Results 61 to 75 of 87
-
07-08-2014, 16:44 #61
Τι να σου πω ρε marian_m..Εγω ρε παιδι μου γενικα εχω μαθει στην ζωη μου οτι το 1+1=2. Τι εννοω..Δεν με θελεις για αυτον και για αυτον τον λογο; να εισαι ειλικρινης μαζι μου αν οντως νιωθεις/ενιωθες κατι και να μου το πεις. αν ο λογος ειναι κατι το οποιο δεν θελω/δεν μπορω να αλλαξω, πιστεψε θα το αποδεχτω και τελειωνει η ιστορια εκει γιατι κανενας δεν νομιζω να θελει διπλα του εναν δυστυχισμενο ανθρωπο. Αυτην την κουβεντα την επιδιωκα καθαρα για μενα, το τονιζω για εμενα. Χωριο δεν προκειται να κανω με αυτην την κοπελα ποτε, το εχω εμπεδωσει.
- 07-08-2014, 17:03 #62
Γεια σου Γιάννη και σε όλους σε αυτήν την παρέα,
Από χτες άρχισα να παρακολουθώ την συζήτηση και Γιάννη είσαι ο λόγος που με έκανε και γράφτηκα στο φορουμ.
Διαβάζοντας τους διαλόγους κατάλαβα δεν ψάχνεις απατήσεις για το λόγο του χωρισμού σου αλλά επιβεβαίωση και υποστήριξη στις ήδη υπάρχουσες απόψεις σου.
Καταρχάς να πω ότι και εγώ έχω ασχοληθεί με ρέικι / διαλογισμούς και έχω περάσει από το στάδιο που θες ο σύντροφος σου να έκανε το ίδιο. Σκεφτόμουν ότι «αυτός δεν ασχολείται με πνευματικά άρα θα τα βρούμε δύσκολα στο μέλλον». Aλλά, όλα αυτά τα σκέφτεσαι στην αρχή, που σου έχει πάρει το ρέικι τα μυαλά και νομίζεις ότι κάνεις κάτι σημαντικό. Με την πάροδο του χρόνου καταλαβαίνεις ότι αυτή η σκέψη είναι λάθος , και ότι είναι λάθος να δικάζεις τον συντροφό σου με βάση της πνευματικότητας (που στο κάτω κάτω δεν ξέρεις καλά καλά και τι σκατά σημαίνει αυτό).
Κάπου έθεσες το ερώτημα «ποιος είναι ο απώτερος σκοπός των εναλλακτικών μεθόδων θεραπείας;». Ε ο απώτερος σκοπός είναι η θεραπεία, αλλά η θεραπεία ενός τρίτου… όχι του ίδιου μας του εαυτού, αυτό πιστεύω είναι και το μεγαλύτερο πρόβλημα των θεραπευτών, ξεχνάνε ότι η θεραπεία θα πρέπει να αρχίσει από τους ίδιους.
Γιάννη η κοπελιά σου φαίνεται πολύ μπερδεμένη και αυτό την ωθεί να ψάχνει απαντήσεις σε παράλληλα σύμπαντα. Εσύ είσαι η άγκυρα που την κρατάει συνδεδεμένη με την γη, κρίμα που ακόμα δεν καταλαβαίνει πόσο σημαντικό είναι αυτό.
Επίσης είπες κάπου ότι μεγάλωσε σε μια κατεστραμμένη οικογένεια! Εκεί βρίσκεται η απάντηση! Η κοπελιά απλός έχει λάθος πρότυπα για τις σχέσεις, έχει υιοθετήσει από την οικογένεια της λάθος αλγόριθμους συμπεριφοράς με το αντίθετο φίλο. Αυτό επιβεβαιώνεται και από το γεγονός ότι διάλεγε συντρόφους που την πλήγωναν. Ο αλγόριθμος λέει το εξής: οι σχέσεις πρέπει να είναι προβληματικές και είναι πολύ δύσκολο να βρεις κάποιον να συνεννοηθείς. Επίσης στον αλγόριθμο αρέσει να επαληθεύει τον εαυτό του, γι΄αυτό και βρίσκει ανθρώπους που της επιβεβαιώνουν τα λάθος πρότυπα. Δεν το κάνει συνειδητά Γιάννη, έτσι έχει μάθει και απ’ότι φαίνεται κανείς δεν την έχει βοηθήσει μέχρι τώρα γιαυτό και ψάχνει μπας και βρει απάντηση στα εναλλακτικά.
