Results 1 to 15 of 48
Thread: Τα συμπτωματα ξαναγυρισαν.
-
22-08-2014, 14:34 #1
Τα συμπτωματα ξαναγυρισαν.
Γραφω μετα απο καιρο αν και συχνα παρακολουθω το φορουμ.
Εδω και 5 μηνες περιπου εχω διακοψει την αγωγη μου(ladose,lyrica,xanax)με την συμφωνη γνωμη του γιατρου και το μονο που επαιρνα ηταν 0.125 xanax το βραδυ πριν τον υπνο.
Ειχα αρχισει να γυμναζομαι,ενιωθα πιο δυνατος,πιο σιγουρος για μενα και πιστευα πως οι κρισεις πανικου το αγχος και η καταθλιψη ηταν παρελθον.
Εδω και ενα 2μηνο περιπου αρχισα να εχω λιγο περισσοτερο αγχος,οχι σπουδαια πραγματα,το οποιο αντιμετωπιζα σχετικα ευκολα.
Πριν 2 εβδομαδες περιπου ομως επαθα μια δυνατη κριση πανικου στο γυμναστηριο.Τα παντα γκρεμιστηκαν γυρω μου ειπα ομως οτι δεν θα το βαλω κατω.
Πηγα ξανα στο γυμναστηριο 2 φορες και εφυγα και τις δυο με συμπτωματα πανικου παλι.Ειπα να το αφησω λιγο και να χαλαρωσω.Τ
ην Τριτη πηγα για μπανιο,οπως και ολη την προηγουμενη εβδομαδα και με επιασε παλι κριση.Δεν το εβαλα κατω και ξαναπηγα.Εχθες σε μια κοινωνικη εξοδο παλι τα ιδια.
Εχω παθει σε λιγες μερες τοσες κρισεις που δεν επαθα τα τελευταια χρονια.
Αυξησα λιγο την δωση του xanax στα ο.25 την μερα αλλα παλι τα ιδια.
Σημερα πηρα μισο ladose δλδ 10 mg και ανακουφιστηκα αρκετα,το μυαλο μου καπως ξεδιαλυνε.
Ξερω οτι τα ssris δεν δρουν με μια φορα αλλα γιατι αυτο συνεβη σε εμενα?
Εχω απογοητευτει στην ιδεα οτι θα παρω παλι τα φαρμακα
.Απο την αλλη σκεφτομαι πως με τοσο λιγο ladose ενιωσα καλα.Μηπως ολο αυτο που ειχα ηταν συμπτωμα στερισης?Αν ναι πως γινεται να εχεις τετοια συμπτωματα μετα απο 5 μηνες?
Καθε αποψη και γνωμη δεκτη.
- 22-08-2014, 15:18 #2
δεν υπαρχει περιπτωση να εχεις συμπτωματα στερησης μετα απο 5 μηνες.τα συμπτωματα στερησης εμφανιζονται αμεσως μετα την διακοπη.
απο προσωπικη εμπειρια θα σου πω τα εξης.
οταν καποιος εχει ενα επεισοδιο καταθλιψης κ κρισεων πανικου συστηματικα για μια φορα στην ζωη του , οι πιθανοτητες να παθει κ αλλο επεισοδιο ειναι πολυ αυξημενες.
το μισο λαντοζ αποκλειεται να εδρασε ...δεν εχει τετοια δραση.απλα ισως σε σενα λειτουργησε ως placebo.
δυστυχως ξαναμπηκες σε δευτερο φαυλο κυκλο κ καλο ειναι να το αποδεχτεις διοτι πιθανοτατα τα ladose ηθελαν παραπανω καιρο να τα παιρνεις.ποσο καιρο τα επαιρνες κ τα εκοψες.το λιγοτερο που παιρνουμε αντικαταθλιπτικο μετα απο επεισοδιο ειναι 8 μηνες - 1 χρονο.
αν παλι νιωθεις ετσι καλο ειναι να απευθυνθεις στον γιατρο σου παλι κ να ζητησεις ξανα θεραπεια.
για να πουμε οτι εισαι εντελως ασφαλης θα πρεπει να συνδυασεις τα φαρμακα με ψυχοθεράπεια.
εχω 5 επεισοδια στην ζωη μου μεχρι τωρα.κ πολυ εντονα.
καθε φορα το αντιμετωπιζω με φαρμακα κ ψυχοθεραπεια μαζι.απλα το εχω δεχτει.μην απογοητευεσαι...
συμβαινει κ ειναι συνηθισμενο.
