Results 1 to 15 of 20
-
27-09-2014, 00:36 #1
Πώς να αντιμετωπίσω τον αθέμιτο ανταγωνισμό; :(
Καλησπέρα,
εργάζομαι εδώ και κάποια χρόνια σε φροντιστήριο ως φιλόλογος (πέραν των ιδιαιτέρων φυσικά). Μία συνάδελφός μου (ιστορικός αυτή) έχοντας προφανέστατα πολλά δικά της θέματα, άρχισε να δημιουργεί προβλήματα σοβαρά (ακούστηκε ακόμη πως τα είχε και με μαθητή καθώς ήταν πολλές οι φορές που τους πετύχαιναν σε περίεργα μέρη). Φέτος, στην αρχή της χρονιάς, κάνοντας ένα απαράδεκτο και αβάσιμο σκηνικό, ουρλιάζοντας μπροστά στους μαθητές, παραιτήθηκε. Μετά ήθελε να ξαναγυρίσει, το αφεντικό μου δεν τη δέχτηκε, βρέθηκε αντικαταστάτρια κι έκτοτε (εδώ και κάποιες μέρες) δΙαδίδει ψέματα το φροντιστήριο, εμένα προσωπικά, το αφεντικό μου κι άλλους, με αποκορύφωμα να προσεγγίσει τους μαθητές της θεωρητικής και να τους πάρει για ιδιαίτερα. Πώς μπορώ να αντιμετωπίσω τη λάσπη που πετά εναντίον μου για το αν είμαι καλή στη δουλειά μου ή ακόμη και για το φροντιστήριο γενικότερα; Να μπω στις ίδιες διαδικασίες;
- 27-09-2014, 00:56 #2
Να είσαι καλή στη δουλειά σου και αγαπητή στους μαθητές σου. Τα παιδιά δεν είναι χαζά, μην ανησυχείς.
[I][SIZE="1"]Well you're up so high, how can you save me when the dark comes here tonight to take me up my front walk and into bed, where it kisses my face and eats my head...[/SIZE][/I]
27-09-2014, 01:06 #3
Φέτος, στην αρχή της χρονιάς, κάνοντας ένα απαράδεκτο και αβάσιμο σκηνικό, ουρλιάζοντας μπροστά στους μαθητές, παραιτήθηκε.
δΙαδίδει ψέματα το φροντιστήριο, εμένα προσωπικά, το αφεντικό μου κι άλλους,
κ η αναισθησια ειναι προσον
27-09-2014, 01:23 #4
27-09-2014, 01:26 #5
αυτο το εχουν κανει αρκετες φορες εδω μεχρι που αρχισα να λεω συνεχεια για σηκωφαντικη δυσφημιση. κανε κ συ το ιδιο
κ η αναισθησια ειναι προσον[/QUOTE]
Δεν θέλω να κάνω το ίδιο, δεν μπορώ, δεν είναι του χαρακτήρα μου δυστυχώς, με φθείρει.
27-09-2014, 01:44 #6
Θα σε στεναχωρησω με την απαντηση μου αλλα μπορει να ειναι καλη καθηγητρια ανεξαρτητα απο τις φημες. Αρα δεν ειναι αθεμιτος ανταγωνισμος. Δοκιμαζουν οι μαθητες τον καθε καθηγητη και εκει που τα βρισκουν μενουν. Ελευθερη αγορα εχουμε. Μπορει να την ξερουν ως καλη καθηγητρια απ το φροντιστηριο κ τωρα που εφυγε να την ακολουθουν.
27-09-2014, 01:52 #7
Τίποτα μην κάνεις-θα είσαι καλή στην δουλειά σου και θα περιμένεις μέχρι να περάσει η μπόρα!
Οποια σχόλια και αν ακουστούν εις βάρος σου,απλά θα τα προσπεράσεις
δεν είναι αθέμιτος ανταγωνισμός,όπως λέει το kerasi,απλά τα μέσα προσέλκυσης των μαθητών είναι αθέμιτα
Κατα τα αλλα τα ιδιαίτερα απαγορεύονται γτ δεν υπάρχει νόμιμη συναλλαγή!
Οπως επίσης και τα φροντιστήρια!
Φωτιά στην παραπαιδεία!
