ΕΛΕΟΣ ΜΕ ΤΑ ΧΑΠΙΑ
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Results 1 to 5 of 5
    Senior Member

ΕΛΕΟΣ ΜΕ ΤΑ ΧΑΠΙΑ

γεια σε ολους
    δε θελω να γραφω πια εδω, αλλα ηθελα να μοιραστω κατι μαζι σας.
    δυστυχως εχω ακομα ψυχολογικα θεματα, παω και σε ψυχολογο, νομιζω κατα καιρους οτι εχω ξεμπερδεψει αλλα δεν...
    εχω καταθλιψη εδω και μηνες, αλλα για την ακριβεια δεν ειναι καταθλιψη. ειναι αγχος, αγωνια, αρνητικες σκεψεις, προβληματισμοι, ανησυχιες, θλιψη...αλλα οχι καταθλιψη.
    δοκιμασα πριν καιρο και πηγα σε ψυχιατρο, μ γραψε αγωγη, την ξεκινησα με πολλες επιφυλαξεις και τη σταματησα αμεσως.
    ειμαι κατα των φαρμακων, σε περιπτωσεις σαν τις δικες μου. οταν βαριεσαι, εχεις χαμηλη αυτοεκτιμηση, δεν συναναστρεφεσαι καλο κοσμο, δεν εχεις φιλους, δεν εχεις τυχη, δεν σε βοηθανε και οι κοινωνικες περιστασεις, δε χρειαζεσαι χαπι. ειμαι απολυτα πεπεισμενος.
    αντι να κατσουν οι ανθρωποι του περιβαλλοντος σου να συζητησουν μαζι σου και να δουν οτι εισαι ενας νορμαλ και κατα βαθος υγιης ανθρωπος με υγιεις προβληματισμους και αγχη (που ομως ξεφευγουν καποιες φορες που κ αυτο λογικο ειναι) σου λενε "τρεχα σε γιατρο να σου γραψει χαπι". και ενταξει, ας παρω χαπι, αλλα αυτα τα χαπια πρωτον θελουν καιρο να δρασουν, πρεπει να τα παιρνεις μετα για πολυ καιρο και πολλες φορες στο τελος εξαρτασαι απο αυτα και δε τα σταματας. και μεχρι τοτε πρεπει συνεχεια να επισκεπτεσαι τον ψυχιατρο να σε επιβλεπει και να σου χαλαει η διαθεση. γιατι ποιος παει στον ψυχιατρο και νιωθει ωραια;; αφηστε που ειναι τελικα αμφιβολο αν εχουν αποτελεσμα αυτα τα χαπια τελικα. και δεν ειναι και σιγουρο ποιο απο τα πολλα που υπαρχουν εκει στην αγορα (κανοντας πλουσιες τις φαρμακοβιομηχανιες που μας θελουν ολους εμας να τρελαινομαστε στο αγχος που μας το προκαλει η ιδια η κοινωνια) ειναι το καταλληλο για τον καθενα.
    τεσπα, δε θελω να πολυλογω. εχω κουραστει πια με τα καθε λογης ψυχο...ψυχολογους, ψυχιατρους, ψυχοφαρμακα, φορουμ ψυχολογιας...εχω βαρεθει πως το λενε;
    ειμαι απογοητευμενος πολυ απο τους ανθρωπους, απο τη ζωη, απο μενα, απο τις επιλογες μου...καταλαβαινω ομως οτι ζω σε ενα σκληρο κοσμο με κακους ανθρωπους, εγωιστες, απληστους, ανταγωνιστικους, οποτε δε θα τους κανω τη χαρη να παιρνω φαρμακα...επισης αναγνωριζω οτι εχω κανει πολλα λαθη σε παρα πολλους τομεις, ενω εχω υπαρξει και αντικειμενικα ατυχος...τι να σου κανει το χαπι αμα σου τυχει ατυχια;;
    νομιζω πως παρα πολλοι απο εμας, κανουμε λαθος με το να ασχολουμαστε με χαπια, ψυχολογους και ολα αυτα...και καποιοι μας εχουν πεισει οτι αυτα χρειαζομαστε οπωσδηποτε.
    σημερα μιλουσα με το μπαμπα μου...του ελεγα για τα ψυχολογικα μου χαλια, με εβλεπε που ημουν θλιμμενος...
    ηθελα να του πω οσα με απασχολουν αλλα δεν προλαβα...μου ειπε να παω ξανα στον γιατρο να μου γραψει κανα χαπακι..."γιατι δεν ακους το γιατρο; γιατι κανεις του κεφαλιου σου; γιατι δεν το παιρνεις το αναθεματισμενο να ηρεμησεις να ηρεμησουμε κι εμεις; παρε το να γινεις καλυτερα και μετα θα βρεις και φιλους, τωρα ποιος θα σε κανει παρεα;" αυτο το τελευταιο δε μου αρεσε, ειναι το λαθος που κανουν οι γονεις μου, να νομιζουν οτι εγω παντα φταιω που δεν εχω παρεες...λες και εχω αφθονες επιλογες απο καλους δυνητικα φιλους και τους απορριπτω ολους...γενικα η προσεγγιση του "αν εισαι χαλια πηγαινε στον ψυχιατρο" δε μου αρεσει...δεν εκατσε να με ακουσει...συζητηση θελω...θα μου πεις ο καθενας οπως το βλεπει...και η γιαγια μου μου λεει να παω σε ιερεα...
    θεωρω λαθος την προσεγγιση αυτη...πολλοι απο εμας δεν εχουμε αναγκη φαρμακα και βλακειες...
    χρειαζομαστε αλλα πραγματα, παντως οχι χαπια.
    ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ ΜΕ ΤΑ ΧΑΠΙΑ!

