το αγόρι μου επαναλαμβάνει πως θέλει να αυτοκτονήσει. - Page 6
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 6 of 7 FirstFirst ... 4567 LastLast
Results 76 to 90 of 93
    Senior Member
    Quote Originally Posted by legalize View Post
    Το μήνυμα τροποποιήθηκε από τη διαχείριση για παραβίαση των όρων χρήσης.
    για το "συνεχεια" ισως εχεις δικιο, ισως και οχι ομως. εξαρταται απ την περιπτωση.
    να πω ομως με την ευκαιρια για μια πολυ συχνη παρανοηση που γινεται.
    ΔΕΝ ισχυει οτι καποιος που πραγματικα αυτοκτονει στο τελος, δεν το λεει ποτε, απλα παει και το κανει.
    πολλοι απο αυτους το λενε η το εχουν πει (οχι και συνεχεια υποθετω, αλλα το εκφραζουν).

απο ολα τα υπολοιπα της συμπεριφορας τους κρινεις αν προκειται για χειρισμο και αναγκη προσοχης η για πραγματικη αυτοκτονια.
    αλλα δεν εισαι ειδικος για να κρινεις με απολυτη σιγουρια.
    και μια πιθανοτητα να εχεις να κανεις λαθος, στερεις εναν αυτοχειρα απο την βοηθεια σου και μια ελπιδα να σωθει.

ενα τεραστιο ποσοστο αυτοχειρων πασχει απο καποια ψυχικη παθηση. περιπου 90- 95 %
    οποτε, αν ο αυτοχειρας δεν μας δουλευει χρειαζεται επειγοντως ψυχιατρικη υποστηριξη.
    η υπευθυνη σταση ειναι να τον ηρεμησεις και να ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙΣ ΚΑΠΟΙΟ ΑΡΜΟΔΙΟ Η ΚΟΝΤΙΝΟ ΣΥΓΓΕΝΗ ΤΟΥ.
    κλαψες για καποιους που τους ενοχλησαν στην ησυχια τους οι αστυνομικοι και οι ψυχιατροι , θα ακουσεις μονο απο καποιους που κοροιδευουν.
    ΟΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ ΑΥΤΟΧΕΙΡΕΣ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΨΥΧΟΛΟΓΟΥΣ ΚΑΙ ΨΥΧΙΑΤΡΟΥΣ.

μπαινετε σε καθησυχαστικες συζητησεις μαζι τους για λιγο, οχι επ αοριστον ΚΑΙ ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΤΕ ΚΑΠΟΙΟ ΑΡΜΟΔΙΟ Η ΕΙΔΙΚΟ.
    θα κανετε χαρη και σε εκεινους και σε σας.

αυτα
    Last edited by Aeon; 02-09-2014 at 17:50.

Banned
    οσο και να μην θελεις να το δεχτεις, οι ψυχικες παθησεις υπαρχουν και οι αρμοδιοι γιατροι γι αυτες ειναι οι ψυχιατροι, οχι οι ασχετοι σε ενα φορουμ ...
    ιδανικο ποστ για να πεισεις τα μελη του φορουμ για να πιστεψουν οτι εχουν ψυχικες παθησεις καντο ελευθερα μη νομιζεις οτι με ενδιαφερει.

http://www.e-psychology.gr/personali...ndios-nikolaos

Senior Member
    Quote Originally Posted by αλεξανδρος_77 View Post
    ιδανικο ποστ για να πεισεις τα μελη του φορουμ για να πιστεψουν οτι εχουν ψυχικες παθησεις καντο ελευθερα μη νομιζεις οτι με ενδιαφερει.

http://www.e-psychology.gr/personali...ndios-nikolaos
    εγω δεν κανω διαγνωσεις ουτε περι παθησεων , αλλα ουτε και περι μη παθησεων οπως κανεις εσυ μονιμως και γινεσαι επικινδυνος.
    μη τυχον και αναφερουμε ψυχολογο η ψυχιατρο, εχεις αντιπροταση τα πμ προς εσενα για να τους πεις για τον θειο σου...

κανεναν δεν θελω να πεισω οτι εχει ψυχικη παθηση . αυτο ειναι δουλεια των γιατρων. ουτε δικη μου, ουτε και δικη σου...