Το μόνο που θέλει αυτή η κοπέλα είναι Αγάπη. Κάποιον που να τις δείξει ότι υπάρχει κι άλλος τρόπος συμπεριφοράς απ’αυτόν που ξέρει. Κάποιος να την αποδεχτεί πλήρως όπως είναι με τα στραβά και τα κουσούρια της για να νοιώσει ότι μπορεί να πάρει αγάπη από το αντίθετο φύλο χωρίς να πληγώνεται. Μέσα από την αποδοχή του άλλου να αποδεχτεί και αυτή τον εαυτό της… να καταλάβει τους αλγόριθμους συμπεριφοράς που έχει υιοθετήσει και να πάρει τον έλεγχο του εαυτού της, γιατί τώρα είναι χαμένη και μπερδεμένη.
Δυστυχώς εσύ Γιάννη το μόνο που κατάφερες με το μνμ που της έστειλες είναι να της επιβεβαιώσεις τον αλγόριθμο. Το μνμ που της πέρασες είναι ότι «ακόμα και αυτός που κάπως τα πηγαίναμε καλύτερα από τους άλλους και μου συμπεριφερόταν καλά, ακόμα και αυτός κατάφερε να με πληγώσει, τελικά όλο στα ίδια θα καταλήγω» ή «τελικά ούτε αυτός ήταν για μένα, άλλωστε μου το απέδειξε με την συμπεριφορά του, δεν πειράζει θα βρω κάτι άλλο, το σύμπαν θα ξέρει καλύτερα». Η κοπελιά θα καταλήγει σε έναν φαύλο κύκλο, θα πληγώνεται-πληγώνει, θα μένει μπερδεμένη και ανικανοποίητη και θα ψάχνει πάντα κάποιον «καλύτερο». Ασε που και εσύ μετά από τέτοια απογοήτευση μπορεί να πέσεις στην παγίδα του «ψάχνω και δεν βρίσκω».
Δεν θα υποστηρίξω κανέναν απ’όσους είπαν να την αφήσεις και να την ξεχάσεις. Είναι η εύκολη λύση, πάντα το να τα παρατάς είναι η εύκολη λύση. Η κοπελιά φως φανάρι έχει πρόβλημα και χρειάζεται βοήθεια, και αν δεν την βοηθήσει κάποιον που την αγαπάει τότε ποιος θα την βοηθήσει? Βεβαίως αυτή έχει μάθει να μην παίρνει βοήθεια από αυτούς που την αγαπάνε γιατί τους αναγκάζει με την συμπεριφορά της να την πληγώσουν με τον έναν ή τον άλλον τρόπο. Το γεγονός ότι σε μπλόκαρε από παντού δείχνει ότι τα κατάφερε! Πληγώθηκε από σένα, αυτό ήθελε μια επιβεβαίωση ότι δεν της κάνεις και της την έδωσες. Όπως και εσύ τώρα στο φόρουμ ψάχνεις μια επιβεβαίωση ότι αυτή δεν σου κάνει! Τι ωραία, επιβεβαιωθήκαμε όλοι και κρύψαμε το πρόβλημα κάτω από το χαλάκι.
Και μην ξεχνάμε να αναλύσουμε και τους δικούς σου αλγόριθμους συμπεριφοράς. Πως έχεις μάθει να σου φέρονται οι γυναίκες, πως συμπεριφέρεσαι εσύ σε αυτές? Τι πρότυπα έχεις πάρει από την οικογένεια σου? Όλες αυτές οι ερωτήσεις είναι ρητορικές, δεν θέλω να μου απαντήσεις εδώ, αλλά θέλω να τις σκεφτείς για να δεις πιο ξεκάθαρα τον εαυτό σου. Να δεις τα πράγματα πιο σφαιρικά.
Μόλις ανοίξατε και οι δύο το ντουλαπάκι με τους ξεχασμένους σκελετούς και επειδή δεν σας αρέσει το κλείνετε εσπευσμένα.
