Στην σημερινη κοινωνια ομως τα κλειδια τα κρατανε οι γυναικες και οχι οι αντρες. Ναι η Οχι?? - Page 2
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 2 of 4 FirstFirst 1234 LastLast
Results 16 to 30 of 49
    Senior Member
    Originally posted by keep_walking
    Δεν τις απασχολει για τις ιδιες αλλα για τα παιδια που θα κανουν.
    Αντιθετα οι αντρες ελκονται απο αυτο που βλεπουν μπροστα τους αυστηρα και μονο.
    Στην σημερινη κοινωνια ομως τα κλειδια τα κρατανε οι γυναικες και οχι οι αντρες.
    Τωρα αυτο ειναι κακο η καλο, ειναι μια αλλη κουβεντα.
    Εγω να σου πω οταν ειχα πρωτοδιαβασει το κειμενο με τα κλειδια...ειχα καταλαβει οτι εννουσες οτι οι γυναικες εχουν την τελικη επιλογη...οτι αυτες κατα καποιο τροπο καθοριζουν αν προχωρησει κατι ή οχι...εσυ απλως περιστρεφεσαι γυρω τους περιμενοντας μια απαντηση ή κατι τετοιο τελοσπαντων.
    Εγω παντως εχω το μπρελοκ:D
    Τώρα με την εισήγηση που κάνει στο θέμα δεν μπερδευτηκες ?????????

Κατσε να διαβάσω γιατί βλέπω έγραψε πολλά !!!!!

Banned
    Originally posted by Kleiw

Κατσε να διαβάσω γιατί βλέπω έγραψε πολλά !!!!!

εμμ κλειω μου, σου ειπα να μην παιζεις με τα κρινα εσυ τιποτα....

την επομενη φορα που θα αντιμιλησεις θα σου απαντησω με Χ 5.......

:P:P:P:P

Senior Member
    krino

Φίλε είναι ωραία αυτά που γράφεις. Άν θές να το ψάξεις λίγο περισσότερο ψάξε στο νετ με keywords όπως socially constructed knowledge (υπάρχουν και άλλες προσεγγίσεις βέβαια). Γενικά αν το ψάξεις θα βρείς οτι υπάρχουν τρείς κατηγορίες ανθρώπινης προσέγγισης. Η θετική σκέψη, η κοινωνική σκέψη και μια τρίτη κατηγορία που βρίσκεται σε ιδεολογική εξέλιξη.

Senior Member
    Το τριτο κειμενο...ειναι πιο σοβαρο (ναι αυτο του αντι επιλογου) και συμφωνω μαζι του....βεβαια τα αλλα μου αρεσαν επισης.
    Παντως πρεπει να παραδεχτεις οτι η γυναικα εχει πετυχει ηδη πολλα σε σχεση με παλιοτερα και τον ρολο της στην κοινωνια.
    Για τον ανδρα δεν νομιζω οτι υποβαθμιστηκε ο ρολος του...απλως παλιοτερα ηταν κατα καποιο τροπο ο απολυτος κυριαρχος....χωρις αυτο να σημαινει οτι ηταν καλο για τον ιδιο.
    [COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]

Senior Member
    Ναι έχει ανέβει η θέση της γυναίκας στη κοινωνία. Ο ρόλος του άντρα δεν είναι υποβιβασμένος αλλά είναι διαφορετικός όπως και να το κάνουμε απο αυτόν της γυναίκας.

Senior Member
    τρείς κατηγορίες ανθρώπινης προσέγγισης. Η θετική σκέψη, η κοινωνική σκέψη και μια τρίτη κατηγορία που βρίσκεται σε ιδεολογική εξέλιξη.
    Ενδιαφερον ακουγεται vince...οχι δεν εχω διαβασει τιποτα σχετικα.
    Τι εννοεις με τη θετικη σκεψη και την ιδεολογικη εξελιξη?
    [COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]

Senior Member
    Aπό τα πιό ενδιαφέροντα κείμενα που έχω διαβάσει αναφορικά με τους ρόλους των δύο φύλων και χαίρομαι που ο συγγραφέας του είναι μέλος αυτής της κοινότητας.

Senior Member
    Και με χιουμορ...

