Results 1 to 15 of 67
-
13-09-2014, 00:14 #1
Κληρονομώ απ τους γονείς δουλειά που δε μ αρέσει καθόλου..
Καλησπέρα σας..
Δυστυχώς ή ευτυχώς μου αφήνουν οι γονείς μία δουλειά η οποία δεν μ αρέσει καθόλου,μα καθόλου,ούτε σαν αντικείμενο,ούτε σαν πελατεία,ούτε σαν ωράρια και γενικά είμαι θεωρώ ξένο σώμα εκεί..
Ολοι μου λένε οτι θα πρεπε να είμαι τυχερός που βρίσκω δουλειά αυτην την εποχή,και άλλες τέτοιες κουβέντες,χωρίς ν αντιλαμβάνονται οτι απο την εφηβεία μου όταν μπαίνω εκεί μέσα με πιάνει η ψυχή μου,πολλές φορές και το στομάχι μου,και έχει πολύ χαμηλου επιπέδου πελάτες που είναι πολύ εκνευριστικοί..
Δεν την παλεύω..
- 13-09-2014, 00:19 #2
Δεν την παλεύω να βλέπω ανθρώπους να μιλάνε όλη την ώρα δυνατά για ποδόσφαιρο,να κάνουν σαν άξεστοι,να βαράνε σα ζώα τα κομπολόγια τους και τα μπεγλέρια τάκα τούκα και να μου χτυπάνε τα μινίγγια,δεν αντέχω την κάπνα τους,να με πρήζουν βάλε τον πάοκ,τον αστέρα,το μπάσκετ,και την βλαχιά τους..Δεν μπαίνει να κάτσει νεολαία ποτέ,δεν μπαίνουν γυναίκες (οχι οτι ψάχνω γκόμενα) αλλά οπου δεν μπαίνουν καθόλου γυναίκες κατεβαίνει το επίπεδο..και δεν γουστάρω που τα καφενεία γίνονται στέκια σχεδόν τέτοιων ανθρώπων...Δεν θα την παλέψω νέος άνθρωπος σε καφενείο..
13-09-2014, 00:29 #3
ποσο χρονων εισαι μανο?
13-09-2014, 00:30 #4
32 είμαι..και είμαι απ τα 16 εκεί (περιστασιακά)
13-09-2014, 00:46 #5
Εχεις σπουδάσει κάτι;
13-09-2014, 00:48 #6
Είμαι ηλεκτρονικός υπολογιστών απο ιεκ,τεχνικός ραδιοτηλεοπτικών απο τεχνικό λύκειο,και δραματική σχολή.,παλαιότερα εβρισκα δουλειές(οχι κάτι σπουδαίο,πωλητης,σερβοτόρο ς και τέτοια για το 600άρι το μήνα) αλλά τωρα δε μπορώ να βρώ..
13-09-2014, 00:50 #7
Αφού δε μπορείς να βρεις,αναγκαστικά θα κάνεις αυτήν τη δουλειά...
εκτός και αν μπορείς να τα κονομήσεις με άλλον τρόπο.
13-09-2014, 00:52 #8
Καλησπερα φιλε μου,Δεν θα σου πω το κλασικο οτι πρεπει να νιωθεις τυχερος οντως πρεπει να νιωθεις μεγαλη πιεση γιατι κ εγω σπουδασα κατι ποτε δεν θελησα κ γεμισα απωθημενα,Προσπαθησε να αλλαξεις αυτο που εχεις στα χερια σου δουλεψε το λιγο καιρο μαζεψε λεφτα κ ανακαινισε το απο καφενειο κανε το καφετερια για νεους ανθρωπους οπως εσενα,Οπωσδηποτε κ η πελατεια θα αλλαξει εαν ερχονται νεοι κ θα βελτιωθει κ η διαθεση σου,Εαν στην πορεια παει πολυ καλα κ μαζεψεις λεφτα μπορεις να προσλαβεις επιπλεον προσωπικο κ σαν αφεντικο θα πηγαινεις οταν θελεις
13-09-2014, 00:52 #9
Diana αλήθεια δεν μπορώ εκεί..Μακάρι να μπορέσω να ξεφύγω απο εκεί,με το που μπαίνω αμέσως μαυρίζω. Αυτό που με χαλάει είναι οτι -δεν εξυπηρετώ κάποιον και μετά φεύγει,ΚΑΘΕΤΑΙ εκεί με τις ωρες και μου βγάζει το λάδι..Ας ήταν μπακάλικο-μπαίνω,ψωνίζω,και φευγω..με καταλαβαίνεις?
13-09-2014, 00:56 #10
Μυσπ ακριβώς οπως τα λές είναι..Ηδη μου έφυγε ένα βάρος! Ηδη έχω απωθημένα πολλά...Και κάθε μέρα σκέφτομαι να μπορέσω να αλλάξω αυτό το περιβάλλον εκεί μέσα..Να λέω ενα καλησπέρα και ένα καλό βράδυ μ έναν άνθρωπο που δεν μου ανεβάζει το αίμα στο κεφάλι και έχουμε κοινά..Απλά ανθρωπινα πράγματα ζητάω.