Σίγουρα η κοπελιά θέλει πολύ υπομονή και έχεις όλο το δικαίωμα να μην την έχεις. Αλλά αν αξίζει την προσπάθεια είμαι σίγουρη ότι στο τέλος θα βγείτε και οι δύο κερδισμένοι. Ξέρω ότι τώρα έχεις θυμώσει κ συ μαζί της και έχει μπει ο εγωισμός στην μέση. Ζητάς αγανακτισμένος απαντήσεις και εξηγήσεις, και ενώ σου δίνει αυτή τις απαντήσεις εσύ δεν τις βρίσκεις «έντιμες»… Το μόνο σίγουρο είναι ότι η κοπελιά δεν θέλει πίεση, έχει καταπιεστεί στο παρελθόν και δεν το ανέχεται πια, ούτε πρόκειται να λάβεις απαντήσεις άμεσα… γιατί ούτε η ίδια τις ξέρει, γιαυτο και βασανίζεται, γιατί είναι μπερδεμένη. Αν θες να πάρεις απαντήσεις θα πρέπει να περιμένεις και να της δείξεις με την υπομονή σου ότι αξίζεις την εμπιστοσύνη της. Σαν να ήταν ένα μικρό παιδί. Από τα τελευταία που έγραψες φαίνεται να σε θέλει αρκετά. Δεν πληγωνόμαστε με ανθρώπους που μας είναι αδιάφοροι.
Ο λόγος που χωρίσατε είναι αυτός που σου ανέλυσα προηγουμένως, δεν φταίει η κοπελιά που δεν έμαθε να δέχεται την αγάπη. Εύχομαι κάποια στιγμή να μάθει να διαχειρίζεται τα θεματά της.
Δεν ξέρω αν σε μπέρδεψα περισσότερο πάντως τώρα έχεις και μια διαφορετική άποψη.
07-08-2014, 17:29 #63
Aeriko πιστεψε με διαβαζω αυτο που γραφεις...και προφανως θελω καμποση ωρα να εμπεδωσω/καταλαβω αυτα που λες, διοτι εγω μεχρι πριν καποια ωρα ειχα παρει την αποφαση μου, θελωντας να προστατεψω τον εαυτο μου πανω απο ολα. Απλα δωσμου χρονο...
07-08-2014, 17:55 #64
Aeriko ας υποθεσουμε (λεω υποθεσουμε γιατι αυτη την στιγμη αν πω στον εαυτο μου οτι οντως ετσι ειναι τα πραγματα οπως τα λες θα μπω σε ενα αλλο τρυπακι) οτι ειναι οντως ετσι τα πραγματα, θα σε ρωτησω ενα πολυ απλο πραγμα: εγω ας πουμε οτι δεχομαι τα λαθη που εκανα/κανω, πως θα μπορουσες να ανοιξεις κουβεντα με εναν τετοιο ανθρωπο ομως απο την στιγμη που δεν θελει οχι να σιυ μιλησει, αλλα να σε δει!!
07-08-2014, 18:43 #65
Εδώ μας έχει πει ότι μιλάει σε όλους της τους πρώην άρα θα μιλήσει κ με σένα κάποια στιγμή. Με την υπομονή και την επιμονή κάνεις τα πάντα. Δεν θα μπορέσει να σε αποφεύγει για πάντα. Αν προσπαθήσεις να της μιλήσεις μετά από μία/δύο/τρείς βδομάδες σίγουρα κάποια στιγμή θα σου απαντήσει. Μη σου πω ότι μετά από καιρό θα σου πει κ η ίδια να βρεθείτε. Όλα αυτά με την προϋπόθεση ότι θα συνεχίζεις να χτυπάς την πόρτα ανά διαστήματα. Δεν νομίζω να είσαι χειρότερος απ’ολους τους πρώην της για να μην σου ξαναμιλήσει ποτέ.
Απλά τώρα έχει πάρει μια απόφαση και κλείστηκε στον εαυτό της. Κάποια στιγμή θα χαλαρώσει που θα πάει.
