Τι να κανει καποιος οταν ειναι σε μια "προβληματικη" σχεση, πριν και μετα - Page 3
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 3 of 4 FirstFirst 1234 LastLast
Results 31 to 45 of 54
    Banned
    Το ξερω μαγκαιβερ ηδη βιωνω τις αλλαγες μου και δεν ξερω αν μου αρεσει κιολας..!

Banned
    Βρε Γιαννη τωρα θυμηθηκα το θεμα σου..Εισαι αυτος που ειχες την κοπελα που εβλεπε οντοτητες?

Senior Member
    In this old house where every door is open
    Quote Originally Posted by GiannisGiannis View Post
    Οι ερωτησεις μου ειναι, ξερω, παρα πολυ γενικες και απλες και ξερω επισης οτι πολυς κοσμος θα μου απαντησει οτι δεν υπαρχουνε συγκεκριμενες απαντησεις/οδηγιες στις ερωτησεις μου. Θα το κανω ομως παρολα αυτα, γιατι μου αρεσει να διαβαζω τις γνωμες διαφορων ανθρωπων. Ας πουμε οτι αναφερομαι σε μενα. Γενικα, προς το παρων θεωρω τον εαυτο μου αρκετα "νορμαλ", οσο μπορω να καταλαβω δηλαδη ο ιδιος και με βαση αυτα που ακουω απο τους φιλους μου και την οικογενεια μου. Καλα "κουσουρια" ολοι λιγο πολυ εχουμε πιστευω, αλλα δεν ειναι αυτο το ζουμι τωρα. Ας υποθεσουμε οτι γνωριζω μια κοπελα και τα πραγματα αρχιζουνε και κυλανε πολυ ομαλα και ωραια, μεχρι την στιγμη που αρχιζουνε και εμφανιζονται τα "προβληματα" απο την μερια της συντροφου μου. Δεν θελω να αναλυσω σε βαθος το πως οριζω εγω την λεξη προβλημα, γιατι αυτο ειναι μια αλλη κουβεντα και ο καθενας την λεξη προβλημα την εχει διαφορετικα στο κεφαλι του. Εγω ας πουμε την ξεροκεφαλια που θα μπορουσε να χει η συντροφος μου δεν θα την θεωρουσα προβλημα, αλλα το να ειμαστε μαζι ενα χρονο και να μην νιωθει οτι με αγαπαει, ναι το θεωρω προβλημα. Η αιτια μπορει να ειμαι ειτε εγω, ειτε διαφορα ψυχολογικα/ψυχιατρικα προβλημτα της κοπελας. Ενα παραδειγμα ηταν απλα το πως οριζω το προβλημα εγω , μην πεσετε να με φατε για αυτο :) .
    Δηλαδη παιρνουμε εξορισμου οτι εσυ εισαι νορμαλ απλα με καποια ψιλοκουσουρια, και η εκαστοτε κοπελα σου παντα στην αρχη ειναι καλα και μετα βγαζει προβλημα. ΣΟρρυ αλλα δε μου ακουγεται για κατι που θα ελεγε ενας "νορμαλ" ανθρωπος! Αρα, εχεις προβλημα. ΤΙ θες να πουμε για αυτο, μιας και εσενα εχουμε εδω και μονο τον εαυτο σου μπορεις να αλλαξεις, και κανεναν αλλο? :p

Senior Member
    Quote Originally Posted by GiannisGiannis View Post
    Macgyver λες ε;

Ναι , Γιαννη , εγω ετσι λεω , αλλωστε δεν το λεω εγωιστικα , αλλα το να θεωρεις τον εαυτο σου σημαντικο , δινεις και στην κοπελα την αισθηση οτι πατας γερα στα ποδια σου , ταχεις καλα με τον εαυτο σου , οποτε αποπνεεις και το αισθημα οτι μπορει η αλλη να βασιστει πανω σου , σημαντικο . Ετσι νομιζω . Αγγελος .

