Results 16 to 30 of 30
Thread: Υπάρχω αλλά δεν ζω
-
11-08-2014, 13:15 #16
Είσαι πάρα πολύ σκληρή με τον Μάνο και φαίνεται ότι δεν αντιλαμβάνεσαι καλά τι σημαίνει κατάθλιψη, ψυχολογικά τραύματα κτλ
Αν δεν έχεις κάτι καλό να πεις τότε απλά μην μιλάς. Και κυρίως μην επιτίθεσαι.
Η αυτοκτονία δεν είναι λύση αλλά κάποιος που δεν έχει φτάσει στον πάτο και δεν έχει φτάσει να την βλέπει σαν μοναδική διέξοδο δεν μπορεί να καταλάβει τον άλλον που βιώνει τα ίδια.
Είναι σαν να είσαι το θηλυκό περιστέρι που έγινε μητέρα και έχει ένα περιστεράκι μικρό και πληγωμένο και του λέει "δε γαμιέσαι πέτα" και του δίνει μια κλοτσιά και το πετάει από την φωλιά...
Δεν αντιμετωπίζουμε έτσι άτομα. Δυστυχώς η οικογένεια μου είχε την στάση σου απέναντι στα δικά μου προβλήματα.
Κυνισμός, δούλεμα, σκληρότητα, περιφρόνηση. Και ναι ΔΕΝ βοήθησε. Με έριξε ακόμα πιο βαθιά.
Και αν σηκώθηκα δεν είναι χάρης αυτούς. Το αν δεν αυτοκτόνησα είναι γιατί τελευταία στιγμή βρήκα την δύναμη να απευθυνθώ σε κάποιον ψυχίατρο. Μόνος.
Ο ίδιος μου είπε ότι είναι πολύ σκληρό να το περνάς όλο αυτό μόνος σου. Τι να έκανα;
Η αυτοκτονία δεν είναι λύση αλλά όταν φτάσεις να την σκέφτεσαι τότε το μυαλό έχει θολώσει, κάθε ελπίδα φαίνεται ανέφικτη και αυτό που χρειάζεσαι είναι κατανόηση και αγάπη ειδικά στην ηλικία του Μάνου.
Σεξ έχεις κάνει; <-- Άκου ερώτηση. Το θεωρείς σχετικό; Η φοβάσαι μην πάει παρθένος; Έκανα στα 21. Μάλλον δεν ξέρεις τι πάει να πει κατάθλιψη και κοινωνική φοβία...
Δουλειά έχεις; <-- ξες πόσοι άνθρωποι δεν μπορούν να έργαστούν λόγω ψυχολογικών; Και όχι δεν είναι τεμπέληδες απλά έχουν μπει σε έναν φαύλο κύκλο και δεν βρίσκουν την έξοδο. Ήμουν και εκεί...
Και βγήκα...
Πλέον στα 24 έχω μάθει να πατάω στα δικά μου πόδια και να μην έχω ανάγκη από ανθρώπους που τα αντιμετωπίζουν όλα σκληρά και κυνικά.
Ας μείνουν στην μιζέρια τους γιατί αυτή είναι η πραγματική μιζέρια. Η αδιαφορία και έλλειψη κατανόησης για κάποιον ο οποίος έτυχε να διαφέρει λίγο...
- 11-08-2014, 13:25 #17
με 7000+ αυτοκτονιες στο ελλαδισταν δεν χρειαζεται να εισαι βλαμμενος ή σαλταρισμενος φιλοσοφος για να το κανεις. απλα οτι δεν εχεις μελλον αν σκεφτεις, κι οτι βρισκεσαι σε καραντινα απο την υπολοιπη Ευρωπη, εφυγες!
11-08-2014, 13:25 #18
Παναγιώτη...........έχεις απόλυτο δίκιο...σε όοοοοοοοοοοοοοοοσα και αν λες και ευχαριστώ για το μήνυμα που έστειλες!
Ξέρεις γιατί σε ευχαριστώ;
Γιατί ακριβώς αυτό που περιγράφεις το έχω βιώσει απόλυτα και μέσα στο πετσί μου ΑΠΟΛΥΤΑ ΟΜΩΣ!
