H εξυπνάδα συνεπάγεται την επιτυχία? - Page 2
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast
Results 16 to 30 of 41
    Senior Member
    Προσωπικά πιστεύω όσο πιο έξυπνος και συνειδητοποιημένος (για το τι γίνεται γύρω σου) είσαι τόσα περισσότερα πράγματα σε βασανίζουν. Όχι αποκλειστικά πράγματα που συμβαίνουν σε εσένα προσωπικά, αλλά κοινωνικά, ανθρωπιστικά κλπ. Οι ηλίθιοι πάντοτε χαρούμενοι θα είναι.

Banned
    Quote Originally Posted by JohnT View Post
    Προσωπικά πιστεύω όσο πιο έξυπνος και συνειδητοποιημένος (για το τι γίνεται γύρω σου) είσαι τόσα περισσότερα πράγματα σε βασανίζουν. Όχι αποκλειστικά πράγματα που συμβαίνουν σε εσένα προσωπικά, αλλά κοινωνικά, ανθρωπιστικά κλπ. Οι ηλίθιοι πάντοτε χαρούμενοι θα είναι.
    Απειρα like ..Εχουμε ακριβως την ιδια σκεψη σε αυτο το θεμα,αυτο ετοιμαζομουν να γραψω..

...θα γίνω η τρίτη με την ιδια άποψη.
    Οσο πιο μειωμένης αντίληψης είναι κάποιος, τόσο πιο καλά περνάει.
    Για να μη βάλουμε στην κουβέντα και την αναισθησια.
    Εκεί μιλάμε για την απόλυτη ευτυχία.

Banned
    υπαρχουν 2 τροποι να πετυχεις
    ο πρωτος ειναι να εχεις γεννηθει παιδι θαυμα
    κ ο δευτερος να κανεις σκονακια συνεχως

εγω εχω δει πολες φορες να αποτυγχαινουν αυτοι τις πρωτης κατηγοριας κ να τα καταφερνουν αυτοι τις δευτερης.

Banned
    Quote Originally Posted by αλεξανδρος_77 View Post
    υπαρχουν 2 τροποι να πετυχεις
    ο πρωτος ειναι να εχεις γεννηθει παιδι θαυμα
    κ ο δευτερος να κανεις σκονακια συνεχως

εγω εχω δει πολες φορες να αποτυγχαινουν αυτοι τις πρωτης κατηγοριας κ να τα καταφερνουν αυτοι τις δευτερης.
    Ο τριτος τροπος ειναι να εισαι Αλεξανδρος..Τετοιο παραληρημα ουτε με κοκα δεν το επιτυγχανει κανεις!

Banned
    Quote Originally Posted by mnimonio View Post
    Ο τριτος τροπος ειναι να εισαι Αλεξανδρος..
    στο παραληριμα εισαι διευθυντης.

Banned
    μια ζωη ολοκληρη θα λες οτι @@ σου ερχετε ουτε πανοπλια δε με σωζει.

Senior Member
    κοίτα... ετυμολογικά αν το δεις, έξυπνος είναι ο καθένας μας, όταν δεν κοιμάται (εξ-ύπνος)... άρα όλοι έξυπνοι είμαστε κατά ένα τρόπο... μόνο που η εξυπνάδα (η ευφυία δηλ. τελικά) δεν είναι ένα πράγμα, είναι πολλά... ο καθένας μπορεί να είναι έξυπνος σ' έναν τομέα της ζωής του και χαζός σ' έναν άλλον...
    η κοινωνία όμως αναδεικνύει τη δική της εξυπνάδα... γι αυτό επιτυχημένος θεωρείται ο "κοινωνικά ευφυής"...
    η επιτυχία επίσης είναι κάτι σχετικό (σχετίζεται με τους στόχους και τις επιδιώξεις του καθενός)...
    όσο για την ευτυχία, δεν την γνωρίζω την κυρία...

Παιζει ρολο μαζι με το περιβαλλον που θα γεννηθεις.Αν η βασικοτερη χρησιμοτητα της εξυπναδας δεν ειναι να σε βοηθα να ζεις πιο ευτυχισμενα και ευκολα,τοτε δε ξερω ποια ειναι.Εξυπνος ειναι αυτος που ζει τη ζωη του εξυπνα.

Senior Member
    ειμαι βεβαιη, πως ναι.

απλα οι περισσοτεροι αισθανονται πανεξυπνοι χωρις να ειναι και δεν μπορουν να κατανοησουν πως παρα την τοση ευφυια τους εχουν αποτυχει...

Quote Originally Posted by olgaki1975 View Post
    Η εξυπνάδα συνεπάγεται την επιτυχία και την προσωπική ευτυχία του ατόμου;
    Απ´ ότι έχω διαπιστώσει, ευτυχισμένοι είναι άνθρωποι γενικώς μέσης και χαμηλότερης εξυπνάδας, που όμως είναι πρακτικοί.
    Οι έξυπνοι άνθρωποι δεν είναι κατά κανόνα ευτυχισμένοι, είτε επειδή φιλοσοφούν πολύ τη ζωή και διαπιστώνουν τη δυσκολία και τη ματαιότητά της, είτε επειδή θέλουν περισσότερη ουσία στις σχέσεις τους και δεν αρκούνται σε επιφανειακές και συμβιβαστικές καταστάσεις. Οι απλοί άνθρωποι στη σκέψη είναι και πιο ευτυχισμένοι. Δεν είναι τυχαίο το "μακάριοι οι πτωχοί τω πνεύματι" που είπε ο Χριστός στην επί του όρους ομιλία. Όμως, αυτό είναι κάτι που δεν μπορείς να το επιλέξεις.

Συμφωνώ απόλυτα με τον John T.

Συμφωνώ απόλυτα και με τον Macgyver.

Senior Member
    Quote Originally Posted by Αλαφροίσκιωτος View Post
    Παιζει ρολο μαζι με το περιβαλλον που θα γεννηθεις.Αν η βασικοτερη χρησιμοτητα της εξυπναδας δεν ειναι να σε βοηθα να ζεις πιο ευτυχισμενα και ευκολα,τοτε δε ξερω ποια ειναι.Εξυπνος ειναι αυτος που ζει τη ζωη του εξυπνα.
    Θα συμφωνήσω. Αν δεν χρησιμοποιείς την εξυπνάδα σου για να ζήσεις καλύτερα, τότε μάλλον δεν είσαι αρκετά έξυπνος.
    Πάντως, η επιτυχία δεν είναι ταυτόσημη έννοια με την ευτυχία.
    Πολλοί θεωρούνται επιτυχημένοι (γιατί είναι πάμπλουτοι, γιατί έγιναν διάσημοι κλπ.) αλλά παρόλ' αυτά δεν είναι ιδιαιτέρως ευτυχισμένοι.

Senior Member
    Quote Originally Posted by Remedy View Post
    ειμαι βεβαιη, πως ναι.

απλα οι περισσοτεροι αισθανονται πανεξυπνοι χωρις να ειναι και δεν μπορουν να κατανοησουν πως παρα την τοση ευφυια τους εχουν αποτυχει...
    Κι εδώ θα συμφωνήσω. Γιατί το συγκεκριμένο σενάριο το έχω δει αρκετές φορές να ξετυλίγεται μπροστά στα μάτια μου.
    Εξάλλου, είναι ελάχιστοι οι άνθρωποι που θεωρούν τον εαυτό τους βλάκα. Όμως, είναι αλήθεια τόσοι πολλοί οι πανέξυπνοι γύρω μας; Δεν το νομίζω.

Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast