Διπολική Διαταραχή και άσχημη συμπεριφορά - Page 2
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 2 of 10 FirstFirst 1234 ... LastLast
Results 16 to 30 of 140
    Senior Member
    Quote Originally Posted by Tasos75 View Post
    Η αδελφή σου είναι διεγνωσμένη διπολική; Η θεραπεία που παίρνει δεν τη βοηθάει; Πέρα από το συγκεκριμένο θέμα, γνώμη μου είναι ότι εάν μετακόμιζες και έμενες μόνη σου θα σε κινητοποιούσε και ίσως να βοηθούσε και την αδελφή σου αυτή η αλλαγή.
    Η αδελφή μου έχει ψυχιατρικό πρόβλημα.
    Από τα συμπτώματα κατάλαβα ότι έχει αυτό το ζήτημα και από κάποιον γιατρό που εξηγούσε κάποια φορά τί είναι η διπολική.
    Δεν ξέρω αν παίρνει θεραπεία,δεν μας μιλάει καθόλου γι'αυτό το θέμα ούτε σε μενα ούτε στη μάνα μου.
    Το γράφω και στην αρχή αυτό εξάλλου.

Δεν ξέρω αν είναι το καλύτερο Τάσο,έμενα και ως φοιτήτρια μόνη μου και δεν ήταν το καλύτερο μου.
    Απλά τώρα είμαι και καμια 10αρια χρόνια μεγαλύτερη οπότε θα μπορώ να τα καταφέρω πολύ καλύτερα.
    ΚΑι στην τελική θα έχω και έναν προσωπικό χώρο να φέρω μία φίλη μου,ένα φίλο μου...
    Θα δείξει ο χρόνος,ίσως από τον καινούργιο χρόνο να το πάρω απόφαση.

Και εκτός από διπολική είναι και παλιοχαρακτήρας.

Senior Member
    Αφου εχεις την ευκερια ζησε μονη σου να ηρεμησεις!μονο καλυτερα μπορουν να γινουν τα πραγματα αν το κανεις.

Senior Member
    Quote Originally Posted by Anakin View Post
    Αφου εχεις την ευκερια ζησε μονη σου να ηρεμησεις!μονο καλυτερα μπορουν να γινουν τα πραγματα αν το κανεις.
    Αφού το λέτε όλοι κάτι μπορεί να καταλαβαίνετε περισσότερο.

Banned
    Καλησπέρα Ντιάνα!
    Το τί θα κάνεις εσύ κ το πώς θα πορευτείς στη δική σου προσωπική ζωή είναι ένα εντελώς άλλο θέμα...... εγώ βέβαια πάντα ήμουν κ είμαι υπέρ όχι μόνο του "απογαλακτισμού", αλλά κ υπέρ της ανεξαρτητοποίησης σε κάθε τομέα, προσωπικό, οικονομικό, οικογενειακό κλπ. Καλό το βόλεμα, αλλά η ανεξαρτητοποίηση, κ ας έχει τα ζόρια της, δεν έβλαψε ποτέ κανέναν, το αντίθετο μάλιστα.