Senior Member
    Quote Originally Posted by mnimonio View Post
    Το ξερω μαγκαιβερ ηδη βιωνω τις αλλαγες μου και δεν ξερω αν μου αρεσει κιολας..!

mnimonio , αν κρινω εξ ιδιων , τωρα στην ηλικια μου , εχω μια πολυ πιο ξεκαθαρη αποψη των πραματων , πιο αντικειμενικη , δεν αισθανομαι μπερδεμενος , πιο σιγουρος , κ επειδη εχω δει οτι εισαι σκεπτομενο ατομο , θα σου αρεσει περισσοτερο . Αν ομως , στο ενδιαμεσο μπλεξεις σε κανα περιεργο γαμο , εκει μπορει ολα να γινουν μπαχαλο , αλλα δεν σεχω για τετοια .

Senior Member
    Quote Originally Posted by Macgyver View Post
    Ρε συ μαριαν , γιατι οταν τελειωσει ο ερωτας να χτυπας το κεφαλι σου στον τοιχο ? δεν ειναι ο ερωτας τυφλος , οι ανθρωποι παραμυθιαζονται , γι αυτο υπαρχει αυτη η ρηση . Δεν ειναι ενδειξη ψυχικης υγειας να βαζεις τον αλλον πανω απο σενα , ο πιο σημαντικος ανθρωπος στην ζωη σου εισαι ΕΣΥ , οσο και ναγαπας τον αλλον , συμφωνω βεβαια για την μητερα , ειναι το ΜΟΝΟ ατομο που θα βαλει υγιως τον αλλον ( το παιδι της ) πανω απ αυτην .
    Πλακα εχει αυτη η ιστορια με τον φιλο σου που πληρωνει ακομη δοσεις για το σπιτι !
    ΜΝΙΜΟΝΙΟ , που να δεις αναθεωρησεις στα 40 , και ποσο μαλλον στα 50 , δεν πιστευεις οτι ησουν στα 30 σου , ο ανθρωπος που εισαι τωρα .
    Μάλλον δεν καταλαβαίνεις πότε κάνω πλάκα και πότε μιλάω σοβαρά.
    Γενικά, μάλλον δεν καταλαβαίνεις τι γράφω. Γιατί σε καμιά περίπτωση δεν προκύπτει από αυτά που έγραψα σε αυτό το θέμα, αλλά και σε οποιοδήποτε άλλο, ότι είναι καλό να βάζουμε τον οποιονδήποτε άλλο πάνω από τον εαυτό μας. Αντιθέτως, υποστηρίζω ότι αν δεν αγαπάμε και φροντίζουμε τον εαυτό μας δεν μπορούμε να αγαπήσουμε κανέναν άλλον. Ασχέτως τι δηλώνουμε.
    Εκτός αν απλώς ήθελες να πεις τα δικά σου, αλλά τότε προς τι η παράθεση του μηνύματός μου;

Αυτά, γιατί δεν μου αρέσει να διατρεβλώνονται αυτά που γράφω.

mnimonio ολα τα θυμασαι βλεπω :)
    λιλιουμ μπαααα μονο για μια περιπτωση μιλαμε και αυτο το "προβλημα" φαινοτανε απο τον πρωτο μηνα! απλα δεν μου φαινοτανε τοσο σημαντικο στη αρχη, ελεγα σιγα θα ξεπεραστει με προσπαθεια και κουβεντα αλλα δε...:)
    macgyver οραιο ακουγεται και στην αρχη το χω καταφερει πιστευω. απλα σιγα σιγα με τον καιρο το "εγω" γινεται "εμεις" απο την μερια μου και καπου εκει πιστευω οτι χανεται το παιχνιδι...

Senior Member
    Quote Originally Posted by marian_m View Post
    Μάλλον δεν καταλαβαίνεις πότε κάνω πλάκα και πότε μιλάω σοβαρά.
    Γενικά, μάλλον δεν καταλαβαίνεις τι γράφω. Γιατί σε καμιά περίπτωση δεν προκύπτει από αυτά που έγραψα σε αυτό το θέμα, αλλά και σε οποιοδήποτε άλλο, ότι είναι καλό να βάζουμε τον οποιονδήποτε άλλο πάνω από τον εαυτό μας. Αντιθέτως, υποστηρίζω ότι αν δεν αγαπάμε και φροντίζουμε τον εαυτό μας δεν μπορούμε να αγαπήσουμε κανέναν άλλον. Ασχέτως τι δηλώνουμε.
    Εκτός αν απλώς ήθελες να πεις τα δικά σου, αλλά τότε προς τι η παράθεση του μηνύματός μου;

Αυτά, γιατί δεν μου αρέσει να διατρεβλώνονται αυτά που γράφω.