22-08-2014, 15:25 #3
To ladose το επαιρνα απο το 2011 περιπου.Εγω πιστευω πως δεν εχω καταθλιψη.Δεν εχω αυτα τα συμπτωματα.Οταν ομως το αγχος μου ξεπερναει τα ορια μου αρχιζει ενας φαυλος κυκλος οπως λες κι εσυ ο οποιος μου φερνει καταθλιψη.Το θεμα ειναι οτι δεν υπαρχει προφανης λογος για ολα αυτα και ουτε ποτε υπηρχε.Εχω παει σε δυο ψυχιατρους και κανενας δεν καταλαβε ποτε απο που ξεκινησαν και γιατι ολα αυτα.Οσο για το placebo που λες δεν το δεχομαι γιατι γνωριζα απο πριν οτι δεν μπορει να μου κανει κατι μια δοση αντικαταθληπτικου.
Σκεφτομαι οτι απλα ισως ειναι ετσι ο οργανισμος μου και εχει καποια ανωμαλια στα επιπεδα σερορονινης η κατι τετοιο.
22-08-2014, 15:37 #4
το ladose δνε το δινουν μονο για την καταθλιψη.το ladose ειναι τρομερα κ εκπληκτικα εξαιρετικο φαρμακο για το στρες.
μετα απο 30 μερες συνεχομενης ληψης δρα αποτελεσματικα κατατου αγχους κ παιζει βοηθητικο ρολο για το στρες αυτο το εντονο.
γι αυτο το δινουν σε ανθρωπους που δεν εχουν καταθλιψη μονο αλλα κ σε αυτους που εχουν σκετο στρες.αν κ για μενα το στρες κρισεις πανικου κ καταθλιψη πανε πακετο..
δυστυχως..κ αυτο διοτι εξηγειται επιστημονικα κ θα σου πω αμεσως γιατι.
οταν εχουμε στρες οι ορμονες που εκρινουμε ριχνουν αποτομα την σεροτονινη μας της οποιας τα επιπεδα ρυθμιζουν την διαθεση ...
οποτε στην ουσια οταν εσυ στρεσαρεσαι μετα απο αρκετο καιρο αναποφευκτα θα παρατηρησεις μια ηπια μελαγχολια που μετα αν την αφησεις μπορει κ να εξελιχθει σε καταθλιψη.
γι αυτο καλο ειναι εφοσον εχεις την εμπειρια να μην απορεις γιατι κ πως εγινε ξανα αυτο..για μενα δεν παιζει ρολο..σιγουρα μπορει να γινεται κατι υποσεινηδητα το οποιο θα βγει πιο μετα στην φορα...προς το παρον ομως...μην αφηνεις το προβλημα να επιδεινωθει.μιλα παλι με τον γιατρο σου.
επισης να σε ρωτησω κατι..κανεις ψυχοθεραπεια?η μονο πας σε ψυχιατρο?
22-08-2014, 15:40 #5
kριση πανικου στο γυμναστηριο εγω το πρωτο πραγμα που θα σκεφτομουν ειναι οτι δε σ αρεσει η γυμναστικη
22-08-2014, 15:52 #6
@boom δεν κανω ψυχοθεραπεια,ο γιατρος που πηγαινα τα τελευταια 4 χρονια μου ειπε πως δεν χρειαζομαι και μου εκανε εντυπωση.Ειναι και καθηγητης πανεπιστημιου.
@αλεξανδρος,ποτε δεν μου αρεσε η γυμναστικη αλλα οταν ξεκινησα μου εφτιαξε την διαθεση και την ψυχολογια γενικοτερα και αρχισε να μου αρεσει.Οσο εκανα στο σπιτι,περιπου 1 χρονο, με πολυοργανο και ελευθερα βαρυ δεν ειχα προβλημα,στο γυμναστηριοομως,ειχα γραφτει 1μιση μηνα πριν το περιστατικο, απο την αρχη ειχα θεματα με αποκορυφομα αυτο που περιεγραψα.
22-08-2014, 15:58 #7
aφου δε σου αρεσε η γυμναστικη πως γινετε να σου εφτιαξε τη διαθεση?
22-08-2014, 16:01 #8
22-08-2014, 16:03 #9
η γυμναστικη ανεβαζει την σεροτονινη.ειναι καλο αντικαταθλιπτικο αλλα δεν αρκει μονη της.παιζει βοηθητικο ρολο η ασκηση οταν βρισκομαστε σε φαρμακοθεραπεια.
οκ..εκανες μια υποτροπουλα.μη το ψυριζεις τοσο..συμβαινει κ στις καλυτερες οικογενειες.δεν εχεις κατι να φοβασαι.ξερεις τι ειναι κ πως αντιμετωπιζεται.
ψυχοθεραπεια ειναι απαραιτητη...ποιος ψυχιατρος υποστηριξε κατι τετοιο??? δεν κανω σχολιο γιατι καταλαβαινεις....