Όμως το θέμα που έθεσες έχει να κάνει με την αδερφή σου, σωστά......?
    Δεν ξέρω άμα είναι διπολική, η ευθύνη για διάγνωση ανήκει σε άλλους, όμως ως αδερφή της έχεις κ εσύ την ευθύνη να πάρεις την κατάσταση στα χέρια σου, είσαι ολόκληρη κοπέλα. Κ άσε την μάνα σου στην απέξω, άνθρωπος που δεν θέλει να καταλάβει δεν πρόκειται ποτέ να καταλάβει κ πολύ απλά, απ'ό,τι κατάλαβα, δεν θέλει να αντικρύσει την πραγματικότητα.
    Από αυτά που γράφεις προκύπτει ότι η αδερφή σου είναι ένας άνθρωπος που ναι μεν δεν θα τη χαρακτήριζες ακριβώς επικίνδυνη, όμως είναι σοβαρά ψυχικά διαταραγμένη, σε σημείο που να μην είναι σε θέση να φροντίσει τον εαυτό της. Ακριβώς λοιπόν για κάτι τέτοιες περιπτώσεις υπάρχει η τοποθέτηση από δικαστή του ασθενούς σε μερική δικαστική συμπαράσταση, είναι η διαδικασία που ανέφερες με τον εισαγγελέα (πάει με τις διαδικασίες της εκούσιας δικαιοδοσίας), κ βασίζεται στις γνωματεύσεις των γιατρών. Μερικοί άνθρωποι δεν είναι ψυχικά υγιείς κ αν η νοσηρότητα υπερβεί ένα συγκεκριμένο επίπεδο, επιβαρύνουν όχι μόνο το περιβάλλον τους, αλλά βλάπτουν κ τον ίδιο τους τον εαυτό, χώρια που δεν είναι σε θέση να διαχειριστούν απλές προσωπικές καθημερινές τους υποθέσεις, με αποτέλεσμα να είναι πλήρως εξαρτημένοι από τα μέλη του περβάλλοντός τους. Αν πχ εσύ βρεις το δρόμο σου, η μαμά σου αποδημήσει μια μέρα εις Κύριον, τότε η αδερφή σου τί θα απογίνει.....? Εφόσον δεν έχει άλλον κ "δεν είναι στα καλά της", ο κλήρος της ευθύνης πέφτει σε εσένα. Κ guess what.......Όλως μα όλως τυχαίως, οι περιπτώσεις μανιοκατάθλιψης ή διπολικού συνδρόμου είναι κ οι συνηθέστερες ψυχικές νόσοι- αιτίες για τις οποίες τίθενται κάποιοι σε μερική (ή επικουρική, το ίδιο είναι) δικαστική συμπαράσταση. Γιατί πρόκειται για ανθρώπους, οι οποίοι αν όχι να γίνονται επικίνδυνοι για τον εαυτό τους, σίγουρα πάντως δεν είναι σε θέση να φροντίσουν τον εαυτό τους.
    Τώρα, από εκεί κ κάτω, το τί θα διατάξει το δικαστήριο, αυτό δεν το ξέρω, εξαρτάται κ από τη διάγνωση που θα βγάλουν οι γιατροί. Μπορεί να διατάξει για ένα διάστημα περιορισμό σε κλινική (δεν μου ακούγεται ωραίο, αλλά καμιά φορά η φαρμακευτική αγωγή μπορεί να φέρει κάποιον στα "ίσα" του ή να τον καταστήσει πιο συνεργάσιμο) ή απλά να της θέσει δικαστικό συμπαραστάτη. Πάντως να ξέρεις ότι η θέση σε δικαστική συμπαράσταση προστατεύει πρωτίστως τον ίδιο τον πάσχοντα από το να βλάψει ή να ζημιώσει τον εαυτό του. Θα την προστατέψει δηλ. από πράξεις κ ενέργειες που πιθανόν να μην είναι προς το συμφέρον της, φαντάζεσαι πχ αύριο- μεθαύριο να πουλήσει όλη της την κληρονομιά σε μια μέρα, να σκορπίσει το αντίτιμο κ να μείνει στο δρόμο.....? Ή να αγοράσει ένα αυτοκίνητο, με το οποίο να αρχίσει να τρέχει σαν τρελή κ να σκοτωθεί.......? Τα παραδείγματα είναι τυχαία, μπορεί κ μακάρι να μην συμβούν ποτέ, αλλά τέτοιες συμπεριφορές είναι αναμενόμενες από διπολικούς, αν όχι κ τυπικές......

Senior Member
    Ευτυχώς που απάντησες και εσύ σε αυτό το θέμα και είναι προς μεγάλη μου ανακούφιση που έκανες κάτι τέτοιο γιατί μπήκες στο νόημα,με την όποια ακαδημαϊκη γνώση σε συνδέει με αυτό.

Εφόσον δεν έχει άλλον κ "δεν είναι στα καλά της", ο κλήρος της ευθύνης πέφτει σε εσένα.
    Οχι νομικά φαντάζομαι-ηθικά.

Όλως μα όλως τυχαίως, οι περιπτώσεις μανιοκατάθλιψης ή διπολικού συνδρόμου είναι κ οι συνηθέστερες ψυχικές νόσοι- αιτίες για τις οποίες τίθενται κάποιοι σε μερική (ή επικουρική, το ίδιο είναι) δικαστική συμπαράσταση
    Λίγο πιο λιανά παρακαλώ.....

ή απλά να της θέσει δικαστικό συμπαραστάτη.
    Λίγο πιο λιανά παρακαλώ.....

