Κατερίνα Γώγου
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 1 of 4 123 ... LastLast
Results 1 to 15 of 46
    Senior Member

Κατερίνα Γώγου

Καλημέρα γιατρέ μου.
    Μη.
    Μη σηκώνεστε. Άλλωστε δεν έχω τίποτα σοβαρό.
    Τα γνωστά.
    Γράψτε βάλιουμ, μαντράξ, στεντόν, τριπτιζόλ
    -ξέρετε τώρα εσείς-
    Κάντε με κοινωνικό πρόσωπο
    βολέψτε με τέλος πάντων με τους όμοιους σας
    περάστε με στους χαφιέδες σας
    πηδήξτε με αν θέλετε
    ωραίες οι γκραβούρες στους τοίχους σας
    Τσάκα τώρα στα σβέλτα το χιλιάρικο
    και φερ’ τη συνταγή
    γιατί τέρμα η υπομονή μου παλιόπουστε
    κι όπου να ‘ναι θα εκραγεί.
    Μη. Μη σηκώνεστε γιατρέ μου. Δεν είναι σοβαρό.
    Ευχαριστώ.
    Καλημέρα σας.

Κατερίνα Γώγου «τρία κλικ αριστερά» (απόσπασμα) εκδ. Καστανιώτης

(Υπάρχει στο άπειρο κάποιο σημείο όπου συναντιούνται οι «άρρωστες ψυχές» με το «περιθώριο» και με την τέχνη… κατά τα άλλα, οι πορείες τους είναι παράλληλες)

Senior Member
    τι να πεις για την γωγου!!ατελειωτη

Senior Member
    Quote Originally Posted by mama View Post
    .....

(Υπάρχει στο άπειρο κάποιο σημείο όπου συναντιούνται οι «άρρωστες ψυχές» με το «περιθώριο» και με την τέχνη… κατά τα άλλα, οι πορείες τους είναι παράλληλες)
    για το περιθωριο θα συμφωνησω, αλλα για την τεχνη, οχι.
    εχω δει πολλες "αρρωστες ψυχες"απλα να παρακμαζουν στο περιθωριο και στην μοναξια, γιατι δεν ειχαν ενδιαφερον η ταλεντο για τις τεχνες και μερικες να κανουν αριστουργηματα στην τεχνη γιατι ειχαν ταλεντο.
    δεν το πιστευω οτι η ασθενεια παραγει τεχνη. πιστευω οτι η τεχνη (αν το χει καποιος, τυχερος) διοχετευει δημιουργικα ενα κομματι της ασθενειας.

υ.γ. γωγου διαβαζα στα 15 μου και μου αρεσε πολυ. μετα τα 17, την συμπονεσα σαν ανθρωπο, αλλα ηθελα πιο περιτεχνα αναγνωσματα.
    το ιδιο ισχυει και για τον μπουκοφσκι που καποιος αλλος ανεφερε. μεγαλη αλκοολα ο τυπος.
    εγραψε το ιδιο βιβλιο ολες τις φορες που εγραψε, αλλα το εγραψε καλα. δεν ειχε να πει κατι αλλο...

Senior Member
    Quote Originally Posted by Remedy View Post
    για το περιθωριο θα συμφωνησω, αλλα για την τεχνη, οχι.
    εχω δει πολλες "αρρωστες ψυχες"απλα να παρακμαζουν στο περιθωριο και στην μοναξια, γιατι δεν ειχαν ενδιαφερον η ταλεντο για τις τεχνες και μερικες να κανουν αριστουργηματα στην τεχνη γιατι ειχαν ταλεντο.
    δεν το πιστευω οτι η ασθενεια παραγει τεχνη. πιστευω οτι η τεχνη (αν το χει καποιος, τυχερος) διοχετευει δημιουργικα ενα κομματι της ασθενειας.

υ.γ. γωγου διαβαζα στα 15 μου και μου αρεσε πολυ. μετα τα 17, την συμπονεσα σαν ανθρωπο, αλλα ηθελα πιο περιτεχνα αναγνωσματα.
    το ιδιο ισχυει και για τον μπουκοφσκι που καποιος αλλος ανεφερε. μεγαλη αλκοολα ο τυπος.
    εγραψε το ιδιο βιβλιο ολες τις φορες που εγραψε, αλλα το εγραψε καλα. δεν ειχε να πει κατι αλλο...
    συμφωνώ με όλα (μα όλα) όσα λες... αυτό θέλω να πω για τις παράλληλες πορείες... ναι, ο ψυχικός "πόνος", το περιθώριο και η τέχνη δεν συναντιούνται παρά μόνο σ' ένα σημείο στο άπειρο... και αυτό δεν είναι παρά η φυγή (ηθελημένη ή αθέλητη) από την πραγματικότητα

Banned
    δεν το πιστευω οτι η ασθενεια παραγει τεχνη
    τοτε ευκαιρια να το πιστεψεις το καιρο πριν απο 15 χρονια που ειχα σχεδον σαλταρει ηταν αυτο το διαστημα που πηγαινα τη τεχνη στο φουλ.

Senior Member
    Quote Originally Posted by αλεξανδρος_77 View Post
    τοτε ευκαιρια να το πιστεψεις το καιρο πριν απο 15 χρονια που ειχα σχεδον σαλταρει ηταν αυτο το διαστημα που πηγαινα τη τεχνη στο φουλ.
    Οταν ξεσαλταρες το εριξες στην ανωτερη ψυχολογια και σε εχασε η τεχνη. Κριμας .

