Results 1 to 15 of 30
Thread: Υπάρχω αλλά δεν ζω
-
09-08-2014, 22:01 #1
Υπάρχω αλλά δεν ζω
Αποφασισα να δημοσιευσω εδω το προβλημα που πλεον εχει γινει σοβαρο.Ειμαι αντικοινωνικος και αδιαφορος για καθε τι που συμβαινει γυρω μου και εχω γινει και ψυχρος προς τους ανθρωπους γενικα.κανεις δε με ευχαριστει και δεν εχω πια κανενα ενδιαφερον για να ασχοληθω.Με λιγα λογια εχω χασει το ενδιαφερον μου για τη ζωη και αυτο λογω των καταστασεων που εχω περασει στο παρελθον.Ποτε δεν ειχα ενα ατομο που να καταλαβει πως αισθανομαι αλλα ημουν περιτρυγυρισμενος απο καφρους παντα που με μειωναν και με υποτιμουσαν γιατι δεν με θεωρουσαν ''νορμαλ'' κατ'αυτους.Εχω περασει σοβαρης μορφης καταθλιψη στο παρελθον και ηθελα να πεθανω παρα πολυ αλλα δεν μπορουσα να το κανω.Στο σχολειο ολοι με περιγελουσαν και ημουν ο ξεκομμενος του σχολειου και μου αφησε ψυχικα τραυματα αυτο μεχρι και τωρα.Μετα το σχολειο γραφτηκα σε μια σχολη αλλα σε ενα μηνα τα παρατησα γιατι δυσκολευομουν να συνεργαστω και να κοινωνικοποιηθω με τους αλλους αλλα και γιατι εχασα το ενδιαφερον μου για το αντικειμενο.Εφυγα απο εκει και ξαναηρθα παλι στο σπιτι.......δεν εχω ορεξη να κανω τιποτα και δεν ξερω καθολου τι καταληξη θα εχω.Ισως αν ειχα κοντα μου ενα ατομο να μοιαζουμε να ηταν πολυ διαφορετικα τα πραγματα αλλα και σε αυτο ειμαι πολυ ατυχος δυστυχως.Ειχα ονειρα αλλα τα καταστρεψα αλλα σιγουρα δεν φταιω μονο εγω για την κατασταση μου.Η ζωη μου εχει τελειωσει πριν καν αρχισει.Το μονο που θελω ειναι να γνωρισω καποιον η καποια που να εχουμε περασει τα ιδια και να μοιραστουμε τις εμπειριες μας....αυτα.
- 10-08-2014, 14:06 #2
Μάνο από ότι καταλαβαίνω είσαι μόλις 19...
Έχω περάσει περίπου τα ίδια. Κακό οικογενειακό περιβάλλον και κακές παρέες. Παρέες που λέει ο λόγος. Είχα κλειστεί στον εαυτό μου δεν είχα φίλους...
Γυμνάσιο - λύκειο πολύ δύσκολα χρόνια γιατί φρόντιζαν να μου τα κάνουν δύσκολα μερικά άτομα και support απο το σπίτι και κατανόηση δεν υπήρχε ούτε για πλάκα.
Είδα το πανεπιστήμιο σαν σανίδα σωτηρίας για να κάνω μια νέα αρχή καθώς οι κάφροι έμειναν πίσω να ακολουθούν σχολές οαεδ ή να ξανα-ξανα-ξανα δίνουν πανελλήνιες για να μπουν τελικά σε τει σε άλλη πόλη.
Έλα που μετά από τόσα χρόνια είχα αποκτήσει και εγώ φόβο προς τους ανθρώπους, ψυχρότητα για άμυνα και αγοραφοβία;
Δεν σταμάτησα την σχολή γιατί ήταν το πάτημα για να φύγω κάποτε από το σπίτι και την πόλη που τόσο με πόνεσε όλα αυτά τα χρόνια...
Έκανα υπομονή, έβαλα τις παρωπίδες μου και αφοσιώθηκα στα μαθήματα και στο στόχο μου μόνο...
Δεν ήταν εύκολα για μένα. Κρίσεις πανικού σε συχνή βάση. Παρακολουθούσα μόνο τα απαραίτητα και γνωριμίες μηδέν.
Ο κόσμος με πλησίαζε να με γνωρίσει με ενδιαφέρον αλλά τον απέφευγα με αποτέλεσμα στο τέλος να με αφήσουν στην ησυχία μου...
Όλα άλλαξαν στο 3ο έτος που αποφάσισα ότι απλά ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΑ ΤΗΝ ΖΩΗ ΜΟΥ. 1ο-3ο έτος καταθλιψάρα, πανικός κτλ
Αρνούμουν να πάω σε κάποιον ψυχολόγο. Αρνούμουν στον εαυτό μου γιατί οι γονείς μου δεν είχαν πάρει καν χαμπάρι...
Πήγα τελικά μετά από πίεση ενός ατόμου φιλικού που παρότι με γνώριζε ελάχιστα κατάλαβε ότι χρειάζομαι βοήθεια.
Η ψυχολόγος πολύ καλή στη δουλειά της είχε την υπομονή να με ακούει να λέω μαλακίες στα πρώτα 3 ραντεβού. Γιατί για να ανοιχτώ ούτε για πλάκα.
Φτάσαμε στο 10ο ραντεβού μέχρι να βρω τη δύναμη να της πω όλα αυτά που με βασανίζουν και ήταν πολλά.
Δουλέψαμε πολύ και δεν ήταν εύκολο αλλά με βοήθησε πολύ.
Φυσικά στο πρόγραμμα από ένα σημείο και μετά μπήκαν μοιραία και τα αντικαταθληπτικά και η ζωή μου άλλαξε και ένας ήλιος ανέτειλε...
