεθουμε να τα πουμε ωστε να μην ξαναζησουμε και οι 2 τον πονο του χωρισμου.
    Τί εννοείς,τί έγινε;;;
    Δεν υπάρχει πιο ξεκαθαρο πράγμα από αυτό.....ξεκάθαρο-όσο δεν πάει...
    Η γκομενίτσα ουδέποτε ήθελε κάτι πιο σοβαρό μαζί σου,απλά περνούσε την ώρα της μέχρι να βρει κάτι πιο ενδιαφέρον να κάνει...
    Και όχι μόνο αυτό,αλλά με θρασύτητα διατηρούσε επαφή με τους πρώην της και σου έλεγε κιόλας να μη σε νοιάζει τι κάνει στην προσωπική και επαγγελματική της ζωή.

Η ψυχολόγος,είναι άλλη μία διακαιολογία να σε ξεφορτωθεί...
    Λυπάμαι πολύ που στα είπα χύμα,αλλά και πιο κομψά να μιλούσα πάλι ακριβώς τα ίδια-θα έλεγα και για να μη νομίζεις ότι είμαι κακεντρεχής,θα σου πω και το άλλο....
    Φαίνεσαι καλό παιδί,με μόρφωση και με παιδεία-από τον τρόπο που γράφεις....ψάξε να βρεις κάτι που σου αξίζει και μην αναλώνεσαι σε μία γνωριμία που ήταν εκ προοιμίου έτοιμη να διαλυθεί.! :)

Απλα ξερεις τι δεν μπορω να καταλαβω ρε συ; Αυτες οι "εναλλακτικες" ιδεες ας της αποκαλεσω, αντι να πω οτι ειναι ενας καλος στον εγκεφαλο που απλα ψαχνει να βρει προβληματα που δεν υπαρχουνε, τι σκοπο εχουνε; Το καταλαβαινω οτι ο ανθρωπος που ασχολειται με αυτα ηρεμει, οπως οταν ηρεμω και εγω οταν παιζω ποδοσφαιρο, αλλα ο απωτερος σκοπος ποιος ειναι;γιατι εγω προσωπικα, μονο καλο βλεπω να μην κανουνε

Ρε συ Dianna1982,

Τωρα διαβασα το μνμ σου, σορρυ για την καθυστερηση :) ολα αυτα της τα εχω πει εννοειται που μου λες και εσυ. Γιατι για εμενα να εχεις μια ωραια σχεση πρεπει να εισαι ειλικρινης και να επικοινωνεις, τιποτα αλλο δεν πιστευω οτι χρειαζεται. Αλλα οταν της τα ελεγα ολα αυτα καταληγαμε σε εναν φαυλο κυκλο, εγω να προσπαθω να βρω λυσεις και αυτη να αερολογει. Ναι αλλα που με τρωει τι να κανω;

Senior Member
    Quote Originally Posted by GiannisGiannis View Post
    Ρε συ Dianna1982,

Τωρα διαβασα το μνμ σου, σορρυ για την καθυστερηση :) ολα αυτα της τα εχω πει εννοειται που μου λες και εσυ. Γιατι για εμενα να εχεις μια ωραια σχεση πρεπει να εισαι ειλικρινης και να επικοινωνεις, τιποτα αλλο δεν πιστευω οτι χρειαζεται. Αλλα οταν της τα ελεγα ολα αυτα καταληγαμε σε εναν φαυλο κυκλο, εγω να προσπαθω να βρω λυσεις και αυτη να αερολογει. Ναι αλλα που με τρωει τι να κανω;

Το ξέρω ότι μπορεί να σου αρέσει και να είσαι ερωτευμένος,αλλά δε νομίζω ότι τα συναισθήματα είναι αμοιβαία.......
    Μπορεί όντως να μην ταιριάζετε σαν άνθρωποι....
    Αλλά όπως καταλαβαίνεις μονομερής έρωτας,δεν γίνεται......!

Ο έρωτας με έρωτα περνάει.....

Ωπα εδω μια ερωτηση που με τρωει εδω και καιρο. Τι θα πει οτι 2 ανθρωποι πρεπει να ταιριαζουνε για να ειναι καλα σε μια σχεση;;
    Το αλλο που λες για τον μονομερη ερωτα το καταλαβαινω και εχεις δικαιο. Απλα μεχρι το μυαλο να μπορεσει να πεισει το συναισθημα, θελει αρκετο καιρο δυστυχως..

Senior Member
    Γιάννη,όσους και αν ρωτήσεις...θα δεις ότι έχουν να σου πουν μία ιστορία ερωτικής απογοήτευσης.
    Το ξέρω ότι θα σε πάρει χρόνο μέχρι να ξεχάσεις όλη αυτή την ιστορία,θα έπρεπε να είσαι αναίσθητος,για να μη σε νοιάζει...απλά κάποια στιγμή θα πρέπει να το κάνεις.
    Εξάλλου εκείνη ήταν ευθύς απεναντί σου και ξεκάθαρη-βρες άλλην που θα σε αγαπάει και που θα ταιριάζετε σαν χαρακτήρες...!

Γιάννη έχει δίκιο η Ντιάνα.

Συν το οτι κάνει μπαμ οτι δεν έχετε ίδιους κώδικες επικοινωνίας.

Αν επιτρέπεται, για τι ηλικίες μιλάμε? Πόσο είσαστε?

Όσο για τις εναλλακτικές θεραπείες, ακόμα και αν τις αρνούμαι εγω, ξέρω κόσμο που ασχολείται με τη δέουσα σοβαρότητα και με μέτρο.

Ο άνθρωπος που είναι όπου φυσάει, με ο,τι και να καταπιαστεί, θα το διαχειριστεί λάθος.
    Πάρε το χρόνο σου, γιατι έχεις δίκιο οτι το μυαλό πρέπει να πείσει το συναίσθημα.
    Φαγούρα όλοι έχουμε οταν μας συμβαίνε κάτι τέτοιο, αλλα όσο και να "ξυστούμε" απάντηση δεν έρχεται.

Στην περίπτωσή σου, είσαι τυχερός που είδες οτι πρόκειται για άνθρωπο που δεν υπήρχε συνεννόηση εξ αρχής στα βασικά.
    Χρειάζεται μια κοινή γλώσσα στις σχέσεις ξέρεις....αλλιώς πώς....

Ευκολα να το λες δυσκολα να το κανεις..αλλα πρεπει, ξερω..

Soulight γυρω στα 30 ειμαστε και οι 2. Ποσο μαλλον λογω ηλικιας περιμενα να υπαρχει μια ωριμοτητα αλλα που τετοια τυχη.
    Συμφωνω και εγω με αυτο που λες για τους ανθρωπους που ασχολουνται με τα εναλλακτικα, αλλα παντα πρεπει να υπαρχει ενα μετρο. Το θεμα ειναι οτι ακριβως οπως το λες, το διαχειριζεται λαθος το ολο θεμα με τις εναλλακτικες θεραπειες. Απο την μια σκεφτομαι περασαμε ενα χρονο μαζι, ζησαμε καποια πραγματα μαζι και θα πρεπει να την βοηθησω να το καταλαβει προτου ειναι αργα (επειδη εκτιμω καποια πραγματα βασικα), ενω απο την αλλη λεω σιγα να μην ασχοληθω μαζι της, γουστο της και καπελο της απο την στιγμη που προτιμησε αυτο εναντι εμου εντος εισαγωγικων. Εχεισ δικαιο αλλα γμτ αυτο το συναισθημα δεν χαλιναγωγειται ευκολα...

Page 1 of 6 123 ... LastLast