Results 1 to 15 of 29
Thread: Υποτροπίασα ξανά
-
26-09-2014, 19:42 #1
Υποτροπίασα ξανά
Καλησπέρα... όπως λέει και ο τίτλος μου υποτροπίασα ξανά... ηρωίνη... αυτή τη φορά ήμουν καθαρή έναν χρόνο... έναν χρόνο που ήμουνα κλεισμένη μέσα στο σπίτι βέβαια... από τον Ιούνιο είχα βρει μια δουλειά και αυτή ήταν η μόνη μου έξοδος όλο αυτό το χρόνο κι αυτή ήταν κατευθείαν δουλειά-σπίτι, σπίτι-δουλειά... λόγο απουσίας φίλων δεν είχα την δυνατότητα να βγω.. αλλά και λόγω κατάθλιψης δεν είχα και την "ανάγκη". εχθές πριν κάνω χρήση πήρα τηλέφωνο στο 18άνω και έκλεισα ραντεβού, γιατί δεν θέλω να τραβήξω πάλι όσα τράβηξα και να ξαναγίνω όπως είχα καταντήσει... το κακό είναι πως έκανα χρήση και χθες και σήμερα... ραντεβού έχω την δευτέρα... με έχω κουράσει πια... από την ηρωίνη στην κατάθλιψη και από την κατάθλιψη στην ηρωίνη...
την χρήση ηρωίνης την ξεκίνησα στα 16 και μέχρι τα 21 είχα γίνει το χάλι μου... στα 21 σταμάτησα τη χρήση και μέχρι τα 28 που υποτροπίασα πέρασα τα καλύτερα χρόνια της ζωής μου... την τελευταία 4ετία κάνει μερικά off αλλά τίποτα ουσιαστικό στην ζωή μου...και το ότι δεν καταφέρνω να αλλάξω κάτι στην ζωή μου μοιραία αργά ή γρήγορα με οδήγεί στην υποτροπή... έχω πάει δύο φορές στην κοινότητα παρέμβαση του ΚΕΘΕΑ αλλά καμία από τις δύο δεν κάταφερα να ολοκληρώσω... μάλλον έχει αξία να ανφέρω πως την πρώτη φορά που διέκοψα την χρήση το εκανα μόνη μου, αν και μετά από κάποιο καιρό, αρκετό πολύ, ξεκίνησα ψυχοθεραπεία ομαδική... ελπίζω αυτή την φορά κάτι να καταφέρω να αλλάξω... κάτι ουσιαστικό
- 26-09-2014, 19:52 #2
Ενταξει δεν ειναι τοσο περιεργο με δεδομενο οτι δεν κοβεται ευκολα. Εδω δεν κοβεται το τσιγαρο κι η σοκολατα.
Βασικα εχεις τρελαθει τωρα γτ σου πεσανε ολα μαζι.
Σε αυτο με τα 12 βηματα λενε οτι ειναι αποδοτικο. Τι εχεις ακουσει εσυ?
26-09-2014, 19:53 #3
Μην το βαζεις κατω και μην απογοητευεσαι..Υποτροπη σημαινει πεφτω κατω αλλα ξανασηκωνομαι :)
Και τελος νομιζω το πιο ουσιαστικο πραγμα στην ζωη ειναι να ειμαστε υγιης και να αγαπαμε τον εαυτο μας.
26-09-2014, 20:27 #4
ναι κεράσι... είχα πάει πριν 10 χρόνια εκεί για λίγο... εμένα δεν μου έκανε καθόλου...
μνημόνιο το ότι εγώ δεν αγαπάω τον εαυτό μου και δεν έχω καταφέρει και να τον αγαπήσω ειναι το μεγάλο μου θέμα...
κατι πολύ σημαντικό που θέλω να πω για να μην απογοητεύεται κάποιος που έχει πάει σε ένα πρόγραμμα και δεν του "άρεσε" είναι πως, όλα τα προγραμμάτα είναι αποδοτικά και είναι πάρα πολλά και με αρκετές διαφορές μεταξύ τους, το πιο ταιριάζει στην ιδιοσυγκρασία και στην κατάσταση του κάθε ατόμου είναι το θέμα για το αν θα αποδώσει ή οχι και βέβαια το κυριότερο που θα κάνει το πρόγραμμα αποδοτικό είναι η θέληση του ατόμου
26-09-2014, 21:16 #5
Ενταξει εσυ εχεις εμπειρια απο μεσα αφου ειχες παει. Εγω να σου πω το βλεπω σαν την κοκα κολα, το τσιγαρο, τα παχυντικα φαγητα κλπ. Δεν ειναι οτι δε θελεις ή δεν ξερεις, ειναι οτι σου κανουν εθισμο στον εγκεφαλο κ αντε να ξεμπερδεψεις. Ειναι θεμα χημειας καθαρα δηλαδη. Ποσος κοσμος καπνιζει? Ειναι δυνατον να μη το γνωριζει οτι βλαπτει κ τα σχετικα? Εδω στο σουπερ μαρκετ βλεπω καθε φορα βαζει ο καθενας στα καροτσια οτι πλαστικουρα μπορεις να φανταστεις κ οτι αλλαντικα και το γεμιζει μεχρι απανω. Απο γλυκα το ιδιο, φαστ φουντ το ιδιο. Δεν ειναι οτι δεν υπαρχει πληροφορηση ή δε θελεις. Κ αμα σε πιεσουνε κ αλλα προβλημα μαμα τα με κεφαλαια γραμματα...