εφοσον ειναι σε εξαρση η φαση αυτη μην κανεις πραγματα τα οποια σε ζοριζουν.στην ουσια οι κρισεις πανικου ερχονται για να μας πουν οτι ζοριζομαστε-πιεζομαστε κ μεις δεν το καταλαβαινουμε.
δωσε χρονο τωρα να ανακαμψεις με το καλο κ μετα γυρνας ξανα δυνατοτερος στις δραστηριοτητες σου.
παρτο σαν γριπη.ομως αφου πρωτα επικοινωνησεις με ψυχιατρο σου.
το lyrica ειναι αντιψυχωσικο κ σε δοσεις μεχρι 0,25 mg το δινουν σε πολυ στρες..ομως ειναι επικινδυνο φαρμακο.στην θεση σου θα επαιρνα μια δευτερη γνωμη.
οταν καποτε μου ειπε ο γιατρος να παρω αντιψυχωσικο αρνηθηκα κ πηγα κ σε δευτερο ψυχιατρο.ο δευτερος δεν μου εδωσε αντιψυχωσικο.μου εδωσε μονο ladose κ ζαναξ.
το αντιμετωπισα πολυ καλα ετσι κ παντα ετσι.κ τωρα σε θεραπεια βρισκομαι εδω κ 5 μηνες με σκετο ladose.
22-08-2014, 16:06 #10
22-08-2014, 16:09 #11
αλεξανδρε γιατι κολλας στο θεμα γυμναστικη?αν εκανε μπαλετο εκει παλι θα του βγαινε...ή ακομα κ ποδοσφαιρο..ή ακομα κ ξαπλα ..
οταν οι κρισεις πανικου θελουν να ρθουν ερχονται ο.τι κ αν κανεις κ οπως κ να σαι...
αυτο θελουν να κανουν..
εχεις παθει ποτε κριση πανικου αλεξανδρε?αληθεια τελικα..απο τι ακριβως υποφερεις κ εισαι εδω μεσα?(ρωταω απο περιεργεια κ καθαρο ενδιαφερον..μη παρεις ειρωνικα το μνμ μου..)
22-08-2014, 16:10 #12
To lyrica ειναι ατυπο αντιψυχωσικο,δεν εχει την ιδια δραση ουτε τις ιδιες παρενεργειες με τα αντιψυχωσικα.Το επαιρνα στην μικροτερη δυνατη δοδη δλδ 25 mg, δεν υπαρχει πιο μικρο σκευασμα.Λεω να αρχισω παλι λιγο ladose μαζι με xanax.Η αληθεια ειναι οτι ο ψυχιατρος μου ειπε να κοψω πρωτα το lyrica μετα το xanax και τελευταιο το ladose αλλα εγω αλλαξα την σειρα στα δυο τελυταια.Παντως στεναχωρηθηκα πολυ με αυτη την υποτροπη.Απογοητευτηκα απο τον εαυτο μου.Ο εφιαλτης ξαναγυρνα σκεφτομαι και εχω κουραστει με τοσα χρονια ψυχολογικων προβληματων.
22-08-2014, 16:12 #13
22-08-2014, 16:15 #14
ελα χαλαρωσε..πραγματικα δνε εγινε τιποτα.μια υποτροπη νομιζω ολοι την δικαιουμαστε..χεχε..
παρτο λιγο με χιουμορ.
εγω ειχα 5 βαρυτατα επεισοδια απο 17 χρονων εως τωρα.σε ενα μαλιστα νοσηλευθηκα κιολας. να σου πω την αληθεια μου...πλεον δε με νοιαζει.εχει απομυθοποιηθει στο κεφαλι μου..
ξερω τι ειναι κ το αντιμετωπιζω.οκ.εγω παθαινω παροξυσμικο στρες κ βαριες καταθλιψεις.
κ εχω μια κανονικη ζωη με δουλεια κ πολλες δραστηριοτητες.οταν λεω οτι πασχω απο αυτο δεν το πιστευουν.
βεβαια εχω κανει κ 14 χρονια ψυχοθεραπεια ετσι?η οποια με βοηθησε πααρα πολυ..
το παν ειναι η αποδοχη...σπουδαιο πραμα η αποδοχη.σεβασμος κ αποδοχη.
ειναι τα πρωτα συστατικα για μια επιτυχημενη θεραπεια.ακουσε με ..ειμαι παλια καραβανα..χαχα
22-08-2014, 16:21 #15
Και εγω παλευω απο 20 περιπου και ειμαι 32 με φαρμακευτικες αγωγες περιπου 8 χρονια.Η αποδοχη ειναι σπουδαιο πραγμα αλλα εγω προσπαθησα να αλλαξω και οχι να αποδεχθω τον εαυτο μου.Πιστευω πως αν απλα αποδεχθω την κατασταση δεν θα κανω κατι για να την αλλαξω.Γιαυτο παλευω για αλλαγη.