Results 16 to 30 of 47
Thread: Η μοναξιά του σχοινοβατη
-
08-09-2014, 19:59 #16
ωραιο θεμα θα απαντησω πολλα με βαση οσα γραφτηκαν.
ναι αλλα στο θεωρημα μηδεν μαθαινουμε οτι αυτος ο αριθμος ειναι ισος με το απειρο. αρα μπορει να μεινουμε εκει κανωντας το κυκλο για παντα. ακομα κι αν πεθανουμε λενε οτι το φαντασμα μας επαναλαμβανει τις κινησεις μας. :\
τροπος ζωης για τους περισσοτερους πλεον πιστευω, αφου εκει μας σπρωχνει και η κοινωνια οπως εχει καταντησει. οχι μονο με τη φτωχεια, αλλα και με την αυξηση της εγκληματικοτητας που οδηγει στην ανασφαλεια και στο να αποφευγουμε γνωριμιες γιατι δε ξερουμε τι μπορει να ειναι ο αλλος, μεχρι και την εξελιξη της τεχνολογιας που μας κανει να περναμε ωρες μπροστα σε μια οθονη. ο ανθρωπος ειναι κοινωνικο ον αλλα απομονωνεται για πολλους λογους.
εκτος απο βαρετα δεν ειναι και τοσο φυσιολογικο και καλο για τη ψυχικη υγεια του καθενος. συν του οτι οποιος μεινει μονος του θα πρεπει να τα φροντιζει ολα εκεινος στο σπιτι, απο το πλυσιμο των πιατων μεχρι τους λογαριασμους, ε και οσο περναν τα χρονια ειναι κουραση και δεν αντεχετε, οι δουλειες πρεπει να μοιραζονται.
το μεγαλυτερο μερος της ζωης μου ως τωρα ετσι το περασα κι εγω. με μοναδικα διαλειμματα τις λιγες σχεσεις που εκανα, και τους συμμαθητες στο σχολειο (που οκ ειμασταν αναγκαστικα μαζι). ορισμενες φορες τη προτιμω κι ολας τη μοναξια απο το να βρισκομαι με ανθρωπους που δε μου ταιριαζουν πχ ή που δε νιωθω ανετα. αυτο ειναι το μονο πλεονεκτημα που μπορω να βρω, κι οτι εχουμε ολο το χρονο για τον εαυτο μας. τα μειονεκτηματα ομως ειναι περισσοτερα κι απο ενα σημειο και μετα βλεπεις οτι σου δυσκολευουν τα παντα, δε μπορεις ουτε δουλεια να βρεις αν δεν εχεις γνωστους, ουτε κοπελα αν δεν ανηκεις σε παρεα, ουτε πολλες μοναχικες δραστηριοτητες υπαρχουν. και καπου λες καλυτερα να βρισκεσαι με τον οποιοδηποτε για να εξελιχτεις ή εστω για να κυκλοφορησεις, παρα μονος.Last edited by deleted-member30-03; 08-09-2014 at 20:21.
- 08-09-2014, 23:53 #17
Η μοναξιά πονάει πολύ αν δεν είναι επιλογή. Αν και πιστεύω ότι η μοναχικότητα είναι επιλογή. Η μοναξιά είναι μαρτύριο! Τη πέρασα για πολλά χρόνια. Λόγω συνθηκών και λόγω δικών μο θεμάτων. Τώρα προσπαθώ να την αφήσω πίσω μου με οποιοδήποτε τρόπο.
09-09-2014, 00:55 #18
Φίλους; όσους το δεξί "χερι" του πειρατή Κοκκινογενη... Βλακ χιούμορ
Στη dreamful_woman πήγαινε...Να το μυστικό μου είπε η αλεπού.....μόνο με την καρδιά κανείς
μπορεί να δει καθαρά...
09-09-2014, 01:06 #19
Ωραίες απόψεις διαβάζω με όμορφους συλλογισμους συμφωνώ με το Κενό πάνω κάτω οι απόψεις μας συμπίπτουν ,
εν μέρει είναι επιλογή μου η μοναξιά μου, γιατί ίσως είναι αυτό που με εκφράζει περισσότερο απλά αναρωτιέμαι πόσο
καιρό θα μπορέσω να είμαι έτσι και αν αυτή η κατάσταση χειροτερεύει την κατάσταση μου.. Από την άλλη αυτά τα
ανούσια καφεδάκια με ανθρώπους που δεν σε καλύπτουν πνευματικά αν τελικά προσφέρουν κάτι στη διάθεσή μας ή μας
κάνουν χειρότερα.... ΑναρωτιέμαιΝα το μυστικό μου είπε η αλεπού.....μόνο με την καρδιά κανείς
μπορεί να δει καθαρά...
09-09-2014, 01:23 #20
σε καταλαβαινω. αυτο το κειμενο ειναι σα να το εγραψα εγω.
09-09-2014, 01:36 #21
Πάντως ψάχνοντας με...... Έχασα τον εαυτό μου....
Να το μυστικό μου είπε η αλεπού.....μόνο με την καρδιά κανείς
μπορεί να δει καθαρά...
09-09-2014, 08:56 #22
μην το λες αυτο βρε συ.
βοηθαει το να ψαχνεις το μεσα σου ειτε μονος, ειτε με τη βοηθεια καποιου ειδικου.