Senior Member
    ....Το χάπι τους και το μαγικό ελιξίριο του Αστεριξ...
    Πάντως κάποιες φορές πρέπει να δοκιμάζουμε έστω για ένα εύλογο χρονικό διάστημα κάποια αγωγή.....σε πολλές
    περιπτώσεις βοηθάνε τα χάπια όσο και αν δε τα θέλω και εγώ...
    Να το μυστικό μου είπε η αλεπού.....μόνο με την καρδιά κανείς
    μπορεί να δει καθαρά...

Senior Member
    Τίποτα δεν είναι απόλυτα σωστό και λάθος.
    Σε μερικούς ανθρώπους τα χάπια έχουν σώσει κυριολεκτικά και μεταφορικά την ζωή.
    Ανήκω σε αυτούς.
    Τα πήρα όσο τα χρειαζόμουν (6,5 μήνες περίπου) και τώρα προσπαθώ να τα κόψω.

Ο ψυχίατρος μου τελείως αντίθετος οπότε τα μειώνω σταδιακά μόνος μου.
    Νιώθω ότι πλέον πατάω στα πόδια μου και πλέον όχι τόσο λόγω των χαπιών.

Απλά με βοηθάει να ξέρω ότι αν ξανακυλίσω υπάρχει και η επιλογή του χαπιού

Senior Member
    http://www.e-psychology.gr/forum/sho...λησπερα σου μελος,Προτεινω να διαβασεις κ την δικη μου ιστορια με την καταθλιψη,εκανα το λαθος να σταματησω τα χαπια κ επαθα υποτροπη πολυ εντονη καταθλιψη,Οπωσδηποτε βεβαια κ η προσωπικη προσπαθεια του καθενος θεραπευει

Senior Member
    Τα χαπια κατα της κτθλψης , εχουν συμβολικο χαρακτηρα , αν τα παρεις , ειναι σαν να λες ' συμβιβαζομαι με το σκεπτικο οτι τα λογης λογης πολυχρωμα χαπακια , θα με κανουν καλα , αφου το λενε οι γιατροι ' , αρα αποδεχεσαι μια καθεστηκυια κατασταση . Δεν σου φταιει κανεις , εσυ επελεξες να ακοπλουθησεις το ' συστημα ' . Αλλιως αποφασιζεις να παρεις τον δυσκολο και σωστο δρομο ( παντα ο σωστος δρομος ειναι και ο δυσκολοτερος ) και δινεις την μαχη μονος σου .
    Δεν ειναι οι ανθρωποι κακοι , κανεις προφανως λαθος επιλογες , και μην τα ριχνεις στους γονεις σου . Τι ξερουν αυτοι παραπανω απο σενα ? ουτε ομως οι γιατροι ξερουν . Να ακους μονο τον εαυτο σου , την φωνουλα μεσα σου . Δεν παιρνω πια ανκτθλκα χαπια , τα αρχιζα και τα εκοβα , με πρωτοβουλια μου , δεν επαθα τιποτα , μεχρι που βαρεθηκα , βαρεθηκα και τους γιατρους , που ειναι πιο μπερδεμενοι ( και συμφεροντολογοι ) απο μας , και ειμαι πολυ καλυτερα .