Ακόμα και σήμερα είμαι αδύναμη να εργαστώ λόγω κατάθλιψης και μερικής κοινωνικοποίησης.
Ξέρεις πόσες φορές με είπανε τεμπέλα,ενώ εγώ ήθελα να εργαστώ και να δημιουργήσω στα καλύτερα μου χρόνια;
Ξέρεις πόσα χρόνια υπέφερα; Τώρα είμαι 32 και μόλις έχω αρχίσει να βγαίνω από τον κυκαιώνα.
Απλά φιλαράκο μου καλέ.....δεν μπαίνεις σε ένα φόρουμ να πεις "παιδες αυτοκτονώ"
Οχι απλά πέρασα αυτά που περιγράφεις αλλά ίσως και ακόμα χειρότερα...αλλά δεν σκέφτηκα όμως να αυτοκτονήσω ρε Παναγιώτη....όση απόγνωση και αν έχεις δεν μπορώ να ακούω τέτοιες παπαριές,μπορεί το παιδί να βρίσκεται σε απόγνωση,αλλά δεν λές "θα αυτοκτονησω και θα γίνω πρωτη είδηση χαχαχα"
Δηλαδή γελιοποιεί την σοβαρότητα της κατάστασής του.
Δεν θα ήταν καλύτερα να μιλήσει με κάποιο ειδικό;
Με κάποιον ψυχολόγο;
Να μας ρωτήσει να του πούμε κάποια πράγματα;
Γι αυτό απάντησα"για την ηλικία σου...καλή και η......"
Οσο για το σεξ και για την εργασία,απλά ήθελα να υπενθυμίσω πως δεν υπάρχει λόγος να σκέφτεται τόσο απαισιόδοξα σε αυτήν την ηλικία,ενώ δεν έχει ζήσει απολύτως τίποτα!
Τον ρωτάω να μας πει για ποιό λόγο τον κορόιδευαν στο σχολείο και γιατί τον θεωρούσαν οι άλλοι κατώτερο και αντί να μου απαντήσει για να μπορώ να πιαστώ από κάπου και να συζητήσω,απαντάει"Θα αυτοκτονήσω απλά δεν ξέρω με ποιό τρόπο"
Οπότε του λέω και εγώ,με το καλό αλλά από μας δεν θα πάρεις οδηγίες χρήσης.
11-08-2014, 13:31 #19
11-08-2014, 14:13 #20
Diana1982 παρτο αλλιως αφου αυτο δεν πιανει
11-08-2014, 14:25 #21
Το να εχω περασει σοβαρη καταθλιψη στην πιο ευαισθητη ηλικια που αρχιζει και διαμορφωνεται η προσωπικοτητα μου και να μην εχω απολυτως κανενα να καταλαβει ποσο σκληρο ειναι να το περναω μονος μου αυτο και να ειμαι σε ενα περιβαλλον που με θεωρουσαν διαφορετικο και γελουσαν οσοι με εβλεπαν ετσι νομιζω οτι αρκει να μου δημιουργηθουν απωθημενα και ψυχικα τραυματα.Δεν ειχα κανενα να με βοηθησει και επιδινωθηκε η κατασταση.ΕΣΥ δεν ξερω τι εχεις περασει αλλα μαλλον δεν μπορεις να καταλαβεις ποσο ποναει και στιγματιζει η μοναξια στην εφηβεια γιαυτο μιλας ετσι.Και οσο για τη δουλεια να σου πω οτι βοηθουσα απο 10 χρονων τον πατερα μου στη δουλεια του κατι που εσυ οπως και περισσοτεροι δεν θα εκανες.
11-08-2014, 14:34 #22
Και επισης και σε ψυχολογο εχω παει και σε ψυχιατρο και παιρνω και φαρμακα.Απο τα 17 μου.Εχω δεχθει ψυχολογικη και λεκτικη βια απο συμμαθητες στο σχολειο και στο σπιτι.Δεν ειχα ενα φιλο να με βοηθησει,εστω να μου κανει παρεα αλλα ολοι με απεφευγαν και με κοροιδευαν.Εφταιγα εγω που ημουν σωστος και δεν ενοχλησα ποτε κανενα;;γιατι τετοια τυχη απορω..