27-09-2014, 01:59 #8
Για σενα τι λεει δηλαδη? ή για το φροντιστηριο? οτι δεν εισαι καλη?
27-09-2014, 02:47 #9
Ηρεμησε φιλη μου,ειναι φανερο οτι ζηλευει κ εχει θεμα,Αυτο που πρεπει να κανεις πανω απο ολα ειναι να παρεις τα παιδια με το μερος σου να τους δειχνεις το καλυτερο εαυτο σου,Επισης καλο ειναι να μιλησεις κ στον ιδιοκτητη του φροντηστηριου επειδη το θεμα τον αφορα εαν παρει τους μαθητες απο το φροντηστηριο,Μην φερθεις παντως οπως αυτη δειξε το καλο σου εαυτο
27-09-2014, 09:13 #10
Δεν είπα ποτέ πως δεν κάνει καλά τη δουλειά της, αλλά η γενικότερη συμπεριφορά της και τρόπος ζωής δε συνάδουν με την ιδιότητα και γι' αυτό δημιουργούσε προβλήματα. Πχ, στις 5 το πρωί, σουρωμένη στο clubaki του χωριού (γιατί πρόκειται για κλειστή κοινωνία) με μαθητή δεν είναι και η καλύτερη εικόνα. Και δεν έγινε μια φορά. Και ούτε είναι τρομερό το να την ακολουθήσουν μαθητές, αφού μπαίνει και το οικονομικό στη μέση, θα τους κάνει όλους μαζί σαν τμήμα με καλύτερη τιμή λογικά! Ανεξάρτητα απ' αυτά, αυτά που λέει είναι πως δεν ξέρω να κάνω τη δουλειά μου, ενώ μέχρι προχθές όλα ήταν καλά και ανταλλάσσαμε απόψεις και σημειώσεις!Και ξαφνικά δεν είμαι καλή λέει!Αυτά δεν μπρώ να δικαιολογήσω, ούτε εγώ ούτε το αφεντικό μου ούτε οι υπόλοιποι συνάδελφοι με τους οποίους ουσιαστικά ήρθε έμμεσα σε ρήξη επίσης.
27-09-2014, 10:20 #11
Ειναι νεαρη ή μεγαλη?
27-09-2014, 13:14 #12
Κατα τα αλλα τα ιδιαίτερα απαγορεύονται γτ δεν υπάρχει νόμιμη συναλλαγή!
Οπως επίσης και τα φροντιστήρια!
Φωτιά στην παραπαιδεία!
27-09-2014, 13:18 #13
Δεν θέλω να κάνω το ίδιο, δεν μπορώ, δεν είναι του χαρακτήρα μου δυστυχώς, με φθείρει.
αλεξανδρος-φρανκεσταιν που οτι κ αν ακουσει το ιδιο του κανει.. ψαχνουν για @@ που να τους κανουν οτι θελουν
27-09-2014, 13:18 #14
Το μόνο που μπορείς να κάνεις με τέτοιους ανθρώπους Αναστασία, είναι να τους αφήσεις να καταστραφούν μόνοι τους.
Έχω συναντήσει αρκετούς τέτοιους στην καριέρα μου, να λένε ψέματα, να εκμεταλλεύονται τους άλλους και να παρουσιάζουν τη δουλειά τους για δική τους.
Έχει τύχει πρώην συνάδελφος να προσπαθήσει να κλέψει δουλειά μου και την παρουσιάσει για δική της. Το αποτέλεσμα, διώχτηκε από τη δουλειά με τον χειρότερο τρόπο και βέβαια, η φήμη αυτή την ακολουθεί.
Άλλη περίπτωση, υποτίθεται συνεργασία με συνάδελφο χωρίς ικανότητες, έκανα όλη τη δουλειά εγώ και με κορόιδεψε στα χρήματα. Το αποτέλεσμα; Έχασε για πάντα έναν πολύ καλό πελάτη, με τον οποίο μετέπειτα έκανα πολλές δουλειές, ο οποίος είχε υποψιαστεί την ανικανότητά της αλλά μόλις έμαθε για την απάτη δεν ήθελε να την ξαναδεί.
Έχω λοιπόν πολλούς λόγους να πιστεύω και να υποστηρίζω ότι ο ψεύτης και ο κλέφτης τον πρώτο χρόνο χαίρονται!