Αλλά δεν μπορώ να ξεχάσω τα χρόνια από τα 5 μου ως τα 16 μου (πρώτη μαύρη περίοδος) και από τα 12 εως τα 18 (δεύτερη) και από τα 18-21 (τρίτη) για διαφορετικούς λόγους και περιστάσεις και παράγοντες σε μόνιμη κατάθλιψη όλη μου την ζωή.
Ρε συ Μάνο σε καταλαβαίνω απόλυτα και για αυτό μην κάνεις το ίδιο λάθος με μένει. Μην καθυστερήσεις να ζητήσεις βοήθεια. Όταν ξεκίνησα ψυχολόγο αλλά και χάπια δεν το γνώριζε κανείς. Όλοι παρατήρησαν την αλλαγή αλλά κανείς δεν ήξερε... Το πέρασα μόνος μου όπως και πολλά ακόμα...
Και αν μετανιώνω για κάτι αυτό είναι που δεν πήγα σε ψυχολόγο από τα 16 και πήγα στα 23...
Χαμένα χρόνια. Μια φοιτητική ζωή που πέρασε και δεν άγγιξε...
Μετανιώνω για τόσα αν και ξέρω ότι δεν είναι σωστό να μετανιώνω.
Έκανα ότι καλύτερο μπορούσα για να επιβιώσω αφού ποτέ δε με στήριζε κανείς...
Υπομονή μεγάλε Μάνο και θα έρθουν πολύ καλύτερες μέρες στο εγγυώμαι :-)
10-08-2014, 15:21 #3
Φιλε παναγιωτη εχω κανει ψυχοθεραπεια με ψυχολογο απο δικη μου επιλογη(!) ενα χρονο και πηγαινω(ακομη) σε ψυχιατρο και μου εχει πει να παιρνω καποια φαρμακα.Διαγνωστηκα με κοινωνικη φοβια αλλα εγω πιστευω οτι εχω κατι πιο σοβαρο αφου ωρες ωρες σκεφτομαι να κανω κακο σε καποιον..εχω δυστυχως πολυ μισος μεσα μου τοσα χρονια και δεν το εχει καταλαβει κανεις.
10-08-2014, 15:40 #4
10-08-2014, 17:09 #5
και μονο που βλεπεις τους αλλους μαζι και να χαιρονται, αρκει για να τους μισησεις.
10-08-2014, 20:32 #6
Εχω μισος γιατι ολοι απο παλια με περιφρονουσαν και δεν με υπολογιζαν οπως τους αλλους.Και με το να βλεπω τους αλλους να ειναι τοσο καλα και εγω να ειμαι σαν ενα τιποτα λογικο δεν ειναι να νιωθω μισος;;
10-08-2014, 21:38 #7
Οχι δεν είναι λογικό,αλλά είναι ανθρώπινο....στα 19 σου όμως χρόνια είναι φυσιολογικό να μην μπορείς να το διαχειριστείς αυτό που σου συμβαίνει.
Εγώ στην ηλικία σου παρότι υπέφερα δεν ένιωθα μίσος για κανέναν...ούτε για αυτούς που μου φερθηκαν άσχημα ούτε για κανέναν...απλώς πέρναγα κρίση...
Αλήθεια στο σχολείο γιατί ΟΛΟΙ σε περιγελούσαν;
Γιατί οι κάφροι δεν σε θεωρούσαν νορμάλ και σε περιγελούσαν;
Και αν ήταν λάθος άτομα αυτά γιατί εσύ δεν έψαξες να βρεις άλλα άτομα να κάνεις παρέα;
10-08-2014, 22:33 #8
Εχω (αυτο)καταστραφει πραγματικα.ολο φασαριες εχω επειδη δεν θελω να ασχοληθω με τιποτα και να μην κανω τιποτα.η μονη λυση ειναι ο θανατος αλλα δεν εχω το μεσο να το κανω(πιστολι,δηλητηριο).με βλεπω να ειμαι πρωτο θεμα στις ειδησεις.χαχα.
10-08-2014, 22:40 #9
Για την ηλικία σου,καλή και η μ@λ@κία σου..........
Σεξ έχεις κάνει;
Εχεις δουλέψει ποτέ στη ζωή σου,να δεις πώς βγαίνει το μεροκάματο;
Αν όχι,τότε δεν μπορείς να αυτοκτονήσεις.
Μόνο οι βλαμμένοι και οι μεγάλοι σαλταρισμένοι φιλόσοφοι αυτοκτονούν....
Εσύ δεν είσαι τίποτα από τα 2 οπότε ξέχνα τις αυτοκτονίες και κάνε καμια βόλτα να σε χτυπήσει ο αέρας....
Εχει και πανσέληνο σήμερα,ποιός την χάρη σου.....
10-08-2014, 22:45 #10
Το ξερω οτι δε θα ενδιαφερθει κανεις για αυτα που λεω ουτε θα με λυπηθει αλλα αν το διαβασει καποιος που νιωθει το ιδιο θα καταλαβει πως ειναι να εισαι στο περιθωριο.
10-08-2014, 22:53 #11
10-08-2014, 23:13 #12
10-08-2014, 23:42 #13
Εγώ είμαι της καφετέριας,σωστά κατάλαβες...............
Στα 19 σου,έχεις δουλέψει,έχεις ζήσει την ζωή σου και έχεις αποφασίσει να αυτοκτονήσεις; Και πολύ μάλιστα;
Οκ,αφού είσαι διαφορετικός από εμάς μπορείς να κάνεις ότι σου κατέβει στο κεφάλι,σίγουρα εδω μέσα δεν θα ακούσεις οδηγίες αυτοκτονίας....
ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ
11-08-2014, 01:19 #14
εχω δουλεψει πολυ στη ζωη μου
11-08-2014, 01:38 #15