Results 31 to 45 of 48
Thread: Τα συμπτωματα ξαναγυρισαν.
-
23-08-2014, 16:57 #31
Δεν είναι αδυναμία φίλε. Και εγώ άργησα να το καταλάβω.
Είναι δείγμα ΣΕΒΑΣΜΟΥ ΣΤΟ ΣΩΜΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΟΥ !!!
Είναι σαν να πεινάς και να μην τρως ενώ το ψυγείο σου είναι γεμάτο.
Είναι σαν να τιμωρείς επιπλέον τον εαυτό σου και να τον εκδικείσαι επειδή θεωρείς πως είναι αδύναμος.
Αν το παιδί σου ή το ανίψι σου είχε κατάθλιψη τι θα του έλεγες;
Αυτό που είπαν και οι δικοί μου;
Θα ειρωνευόσουν και θα το θεωρούσες αδυναμία;
Θα αντιδρούσες με κυνισμό ή θα το αγκάλιαζες και θα δόξαζες τον Θεό που η λύση είναι ένα απλό χάπι στο οποίο έχεις την ΥΨΙΣΤΗ ΕΥΛΟΓΙΑ να έχεις πρόσβαση;
Γιατί η πρόσβαση στα φάρμακα ξέρεις δεν είναι δεδομένη για το 1/3 του πλανήτη και το 20% των Ελλήνων.
Εγώ το παίρνω ούτε με τύψεις ούτε με ευλάβια.
Απλά το παίρνω σαν καθημερινή ρουτίνα χωρίς να δίνω καν σημασία.
Μαζί με την πολυβιταμίνη μου στην οποία επίσης δε δίνω την παραμικρή σημασία.
Πολλές φορές δεν πάω καν σε ψυχίατρο και τα παίρνω έτσι από το φαρμακείο γιατί τους λέω δεν μπορώ να λέω τα ίδια και τα ίδια γιατί έτσι επιβεβαιώνω το πρόβλημα μου στον εαυτό μου...
Θεωρώ πολύ μεγαλύτερη αδυναμία έναν άνθρωπο που καπνίζει. Έναν άνθρωπο ο οποίος δε σέβεται την υγεία του και πληρώνει για να την καταστρέψει.
Τους βλέπω και τους οικτίρω ειλικρινά.
Ποτέ δεν κάπνισα αν και σε παρέες δοκίμασα πολλές φορές.
Ποτέ δεν μέθυσα (πλην του λυκείου) παρότι την μπυρίτσα, κρασακι, ρετσίνα μου την έπινα.
Το να σεβεσαι τον εαυτό σου και να έχεις την δύναμη να αντιλαμβάνεσαι τι αυτός χρειάζεται και να έχεις τη δύναμη να του το δίνεις είναι ευλογία και δύναμη.
Όταν τα είδαν οι γονείς μου τους είπα ότι είναι αντιισταμινικά.
Ιδέα δεν έχουν και ούτε θα έχουν.
Τα Zanax δε τα πρόσεξαν καν...
Τα είδε ο πατέρας μου μια μέρα δεν ήξερε τι είναι και του είπα εκεί ότι είναι κάτι για το άγχος πολύ ελαφρύ χωρίς συνταγή και ούτε ασχολήθηκε...
Όχι ότι ασχολιόταν ποτέ. Η η μάνα μου.
Μόνος πήγα σε ψυχολόγο. Μόνος σε ψυχίατρο.
Αυτό μόνο αδυναμία δεν το θεωρώ.
Αδυναμία ήταν τα χρόνια που στεκόμουν ανήμπορος μπρος στα προβλήματα μου.
Ο στρατός μου έμαθε πολλά αλλά το πιο βασικό είναι να φροντίζω τις ανάγκες μου με κάθε κόστος γιατί κανείς ΚΑΝΕΙΣ άλλος δε θα το κάνει.