Marian , δεν εχω την προθεση να διαστρεβλωσω τιποτα απο τα γραφομενα σου , γιατι να θελω να το κανω ? . Το ιδιο λεμε , με διαφορετικα λογια . Πιθανον , πραγματι να μην σε καταλαβαινω , αλλα πως γινεται να συμφωνω χωρις να σε καταλαβαινω με το ' αν δεν αγαπαμε κ φροντιζουμε τον εαυτο μας , δεν μπορουμε να αγαπησουμμε κανεναν αλλον ' ? λιγο ' χαλασμενο τηλεφωνο ' μου θυμιζει η συννενοηση μας ! γενικα συμφωνω με τα γραφομενα σου . Και το χιουμορ σου μαρεσει ( οταν το καταλαβαινω ! ) . Μαλλον περιμενεις πολλα απο καποιον που οπως ευθαρσως εχεις δηλωσει , εχει τα περισσοτερα ελατωμματα που απεχθανεσαι σεναν αντρα ..........

Banned
    Καλησπέρα βρε Γιάννη...... όλο φιλοσοφικά ερωτήματα είσαι. Πλην λοιπόν της γνωστής διαπίστωσης ότι κανένας, ούτε γκόμενα, ούτε γκόμενος, ούτε σύζυγος, ούτε παιδί δεν μπορεί να καλύψει τα κενά ενός ανθρώπου, πρέπει ο ίδιος να τα καλύψει στον εαυτό του κ να ισορροπήσει μέσα του για να βρει το "άλλο του μισό που θα τον συμπληρώσει κ δεν θα τον ολοκληρώσει", γιατί ολοκληρωμένες προσωπικότητες οφείλουμε να είμαστε εμείς για πάρτη μας, τα υπόλοιπα θα στα απαντήσω πιο πρακτικά.
    Όταν συμπεραίνεις, ύστερα από παρατήρηση, ότι ορισμένα μοτίβα επαναλαμβάνονται πολύ στις σχέσεις σου με τους άλλους (πχ φίλοι που εκμεταλλεύονται, γκόμενες ανισόρροπες ή που σ'έχουν στο φτύσιμο κλπ κλπ), τότε 2 σενάρια παίζουν:
    -Ή κάνεις κάτι λάθος στη συμπεριφορά σου.
    - Ή κάνεις λάθος επιλογές ανθρώπων, κοινώς λάθος target group.
    Το αν τα άτομα που επιλέγεις να συναναστραφείς είναι οκ, αλλά εσύ διαχειρίζεσαι λάθος ορισμένες καταστάσεις (πχ γίνεσαι πολύ δεδομένος κ δε σε σέβονται πλέον, γίνεσαι φορτικός, ζηλιάρης, κτητικός κλπ κλπ) δεν μπορώ να το συνάγω, γιατί δε δίνεις λεπτομέρειες ως προς το τί στραβώνει στην πορεία. Κ από τη στιγμή που δεν έχω στοιχεία δεν μπορώ να υποθέσω τί σφάλμα κάνεις.
    Για κάποιο όμως λόγο μου δίνεις την εντύπωση ότι περισσότερο παίζει το 2ο σενάριο. Λάθος επιλογή ατόμων. Κ σε ό,τι σχετίζεται με κοπελιές λάθος επιλογή κοπέλας, δηλ λάθος κριτήρια. Εκεί εντοπίζεται η ουσία, στα κριτήρια. Βέβαια δεν είναι ίδια τα κριτήρια που θα επιλέξεις κοπέλα για 1 βράδυ κ δεν είναι ίδια τα κριτήρια για την κοπέλα που θα κάνεις σχέση, εδώ προστίθενται κ κάποια ακόμα. Αλλά βλέπεις, άποψή μου, το ξεκινάς τελείως λάθος. Εστιάζεις στο τρακάρισμα αντί στους λόγους του ατυχήματος.
    Να τα πάρουμε από την αρχή: Τέλειες σχέσεις κ τέλειοι άνθρωποι υπάρχουν μόνο σε κάτι αμερικανιές ταινίες, μη σου πω ότι άμα μια κατάσταση παραείναι ιδανική για να συμβαίνει ή κάποιο λάκο έχει η φάβα ή θα κρατήσει πολύ λίγο. Κ όλοι είμαστε διαφορετικοί μεταξύ μας, μπορούμε να ανεχτούμε σε διαφορετικό βαθμό διαφορετικά ελαττώματα κ ψάχνουμε διαφορετικά πράγματα κ εκδηλωνόμαστε με διαφορετικό τρόπο.