Banned
    αχμμ τελικα σας αρεσε ε???
    ενδιαφερον αυτο, γιατι περιμενα αντιδρασεις πανω σε τετοιες αποψεις.

Μια διευκρινηση το κειμενο το ειχα γραψει περιπου μαλλον πριν τρια χρονια.
    (εχω βασιστει βεβαια σε 2-3 βιβλια που ειχα διαβασει).

Εκτοτε, μαλλον χρειαζεται να αναθεωρησω ενα κομματι του επιλογου,
    τρια χρονια μετα δεν εγινε αυτο που πιστευα.
    Δεν πηγα με το ρευμα, βελτιωθηκα σαν ανθρωπος και εχω ερθει σε ισσοροπιες που δεν τις φανταζομουν.
    Σιγουρα ομως τιποτα δεν εγινε χωρις πολυ κοπο, χωρις συγκεκριμενο σχεδιασμο η στην τυχη.

Σας ευχαριστω για τις μεχρι τωρα κρισεις σας που οντως με εξεπληξαν ευχαριστα.

(η κλειω λειπει βεβαια και ανησυχω....)

κηπ,
    ειμαι γνωστος αστιεμπορας.....
    :D:D:D:D

Senior Member
    Κοιτα θα μπορουσα να παιρνω προτασεις και να διαφωνω με μερικα σημεια...αλλα καπου θα εχανε το νοημα του...συχνο φαινομενο των φορουμ...βεβαια ελπιζω καποιος να το κανει για να συζηταμε.

Senior Member
    \'\'Εχει παρατηρήσει κανείς άσχημα τη ζωή , αν δεν έχει δει και το χέρι που με διακριτικό χέρι - σκοτώνει -. Κρίνε αφιερωμένο σε σένα και στην πέννα σου!!

Banned
    Κηπ,
    δεχομαι να συζηταμε κομματι κομματι μεχρι να φυγει ο χρονος με την ησυχια μας,
    αλλωστε ειναι ενα απο τα αγαπημενα μου θεματα και ειμαι αρκετα διαβασμενος σε αυτο οποτε για μενα ειναι σαν να πινω νερο.

Λιμπερ,
    πολυ ομορφο ευχαριστω...
    σμακ!

Senior Member
    Οκ θα προσπαθησω να βρω κατι να διαφωνησω...χωρις να χαλασω τη δομη των κειμενων...δηλαδη να μη ξεφυγω εντελως απο την ουσια:)

Banned
    εεεεεε δεν υπαρχει περιπτωση θα βρεις και εσυ και αλλοι.....
    :cool:

Senior Member
    Νομιζω οτι ειναι σκοπιμο πλεον να περασουμε σε μια νεα εννοια του φυλου με την αναγκη της κοινωνικης ερμηνειας αυτης. Θα μπορουσαμε να το ονομασουμε \"κοινωνικο φυλο\" και να ξεφυγουμε απο τις ιδαιτεροτητες που εχουν φορτωσει στα φυλα διαχωριζοντας τα δυο φυλα σε αρσενικο και θυληκο και τους εντεταλμενους ρολους που πρεπει να εχουν. Και τα δυο φυλα λοιπον ειναι το ιδιο καταπιεσμενα.
    Διαλεξα ενα κομματι απο το αντι επιλογου.
    Πιστευω οτι απο τη στιγμη που υπαρχουν δυο φυλα...που ειναι διαφορετικα απο βιολογικης αποψης η παραπανω εννοια μοιαζει ουτοπικη.
    Ναι οι ρολοι πρεπει να αλλαξουν και σιγουρα θα αλλαξουν...οπως αλλαζουν συνεχεια με αργους ρυθμους στην παροδο του χρονου...αλλα παντα θα υπαρχει ο ρολος αρσενικου-θυληκου...και δεν θα μπορουσε να ειναι διαφορετικα...οπως συμβαινει και με ολα τα θηλαστικα (λεω θηλαστικα γιατι ειναι πιο κοντα στην ανθρωπινη δομη).Οχι δεν θα υπαρξει κοινωνικο φυλο.
    Εκτος βεβαια αν παψουμε να ειμαστε βιολογικα διαφορετικοι...γιατι ετσι οπως παμε...ολα ειναι πιθανα...λιγο επιστημονικη φαντασια για το τελος:)

Page 2 of 4 FirstFirst 1234 LastLast