Αργά ή γρήγορα τέτοιοι άνθρωποι θα την πατήσουν, γιατί δεν είναι όλοι χαζοί. Και όταν χάσεις την καλή σου φήμη σαν επαγγελματίας, είναι πολύ δύσκολο ως ακατόρθωτο να την ξανακερδίσεις.
Το μόνο λοιπόν που μπορείς να κάνεις είναι να κάνεις σωστά τη δουλειά σου, αν μπορείς καλύτερα από κείνη, να δείξεις ανωτερότητα και να προειδοποιείς (χωρίς όμως να δείχνεις εμπάθεια) όσους πιθανόν να έχουν επαγγελματική σχέση μαζί της να είναι προσεκτικοί, μάλλον για να τους προστατέψεις παρά για να την κατηγορήσεις (αυτό τουλάχιστον να φαίνεται ότι κάνεις!).
Γενικά, έχω μάθει να μην εμπιστεύομαι άτομα που διαβάλλουν τον έναν και τον άλλον, προκειμένου να φανούν καλύτεροι. Συνήθως είναι και ένα κριτήριο για να μην επιλέξω να συνεργαστώ με κάποιον. Και έχω παρατηρήσει, ότι σε γενικές γραμμές, οι σωστοί επαγγελματίες είναι συχνά σωστοί και ισορροπημένοι άνθρωποι. Συμπαθείς (όχι γλείφτες) και σοβαροί (όχι αγέλαστοι!)
Εφόσον δουλεύεις στον ιδιωτικό τομέα και σε ελεύθερο επάγγελμα, να είσαι σίγουρη ότι σε μεγάλο βαθμό κρίνεσαι για την αξία σου, το έργο που παράγεις και την εντιμότητά σου. Οπότε, αυτά είναι τα όπλα σου. Θα προσπαθείς να γίνεσαι όσο καλύτερη μπορείς σε αυτό που κάνεις και θα αφήσεις τις απατεωνιές και τις διαπλοκές σε αυτούς που είναι λιγότερο ικανοί, άρα, είναι αναγκασμένοι να στηριχτούν σε τέτοιες μεθόδους για να επιβιώσουν.
Γιατί ο σωστός επαγγελματίας δεν κρίνεται μόνο από το πόσο καλά γνωρίζει το αντικείμενο της εργασίας του, αλλά και από πολλά άλλα, όπως είναι η συνέπεια, η εντιμότητα, η σιγουριά που εμπνέει, το ενδιαφέρον του για τους πελάτες του, μαθητές του κλπ.
Κάποτε, όταν είχα λιγότερη εμπειρία, με ενοχλούσαν κι εμένα αυτά τα άτομα, όπως η συνάδελφος που περιγράφεις. Τώρα πλέον, το βλέπω από άλλη σκοπιά. Είναι απαραίτητοι οι κακοί επαγγελματίες σαν ένα μέτρο σύγκρισης, ώστε να ξεχωρίζουν ακόμη περισσότερο αυτοί που αξίζουν!
27-09-2014, 13:26 #15
Δηλαδή είναι καλή στη δουλειά της, αλλά επειδή κυκλοφορεί στα μπαράκια με μαθητές κλπ κλπ θεωρείτε εσύ και το φροντιστήριο ότι αποτελούσε πρόβλημα. Και φαντάζομαι χωρίς να έχει πέσει βροχή διαμαρτυριών από τους γονείς ας πούμε, αφού οι ίδιοι κατόπιν την πληρώνουν για να κάνει ιδιαίτερα στα παιδιά τους, κι από ό,τι κατάλαβα δεν είναι και λίγοι οι γονείς που την προτιμούν. Άρα μήπως να το δεις κι από την άλλη πλευρά - μήπως το φροντιστήριο δεν σου λέει όλη την αλήθεια και ίσως την λασπώνει αυτό άδικα..? Μου κάνει εντύπωση οι γονείς να μην ενοχλούνται καθόλου, αν αυτή τα φτιάχνει με μαθητές και τους ξενυχτάει στα μπαράκια, και αντίθετα να την προτιμούν κι όλας.
[I][SIZE="1"]Well you're up so high, how can you save me when the dark comes here tonight to take me up my front walk and into bed, where it kisses my face and eats my head...[/SIZE][/I]