Senior Member
    Quote Originally Posted by Remedy View Post
    ΟΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ ΑΥΤΟΧΕΙΡΕΣ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΨΥΧΟΛΟΓΟΥΣ ΚΑΙ ΨΥΧΙΑΤΡΟΥΣ.
    δικιο εχεις!!δεν διαβασα καν το θεμα...απλος εγω αυτο πιστεβω και δεν ειναι ειδικος ή κατι τετοιο

Senior Member
    Quote Originally Posted by Θεοφανία View Post
    .....λολ, η γνωστή "γλυκύτητα" όταν κάποιος δεν συμφωνεί μαζί σου.
    Δεν έχω ούτε το χρόνο, ούτε τη διάθεση να ασχοληθώ.
    Έχω την άποψη μου και αυτή δεν αλλάζει.
    επειδη αφενος γαμησαμε αρκετα το θεμα της καρμα (σορρυ καρμα) και αφετερου επειδη χαιρομαι τελικα που δεν θα ξανα-ασχοληθεις μαζι μου γιατι καταλαβα ετεροχρονισμενα οτι δεν εισαι αυτη που νομιζα οταν σου εστελνα τα π.μ. το θεμα ειναι ληξαν.
    Last edited by fragile; 02-09-2014 at 17:01.
    "ΟΠΟΙΟΣ ΓΛΥΤΩΝΕΙ ΑΠΟ ΕΝΑ ΔΑΚΡΥ ΕΝΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟ, ΥΨΩΝΕΙ ΕΝΑ ΜΕΤΡΟ ΤΟ ΜΠΟΙ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ"

Banned
    .Αυτό ακριβώς.
    Εχω δει άτομα εδώ μέσα με σοβαρότατες παθήσεις να κάνουν τεράστια βήματα και έχω υποκλιθεί πολλές φορές στη δύναμη τους.
    υπαρχουν ενα σορο βιβλια ψυχολογιας που μιλουν για τις ικανοτητες που εχει το μυαλο οταν θελησει να πιστεψει κατι η ψυχολογια ειναι η μοναδικη επιστημη που επειρεαζει κ τις υπολυπες υπαρχουν παμπολες φορες στη ζωη μου που με τη λεξη πιστευω εκανα το μυαλο μου οτι ακριβως ηθελα. οπως ακριβως υπαρχουν κ ανθρωποι που ξεπερασαν θανατηφορες αρρωστιες μονο με τη δυναμη τις θελησης τους διαψευδοντας καθε διαγνωση. οπιος εχει ασχοληθει εστω κ ελαχιστα με τη ψυχολογια σιγουρα γνωριζει κ τη σημαινει η λεξη ψυχικες ικανοτητες.

Senior Member
    κι οποιος εχει ακουσει πολλες @@ριες στην ζωη του, εχει μαθει να τις αναγνωριζει...

Senior Member
    Επειδή ακριβώς κατανοώ τη θέση του αγοριού σου πολυ καλα και εχω καθε καλη διάθεση σε προσωπικό επίπεδο να αλλάξω τη ζωη μου προς το καλύτερο αλλα δεν μπορω απο μονη μου, βρίσκεται εσείς κάποια λύση; Υπόψιν εδω ειδικοί σηκώνουν τα χέρια ψηλά. Προφανώς δεν μπορείς να καταλάβεις το αδιέξοδο που νιώθει διοτι εισαι πιο δυναμική και λόγω των βιωματων ή/και κληρονομικότητας κάποια πράγματα και καταστάσεις αν και παλι με βαθμό δυσκολίας δεν σου φαίνονται ακατόρθωτα και τα πετύχαινεις. Εμείς δεν μπορούμε!! Επίσης η καταθλιψη αν και εφόσον συντρέχει, ειναι εγκεφαλική νόσος. Δεν ειναι απλα τα πράγματα. Για να δηλώνεις παραίτηση κατι δυνατό σε ωθεί σε αυτο. Ειναι πολυ εύκολο να λέμε μη γκρινιάζεις. Ακομη κι αν πάψει η γκρίνια τα συμπτώματα και το αισθημα του ακατορθωτου παραμένουν. Δεν μπορείς να κανεις κατι γιαυτο εάν το ζεις απλα το αποδέχεσαι. Σαν τρίτος εχεις την επιλογη να τον παρατήσεις ή να του σταθείς. Αν επιλέξεις να του σταθείς θα πρεπει να σφίξεις δόντια και να μην τον αποκαλείς εύκολα γκρινιαρη. Αυτή ειναι η κατάσταση είτε την αποδέχεσαι ή την αφήνεις να εξελιχθεί μονη της και μένεις αμέτοχη ψάχνοντας για κατι αλλο. Εσυ εχεις την επιλογη. Αυτός ζει τον γολγοθά.