Last edited by kerasi; 26-09-2014 at 21:38.
27-09-2014, 02:55 #6
Ηρεμησε φιλη μου,ναι γνωριζω οτι εχεις σοβαρα προβληματα ομως τα ναρκωτικα ειναι ενα επιπλεον προβλημα κ ισως ειναι το μεγαλυτερο που εχεις,καταλαβαινεις οτι τα ναρκωτικα επισης δεν θα σου λυσουν κανενα απο τα προβληματα σου,Προτεινω να ερθεις σε επαφη με παλιους χρηστες ηρωινης που τωρα καταφεραν να σταματησουν πληρως την ηρωινη κ ζουν καθαροι,Αυτο ειναι κατι που θα σου δωσει την δυναμη κ σιγουρια οτι μπορεις κ εσυ κ το κουραγιο να παλεψεις,Προσπαθησε να βρεις δραστηριοτητες να αφαιρεισαι ειναι πολυ βασικο,Επισης μην διανοηθεις να ξαναγορασεις ηρωινη μην πλησιαζεις καν εκει που την προμηθευεσαι,Καλο κουραγιο κ να εισαι προσεκτικη
27-09-2014, 11:16 #7
τα πυροτεχνηματα κανουν τοσο κροτο μονο μεσα στο μυαλλο σου.μπορεις να ξεκοψεις αρκει να δοκιμασεις με τον σωστο τροπο.ειναι τοσο ομορφα και καθαρα αλλα ειναι ψεμα,απλα μονο εσυ μπορεις να σωσεις τον εαυτο σου δεν μπορουμε κανενας να σου πουμε κατι παραπανω.ο καθενας που μπηκε στο μαυρο λουκι βρηκε τον τροπο του να βγει και βγεικε σε διαφορετικη κατασταση.αλλα αξιζει.καλη τυχη,νικησε τον δρακο σου!!
28-11-2014, 23:15 #8
το σκεφτόμουνα πολυ να γράψω εδώ... υπήρξαν άτομα από σας που θέλησαν να με βοηθήσουν σε προσωπικό επίπεδο... θα εξακολόθησουν να θέλουν να με βοηθήσουν αν μάθουν πως ξαναήπια? θα με δείξετε με το δάχτυλο και θα πείτε πρεζάκι είναι και θα υποτιμάτε όλα τα θέματα στα οποία γράφω? όλα αυτά σκεφτόμουνα και δεν ήθελα να γράψω εδώ... την έκανα όμως και σήμερα... και το ότι την προηγούμενη φορά που το μοιραστήκα μαζί σας με βοήθησε στο να μην κολλήσω με έκανε στο να καταλήξω πως καλό θα είναι να το ομολογήσω κι αυτή τη φορά... πραγματικά ένιωθα πως αν δεν έπινα θα πέθαινα.. βλακείες ένιωθα δηλαδή... στην πραγματικότητα δεν έχω και κανέναν άνθρωπο στην ζωή μου που να μπορω να μιλήσω... οι μόνοι που έχω είναι ο αδερφός μου τα πρεζάκια και το φόρουμ... και είναι δυο τρία παιδιά που παρόλο που είναι στην πρέζα αξίζουν για μένα και γνωριζόμαστε λίγο παραπάνω και ουσιαστικότερα απ' την βρομοκαταστάση... να μιλήσω σε έναν άνθρωπο ήθελα και να με πάρουν αγκαλιά... και προφανώς να πιω... πραγματικά πνιγόμουν
29-11-2014, 00:03 #9
πως ηταν??
29-11-2014, 00:37 #10
ακόμα είναι... δεν ξέρω πως είναι εγώ πάντως είμαι σκατά και πάω να κοιμηθώ... καληνύχτα σου...