Οπότε για να το κάνω πιο εύκολο, κ επειδή μιλάς για σχέση, θα σου παρομοιάσω την κοπέλα που ψάχνεις με την αναζήτηση αγοράς αυτοκινήτου, το οποίο σκοπεύεις να κρατήσεις για μεγάλο διάστημα.Κατ'αρχάς σκέφτεσαι ποιό είναι το πιο σημαντικό για σένα χαρακτηριστικό σε ένα αυτοκίνητο, ποιές είναι οι ανάγκες σου κ οι οδηγικές σου ικανότητες. Χρειάζεσαι κάτι μικρό, οικονομικό για την πόλη, που να μπορείς να το παρκάρεις όπου να'ναι? Θα πάρεις smart. Θες κάτι που το κόστος κυκλοφορίας του να είναι χαμηλό? Τότε diesel. Θες κάτι οικογενειακό κ αξιόπιστο? Πάρε audi. Είσαι πιλότος, σου αρέσει η πολυτέλεια κ θες να πιάνεις 0-100 σε 4'? Μια enzo ferrari είναι ό,τι πρέπει. Αντιστοίχως κάνε μια συζήτηση με τον εαυτό σου πάνω στο τί ψάχνεις σε μια κοπέλα κ τί χαρακτηριστικά σε μια σχέση είναι για εσένα σημαντικά. Δεν ξέρω αν αυτά που ζητάς είναι η ειλικρίνεια, η ανιδιοτέλεια, η κατανόηση κ ο αλληλοσεβασμός ή αν σου αρέσει κ λίγο να σου βγάζει η κοπέλα την πίστη ("αγάπη δίχως παίδεμα δεν έχει νοστιμάδα") κ να σε έχει στο τρέξιμο, το θέμα όμως είναι να δώσεις ειλικρινείς απαντήσεις στον εαυτό σου. Δεν μπορείς να ψάχνεις σε άτομα πράγματα που δεν μπορούν να σου δώσουν, δεν πας στο χασάπη για φρούτα κ για κρέας στο μανάβη. Κ φυσικά τίθεται κ το ζήτημα του κατά πόσον εσύ μπορείς να καλύψεις μια κοπέλα που πληρεί ορισμένα από τα κριτήρια που θεωρείς σημαντικά, πχ αν η εν λόγω κοπέλα θέλει δίπλα της έναν άντρα συνεσταλμένο κ ώριμο ενώ πχ εσύ φέρεσαι σαν παιδί (ωραία εργαλεία οι ferrari, αλλά δεν είναι να τις οδηγούνε όλοι). Αν λοιπόν πρωταρχικό ρόλο για σένα παίζει η ταχύτητα κ υψηλές στροφές του κινητήρα δεν θα διαλέξεις ένα polo. Γιατί όσο κ να χτυπιέσαι κ να κοπανιέσαι έξω από το συνεργείο, το polo ferrari δεν θα γίνει ποτέ. Κ κινητήρα να του αλλάξεις το σασί του polo δεν μπορεί να υποστηρίξει κινητήρα ferrari. Έτσι κ οι άνθρωποι δεν αλλάζουν κ δεν μπορείς εσύ να τους αλλάξεις, πόσο μάλλον παρά τη θέλησή τους. Πρέπει να βρεις κατευθείαν τον άνθρωπο που σου ταιριάζει, αν δεις στην πορεία (γιατί όλοι κάποια στιγμή κολλήσαμε σε λάθος άνθρωπο) ότι είστε ασύμβατοι, ότι δεν επικοινωνείτε, ότι δεν είσαι ευτυχισμένος σε αυτή τη σχέση, ότι δεν μπορείς να κάνεις την κοπέλα ευτυχισμένη, ότι η σχέση αυτή δεν σου προσφέρει περισσότερα απ'όσα σου αφαιρεί, τότε δεν εθελοτυφλείς κ φεύγεις. Εύκολο καμιά φορά δεν είναι, είναι όμως θέμα αξιοπρέπειας κ σεβασμού προς τον εαυτό σου να μην αναλώνεσαι σε νοσηρές καταστάσεις που δεν οδηγούν πουθενά (δεν εννοώ τα κουφέτα αλλά τη συντροφικότητα). Εκεί τα παρατάς.