07-08-2014, 18:46 #66
Aeriko δεν γνωριζω εαν επιτρεπεται αυτο που ρωταω κιολας, οποτε ζητω συγνωμη εκ των προτερων, αλλα θα μπορουσα να σε ρωτησω αν εχεις καποιο εμειλ (εαν βεβαιως και εσυ θελεις να ερθω σε επικοινωνια μαζι σου εκτος forum);
07-08-2014, 18:52 #67
Έχω και εμειλ... απλά δεν ξέρω πως να στο δώσω. Δεν έχει και προσωπικά μνμτα το φόρουμ...
07-08-2014, 18:59 #68
Το ξερω για αυτο σε ρωταω απο εδω..Εφτιαξα ενα εμειλ στα γρηγορα:[email protected]. Στειλε μου εδω αν θες και μετα σου δινω το κανονικο μου. Δεν ειμαι 100% σιγουρος οτι ειναι αυτο το εμειλ, αλλα για δοκιμασε αν θες..
07-08-2014, 19:33 #69
Επιμονή και υπομονή για να πετύχει τι?
Να αλλάξει τις αρχές ενος ανθρώπου που ήδη ξεκαθάρισε -έστω και έτσι απότομα/ανώριμα όπως θελετε πες τε το- τις θέσεις του?
Να την κάνει να τον αγαπήσει?
Να χάσει το χρόνο του που είναι τόσο πολύτιμος, για να κυνηγάει φαντάσματα σαν αυτά που βλέπει και η ίδια?
Είναι νέος άνθρωπος, ενας νέος άντρας που έχει πράγματα να δώσει.....
Γιατί πρέπει να θυσιάσει την αξιοπρέπειά του και όσα εκείνος θέλει να ζήσει, για να κερδίσει μια κοπελα που είναι εμφανώς αλλού?
Ο,τι ερμηνεία και να δώσει κανείς στο "αλλού"....
Να με συμπαθάτε παιδιά, ωραία τα βαυκαλίσματα και τα έχουμε όλοι ανάγκη, αλλά μας πάνε πίσω αρκετά ξέρεις....
γιατί η Αλήθεια έχει ενα κουσούρι: αν δεν την αποδεχτείς την πρώτη φορά που σου σκάει στη μάπα
θα σου ξανασκάσει....το βέβαιον.
Και τη δεύτερη φορά είναι χειρότερα
07-08-2014, 19:44 #70
Επίσης κατά την γνώμη μου καλό θα ήταν η κουβέντα να συνεχιστεί εντός φόρουμ, ώστε να ακούς ποικίλες απόψεις. Ώστε αν πω μπαρουφα κάποια στιγμή να με διορθώσει κάποιος. Και αντίστοιχα κάποιος με παρόμοιο ζήτημα να βοηθηθεί διαβάζοντας το θέμα.
07-08-2014, 20:04 #71
Ούτε εγώ ούτε εσύ ξέρουμε τι γίνεται στην ψυχή ούτε του παιδιού ούτε της κοπελιάς. Σε βρίσκω απόλυτο, της έχεις βγάλει την ετυμηγορία και την έχεις καταδικάσει. Και το αν θα χάσει ή όχι το χρόνο του αυτό δεν το ξέρουμε. Είπα υπομονή και επιμονή για να πετύχει αυτό που θέλει, οτιδήποτε και αν είναι αυτό που θέλει, είτε να την κατακτήσει είτε να την λησμονήσει. Το μόνο που μένει είναι να ξεκαθαρίσει αυτό που πραγματικά θέλει.
«Να αλλάξει τις αρχές ενος ανθρώπου που ήδη ξεκαθάρισε -έστω και έτσι απότομα/ανώριμα όπως θελετε πες τε το- τις θέσεις του?»
Ξεκαθάρισε θέσεις? Εγώ την βρίσκω πολύ μπερδεμένη πάντως για ξεκαθαρίσματα, στο μόνο που θα συμφωνήσω είναι ότι φέρθηκε ανώριμα. Έχει έλλειψη συναισθηματικής ωριμότητας είναι γεγονός. Το θέμα είναι το ξέρει? Εύκολα κατηγορούμε και δύσκολα λύνουμε τα προβλήματα.
07-08-2014, 20:30 #72
Μα αν δεν ξέρει κάποιος τι θέλει,
θα πρέπει να το βρει μόνος του.