Senior Member
    Quote Originally Posted by karma123 View Post
    Καλησπέρα σε όλους.
    Θα ήθελα λίγη βοήθεια γιατί τελευταία έχω πελαγώσει.
    Αρχικά να παρουσιάσω την κατάσταση. Εγώ είμαι 20 χρονών, σπουδάζω στο εξωτερικό και το αγόρι μου (24 χρονών) μένει στην Αθήνα και τον τελευταίο μήνα παθαίνει συχνά κρίσεις λέγοντας πως θα αυτοκτονήσει. Οτιδήποτε και να του πω προσπαθώντας να τον ηρεμήσω λαμβάνω μία επιθετική στάση/ άμυνα εκ μέρος του ή απλά φαίνεται να του περνάνε αδιάφορα όσα του λέω. Εξαιρώντας αυτές τις "κρίσεις" μου φέρεται εξαιρετικά, σε καμία περίπτωση δε με κακομεταχειρίζεται με οποιοδήποτε τρόπο.
    Επαναλαμβάνω κρίσεις και όχι αναφορές.
    Φυσικά πολλοί θα με συμβουλέψουν να μην παίρνω αυτές τις απειλές στα σοβαρά αλλά ξέροντας τον και ξέροντας πως έχει μια τάση να ξεσπάει που και που στα ποτά, συν όντας μακριά αυτή τη στιγμή, προφανώς και τρομάζω

Έχει μεταναστευτικό παρελθόν και παρουσιάζει συμπεριφορές ατόμου με οριακή διαταραχή προσωπικότητας.
    Δεν ανοίγεται σε κανέναν, ούτε σε 'μένα. Δε μου λέει τους λόγους που θέλει να αυτοκτονήσει απλά κάθε φορά μου ανακοινώνει πως φεύγει και μου ζητάει συγνώμη για όλα.
    Στο γιατί η απάντηση είναι "Είμαι άχρηστος, ένα μηδενικό, ένα βάρος"
    Ξέρω απλά πως είναι πλήρως απογοητευμένος με την καθημερινότητά του και νιώθει πως δεν λαμβάνει αναγνώριση.

Έχω προσπαθήσει να τον προσεγγίσω γλυκά, έχω προσπαθήσει να παίξω τη "μαμά", να δείξω τσαντισμένη, προσβεβλημένη του στυλ "δε με σκέφτεσαι πόσο με πληγώνουν όλα αυτά. Όλα καταλήγουν στο να μου ανακοινώνει την "πτώση" του όπως την αποκαλεί και όπως θέλει να βάλει τέλος στη ζωή του και πως δεν αφορά κανέναν το αν θα "φύγει" ή όχι. Πως δεν θα του πω δηλαδή τι να κάνει.

Προφανώς και η κουβέντα για κάποιο ειδικό είναι εκτός συζήτησης. Το θεωρεί ανήκουστο.

Δεν ξέρω τι άλλο να κάνω. Αυτό το άτομο χρειάζεται βοήθεια αλλά δυστυχώς δεν ζητάει και δεν δέχεται από κανέναν. Έχει μία αντίληψη "άσπρου-μαύρου". Κοντεύω να τρελαθώ, βλέπω συνέχεια εφιάλτες και κάθε μέρα ξυπνάω με την ελπίδα να μου γράψει.

Δεν ζητάω προσωπική υποστήριξη. Θα ήθελα να ξέρω αν έχει κάποιος κάποια παρόμοια εμπειρία ή ιδέα για το πως θα μπορούσα να τον βοηθήσω.
    Υπάρχουν ίσως κάποιες συμπεριφορές κλειδιά? Ακούγεται χαζό αλλά απ' ότι καταλαβαίνετε είμαι λίγο απελπισμένη.

Θα χαρώ με κάθε σχόλιο.
    Από αυτή τη φράση καταλαβαίνω ότι έχει θέμα αυτοπεποίθησης...κι εγώ παλιότερα σε μια από τις προσπάθειες μου είχα γράψει κάτι ανάλογο σε μήνυμα και πραγματικά θεωρούσα ότι ο άνθρωπος αυτός θα ήταν καλύτερα αν δεν υπήρχα εγώ...άρα μήπως κατά βάθος αισθάνεται ότι σου είναι βάρος με τα προβλήματα του;
    Επίσης, αφού ο ίδιος δεν δέχεται να δει ειδικό θα μπορούσες να συμβουλευτείς εσύ κάποιον για να σε κατευθύνει...
    Κι επειδή έχω ιδία πείρα σε αντίθεση με άλλους εδώ μέσα, στείλτου ψυχολόγο αν θέλεις και γίνεται αστυνομία μην του στείλεις μόνο γιατί το μόνο που θα καταφέρεις είναι να τον τρομάξεις και να μην σε εμπιστευθεί ξανά ότι κι αν έχει σκοπό να κάνει...
    Α κι αν του στείλεις ψυχολόγο, σε νορμάλ ώρα, ε; Όχι ξημερώματα...εκτός πια κι αν σου γράψει κανένα τελεσίδικο μήνυμα ότι θα το κάνει τώρα, τότε στέλνεις μπας και τον προλάβουν, οκ...
    Στέκεσαι εδώ, δυο μέτρα μακριά μου όμως για μένα αυτά τα δυο μέτρα είναι ένα αδύνατο ταξίδι...