Στην τελική πάρε ladose weekly να το παίρνεις μια φορά την εβδομάδα :-)
- 23-08-2014, 17:08 #32
Και όπως λέει και η Boom κάνουμε ότι κάνουν οι άλλοι και περισσότερα.
Συν ότι αναπτύσσουμε (εγώ τουλάχιστον) μια ιδιαίτερη ευαισθησία σε όλους τους "προβληματικούς" κατά τους πολύ κόσμο.
Μπήκα με την πρώτη σε πολύ καλό ΑΕΙ στην πόλη μου, τελείωσα κατευθείαν με παρα πολύ καλό βαθμό ταυτόχρονα με το Proficiency και το ecdl μου και μπήκα σχεδόν αμέσως στρατό. Βγήκα με 0 φυλακή/κράτηση και ένα σωρό τιμητικές.
Όταν φίλοι μου - φυσιολογικοί και δυνατοί σύμφωνα με την δική σου άποψη - ακόμα δεν έχουν βγάλει ούτε την σχολή τους.
Και όλα αυτά τα έκανα πριν τα χάπια. Τα χάπια τα πήρα στο στρατό γιατί απλά δεν άντεχα τις κρίσεις πανικού.
Όλα τα έκανα. Και τα έκανα καλά αλλά με πανικό, ξεσπάσματα καταθλιψης, αγοραφοβία κτλ
Πολύ ταλαιπωρία.
Και μετά σκέφτηκα γιατί ταλαιπωρώ τόσο πολύ τον εαυτό μου;
Ο ίδιος ο ψυχίατρος μου είπε ότι είμαι πολύ δυνατός όταν του είπα όλο το story και ότι το πέρασα χωρίς φάρμακα αλλά μου είπε πως δεν πρέπει να φτάνω και τον εαυτό μου στα άκρα. Συν ότι όποτε έπεφτα σε κατάθλιψη διέλυα την κοινωνική μου ζωή κάθε φορά...
Και φτου και απο την αρχή...
23-08-2014, 18:35 #33
Μπραβο Παναγιωτη αυτό είναι πολύ σωστο που λες....το εχεις φιλοσοφισει το θεμα.Αν δεν νοιαστούμε εμεις για τον εαυτο μας δεν θα νοιαστεί κανεις και σου μιλαει ένα ατομο μεγαλυτερο σου που ακομα δεν εχει αποφασισει να παρει χαπια και πεδευεται.Χαιρομαι για σενα που βρηκες την ακρη.
23-08-2014, 20:01 #34
Παιδια δεν ειναι τοσο απλο το θεμα με τα φαρμακα αλλα εχετε δικιο.Το λαθος μου ειναι οτι νομιζα πως ειχα νικησει οριστικα αυτη την κατασταση.Αρχισα παλι το ladose σε δοσολογια 10mg.Εχω αρχισει και πιστευω πως η ψυχαναλυση μπορει να βοηθησει,μιλησα με αρκετο κοσμο αυτες τις μερες.Σημερα ειμαι καπως καλυτερα αν και ειχα μια μικρη κριση πανικου στην δουλεια μου την οποια αντιμετωπισα με επιτυχια.Θελω να βρω απο που πηγαζουν ολα αυτα.Εχω απλα καποια χημικη διαταραχη στον εγκεφαλο η ειναι κατι αλλο ψυχολογικο που ειναι καλα κρυμμενο?Ποιος ξερει.
24-08-2014, 15:49 #35
Χθες βραδυ επαθα την χειροτερη κριση πανικου εδω και χρονια.Εκτος απο τα κλασσικα σωματικα συμπτωματα ειχα και μια αγωνια πρωτογνωρη θα ελεγα.Εκανα περιπου 20 λεπτα να ηρεμησω και αυτο με την βοηθεια 1mg xanax.Πιστευω οτι παιζει ρολο το οτι αρχισα το ladose γιατι μου φερνει υπερενταση οταν το πινω και ειδικα αν καπνισω ενα τσιγαρο η πιω καφε ακομα και ωρες μετα την ληψη του φαρμακου.
