Results 1 to 14 of 14
-
28-08-2014, 23:46 #1
Πως έχετε βιώσει την ψυχωση και ανάρρωση
Καλησπέρα! Ειμαι γυναικα 26 ετών και είχα διαγνωσθεί πριν 6 μηνες με ψυχωση. Τα συμπτώματα ξεκίνησαν σταδιακά. Αρχικά ένιωθα πως καποιος με παρακολουθεί, οτι θα γινει η αποκάλυψη και οτι διαβάζουν τη σκεψη μου. Στη συνεχεια άρχισα να αποπροσανατολίζομαι και να μην μπορω να θυμηθώ τη σωστή διαδρομή. Μετα έβλεπα ή ακουγα παντού κρυφά μνμτα (τηλεόραση, εφημερίδες, γράμματα). Νόμιζα οτι ειμαι κατι σπουδαίο και οτι με αναγνώριζαν στο δρόμο. Ακομη και στην τηλεόραση νόμιζα οτι μιλούν έμμεσα για μενα και με περιγελουν.
Στο δρόμο επίσης ένιωθα οτι μιλάνε ασχημα για μενα και μου κάνουν υποδείξεις. Ένιωθα οτι ο κοσμος κατι περίμενε απο μενα αλλα δεν ήξερα τι. Χωρισα, παράτησα τη δουλεια μου και συμπεριφέρομουν περίεργα. Πέταξα το κινητό μου απο το παράθυρο γιατι νόμιζα οτι το δαγκωμένο μύλο (i-phone) ηταν του διαβολου. Ένιωθα σκιές να με παρακολουθούν. Στη συνεχεια άρχισε η αλλοκοτη συμπεριφορά. Μπήκα σε ενα ξένο αυτοκίνητο (ευτυχώς ο ανθρωπος ηταν σωστός και με γύρισε σπιτι) και έλεγα ασυναρτησίες για τη ζωη μου. Νόμιζα οτι μονο ενας αντρα θα μπορούσε να με σώσει!! Στη συνεχεια άκουγα φωνές να με φωνάζουν πειρακτικα και νόμιζα οτι καποιος μου κανει φάρσα. Το χειρότερο άρχισε μετα που ειδα μια καφε μορφή να έρχεται απο πίσω μου στον καθρέφτη και να με τραβάει προς τα πίσω. Απο κει και περα ξέφυγα. Άρχισα να φωνάζω "φύγε μαλακα" και να χτυπιέμαι ανεξέλεγκτα παρα τη θέληση μου κι ενώ είχα εν μέρη αντίληψη. Σαν μούδιασμα στον εγκέφαλο.
Δεν μπορούσα να μετακινηθώ μονη μου γιατι έχανα τον προσανατολισμο μου. Τελικα νοσηλεύτηκα και άρχισα αγωγή. Απο κει και περα δε θυμάμαι τιποτα παρα κάποια σκηνές όπως οτι ένιωθα πως είχαν περικυκλωσει δαίμονες το κρεβάτι μου και προσπαθούσαν να με φάνε.. Οτι έρχονταν μικροί άγγελοι και πολεμούσαν και σκεφτόμουν "α ετσι ειναι η αποκάλυψη" :p . Έβλεπα εναν αντρα και ενα κοριτσάκι και άκουγα φωνές απόσο είχα διηγηθεί στη μητέρα μου η οποία ερχόταν καθε μερα να με επισκεφτεί αλλα εγω δεν τη θυμάμαι καθολου.
Τελικα είχα την καλη τύχη μετα απο δυο βδομάδες νοσηλείας και άλλη μια στο σπιτι να ανάρρωςω πλήρως :) δεν μου έμεινε κανενα σύμπτωμα. Βεβαια παίρνω φαρμακευτική αγωγή τουλάχιστον για ενα έτος. Εσείς πως έχετε βιώσει την ψυχωση και πως ηταν η ανάρρωση;Last edited by Aeon; 03-05-2019 at 10:45.
- 28-08-2014, 23:52 #2
έχεις και καταθλιψη και ψυχωση??