Senior Member
    αλέξανδρε, ούτε εγώ πιστεύω ότι η ασθένεια παράγει τέχνη... το ότι εσένα σου συνέβησαν και τα δύο ταυτόχρονα μπορεί να οφείλεται σε συγκυρίες... μην σκεφτόμαστε επαγωγικά... πάντως είναι πολύ ενδιαφέρον να το ψάχνεις όλο αυτό

Banned
    η τεχνη μιλα για μια δικη της γλωσσα που οσοι δεν ανηκουν σε αυτη δε μπορουν να τη κατανοησουν οσο κ αν το σκεφτουν

Banned
    αλέξανδρε, ούτε εγώ πιστεύω ότι η ασθένεια παράγει τέχνη... το ότι εσένα σου συνέβησαν και τα δύο ταυτόχρονα μπορεί να οφείλεται σε συγκυρίες... μην σκεφτόμαστε επαγωγικά... πάντως είναι πολύ ενδιαφέρον να το ψάχνεις όλο αυτό
    το πιστευεις γιατι απλα δεν ανηκεις σε αυτη ειναι πολυ απλο νομιζω.

Senior Member
    Εγω δεν θεωρω πως η τεχνη ειναι φυγη απο την πραγματικοτητα.
    Το αντιθετο μαλλον . Η τεχνη συνηθως καταγραφει και κριτικαρει την κοινωνια στην οποια γεννιεται και μερικες φορες προσπαθει να ανατρεψει τα κακως κειμενα .

Senior Member
    Quote Originally Posted by αλεξανδρος_77 View Post
    το πιστευεις γιατι απλα δεν ανηκεις σε αυτη ειναι πολυ απλο νομιζω.
    δεν ανήκω δε τι? στην τέχνη? μπορεί... αρχιτέκτονας είμαι, παλιά έκανα και ζωγραφικές...
    δεν ανήκω στην ασθένεια? ίσως... αν και έχω διαγνωσθεί (δις) με κατάθλιψη...
    ακόμα όμως κι αν δεν ανήκω εγώ, το ζω μέσω του γιού μου που (το έχω ξαναγράψει) είναι μουσικός και asperger με ιψδ...
    παρόλα αυτά δεν πιστεύω ότι η ασθένεια παράγει τέχνη... μπορεί να της δανείζει εκφραστικά μέσα, αλλά δεν την δημιουργεί

Senior Member
    η ασθενεια δεν φτιαχνει τεχνη απλος της δινει αλλη μορφη.το ταλεντο και η ζωης πορεια που ακολουθει ο καθε ανθρωπος φτιαχνει την τεχνη.αλλα ολα ειναι σχετικα αφου ειναι θεμα γουστου

Senior Member
    θα συμφωνησω με τη ρεμ για τη γωγου και το μπουκοφσκι..
    εμενα πιο πολυ με επηρεασε ομως η συλβια πλαθ ο μπρεχτ και παει λεγοντας..

υ.γ.και γω γραφω και ισως τα πιο καλα μου ηταν οταν βρισκομουν μες στην ψυχωση

Banned
    δεν ανήκω δε τι? στην τέχνη? μπορεί... αρχιτέκτονας είμαι, παλιά έκανα και ζωγραφικές...
    δεν ανήκω στην ασθένεια? ίσως... αν και έχω διαγνωσθεί (δις) με κατάθλιψη...
    ακόμα όμως κι αν δεν ανήκω εγώ, το ζω μέσω του γιού μου που (το έχω ξαναγράψει) είναι μουσικός και asperger με ιψδ...
    παρόλα αυτά δεν πιστεύω ότι η ασθένεια παράγει τέχνη... μπορεί να της δανείζει εκφραστικά μέσα, αλλά δεν την δημιουργεί
    αρα ανηκεις
    ιδψ κ χφψ κ παει λεγοντας ολα αυτα δεν εχουν καπιο νοημα υπαρχουν ανθρωποι που ειναι απο τη φυση του επιρεπεις στα ψυχολογικα κ πρεπει απλα να μαθουν να ζουν με αυτα για αυτο κ βιβλιαρακια ψυχολογιας τους χρειαζονται παντα να τα εχουν καπου εκει γυρω τους που μαλον θα τους κανουν παρεα μια ζωη.

Senior Member
    Quote Originally Posted by Remedy View Post
    Αυτό ακριβώς.

Από την άλλη, η ίδια η τέχνη είναι πιστέυω εξαιρετικά χρήσιμη σαν θεραπευτική? ανακουφιστική? μέθοδος, όταν δηλαδή χρησιμοποιείται ως μέσο για να εκφραστεί ένα κομμάτι της ασθένειας δημιουργικά - αυτό ίσως μπορούμε να το κάνουμε όλοι. Αλλά σε αυτήν την περίπτωση η τέχνη είναι μέσο και όχι προορισμός, και το αποτέλεσμα δεν είναι απαραίτητα "τέχνη" στα μάτια οποιουδήποτε άλλου.
    [I][SIZE="1"]Well you're up so high, how can you save me when the dark comes here tonight to take me up my front walk and into bed, where it kisses my face and eats my head...[/SIZE][/I]

Page 1 of 4 123 ... LastLast