Results 136 to 140 of 140
-
17-10-2014, 10:20 #136
- still searching for the right place.....
Από τα όσα ξέρω εγώ πάλι, η διπολική διαταραχή δε θεραπεύεται, ανεξαρτήτως το χρόνο κ τον τρόπο εκδήλωσής της σε κάποιον άνθρωπο. Είναι σαν το διαβήτη, δε θεραπεύεται, όμως με την ανάλογη πάντα φραμακευτική αγωγή κ ψυχοθεραπεία (υποστηρίζεται πως η γνωσιακή είναι η πλέον κατάλληλη), δηλ. αν ο ασθενής έχει καλούς γιατρούς κ είναι συνεργάσιμος στη θεραπεία μαθαίνει να ζει με αυτό. Αν κανείς κάνει κάποιες εξειδικευμένες εξετάσεις στον εγκέφαλο διπολικού ατόμου, σε αυτές νομίζω περιλαμβάνεται κ η μαγνητική, τότε διαπιστώνει ότι η μορφολογία ΔΕΝ είναι φυσιολογική (άλλωστε πρόκειται για ασθένεια του μυαλού....) κ αυτό δυστυχώς δε σηκώνει θεραπεία, μόνο ρύθμιση κ διαχείριση στο μέτρο του δυνατού των συμπτωμάτων.
- 17-10-2014, 14:31 #137
ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΘΕΡΑΠΕΥΟΝΤΑΙ
Αλλά για ευνόητους λόγους δεν κοινοποιείται καμία θεραπεία...............
17-10-2014, 15:22 #138
Mariposa ούτε και εγώ πιστεύω ότι θεραπεύεται με την έννοια ότι το άτομο θα επανέλθει και θα βρίσκεται για όλη του την υπόλοιπη ζωή στην ψυχολογική κατάσταση που βρισκόταν πριν αρρωστήσει.
Ωστόσο υπάρχουν περιπτώσεις που με την κατάλληλη θεραπεία (φάρμακα, υποστήριξη ειδικού) βρίσκουν τις ισορροπίες που τους καθιστούν λειτουργικούς και μάλιστα κάποιες περιπτώσεις διπολικών αποσύρουν τα φάρμακα μετά από κάποιο καιρό. Αυτό το γνωρίζω από την περίπτωση του δικού μου προσώπου που αρχικά δύο γιατροί του είχαν δηλώσει ότι θα πάρει θεραπεία για 2 χρόνια (τυπικό σχήμα για την περίπτωσή της όπως αρχικά την είχαν αξιολογήσει) και ανάλογα με την πρόοδο της θεραπείας σιγά σιγά θα απέσυρε τα φάρμακα.
17-10-2014, 16:05 #139
- still searching for the right place.....
17-10-2014, 22:54 #140
ΤΑΣΟ ευχαρηστω για την απαντηση, είναι πολύ δυσκολο για μενα να τολμησω καν να αναφερθώ εστω κι τριγιρο από αυτό το θεμα, βλέπεις δεν εχω την πολυχρονη οικειότητα¨),κι δυσκολεύομαι να πω ""- γτ. κανεις ετσι?? εισαι ψυχιατρικα αρρωστη??ε?"- ,¨)όπως βλέπεις κολαω να πω κατι τετοιο, ασε που κρυβω κι εγω ολο το ιατρικομου ιστορικο κι δεν με παιρνει να το πηγαινω εκει.
φανταζομαι σε ολους μας εχει τυχη να σκεφτουμε καποιες στιγμες ότι αρκετοι ανθρωποι γυρο μας πασχουν από ψυχικες ασθενειες κι δεν το ξερουν!! η όπως δυστυχως γινετε ντρεπόμαστε να το ψαξουμε!! ε?
φανταζομαι ότι τα συγκεκριμενα ατομα που αναφερετε βρηκαν το θαρρος κι μπραβο τους!! από την άλλη προσωπικα φοβάμαι ότι πολλες φορες μπερδευουμε αυτους που εχουν πρόβλημα με οσους απλα περναν κακες μερες!