24-08-2014, 19:52 #36
Φίλε Παναγιώτη δε νομίζω να φταίει ο καφές ή το τσιγάρο αν και αυτό θα στο πει πιθανόν ο γιατρός σου. Πάντως εγώ που συζήτησα για ουσίες που έπρεπε να αποφύγω μέσα δεν ήταν το τσιγάρο ή ο καφές παρα μόνο το πολύ αλκοόλ και κάποια βότανα (βαλσαμόχορτο, βαλεριάνα, ginkgo, ginseng, rhodiola κτλ)...
Απλά είναι οι πρώτες μέρες. Υπομονή όπως πάντα και το πολύ σε 15 μέρες πιστεύω θα είσαι σούπερ μιας που ο οργανισμός σου το ξέρει το φάρμακο και θα το συνηθίσει πιο γρήγορα.
Γενικά υπάρχουν αντικαταθληπτικά που φέρνουν υπερένταση και άλλα που ρίχνουν τους τόνους και για αυτό τα παίρνεις και βράδυ.
Τα ssri σε τονώνουν και για αυτό σε συνδυασμό με άλλα τονωτικά φέρνουν υπερένταση και νεύρα.
Το ξέρω γιατί έπαιρνα μαζί μερικά βότανα από αυτά που έγραψα και μου είχαν φέρει τρομερή υπερένταση (όχι κρίσεις πανικού απλά νεύρα και ένταση) και τα έκοψα (τα βότανα).
Το καλύτερο είναι να συνεργαστείς με έναν ψυχίατρο και να του πεις το θέμα σου ώστε πιθανόν να σου προτείνει κάτι άλλο.
Για κρίσεις πανικού από ότι ξέρω τα πιο κατασταλτικά είναι τα anafranil αν και θεωρούνται πιο βαριά.
Αλλά είναι πολύ καλά και πολύ δυνατά και στο λέω γιατί έχω φύλο στο οικογενειακό μου περιβάλλον που ο ψυχίατρος του δοκίμασε όλα τα νέας γενιάς και δεν τον έπιανε τίποτα και του έδωσε anafranil και του έκατσαν τέλεια.
Οπότε μόνο ο ψυχίατρος μπορεί να διαχειριστεί όλες τις παρενέργειες.
Εγώ μόνο μια δεν αντέχω μερικές φορές αλλά μου λέει ο γιατρός μου ότι την έχουν όλα τα αντικαταθληπτικά.
Εφιάλτες. Φριχτοί και ζωντανοί. Όχι πάντα άλλα συχνά. Και όταν τους βλέπω είναι έντονοι.
Αλλά όπως είπα και σε έναν φίλο καλύτερα να ζω τον εφιάλτη στον ύπνο μου παρά στον ξύπνιο μου.
Πάντα στη ζωή η ζυγαριά. Τα συν και τα πλην.
Όλα έχουν ένα κόστος. Και στα χάπια δεν είναι μόνο το χρηματικό. Και μια οφέλεια. Τα βάζεις όλα πάνω και βλέπεις που γέρνει ο ζυγός σου :-)
Εύχομαι να σε πιάσουν γρήγορα και να ηρεμήσουν οι κρίσεις πανικού σου.
Προσωρινά αν θες κόψε και τον καφέ πάρε ντεκαφεινέ. Έτσι για να σου φύγει και η ιδέα ότι φταίει ο καφές
24-08-2014, 19:58 #37
Και προσοχή στους ψυχιάτρους που ελαφρά την καρδία σου λένε πάρε ότι θες.
Έτσι μου είπε ένας στο στρατό "τα βότανα δε τα φοβόμαστε...πάρε ότι θες"...
Και μετά πήγα σε άλλον έξω και μου ανέλυσε όλα αυτά που πρέπει να αποφεύγω όταν έφτασα στο σημείο με το ζόρι να συγκρατώ τα νεύρα μου γιατί πολύ απλά μερικά βότανα λειτουργούν αυξάνοντας την σεροτονίνη και αυτά (βαλσαμόχορτο, χρήση ρύζα κτλ) και υπερβολική σεροτονίνη πάλι δεν είναι καλή.