Θα την προστατέψει δηλ. από πράξεις κ ενέργειες που πιθανόν να μην είναι προς το συμφέρον της, φαντάζεσαι πχ αύριο- μεθαύριο να πουλήσει όλη της την κληρονομιά σε μια μέρα, να σκορπίσει το αντίτιμο κ να μείνει στο δρόμο.....? Ή να αγοράσει ένα αυτοκίνητο, με το οποίο να αρχίσει να τρέχει σαν τρελή κ να σκοτωθεί.......? Τα παραδείγματα είναι τυχαία, μπορεί κ μακάρι να μην συμβούν ποτέ, αλλά τέτοιες συμπεριφορές είναι αναμενόμενες από διπολικούς, αν όχι κ τυπικές......
    Παρότι είναι καραμπινάτη περίπτωση διπολικής,τέτοιες ενέργειες δεν κάνει τις ψιλοφοβάται,περίεργα πράγματα κάνει όμως,πηγαίνει κάθε μέρα στο supermarket δεν έχει συναίσθηση της κατάστασής της,ψιλοαδιαφορεί για το μέλλον της και αναρωτιέμαι αν όλα αυτά που της συμβαίνουν τα καταλαβαίνει ή τα έχει συγκεχυμένα μέσα στο παράφρον μυαλό της........

Η μάνα μου δεν κάνει καμία συζήτηση για αυτό και πρέπει να πάρω την κατάσταση στα χέρια μου-έχει κάνει και την διαθήκη της.
    Μπορείς λίγο να μου πεις τι να κάνω αυτή τη στιγμή;

Banned
    Πας στον εισαγγελέα ακροάσεων που υπάρχει στην έδρα κάθε Πρωτοδικείου κ εξηγείς την κατάσταση, ή καλύτερα απευθύνεσαι κατευθείαν στο δικηγόρο κ το κινεί εκείνος το θέμα.

Δικαστική συμπαράσταση είναι η κατάσταση για την οποία κάποιος μπορεί να στερηθεί (ολική δικαστική συμπαράσταση) ή να του περιοριστεί (μερική δικαστική συμπαράσταση) η ικανότητα προς δικαιοπραξία, δηλ. να προβαίνει σε ενέργειες που έχουν έννομες συνέπειες. Η στοιχειοθέτηση κ ιατρική πιστοποίηση σωματικών ή ψυχικών νοσημάτων είναι η κατ'εξοχήν περίπτωση όπου στερείται ή περιορίζεται σε έναν ενήλικα η ικανότητα προς δικαιοπραξία. Κ η μανιοκατάθλιψη είναι πολύ, μα πολύ συνηθισμένη αιτία που μπορεί να οδηγήσει σε θέση υπό δικαστική συμπαράσταση (αναλόγως της βαρύτητάς της φυσικά) ή τη στέρηση της γονικής μέριμνας αν πχ ο μανιοκαταθλιπτικός είναι γονέας.

Πολύ απλά δηλ, αν αποδεικτεί ότι η αδερφή σου είναι διπολική, κ το δικαστήριο της ορίσει έναν επίτροπο (πχ εσένα), η αδερφή σου θα μπορεί να προβαίνει σε πολλές πράξεις ελεύθερα (να πάει τη βόλτα της, να πάει στο σουπερμάρκετ), για ορισμένες άλλες όμως ενέργειες (αυτές τις ορίζει το δικαστήριο κ χειρίζεται κάθε φορά την περίπτωση ανάλογα με το επίπεδο νοσηρότητας του ασθενούς κ βάσει ιατρικών γνωματεύσεων) χρειάζεται η έγκριση του επιτρόπου (πχ εκποίηση περιουσιακών στοιχείων), διαφορετικά οι ενέργειες αυτές, που έχουν γίνει άνευ έγκρισης από τον επίτροπο, πάσχουν από ακυρότητα.
    Με λίγα λόγια, η όλη διαδικασία είναι καθαρά προς το συμφέρον της, για να μην κάνει κάτι, το οποίο βραχυπρόθεσμα ή μακροπρόθεσμα θα τη βλάψει. Όχι βέβαια ότι υπάρχουν απόλυτες ασφαλιστικές δικλείδες, αλλά τουλάχιστον τίθεται ένα στοιχειώδες πλαίσιο, εκτός του οποίου δεν μπορεί να κινηθεί. Κ άσε που δεν ξέρεις ποτέ πώς εξελίσσονται τέτοιες νόσοι, ενώ αν είσαι εσύ πχ η δικαστική της συμπαραστάτιδα κ η κατάσταση χτύπα ξύλο ξεφύγει, μπορεί το δικαστήριο να σου έχει παραχωρήσει την αρμοδιότητα να αιτηθείς τον περιορισμό της σε κλινική. Τονίζω βέβαια ότι κάτι τέτοιο μπορεί να γίνει αν τα πράγματα εκτροχιαστούν.........

Senior Member
    Quote Originally Posted by mariposa7 View Post
    Πας στον εισαγγελέα ακροάσεων που υπάρχει στην έδρα κάθε Πρωτοδικείου κ εξηγείς την κατάσταση, ή καλύτερα απευθύνεσαι κατευθείαν στο δικηγόρο κ το κινεί εκείνος το θέμα.

