Το να βλεπει καποιος φαντασματα ειναι αρρωστεια; - Page 3
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 3 of 7 FirstFirst 12345 ... LastLast
Results 31 to 45 of 105
    Banned
    δε θα βρεις ακρη γιαννη... αν παει και τα πει αυτα σε καποιον ψυχιατρο το πιο πιθανο να την βγαλει αρρωστη... (ακου εκει μιλαει με εξωγηινους) αν τα πεις σε καποιον που αχολειτε με πνευματικα θα σου πει αλλα...
    Για να καταλαβεις στην δικια μου την περιπτωση πνευματικα οντα απο αλλους κοσμους μου ειπαν οτι ερχεται στις μερες μας το τελος του κοσμου οπως τον ξερουμε... κατα τα αλλα ημουν απολυτα φυσιολογικος απλα προσπαθησα να το πω και σε αλλους... με χωσανε μεσα, χαπια παει η υποφυση τσιμεντωθηκε!! η οτι αλλο ειναι που προκαλει αυτα τα συμπτωματα...

Banned
    και στατιστικα 1% πασχει απο σχιζοφρενεια... και πολλοι δεν το ξερουν και δεν εχουν καποιον διπλα τους να τους σταματησει

Ρε συ noumac, καπου, καπως δεν θα πρεπει να υπαρχει μια χρυση τομη σε αυτο το θεμα; Δεν ξερω ακριβως πως να το διατυπωσω αυτο που σκεφτομαι..Να υπαρχει καποιος τριτος ο οποιος να ειναι σε θεση να κρινει αν ειναι να πρεπει να παει καποιος σε ψυχιατρο η εναλλακτικο;

Γιάννη δεν υπάρχει χρυσή τομή σε αυτά τα θέματα.

Θα σου φέρω παράδειγμα: η μητέρα μου πάσχει απο διπολική διαταραχή τα τελευταία 25 χρόνια.
    Σε φάσεις μανίας, "συνομιλούσε" με αγίους.

Όταν περνούσε σε φάση κατάθλιψης ή και σε ουδέτερη ακόμα και τώρα που λόγω κλιμακτηρίου, ισορρόπησε η αδρεναλίνη της και πλέον δεν παίρνει ούτε μισό χάπι (εκτός αν πάει ενα "τσικ" προς τα πάνω οπότε χτυπάει το κοκτέιλ της για πολύ λιγο-καμια 2 εβδομάδες και οκ)
    πιστεύει ακόμα στην ψυχή -όπως και γω άλλωστε που είμαι υγιής- αλλά δεν έχει οράματα, ούτε συνομιλεί.
    Ναι πιστεύει οτι πχ οι νεκροί γονείς της και οι φίλοι μας που έχουν πεθάνει πια, μας "βλέπουν" απο κάπου, ή εμφανίζονται στα όνειρα, αλλά δεν ξεφεύγει να πιστεύει οτι έχει διαρκή επαφή.

Ακόμα και κάποιος που πιστεύει οτι έχει κάποιο "λινκ" με άλλη διασταση, δεν πάσχει απαραίτητα απο κάτι.

Υπάρχει η αυθυποβολή, υπάρχει η ψευδαίσθηση ακόμα και σε υγιή-ας πούμε- άτομα, υπάρχει ποσοστό αλήθειας (ίσως) υπάρχουν πολλά.

Δεν υπάρχει ούτε τρίτος να κρίνει ούτε τίποτα. Όταν ένα άτομο είναι λειτουργικό χωρίς να δυσανασχετεί το ίδιο ή χωρίς να βασανίζεται απο το οτιδήποτε, τότε απλά είναι θέμα επιλογής το τι θα πιστέψει κανείς.

Καταλαβαινω τι εννοεις..Κοιτα να δεις τελικα ποσο λεπτα ειναι καποια θεματα. Αφου διαβαζω αυτο που γραφεις, καθομαι και απορω πλεον και για το θεμα της θρησκειας γενικοτερα (δεν ειπα οτι ειμαι αθεος αλα ουτε οτι πηγαινω καθε κυριακη στην εκκλησια, για να μην παρεξηγουμε)

Εγω είμαι άθεη

αλλά έχει τύχει να νιώσω πράγματα....να νιώσω όμως

όχι να πιστέψω.

Το να πιστέψεις είναι μια καθαρά πνευματική διαδικασία.
    Το να αποδεχτείς τις θρησκείες είναι θέμα μελέτης της Ιστορίας.

Τόσο απλό.

Senior Member
    Αμα έχεις νιώσει Σούλιτ,σημαίνει ότι πιστεύεις κάτι έξωθεν από εμάς....
    Δε μιλάω για Θεό εγώ και θρησκεία,λέω για άλλες οντότητες που ζουν παράλληλα με εμάς χωρίς να τις καταλαβαίνουμε συνειδητά.

Εδω δυστυχως δεν μπορω να σε καταλαβω πως το εννοεις...

Senior Member
    Quote Originally Posted by GiannisGiannis View Post
    Εδω δυστυχως δεν μπορω να σε καταλαβω πως το εννοεις...
    Προφανώς απευθύνεσαι στην Σουλιτ

Ναι..Δεν εχω αποψη τι ειναι οποτε δεν μπορω να πω κατι.

Μα όσο μελετάς αυτά τα πράγματα και γενικά όσο ψάχνεις
    τόσο πιο πολύ αμφισβητείς.

Η γνώση πάντα συνοδεύεται απο αμφισβήτηση, όση πιο πολλή τόση και η αμφισβήτηση.

Ναι δεν μπορώ να αρνηθώ το τι υπάρχει έξω απο τον αντιληπτό απο μας κόσμο.

Μπορεί και να υπάρχουν μπορεί και όχι, με λίγα λόγια

:)

Συμφωνω για αυτο που λες περι γνωσης και αμφισβητησης. Αλλα οσο και αν προσπαθω να σε καταλαβω, με ολη την καλη την διαθεση, αυτο το "νιωθω" καποια πραγματα δεν με πειθει για καποιο λογο...

Το νιώθω ειναι μια αίσθηση . Τα θέματα πίστης της όποιας πίστης, ειναι αποτέλεσμα βαθειας υπαρξιακής διεργασίας . Όπως περίπου η αγαπη . Μην προσπαθείς να εκλογικευσεις το "νιώθω" . :)

Soulight το θεμα της πιστης το πας πολυ μακρια για εμενα, αλλα το "νιωθω" μποω να το δεχτω ετσι οπως το γραφεις τωρα :)

Για όλους μας
    το "νιώθω" είναι πάντα κατανοητό
    γιατί δεν διαφέρουμε τόσο όσο νομίζουμε.
    :)
    Quote Originally Posted by GiannisGiannis View Post
    Soulight το θεμα της πιστης το πας πολυ μακρια για εμενα, αλλα το "νιωθω" μποω να το δεχτω ετσι οπως το γραφεις τωρα :)

Page 3 of 7 FirstFirst 12345 ... LastLast