Αϋπνία ερωτήσεις
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Results 1 to 8 of 8
    Senior Member

Αϋπνία ερωτήσεις

Θα μπορούσε κάποιος να πεθάνει απο αϋπνία ; Γιατί διάβασα ότι 10 μερες το πολύ αντέχουμε ! Και εσείς έχετε μείνει ποτέ αυπνοι απο άγχος για πόσες μερες ;

Senior Member
    ''Λογικά'' δεν θα μπορούσε να μείνει κανείς 10 24 ώρα άυπνος, η εξάντληση θα ήταν τόση που θα κατέρρεε οποιοσδήποτε οργανισμός όχι αναγκαστικά πεθαίνοντας (π.χ. θα λιποθυμούσε ) έπειτα το άγχος θα διογκωνόταν σε τέτοιο βαθμό που ενδεχομένως θα κατέρρεε έτσι κι αλλιώς πριν την εξάντληση του οργανισμού από την κούραση... όμως όλα αυτά, είναι θεωρία, ίσως και λάθος θεωρία...
    Προσωπικά θα σου πω ότι δεν έχω αντέξει ούτε 3 μέρες.. αλλά να ρωτήσω κι εγώ κάτι: αν έχεις τόσο άγχος και μένεις άυπνη γιατί δεν πας σ ένα γιατρό;;
    Αν σε βοηθήσει να μειώσεις το άγχος σου, θα μπορέσεις και να κοιμηθείς, αν το πρόβλημα είναι μεγαλύτερο το πολύ πολύ, μέχρι να μπορέσει να βοηθήσει σ αυτό, να σου προτείνει ίσως κάποια βοηθήματα για να κοιμηθείς .. δεν είναι καλύτερα να απευθυνθείς λοιπόν σ ένα γιατρό, από το να υποβάλλεις τον εαυτό σου σε τέτοια δοκιμασία;;
    Δεν ξέρω, μερικές σκέψεις είναι, έτσι όπως θα αντιμετώπιζα εγώ το θέμα, πιστεύω κι άλλοι θα πουν τι γνώμη τους και θα βγάλεις κι εσύ ένα συμπέρασμα.. μακάρι να μπορέσεις κι από μόνη σου να τα καταφέρεις...

To ρεκόρ μου αϋπνίας είναι 5 ημέρες χωρίς καθόλου ύπνο(το έκανα δύο με τρεις φορές) την έκτη μέρα κοιμήθηκα 2 με 3 ώρες και μετά ξανά άϋπνος.ενώ έπεφτα στο κρεβάτι δεν κοιμόμουνα καθόλου είχα υπερβολικό άγχος.δεν <<πέθανα>> αλλά έπαθα ψυχωτικό επεισόδιο.

Senior Member
    Quote Originally Posted by mgilleas View Post
    To ρεκόρ μου αϋπνίας είναι 5 ημέρες χωρίς καθόλου ύπνο(το έκανα δύο με τρεις φορές) την έκτη μέρα κοιμήθηκα 2 με 3 ώρες και μετά ξανά άϋπνος.ενώ έπεφτα στο κρεβάτι δεν κοιμόμουνα καθόλου είχα υπερβολικό άγχος.δεν <<πέθανα>> αλλά έπαθα ψυχωτικό επεισόδιο.
    Τώρα είσαι καλά;

Senior Member
    Quote Originally Posted by zouzounitsaaa View Post
    Θα μπορούσε κάποιος να πεθάνει απο αϋπνία ; Γιατί διάβασα ότι 10 μερες το πολύ αντέχουμε ! Και εσείς έχετε μείνει ποτέ αυπνοι απο άγχος για πόσες μερες ;
    Οχι δεν πεθαίνεις,αλλά μπορεί να πάθεις κάτι πολύ χειρότερο από αυτή την ένταση...οπότε καλύτερα να απευθυνθείς σε κάποιον γιατρό,πριν έρθουν τα χειρότερα.

Banned
    το θεμα ειναι απλο!!! αν κουραστεις πολυ θα νυσταξεις θυμαμαι πχ οταν φτασαμε στις βρυξελες ενω τη προηγουμενη μερα δε κοιμηθηκα καθολου που ειμουν τοσο κουρασμενος που ταβλαστικα κ κοιμηθηκα απο τις 5 το απογεμα μεχρι τις 5 το αλλο πρωι χαχαχχαχαχαχχαχαααχ

Quote Originally Posted by Diana1982 View Post
    Τώρα είσαι καλά;
    Τώρα έχω καταπολεμήσει σε μεγάλο βαθμό το άγχος και δεν έχω πρόβλημα με αϋπνίες άντε μία μέρα το πολύ 2 ημέρες maximum να μείνω αϋπνος.

Senior Member
    Εγώ όταν από το πολύ άγχος ή από τις πολλές αγχωτικές σκέψεις δεν μπορούσα να κοιμηθώ με τίποτα το δεύτερο βράδυ που ήξερα πως πάλι δε θα κλείσω μάτι έβραζα μια διπλή δόση βαλεριάνα και έπεφτα ξερός.

Σε ακραίες περιπτώσεις 2 zanax...