Results 1 to 15 of 18
-
26-01-2016, 12:28 #1
Αγοραφοβία-Φοβία για το μέλλον.....
Γειά σάς. Είμαι 23 χρόνων και πασχω απο αγοραφοβία απο τα 13 μού. Στο σχολείο έκανα παρέα μόνο με τους φίλους μου και δέν μπορούσα να επικοινωνησω με άλλους. Στις παρέες μου και στην οικογένειά μου δεν μπορούσα να πω την γνώμη μου εύκολα και έκανα πάντα αυτό που ήθελαν οι άλλοι. Δεν διεκδηκουσα τίποτα. Στο λύκειο κατάλαβα τι ήθελα να κάνω στη ζωή μού. Ήθελα να παρατησω το σχολείο και να ασχοληθω με την ηχοληψία αλλά δεν είχα δύναμη να το πω στους γονεις μου. Συνέχεια τους έλεγα ψέματα γιατί φοβομουν. Σαν αποτελεσμα πηρα βάρος και δεν ένιωθα καλά με το εαυτό μου. Στις πανελλήνιες εβγαλα 6200μόρια και πέρασα ηχοληψία και αντί να χαρώ άρχισαν τα προβλήματα. Έπαθε κατάθλιψη δεν ετρωγα για μέρες και δεν έκανα τίποτα. Οι γονείς μου με έγραψαν με το ζόρι και μου νοίκιασαν σπίτι. Για να πάω στην σχολή πήρα απόφαση και πήγα σε ψυχίατρο. Έκανα κάποιες συνεδρίες και πήρα χάπια. Ήμουν καλύτερα , πήγα στην σχολή έκανα παρέες. Μια μέρα εκεί πού καθόμουν άρχισε να γυρνάει το δωμάτιο και φοβηθηκα πολύ. Έξοδα τα χάπια μαχαίρι και δεν ξαναπηγα στο ψυχίατρο. Στην σχολή είχα μεγάλο θέμα. Δεν μπορούσα να πάω σε μάθημα χωρίς να είναι κάποιος φίλος μου μαζί. Δεν έβγαινα και δεν έκανα τίποτα μόνος μου. Δεν έχω κανει καμια παρουσίαση εργασίας στην σχολή γιατι φοβόμουν. Με την ηχοληψία έχω ασχοληθεί πολύ και με τις γνώσεις που εχω μπορουσα να τελειώσω την σχολή εύκολα. Όμως μετα από 4 χρόνια χρωστάω 6 μαθήματα την πρακτική και την πτυχιακή. Έχω ξενοικιασει απο περισυ τον Φεβρουαριο και μένω μόνιμα στην Αμαλιάδα. Απο πέρυσι το Φεβρουάριο είμαι κλεισμένος στο σπίτι χωρίς παρέες και ή μόνη μου παρηγοριά είναι ή ηχοληψία. Όταν βγαινω απο το σπίτι ζαλιζομαι, τρέμουν τα πόδια μου και νομίζω οτι θα παθω κάτι κακό. Έχω πάρει πτυχιακη με εναν φίλο μου ενα πολύ δύσκολο θέμα. Δεν μπορώ να το δούλεψω και δεν έχω την δύναμη να μιλήσω με τον καθηγητή. Οι γονείς μου ξέρουν οτι μέχρι τον Μάρτη θα την έχω παρουσιάσει αλλά δεν έχω κανει τίποτα. Φοβάμαι να τους πω την αλήθεια. Έχω εξεταστική σε μια εβδομάδα και φοβάμαι να πάω. Πάω εδώ και δυο μηνες σε ψυχολόγο αλλά δεν με έχει βοηθήσει γιατί δεν μπορω να τις πω ακριβός τα προβλήματα μου.
Συγνώμη αν σας κούρσα. Ακούω γνώμες. Τι μπορώ να κάνω?
Ευχαριστώ!