το κακο ειναι να εχεις αποκτησει αυτογνωσια και ενα καρο γνωσεις και να μην μπαινεις στην πραξη για να αλλαξεις τα κακως κειμενα της ζωης σου (βλ. dreamful)
09-09-2014, 14:57 #23
Απλά έρχεται η στιγμή που πρέπει να συνηθίσεις να ζεις μόνος σου.Και εγώ πιστεύω ότι για μένα δεν υπάρχει πια γυρισμός σε κάτι άλλο.Σημασία δεν έχει πάντως αν βγαίνεις έξω για καφέ με γνωστούς και φίλους για να μην είσαι τελείως μόνος 24/7 αλλά τι γίνεται όταν γυρίζεις στο σπίτι.Και αν τότε το μόνο που βλέπεις είσαι εσύ και 4 τοίχοι,τότε υπάρχει θέμα.Τι άλλο μπορείς να κάνεις πέρα απο υπομονή; Και να σκεφτείς ότι υπάρχουν άνθρωποι που δεν έχουν καν σπίτι και ένα πιάτο φαϊ και ζουν στο δρόμο και ψάχνουν στα σκουπίδια; Η ακόμη ότι υπάρχουν και τα παιδάκια στην αφρική που μπορεί να μην έχουν καν πρόσβαση σε πόσιμο νερό; Ok, το παρατραβάω με το τελευταίο παράδειγμα αλλά θεωρώ πως πάντα υπάρχουν τα χειρότερα.Αλλά το θέμα είναι ότι υπάρχουν και τα καλύτερα και αυτό είναι που μας ρίχνει ψυχολογικά,επειδή εμείς δεν είμαστε εκεί
09-09-2014, 16:11 #24
παντα υπαρχουν και χειροτερα αλλα το θεμα αυτο ειναι για τη μοναξια οχι για τη φτωχεια. το να συγκρινουμε ανομοια πραγματα ειναι ανουσιο.
επισης προσπαθωντας να απαντησω στο ερωτημα του νηματοθετη "ποσο μπορει να αντεξει κανεις μονος" κατεληξα στο "μεχρι να πεθανει". αφου η μοναξια τρελαινει και οδηγει στην αυτοκτονια. εκτος απο πιο ευαισθητους μας κανει κι εγωιστες, λες κι ολα στρεφονται μονο γυρω απο εμας. ετσι εχουμε αυστηρα κριτηρια για τους αλλους, πραμα που μας απογοητευει και μας ξανααπομονωνει αν δεν εχουμε εναλλακτικες επιλογες. φαυλος κυκλος δηλαδη, ειναι μη σου τυχει και ξεφυγεις.
09-09-2014, 16:25 #25
Και όμως ένα μεγάλο μέρος της μοναξιάς κάποιων ανθρώπων οφείλεται και στο οικονομικό κομμάτι και στη φτώχεια.Αν κάποιος δεν έχει δουλειά και χρήματα για να βγει έξω,έστω και για έναν καφέ η μοναξιά του γίνεται μεγαλύτερη.Και εννοείται πως ισχύει ότι τα λεφτά δεν φέρνουν 100% την ευτυχία αλλά απο την άλλη υπάρχουν πολλοί που πχ οδηγούν μια porsche στεναχωρημένοι;
Και ναι με τα λεφτά αγοράζεις και φίλους και γυναίκες και ότι θες.Ψεύτικους φίλους και σχέσεις; που είναι δίπλα σου μόνο για τα λεφτά σου; ναι φυσικά αλλά δυστυχώς ισχύει.Μόνο αν σε χτυπήσει ανίατη ασθένεια δε σε σώζει το οικονομικό.Ολα τα άλλα δυστυχώς περιστρέφονται γύρω απο το οικονομικό κομμάτι.
09-09-2014, 16:32 #26
ναι συμφωνω με αυτο αλλα εσυ ανεφερες τα παιδακια στην Αφρικη κι οσους δεν εχουν ουτε φαγητο να φανε. εκει κοιτας πρωτα να καλυψεις τα βασικα, δηλαδη τροφη-νερο-στεγη και μετα τη μοναξια.
09-09-2014, 16:33 #27
Ναι αυτό ήταν παρατραβηγμένο και το ανέφερα άλλωστε.Προσωπικά πάντως δεν θεωρώ ότι η μοναξιά οδηγεί κάποιον στο να θέλει να πεθάνει πιο γρήγορα.Η ανέχεια και η φτώχεια όμως ναι.
09-09-2014, 16:48 #28
kozchr ξερεις υπαρχει κοσμος που καταδικαζει το χρημα μεσα σε εισαγωγικα βεβεα.βγαινει περναει καλα τα σπαει χωρις πολλα λεφτα,ειναι ανετοι με το να γνωριζουν ανθρωπους και θα τους βρεις παντου
09-09-2014, 16:52 #29
και η μοναξια ειδος φτωχειας ειναι, συναισθηματικης οχι χρηματικης. αποκλειεται να μη παθεις καταθλιψη και να μην εχεις τασεις αυτοκτονιας αμα μεινεις πολυ μονος.
09-09-2014, 16:55 #30
Προσωπικά όμως δεν ανήκω εκεί.Δε γουστάρω να κάνω παρέα με 1000αδες άτομα.Δε γουστάρω την ψεύτικη ξέφρενη διασκέδαση στα μπαρ της μυκόνου και της χαλκιδικής.Μου αρέσουν όμως άλλα πράγματα.πχ τα χαλαρά ταξίδια οπουδήποτε αλλά χωρίς χρήματα,πως να το κάνεις αυτό; Και σκέφτομαι ότι αν είχα λύσει το οικονομικό μου θέμα,θα είχα ένα άγχος λιγότερο στη ζωή μου.