Ξέρεις πότε δεν τα παρατάς? Όταν έχεις αυτό που θέλεις. Κ με τον /την καταλληλότερο/η σύντροφο μπορούν να προκύψουν προβλήματα κ εκεί οφείλεις να το παλέψεις. Όταν θέλεις ferrari, έχεις ferrari κ κάποια στιγμή παρουσιάσει πρόβλημα, ναι θα την πας στην αντιπροσωπεία κ θα δώσεις κ μια περιουσία να την φτιάξεις, ας είναι κ 2000€ το λάστιχο. Γιατί εκεί θα έχεις το ακριβώς πολύτιμο άτομο που σου ταιριάζει κ σε συμπληρώνει.

Οπότε νομίζω Γιάννη το έχεις δει λάθος. Αντί να το ξεκινάς από το "τί κάνω όταν αρχίζουν τα προβλήματα" άρχισε από το "τί πρότυπο κοπέλας κ ποιές συμπεριφορές με αντιπροσωπεύουν σαν επιλογή σχέσης". Γιατί νομίζω ότι ψάχνεις πράγματα σε λάθος άτομα. Ή σε ελκύουν τα άτομα που δεν μπορούν να σου προσφέρουν αυτά που θες, που είναι λίγο- πολύ το ίδιο.
    Last edited by Deleted-member-15102015; 30-08-2014 at 00:57.

Senior Member
    θα συμφωνησω με τον μαγκαιβερ!

προσπαθω να το κανω πραξη αλλα τρωω συχνα τα μουτρα μου,μακαρι να μπορουσα...

αλλα ελεος πια,γιατι θα πρεπει να περναμε χαλια,να στεναχωριομαστε,να ξερουμε οτι δεν οδηγει πουθενα,να εχουμε δει το ιδιο εργο 2 κ 3 φορες???

κ αν καποιος μου πει γιατι αγαπαμε τον αλλο (αυτο μου χει πει κ ο εαυτος μου καποιες φορες) η απαντηση οταν θα ειμαι ψυχραιμος θα ειναι : τοτε δεν αγαπας ομως τον εαυτο σου!

ετσι ειναι τα πραγματα!! κ τα λεω για να τα ακουω πρωτος εγω!

Banned
    Quote Originally Posted by mnlg View Post
    θα συμφωνησω με τον μαγκαιβερ!

προσπαθω να το κανω πραξη αλλα τρωω συχνα τα μουτρα μου,μακαρι να μπορουσα...

αλλα ελεος πια,γιατι θα πρεπει να περναμε χαλια,να στεναχωριομαστε,να ξερουμε οτι δεν οδηγει πουθενα,να εχουμε δει το ιδιο εργο 2 κ 3 φορες???

κ αν καποιος μου πει γιατι αγαπαμε τον αλλο (αυτο μου χει πει κ ο εαυτος μου καποιες φορες) η απαντηση οταν θα ειμαι ψυχραιμος θα ειναι : τοτε δεν αγαπας ομως τον εαυτο σου!