Σε καμία περίπτωση πάντως δεν μπορούμε να είμαστε γιατροί του εαυτού μας (όσο και αν θα μου άρεσε και το κάνω καμία φορά)...
Το 1/3 αυτών που παίρνουν αντικαταθληπτικά (διάβαζα σε επίσημη έρευνα για την Ελλάδα) τα παίρνουν χωρίς να έχουν πάει ΠΟΤΕ σε ψυχίατρο.
Απλά τα ζητάνε.
Για να μην πω πόσα φαρμακεία δίνουν zanax με μεγάλη (σχετικά) ευκολία...
Απλά εμένα μου είπε ο γιατρός μου ότι θα μείνεις σε αυτή την δόση για 3 χρόνια εκτός αν αλλάξει κάτι.
Και έτσι έχω την ευχαίρια και τα παίρνω πολλές φορές μόνος μου και πηγαίνω μια στο τόσο για κουβεντούλα και ερωτήσεις.
24-08-2014, 20:08 #38
Το ladose το επαιρνα και πριν αλλα τωρα με πειραξε παρα πολυ εστω και σε αυτη την μικρη δοση.Υπερενταση και λιγο τρομο.Δεν τα ειχα αυτα πριν το παρω.Ισως ειναι ενας δεικτης οτι δεν το χρειαζομαι?Μπορει.
24-08-2014, 20:36 #39
Το αν τα χρειάζεσαι ή όχι δεν μπορώ να στο πω εγώ ούτε κανείς.
Αλλά σίγουρα δεν πρέπει να κάνεις αξιολόγηση πριν περάσουν τουλάχιστον 15 μέρες λήψης ;-)
Οπότε μείνε 15 μέρες και αν τα συμπτώματα δεν φύγουν τότε βλέπεις...
Μπορείς να πάρεις και κατασταλτικα είπαμε.
Αλλά όλα είναι δουλειά ενός γιατρού με εμπειρία.
Αν μπορείς κλείσε ψυχίατρο σε νοσοκομείο για να έχει και αρκετή κλινική εμπειρία παρά σε ιδιώτη
25-08-2014, 00:19 #40
Και ο δικος μου σε νοσοκομειο ηταν διευθυντης αν δεν κανω λαθος.Θα παω αυριο να τον δω και θα ενημερωσω για οτι μου πει.
25-08-2014, 10:43 #41
Εγω με τα ladose..στην αρχη ειχα λιγο περιεργα ονειρα...λιγο αγωνιωδη κ φριχτα..
τωρα πια μετα απο 5 μηνες θεραπεια εχω απλα εντονα ονειρακια με πολλα χρωματα κ απλα..οχι εφιαλτες.
καλυτερα εφιαλτης στον υπνο μου παρα στον ξυπνιο μου.
εισαι ευαλωτος ακομα κ το ladose φερνει παραπανω ταραχη.θελει συνδυασμο με αγχολυτικο.
παρε τηλ αυτον που σου ειπα....ειμαι σιγουρη οτι θα σε βοηθησει.
28-08-2014, 00:54 #42
Ξεκινησα παλι θεραπεια με ladose lyrica xanax αλλα αυτη τη φορα θα ξεκινησω και ψυχοθεραπεια.Τα φαρμακα μου φερνουν ευκολη κοπωση αλλα και ενα βαρος στο στηθος σαν δυσπνοια αλλα μπορω να παρω βαθια ανασα αν θελω.Ειναι φυσιολογικο αυτο?Δεν θυμαμαι αν το ειχα και οταν ξαναεπαιρνα.
28-08-2014, 03:12 #43
28-08-2014, 10:59 #44
28-08-2014, 15:17 #45
Σ ευχαριστω πολυ για την συμπαρασταση. :)