29-08-2014, 00:04 #3
Έχω πάθει ψύχωση ναι! Καταθλιψη δεν ξερω αν εχω.. Ίσως συνειδητοποίηση και μεγενθυνση των αδυναμιών μου..
29-08-2014, 13:47 #4
Δηλαδή μέσα σε 3 βδομάδες σου έφυγαν όλα τα θετικά συμπτώματα;;Μετά πως ένιωθες,ήσουν κ πάλι λειτουργική;;Ίσως να είχες σχιζοφρενικομορφη ψύχωση που κρατά κάποιες βδομάδες..
Εγώ πίστευα πως είμαι ο Αντίχριστος πάλι κ ότι όλος ο κόσμος ήταν εναντίον μου.Ένιωθα και γω πως η τηλεόραση εκπέμπει σε μένα μηνύματα και μιλά για τη ζωή μου.Δεν είχα οπτικές και ακουστικές παραισθήσεις αλλά οσφρητικές και γευστικές.Νόμιζα ότι η μητέρα μου έριχνε βρομιές στο φαγητό..Εκείνη την περίοδο ήμουν στο σπίτι που σπούδαζα μαζί με την αδερφή μου.
Τα θετικά συμπτώματα έκαναν 7 μήνες για να μου φύγουν.Δηλαδή η πεποίθηση ότι είμαι ο Αντίχριστος,τα υπόλοιπα είχαν φύγει σε λίγες βδομάδες.Αρχικά ένιωθα σαν ζόμπι κ νεκρός...έπεφτα στο κρεβάτι και κοιμόμουν σχεδόν όλη μέρα.Απίστευτη νύστα και κούραση από τα φάρμακα.Δεν μπορούσα να κάνω απλά πράγματα.Τα πιάτα να φανταστείς τα έπλενα με δυσκολία.Αλλά συνέχιζα να κάνω κάποιες δραστηριότητες,όπως να βγαίνω για περίπατο,ξεκίνησα να διαβάζω σιγά σιγά μετά από 8 μήνες κ να βοηθώ στο σπίτι.
Τώρα είμαι 1 χρόνο και 8 μήνες σε θεραπεία και το μυαλό άρχισε να καθαρίζει.Πιστεύω μένει ένα 10%.Από αποψη λειτουργικότητας υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης πιστεύω.Θα ήθελα να προσπαθώ περισσότερο πάντως.Κατά τα άλλα περνώ τον χρόνο μου με το να βγαίνω με φίλους,να πηγαίνω για τρέξιμο,να διαβάζω λογοτεχνία,να βλέπω ταινίες και να ακούω την αγαπημένη μου ροκ μουσική.Τώρα τον Σεπτέμβριο λέω να ξεκινήσω εκμάθηση Ισπανικών.Γενικά θέλω να γεμίζω τον χρόνο μου με ασχολίες και ενδιαφέροντα που με κάνουν χαρούμενο.Αυτά σε γενικές γραμμές.Καλή δύναμη σου εύχομαι και τώρα που είσαι νέα στον χώρο της ψύχωσης σε συμβουλεύω να μη κάνεις πειράματα με τα φάρμακα,να τα λαμβάνεις τακτικά κ σε καμιά περίπτωση να μη τα σταματήσεις μαχαίρι παρά μόνο με τη συμβουλή γιατρού.It is no measure of health to be well adjusted to a profoundly sick society. J.Krishnamurti
29-08-2014, 14:33 #5
Οχι σε καμια περίπτωση δεν θα διακοψω τα φάρμακα απο μονη μου. Ο γιατρός μου είπε πως στάθηκα πολυ τυχερή καθότι το μυαλο επανήλθε σε λίγες μόλις βδομάδες στα φυσιολογικά του πιάνοντας το 100% στις 6 εβδομάδες. Υπνηλια είχα κι εγω παρα πολυ έντονη κι ακομη εχω με κόπωση και μειωμένη διάθεση για δραστηριότητες αλλα προσπαθώ να το κουμανταρω.. Βγαινω κανονικά με φίλους, η αλήθεια όμως ειναι πως θα ήθελα απλα να κοιμαμαι ολη μερα... Θα κανω και κάποιες εξετάσεις ορμονικές να δω μήπως φταίει κατι αλλο.