ετσι ειναι τα πραγματα!! κ τα λεω για να τα ακουω πρωτος εγω!
    Όταν το ίδιο έργο όπως λες επαναλαμβάνεται, τότε κάποια πατάτα κάνεις.... Υποτίθεται ότι από τα λάθη μας πρέπει να μαθαίνουμε. Αν το πράγμα συνεχίζει 1 γύρο από τα ίδια, είναι σα να κουτουλάς συνέχεια το ίδιο εμπόδιο κ να παραπονιέσαι για το τεράστιο καρούμπαλο που έχεις φτιάξει στο κεφάλι. Μήπως να άρχιζες να σκέφτεσαι αντί να σκάσεις πάλι με το κεφάλι στο εμπόδιο, πχ να το περάσεις από πάνω, ή να σκάψεις από κάτω ή να το ξεγελάσεις ή να το ανατινάξεις με δυναμίτη......?

Senior Member
    Ναι,αυτο ΠΡΕΠΕΙ να γινεται αλλα ποσοι απο εμας εχουν ξανα κανανει προσπαθεια με μια σχεση που ειχαν πχ τις ενδειξεις οτι τα πραγματα δεν πηγαιναν καλα?

Senior Member
    Ναι,αυτο ΠΡΕΠΕΙ να γινεται αλλα ποσοι απο εμας εχουν ξανα κανει προσπαθεια με μια σχεση που ειχαν πχ τις ενδειξεις οτι τα πραγματα δεν πηγαιναν καλα?

Banned
    Quote Originally Posted by mnlg View Post
    Ναι,αυτο ΠΡΕΠΕΙ να γινεται αλλα ποσοι απο εμας εχουν ξανα κανει προσπαθεια με μια σχεση που ειχαν πχ τις ενδειξεις οτι τα πραγματα δεν πηγαιναν καλα?
    Βασικα δεν εννοουσα ακριβως αυτο. Εννοουσα οταν επαναλαμβανεται καποιο συγκεκρμενο μοτιβο στις σχεσεις σου, τοτε πρεπει να κατσεις να βρεις τι φταιει. Πχ αν ειχες 2-3-4 σχεσεις οπου στις αρχες η κοπελα ηταν ξετρελαμενη κ υστερα της γινοδουν αδιαφορος τοτε θα πρεπει να τσεκαρεις αν:
    -εισαι τυπος που αμα καποια σε θαυμαζει κ ενθουσιαζεται τσιμπας με τη μια, κολλας κ υστερα η αλλη αφου πετυχε την κατακτηση ξεκολλαει
    -αν εισαι επιρεπης στις επιπολαιες, περιπτωση παρομοια δηλ με τη διαφορα οτι παιρνεις τις επιπολαιες στα σοβαρα.
    -κανεις πολυ καλη πρωτη εντυπωση, στην πορεια ομως την ξενερωνεις την αλλη, πιθανον γιατι μπορει να σε κανει ο,τι θελει οπως θελει, δηλ γινεσαι δεδομενος κ βαριεται.
    - κλπ κλπ

mariposa7 διαβασα αυτα που λες και τα λες καλα, ευχαριστω :) Διαβαζοντας αυτα που λες, κατεληξα οτι κανω λαθος επιλογη στο tatget group. Παρατηρησα ενα κοινο στοιχειο σε ολες μου της πρωην, ειναι ολες πως να το πω τωρα..δυναμικες; τσαχπινογαρλαγιαρες; δυνατες προσωπικοτητες; Αυτα εχουνε λιγο πολυ τα κοινα κοινα στοιχεια που εχουνε. Επισης σκεφτηκα πολυ σοβαρα αυτο που ειπες "τί πρότυπο κοπέλας κ ποιές συμπεριφορές με αντιπροσωπεύουν σαν επιλογή σχέσης" και απο οτι καταλαβα, αυτα τα κοινα στοιχεια των πρωην μου θα κοιταξω να τα αποφυγω. Πιστευεις οτι το σκεφτομαι λαθος; Και εκει που λες ομως οτι δεν τα παρατας οταν εχεις αυτο που θες. Θα σου κανω την εξης γενικη ερωτηση: Ποτε ξερεις οτι εχεις αυτο που θες; Γιατι ποτε δεν πιστευω οτι εχεις 100% αυτο που θες, οπως ειπαμε πριν.

Page 3 of 4 FirstFirst 1234 LastLast