29-11-2014, 00:41 #11
οπως θες...καλυνηχτα
29-11-2014, 00:49 #12
Γειά σου καθρέφτη! Δεν νομίζω πως έχει κανείς διάθεση να σε υποτιμήσει ή να σε στιγματίσει απ´ ότι βλέπω. Όλοι έχουμε τα προβλήματά μας και τις αδυναμίες μας. Κι εγώ καπνίζω και όταν είμαι στεναχωρημένη τρώω μέχρι σκασμού, στην κυριολεξία. Μην νιώθεις τύψεις, απλά προσπάθησε να σκεφτείς πως αξίζεις κάτι καλύτερο, πως θέλεις να είσαι χαρούμενη και θα το πετύχεις! Κουράγιο κοπέλα, ψηλά το κεφάλι,θα γίνεις πάλι καλά.
29-11-2014, 17:13 #13
καθρεφτη !η ψυχικες ασθενείς για να θεραπευτουν σε οσους εχουν συννοσηροτητα πρεπει πρωτας να γινει θεραπεια στην πολυτοξυκομανια κι υστερα η θεραπεια κι τα φαρμακα για την καταθλιψη!λογο του ότι δεν μπορουν να κανουν δουλεια ταυτόχρονα με ναρκωτικα!
από την άλλη αν καποιος πινει μια φορα τον μηνα!δεν είναι εξαρτημενος κι ουτε είναι τοξικομανης!αλλα γινετε αυτό με την ηρωινη??κι αν γινετε είναι πιο δυσκολο από το να μην πινεις καθολου!-κατά την γνωμημου-
καθευτη από τα οσα λες δυστυχως σου ελειψε η μυτρικη ζεστασιά!,,απο μικρουλα αδικήθηκες συναισθηματικα! οι ομορφες κι οικογενειακες στιγμες ηταν φτωχες ,τα οσα περασες μικρουλα μαλον σε επιρεασαν κι σαν εγινες κοπελα.
δυστυχως κι το σημερινο σου περιβαλον δεν είναι το θεμητο για να θεραπευτη η καταθλιψησου, τα οσα γραφεις δειχνουν ότι σπανιες στιγμες εχεις με χαμογελο να λαμπει από το προσωποσου.
η αγγαλια που αναζητάς!η ζεστασιά της φροντίδας που αναπολεις είναι τοσο ομορφα πραματα κι τοσο αναγκαια!Όμως κατά την δικημου γνωμη κι την δικημου φαση δεν εκαναν κι πολύ δουλεια! η ζωουλαμου μοου προσφερε καποιες ομορφες αγαπες κι πολύ γλυκους ερωτες! ειχα την τυχη να μου την χαρησουν πολύ αξιολογα! όμως πηγαν στρασφη!! δεν ειχα τους "αισθητήρες"να τις δεχτω! μα πως?? αφου δεν ειχα πρωτα αγαπησει τον εαυτομου??αφου δεν ειχα αγαπη μεσαμου πως θα μπορουσα να την νιώσω σωστα??πως θα μπορουσα να την "καθρεφτησω" ?να την ανταποδώσω??η αγαπη θελει να παιρνεις κι να δινεις!!!!εγω λοιπον δεν ειχα μεσα στην καρδουλαμου "αγαπη"αρκετη για την παρτυμου!! θα ειχα για να δωσω???? τελευταια λοιπον αποφασησα πρωτα να αγαπησω τον εαυτομου αρκετα!!να γεμισω την καρδιαμου με ομορφα κι γλυκα συναισθηματα! με "ζεστασιά" τοση οση να "ξεχιλιζει" ώστε να μπορω να προσφερω σε καποια άλλη καρδουλα !! αποφασησα να τα βρω με την παρτυμου!να αγαπω κι να ψαχνω την χαρα στην ταπεινοτητα της καθημερινοτηταςμου.!!οσο ομορφα κι χαροπα αν νιωθω σημερα ξερω πολύ καλα ότι μπορει μια μερα να γινει κι η στραβη!ξερω ότι μπορει να μην τα καταφερω!!μπορει κι να παψει να χτυπα - τελειως όμως κι όχι μονο για λιγα δευτερα-η καρδιαμου! αλλα θα το πολεμήσω μεχρι τελος να είμαι καλα!!
καθευτη τα πραματα είναι πολύ δυσκολα! τα παραπανω που λεω είναι γνωμημου !!!ισως διαφονεις αλλα σε φορουμ ειμαστε κι λογικο να ανεχόμαστε την κριση κι την κριτικη ολων για το θεμα μας. Σου ευχομαι να αλλαξει η ζωησου προς κατι πιο ομορφο!!θα ηθελα παρα πολύ μια μερα να σε διαβασω κι να νιώσω θετικα συναισθηματα!!να διαβασω ότι κατάφερες να κανεις περα τα οσα σε χαλανε κι να φερεις ψηλα τις λιγες αλλα χαροπες στιγμεςσου!! θα το ηθελα πολύ να σου συμβει! το αξίζεις !!!όπως κι κάθε άλλο παιδι που η ψυχουλατου πονα! κι παλευει με την λυπη!! σου ευχομαι από ψυχης να γινει !