11-08-2014, 15:22 #23
Κι εγώ νιώθω ότι υπάρχω και δεν ζω.. Επιπλέον νιώθω τρομερά άχρηστη για το παραμικρό... Ίσως φταίνε οι υπερπροστατευτικοί γονείς.. .Τι να πω. Το θέμα είναι ότι περναει η ζωή κι εγώ εδώ αμέτοχη. Πόσο θα ήθελα να ήμουν κι εγώ πετυχημένη σε κάτι και ανεξάρτητη.... Άλλα μετά έρχεται η πραγματικότητα μπροστά στα μάτια μου πάλι και προσγειώνομαι. Είμαι μίζερη, μόνη και άχρηστη.. Δυστυχώς! Έτσι είναι η ζωή.. Άδικη.
11-08-2014, 16:01 #24
Και λιγα λες girl, αδικη δε λες τιποτα! Παλιοζωη!
14-08-2014, 01:46 #25
εγω παντως μανο σε καταλαβαινω απολυτα.
14-08-2014, 08:53 #26
14-08-2014, 11:29 #27
αλλα ημουν περιτρυγυρισμενος απο καφρους παντα που με μειωναν και με υποτιμουσαν
αυτο παντου μπορει να συμβει
Στο σχολειο ολοι με περιγελουσαν και ημουν ο ξεκομμενος του σχολειου
14-08-2014, 16:53 #28
Γινεσαι αδικη Ντιανα.Για να κανει σεξ πρεπει να βρει κοπελα.Ποσες κοπελες θα ενδιαφερθουν για εναν αντρα στην θεση του Μανου?Μην κρινεις απο σενα,εσυ εισαι γυναικα,και οι αντρες δεν νοιαζονται για τα ψυχολογικα και τον χαρακτηρα των γυναικων των οποιων πανε.Μια γυναικα θελει εναν αντρα με αυτοπεποιθηση,κοινωνικο,δυ νατο κλπ χαρακτηριστικα που ο Μανος φαινεται να μην εχει ακομα,λογω των ψυχολογικων του.
Λες γενικα τι εχει ζησει.Ειναι ενα παιδι 19 χρονων,ολη του η ζωη ηταν δημοτικο-γυμνασιο-λυκειο-σχολη και οι συναστροφες του με τα παιδια εκει.Αυτη ειναι η πραγματικοτητα του και αυτη η πραγματικοτητα απ' οτι φαινεται ειναι σκατα.Τον καθενα θα τον πειραζε να τον βριζουν οι υπολοιποι εκει που μενει ή εργαζεται,ανεξαρτητα αν ειναι μικρος,μεγαλος,παρθενος,εμ
πειρος κλπ.Και να μην εχεις ψυχολογικα,τα αποκτας κατω απο τετοιες συνθηκες.Last edited by Αλαφροίσκιωτος; 14-08-2014 at 22:46.
14-08-2014, 18:37 #29
Λοιπόν επειδή στο συγκεκριμένο θρεντ,ήμουν επιθετική και λίγο φάνηκε κάπου ότι αστειεύομαι συμπάσχοντας στον πόνο του θεματοθέτη,θέλω να τονίσω ότι όντως καταλαβαίνω περίπου πως νιώθει ο θεματοθέτης-γιατί έχω ζήσει και εγώ άσχημες στιγμές και για μεγάλο χρονικό διάστημα....
Απλά δεν το θεωρώ καλό κάποιος να μπαίνει εδώ και να γράφει ότι θέλει να αυτοκτονήσει αντί να ζητάει μία βοήθεια.
Επειδή αλαφροίσκιοτε δεν έχει ζήσει σε αυτή την ηλικία τίποτα ακόμα,καλό θα ήταν να βοηθήσει τον εαυτό του με όποιο τρόπο για να επανέλθει,όχι να σκέφτεται την αυτοκτονία.Last edited by Diana1982; 15-08-2014 at 17:15.
14-08-2014, 22:48 #30