- 26-01-2016, 13:48 #2
- στον κοσμο της βοηθειας προς τους αλλους
Προτεινω αρχικα να βρεις μεσα σου τι ειναι αυτο που πραγματικα φοβασε πχ λες οτι οτν βγαινεις εξω φοβασε μηοως παθεις τπτ κακο .μηπως ειχες καμια κακη παρομια εμπειρια στο παρελθον πχ σχολειο η οικογενεια? Μετα αφου περασες νοικιασες σπιτι κλπ γτ δεν χαρηκες την σχολη σου ?( νομιζω οτι φοβασε τους γονεις σου δεν ξερω εαν επεσα μεσα η κανω λαθος εγω παντως οταν δεν χαιρομαι κατι που το ηθελα στην αρχη ειναι γτ σκεφτομαι οτι εκεινοι δεν χαιρονται με αυτο που κανω )
Εαν κοιταξεις την αβυσσο για πολυ ωρα στο τελος η αβυσσος θα κοιταξει εσενα
26-01-2016, 14:05 #3
Οι γονείς μου δεν είχαν κανένα θέμα με την σχολή. Το θέμα τους είναι που δεν την έχω τελειώσει σε 4 χρόνια και τι θα κάνω. Το θέμα είναι καθαρά δικό μου. Δεν μπορώ με πολύ κόσμο, έχω χαμηλή εκτίμηση του εαυτού μου και δεν μπορώ να διεκδικήσω πράγματα για μένα. Θέλω να το αλλάξω ολο αυτό αλλα δεν ξέρω τον τρόπο.
26-01-2016, 14:25 #4
Οταν εισαι με τους φιλους ειναι σαν να τα ξεχνας για λιγο ολα αυτα?( τον κοσμο κλπ)
26-01-2016, 14:45 #5
Οταν είμαι με τους φίλους μου είμαι καλύτερα. Χωρίς τούς φίλους μου είμαι άλλος άνθρωπος. Σαν να νιώθω ασφαλεία.
26-01-2016, 15:12 #6
Λοιπον αρχικα μπορεις να κανονισεις με τους φιλους σου να βρεθητε καπου και εσυ να ερθεις στο μερος στην αρχη 5 λεπτα πιο νωρις μετα 10 κλπ οσο θα περιμενεις τους υπολοιπους προσπαθησε να σκεφτεσε οτι σε λιγο θα ερθουν και ποσο ωραια θα περασετε θετικες σκεψεις δλδ αλλα επι του θεματος οχι γενικες ισως σε βοηθησει
26-01-2016, 15:23 #7
Το έχω κανει και αυτό. Η ερώτηση μου είναι αν θα με βοηθούσαν τα χάπια?
26-01-2016, 15:26 #8
Κοιτα αυτο δεν κερω ψυχιατρος η ψυχολογος δεν ειμαι προφανως ομως για να στα δωσει ο γιατρος σου θα σε βοηθησουν και εαν δει οτι για καποιο λογο δεν σου ταιριαζουν θα στα αλλαξει
26-01-2016, 15:30 #9
Ευχαριστώ για τις απαντησεις.
26-01-2016, 19:54 #10
Πως μπορω να στειλω προσωπικο μηνυμα εδω ?
26-01-2016, 19:56 #11
Σου εστειλα μηνυμα οκ ?
27-01-2016, 00:21 #12
Den vlepo kapio minima.
27-01-2016, 00:22 #13
Δεν βλέπω κάποιο μήνυμα.
27-01-2016, 01:39 #14
Μεγαλο βάρος έχεις μέσα σου κι εσύ...
λοιπον άμεσα δεν μπορουν να γίνουν και πολλά..
Σιγουρα πρεπει ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙΣ ψυχολόγο αν δεν εχετε χημεία
αλλιώς αν δεν φταιει αυτό και εσυ κλείνεσαι δεν είναι μάντης ουτε Θεός να βρει τι έχεις.
Τώρα απ οτι καταλαβα φοβασαι πολυ περισσοτερο επειδη δεν εχεις φιλους να βγεις με ευκολία προς τα εξώ?
υπάρχουν βιβλία αυτοβοήθειας παντως και σχετικά άρθρα κι εδώ με τεχνικές ωστε να ξεπερασεις καπως την αγοραφοβια σου
στο μυαλό ειναι ελπιζω να το εχεις καταλαβει..ΞΕΡΩ ΠΟΣΟ ΔΥΣΚΟΛΟ ειναι
εχω περασει και αυτη τη φαση
αλλα θέλει συνεχώς έκθεση στο φοβο....με μικρους στόχους καθε φορα..
27-01-2016, 11:53 #15
Το έχω καταλάβει οτι είναι όλα μέσα στο μυαλό μου. Το μεγαλύτερο πρόβλημα μου πιστεύω πως είναι η ιδέα που έχω για το εαυτό μου. Νομίζω συνέχεια οτι κάπως με βλέπουν υποτιμητικά οι γύρω μου χωρίς να ισχύει. Εχω προσπαθήσει πολλές φορές να αλλάξω την εμφάνιση μού και όλο τα παραταω . Μπορείς να μου προτείνεις κάποιο βιβλίο? Η αγοραφοβία ξεπερνιέται? Θέλω την βοήθεια ψυχιάτρου η αγοραφοβία?