Οι έξωθεν πιέσεις μόνο δυσάρεστα φέρνουν
Σίγουρα δεν ξέρει κανείς τι κρύβεται σε μια ψυχή
αλλά όλοι λειτουργούμε με όσα έχουμε στα χέρια μας.
Όταν κάποιος φεύγει απο κοντά μας, έχει λόγους, τους όποιους λόγους,
είτε πρόκειται περι πάθησης, είτε περι γούστου, είτε οτιδήποτε.
Στην τελική, αν η κοπελιά εν καιρώ βρει τι θέλει και μέσα σε αυτό περιλαμβάνεται ο Γιάννης
ας πάει να τον βρει.
Αυτό που έχει στα χέρια του τώρα είναι ενα "τέλος".
07-08-2014, 20:42 #73
Aeriko να σου πω την αληθεια με το μεγαλο μνμ που εγραψες, κατα καποιον δεν θα πω οτι μου αλλαξες την γνωμη, αλλα με συγκινησες παρα πολυ...
Εκτος του οτι θελω να βοηθαω τους δικους μου ανθρωπους (δεν ξερω αν πιστευω στον αλτρουισμο, αλλα στην προκειμενη περιπτωση μιλαω για δικους μου ανθρωπους), ποσο μαλλον την εκαστοτε συντροφο του (το ξερω οτι τωρα ειναι πρωην), εχω δυστυχως ενα κακο ελατωμα, ειμαι παρορμητικος. Γιατι το λεω αυτο; Γιατι αφου με συγκινησες με το μνμ σου (το τονιζω οτι ειχα παρει την αποφαση μου να μην ξανασχοληθω αλλα κατα καποιον τροπο με τουμπαρες να το πω ετσι) ειπα να ρθω σε επαφη με την συγκατοικο της, να της μιλησω λιγο. Εννοειται οτι ξερει τα παντα απο την μερια της πρωην αλλα ταυτοχρονα το κακο ειναι οτι την εχουνε μυησει και αυτην σε αυτες τις θεραπειες. Οποτε η απαντηση που πηρα απο την συγκατοικο, στο περιπου δηλαδη, ειναι να κοιταξω τον εαυτο μου, γιατι η πρωην μου εχει παρει την αποφαση της, οτι σιγουρα δεν θελει να με ξαναδει στο αμεσο μελλον και οτι ειναι στο σωστο δρομο τωρα.
Και αναρρωτιεμαι, για πιο λογο να ελπιζω καποια στιγμη να ανοιξει η πορτα λιγο, γιατι τελειως δεν πιστευω να ανοιξει, να χαλιεμαι συνεχεια και και να χαραμιζομαι οπως λεει η soulight;
07-08-2014, 21:34 #74
Αν το δούμε πρακτικά (που συνήθως έτσι παίρνουμε τις ορθότερες αποφάσεις)
ο,τι είναι να γίνει θα γίνει.
Η ζωή δεν ξέρεις πώς τα φέρνει.
Πάρε το χρόνο σου για να ισορροπήσεις εσυ
απο το να προσπαθείς να ισορροπήσει η κοπέλα- που ούτε η ίδια γνωρίζει τι της φταίει αν ισχύει αυτό που λέει το Αερικό-
και όσα είναι να γίνουν θα γίνουν.
Να θυμάσαι κάτι που η ζωή το έχει αποδείξει στην πράξη:
οι άνθρωποι που θέλουν να είναι μαζί, κάποια στιγμή καταλήγουν μαζί.
Αν δεν καταλήξουν, σημαίνει οτι δεν υπήρχε αρκετό "καύσιμο".
;)
07-08-2014, 21:54 #75
Συμφωνώ, άκουσες διάφορες απόψεις και τώρα πρέπει να παρεις τον χρόνο σου για να ισορροπήσεις. Να ηρεμήσεις. Και όπως είπε και ο Soulight ποιος ξέρει τι θα φέρει η ζωή. Εγω το μόνο που ήθελα είναι να σου παραθέσω και μια οπτική γωνία όπου ο θύτης είναι και θύμα, ότι πίσω από την κουρτίνα μπορεί να βρίσκονται πολλά κριμένα…