30-11-2014, 02:52 #14
Και παλι σήμερα κάτω πήγα.... δυο μέρες απανοτες... σήμερα όμως ή τύχη μου είχε ρεπό... θεωρώ πως είμαι απο τους τυχερους ανθρώπους.... 10 χρόνια περιπου στην ηρωίνη στο σύνολο και τρια στις βελόνες και δεν έχω ουτε ηπατίτιδα.... απ' τη στιγμη που οι9 στους 10 χρήστες με σύριγγες έχουν aids ίσως το να με θεωρώ απλα τυχερή είναι λίγο.... κι εκεί που με είχε πιασει ή χαρά και εκανα τις βλακειες τις χαζοχαρουμενες που ποτε δεν έχετε δει πρεζακι να κανει, ειδικα στο κεντρο... άρχισα να χορεύω.... γιατί όλα είναι μουσική.....
Και ξαφνικα τρυπηθηκα.... έτσι όπως κουνουσα τα χέρια μου στον ρυθμο της πολης χτυπησα τη βελόνα του άλλο... άργησαν να πανικοβληθω.... άρχισα να αγχωνομαι όταν ο άλλος αρχισε να κλαίει... <<τι σου εκανα? Γιατι σε εσενα>> τι ειρωνία... να αρρωστησεις επειδή ή τυχη σου ρεπό... στην κυριολεξία... μεγαλύτερη γκαντεμια δεν γίνεται...
Και μετα σκέφτηκα πως ίσως να είναι δώρο της αυτό το τρυπημα... σε μένα πουδεν θέλω να ζω, αλλά φοβάμαι και να πεθάνω...
Μου ειπαν πως υπάρχει ενα φάρμακο που στο κανουν μέσα σε 24 ώρες μετα την επαφη και να πάω στο νοσοκομειο... δεν πήγα... σκέφτομαι να πάω αύριο... αλλά το σκέφτομαι... κι αν όντως είναι δώρο της τύχης αυτό? Κι αν είναι αυτό που όλο το μήνα παρακαλούσε να ερθει?
Απ' την αλλη φοβάμαι να αρρωστησω... κι αν αύριο φτιάξουν όλα? Αν κερδίσω το Λοτ το? Αν βρω τον ερωτα μου ξαφνικα? Τι αηδιες είναι αυτές που σκέφτεσαι μου λέω... Λοτ το δεν παίζεις και ερωτα με την μιζέρια που σε τρώει δεν συντηρεις... παρόλα αυτά φοβάμαι να αρρωστησω... αλλά και παλι αν όντως είναι ή τύχη μου και την κλωτσησω....
Δεν ξέρω... δεν ξέρω τι να σκεφτώ.... το σκέφτομαι...
30-11-2014, 02:58 #15
Καλησπερα φιλη μου ηπιες παλι χτες?εγω εννοειται κ δεν εχω προβλημα να μιλαμε ο,τι κ να κανεις,Αλλωστε εαν θελεις να στηριζεις καποιον με προβλημα παντα υπαρχουν σκαμπανεβασματα τα περισσοτερα προβληματα δεν ξεπερνιουνται κατα παραγγελιαν το γνωριζω γιατι εχω πεσει κ εγω η ιδια παροτι οχι στα ναρκωτικα απλα δεν με ενδιεφερε ο εαυτος μου κ αφεθηκα στα χερια αυτου του βλακα του θειου μου περασα μια κολαση κ τωρα βρισκομαι στον παραδεισο κ μαζι με το αγορι μου θελουμε κανουμε οικογενεια κ πραγματικα ορισμενες φορες για να φτασεις στον παραδεισο περνας απο την κολαση,Τωρα απο οτι γνωριζω για εσενα δεν εισαι πολυ εντονα εθισμενη στα ναρκωτικα κ αυτο ειναι καλο οταν καταφερεις λιγο να σταθεις στα ποδια σου τοτε πιστευω δεν θα ξαναπιεις καθολου,Οπωσδηποτε υπαρχουν κ ανθρωποι που αξιζουν μεσα σε αυτους που κανουν ναρκωτικα ομως αντι να πινεις μαζι τους δεν ειναι καλυτερο να τους συμβουλεψεις να κανουν κατι για αυτο?Ορισμενοι θα ειναι πραγματικα εξαρτημενοι πολυ περισσοτερο απο εσενα,εφοσον χρειαζεσαι οπωσδηποτε ενα κινητρο μπορει να τα καταφερεις καλυτερα μαζι με ανθρωπους σε παρομοια φαση με εσενα που θελουν να παλεψουν να σταματησουν τις ουσιες