Banned
    Quote Originally Posted by Remedy View Post
    κι οποιος εχει ακουσει πολλες @@ριες στην ζωη του, εχει μαθει να τις αναγνωριζει...
    αν δε πιστευεις στη λεξη πιστη τοτε η ψυχολογια δεν εχει να σου προσφερει τιποτα. κ μη το πεις σε μενα δε με νιαζει εσυ ζεις τη ζωη σου καντη οτι θες ελευθερα. εγω δε προκειται να συγκινηθω παντως.

Banned
    Quote Originally Posted by Κύκνος View Post
    Από αυτή τη φράση καταλαβαίνω ότι έχει θέμα αυτοπεποίθησης...κι εγώ παλιότερα σε μια από τις προσπάθειες μου είχα γράψει κάτι ανάλογο σε μήνυμα και πραγματικά θεωρούσα ότι ο άνθρωπος αυτός θα ήταν καλύτερα αν δεν υπήρχα εγώ...άρα μήπως κατά βάθος αισθάνεται ότι σου είναι βάρος με τα προβλήματα του;
    Επίσης, αφού ο ίδιος δεν δέχεται να δει ειδικό θα μπορούσες να συμβουλευτείς εσύ κάποιον για να σε κατευθύνει...
    Κι επειδή έχω ιδία πείρα σε αντίθεση με άλλους εδώ μέσα, στείλτου ψυχολόγο αν θέλεις και γίνεται αστυνομία μην του στείλεις μόνο γιατί το μόνο που θα καταφέρεις είναι να τον τρομάξεις και να μην σε εμπιστευθεί ξανά ότι κι αν έχει σκοπό να κάνει...
    το θεμα αυτο το χιλιοαναλυσαμε ετσι κ αλλιως...

Senior Member
    το θεμα αυτο το χιλιοαναλυσαμε ετσι κ αλλιως...
    Κι εδώ; Δεν διάβασα όλες τις απαντήσεις...αν ναι και το μήνυμα μου περιττεύει ας το αγνοήσει η κάρμα...
    Στέκεσαι εδώ, δυο μέτρα μακριά μου όμως για μένα αυτά τα δυο μέτρα είναι ένα αδύνατο ταξίδι...

Banned
    οπως κανεις εσυ μονιμως και γινεσαι επικινδυνος.
    μη τυχον και αναφερουμε ψυχολογο η ψυχιατρο, εχεις αντιπροταση τα πμ προς εσενα για να τους πεις για τον θειο σου...
    νομιζω οτι υπαρχουν κατεβατα με διαφημισεις στο σαιτ για να βρει κανεις κατεβατα με οσους ψυχολογους θελει επισης αυτη την ασυναρτησια που λες μονο εσυ τη καταλαβενεις
    εχεις αντιπροταση τα πμ προς εσενα για να τους πεις για τον θειο σου..
    μαλον επιδη δε ξερεις τι αλλο να πεις προσπαθοντας να αλαξεις το νοημα οσων λεω. δε μπορεις να μπορεις να επιβαλεις με το ετσι θελω σε οσους θελουν να με ακουσουν να μη με ακουν οτι ασυναρτισια κ αν σκαρφιστεις να πεις γιατι δεν ειναι ανηλικοι κ δε σε ορισαν κηδεμονα τους.

Banned
    Και ναι, θεωρώ τα άτομα που δεν έχουν κάποια ΣΟΒΑΡΗ ψυχική ασθένεια, αλλά μόνιμη γκρίνια
    δικιο εχεις αλλα που να το βρεις θα σε βγαλουν κ @@@@ επιδη πας να τους ανοιξεις τα ματια

μη καταλαβεις κ ποτε το ιδιο μου κανει.
    Δε το λεω επιθετικα ρε

Page 6 of 7 FirstFirst ... 4567 LastLast