13-09-2014, 00:57 #11
Μυσπ τι σπούδασες??( αν θέλεις λές φυσικά)
13-09-2014, 01:01 #12
Ναι,όσο μπορώ...γιατί δεν έχω δουλέψει ποτέ σε τέτοια δουλειά
Απλώς επειδή δεν είναι τόσο τραγικό αυτό...όπως για παράδειγμα είναι να έχεις μία ανίατη ασθένεια ή να μην έχεις να βάλεις βρακί στον κώλο σου(Γιατί υπάρχουν άνθρωποι χιλιάδες στην Ελλάδα που βρίσκονται σε αυτή την θέση) θα προσπαθήσεις να το δεις σαν μία εργασία που κάνεις για να βγάλεις τα χρήματά σου με την αισιοδοξία ότι αύριο θα βρεις κάτι πάνω στο αντικείμενο των σπουδών σου και σε κάτι που σε ευχαριστεί περισσότερο.
Απλά ωραιποιείς την κατάσταση γτ είναι μία δουλειά του Θεού και αυτή και απλά την κάνεις σκεφτόμενος πάντα θετικά.
Αν και γενικά μία τετοια επιχείρηση είναι πιο σίγουρη από κάθε άλλη δουλειά.
Είδες ότι όσες δουλειές έκανες μέχρι στιγμής απολύθηκες-ήταν δουλειές με συγκεκριμένο χρονικό ορίζοντα....
Αλήθεια αν δεν υπήρχε αυτή η επιχείρηση τί θα έκανες;
Και γενικά να ρωτησω και κάτι άλλο......
Γιατί άνοιξες αυτό το θέμα;
Μήπως κάποιος σου προτείνει καλύτερη δουλειά από εδω μέσα;
Μήπως να σου προτείνει να σου δίνει κάθε μήνα ένα μισθό;
Οσο δυσκολο και αν σου φαίνεται,απλώς θα το κάνεις-για να επιβιώσεις....εκτός και αν σκέφτεσαι κάτι άλλο.
Εγώ δεν μπορώ κάπως να σε βοηθήσω,αφού δεν μπορώ να το κάνω ούτε για τον εαυτό μου.
13-09-2014, 01:05 #13
Ηρεμησε φιλε μου σε κατανοω απολυτα ειμαι γεματη απωθημενα κ απεχθεια με αυτο που σπουδασα συγκεκριμενα φιλοσοφικη ενω αυτο που μου αρεσει ειναι το σχεδιο μοδας κ επισης μου αρεσουν πολυ κ τα οικιακα,Εχω τρελα απωθημενα με αυτο το θεμα ευχομαι να μην χρειαστω ποτε αυτο το πτυχιο κ πραγματικα το μονο που θελω ειναι να παντρευτω το αγορι μου που θελουμε κανουμε οικογενεια καθοτι λατρευω κ τα παιδια,κ ισως σε ενα μετεπειτα σταδιο της ζωης μου βρω ευκαιρια να ασχοληθω με το σχεδιο μοδας,Πιστευω ο μονος τροπος για να απαλλαγω απο τα απωθημενα ειναι να αλλαξω την ζωη μου κατα τον τροπο που θελω κιολας,Εσενα σου προτεινω για να ηρεμησει αυτο που νιωθεις μεσα σου να κανεις μια ριζικη αλλαγη απο καφενειο καφετερια κ ακομα καλυτερα ιντερνετ καφε για νεους ανθρωπους
13-09-2014, 01:08 #14
diana Ξέρω πάρα πολύ καλά τι γίνεται έξω, στην κοινωνία είμαι και όχι με εφοπλιστές..
Και με προσβάλλεις που μου λές οτι ζήταω δουλειά απο δω μέσα.Υπάρχουν ειδικά σάιτ γι αυτά τα πράγματα..Το ψυχολογικό μου κομμάτι αναφέρω εδώ μέσα,και η μόνο βοήθεια που μπορεί κάποιος να δώσει είναι απλά να κάνει συζήτηση.Κατά δευτερον οπως βλέπεις οσο και να μην την παλεύω εκεί,δεν έχω ανάγκη κανενός τον μισθό γιατί το παλεύω.
Να ξέρεις οτι όσο και να το υποτιμάς ,η δουλειά και ο -η σύντροφος είναι το 70% της ευτυχίας του ανθρώπου..είναι ο σκοπός του.Κι εμένα το θέμα της δουλειά χολαίνει πολύ..
13-09-2014, 01:08 #15
Και στην τελική κράτα μία τυπική σχέση με τους συνδαιτημόνες,εσύ δεν είσαι όπως ο πατέρας σου και η μητέρα σου να μιλάς με όλα τα μπαρμπάδια.....
Η καλή λύση είναι να το κάνεις καφετέρια,όπως είπε και η μυσπ...αλλά εγώ εν καιρώ κρίσης δε θα τολμούσα να κάνω τέτοιες αλλαγές που αφενός θα χρειαστούν χρήμα και αφετερου ρίσκο.
Σκέψου ότι το καφενείο έχει τη στάνταρ πελατεία του.
Αν ανοίξεις καφετέρια που υπάρχουν άπειρες και απ'αυτές...είσαι σίγουρος ότι θα πιάσει πελατεία;
Και αν ναι,μετά από πόσο καιρό;
Καταλαβαίνεις ότι εμείς σε καταλαβαίνουμε αλλά όχι και οι ανάγκες....
Η μόνη λύση είναι το εξωτερικό διαφορετικά,αλλά μη νομίζεις ότι και εκεί είναι ο παράδεισος.
Εχει πολλές δυσκολίες και απατείται χρήμα για να πας καλα.