29-08-2014, 14:36 #6
Την ιδεα οτι ειμαι Αντιχριστος εν μέρει την είχα κι εγω. Ένιωθα οτι οι άλλοι με έριχναν κατα καποιο τροπο στα δυχτια του διαβολου ούτως ώστε να εκπληρωθούν κάποια σχέδια του. Παράλληλα σε κάποια άλλη φάση νόμιζα οτι ημουν το Άγιο πνεύμα!
29-08-2014, 15:15 #7
H μειωμένη διάθεση για δραστηριότητες και η υπνηλία θα φεύγουν σιγά σιγά και με την ελάττωση του φαρμάκου.Με τον καιρό θα βελτιώνεσαι.Το ότι επανήλθε το μυαλό τόσο γρήγορα είναι πολύ καλό και επίσης είσαι τυχερή που δεν ταλαιπωρήθηκες όπως οι περισσότεροι για μεγάλο διάστημα.Παρόλο τη σημαντική σου βελτίωση ακόμα είναι νωρίς.Συνέχισε να καταβάλεις προσπάθειες και να δημιουργήσεις μια καθημερινή ρουτίνα με ασχολίες.
It is no measure of health to be well adjusted to a profoundly sick society. J.Krishnamurti
30-08-2014, 01:30 #8
αποδίδεις κάπου τα αίτια ? πχ σε ουσίες , σε υπερβολικό στρές , ερωτική απογοήτευση ,ματαίωση προσδοκιών κοκ ????
30-08-2014, 20:29 #9
Δεν ξερω.. Μάλλον γενετική προδιάθεση σε συνδυασμό με έντονη πίεση απο εξωγενείς αγχογόνους παραγοντες.
30-08-2014, 23:09 #10
ενοείς κάποια κληρονομικότητα οικογενειακή η αναφέρεις αυτο που ακούγεται γενικα οτι υπαρχει γενετική προδιάθεση στην ψύχωση ?
31-08-2014, 14:04 #11
εγω εχω ψυχωση πανω απο 8 χρονια.αν εχει διαβαθμισεις η ψυχωση η δικια μου ειναι πολυ δυσκολη πιστευω το ιδιο κ οι γιατροι.βιωσα το ψυχοτικο επεισοδιο παραλληρηματικα κ ειναι η χειροτερη εμπειρια μου(παρολο που εχω κ αλλες αντικειμενικα σκληρες).στην αρχη για 3 χρονια ειχα και μειζων καταθλιψη.την αναρωση την βιωσα 1)που σταματησε η βαρια καταθλιψη κ 2)που καταλαγιασε η ψυχωση γιατι ειμαι θετικος οπως κ πολλοι αλλοι σε μικρη ποσοτητα των μοντερνων αντιψυχωσικων(οπως ειναι το αμπιλιφαυ που παιρνω εγω τα τελευταια χρονια). υγ βοηθησε πολυ που εκοψα κ το αλλοπεριντιν
31-08-2014, 16:29 #12
Μετα απο τοσο καιρό δεν θεωρείται σχιζοφρένεια; Εγω αρχικά έπαιρνα Λαποζαν και εβαλα δέκα κιλά :( αυτα μου μεινανε....
31-08-2014, 20:14 #13
ΘΕΛΕις να πεις θεωρητειται(οχι δεν θεωρειται).οκ.μετα απο 6 μηνες
05-09-2014, 12:15 #14
για ρωτα και το γιατρο σου μηπως εχεις και επιληψια κροταφικου λοβου.
εχω ακουσει οτι η θρησκευτικοτητα, οραματα κλπ. ειιναι απο επιληψια κροταφικου λοβου.Με τη δύναμη του Θεού να έχετε τα τσάκρα σας ανοιχτά, καθαρά, φωτισμένα κ δε θα πιάνει κανένα κακό.