Δικαστική συμπαράσταση είναι η κατάσταση για την οποία κάποιος μπορεί να στερηθεί (ολική δικαστική συμπαράσταση) ή να του περιοριστεί (μερική δικαστική συμπαράσταση) η ικανότητα προς δικαιοπραξία, δηλ. να προβαίνει σε ενέργειες που έχουν έννομες συνέπειες. Η στοιχειοθέτηση κ ιατρική πιστοποίηση σωματικών ή ψυχικών νοσημάτων είναι η κατ'εξοχήν περίπτωση όπου στερείται ή περιορίζεται σε έναν ενήλικα η ικανότητα προς δικαιοπραξία. Κ η μανιοκατάθλιψη είναι πολύ, μα πολύ συνηθισμένη αιτία που μπορεί να οδηγήσει σε θέση υπό δικαστική συμπαράσταση (αναλόγως της βαρύτητάς της φυσικά) ή τη στέρηση της γονικής μέριμνας αν πχ ο μανιοκαταθλιπτικός είναι γονέας.

Πολύ απλά δηλ, αν αποδεικτεί ότι η αδερφή σου είναι διπολική, κ το δικαστήριο της ορίσει έναν επίτροπο (πχ εσένα), η αδερφή σου θα μπορεί να προβαίνει σε πολλές πράξεις ελεύθερα (να πάει τη βόλτα της, να πάει στο σουπερμάρκετ), για ορισμένες άλλες όμως ενέργειες (αυτές τις ορίζει το δικαστήριο κ χειρίζεται κάθε φορά την περίπτωση ανάλογα με το επίπεδο νοσηρότητας του ασθενούς κ βάσει ιατρικών γνωματεύσεων) χρειάζεται η έγκριση του επιτρόπου (πχ εκποίηση περιουσιακών στοιχείων), διαφορετικά οι ενέργειες αυτές, που έχουν γίνει άνευ έγκρισης από τον επίτροπο, πάσχουν από ακυρότητα.
    Με λίγα λόγια, η όλη διαδικασία είναι καθαρά προς το συμφέρον της, για να μην κάνει κάτι, το οποίο βραχυπρόθεσμα ή μακροπρόθεσμα θα τη βλάψει. Όχι βέβαια ότι υπάρχουν απόλυτες ασφαλιστικές δικλείδες, αλλά τουλάχιστον τίθεται ένα στοιχειώδες πλαίσιο, εκτός του οποίου δεν μπορεί να κινηθεί. Κ άσε που δεν ξέρεις ποτέ πώς εξελίσσονται τέτοιες νόσοι, ενώ αν είσαι εσύ πχ η δικαστική της συμπαραστάτιδα κ η κατάσταση χτύπα ξύλο ξεφύγει, μπορεί το δικαστήριο να σου έχει παραχωρήσει την αρμοδιότητα να αιτηθείς τον περιορισμό της σε κλινική. Τονίζω βέβαια ότι κάτι τέτοιο μπορεί να γίνει αν τα πράγματα εκτροχιαστούν.........
    Ναι........αλήθεια αυτή την κίνηση,του να μιλήσω δλδ σε εισαγγελέα και να γίνουν οι επόμενες σχετικές κινήσεις,πότε είναι καλό να τις κάνω;
    Να υποθέσω μετα θάνατο της μητέρας μου και εφόσον η διαθήκη τίθεται νομικά στους κληρονόμους της.

Το να απευθυνθώ σε δικηγόρο,τί περισσότερο θα μου προσφέρει από το να κινήσω μόνη μου τις διαδικασίες;;
    Μην ξεχνάμε και ότι μένω σε επαρχία,οπότε η μικρότερη "έκθεση" είναι και πιο συμφέρουσα.

Banned
    Ήδη από τώρα μια χαρά μπορείς....... Τώρα σε ό,τι σχετίζεται με το δικηγόρο, υπάρχει το επαγγελματικό απόρρητο, δεν θα πας να εξηγήσεις την κατάσταση στο Μήτσο που έχει το μανάβικο στη γωνία ή στην περιπτερού της γειτονιάς, έτσι δεν είναι.....?
    Απλά είναι καλύτερο να το αναλάβει ο δικηγόρος από την άποψη ότι ξέρει καλύτερα πώς πρέπει να συντάξει την αίτηση, ποιό περιεχόμενο πρέπει να έχει αυτή κ ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ Κ ΠΩΣ πρέπει να αντιληφθεί την κατάσταση ο εισαγγελέας για να προωθήσει την υπόθεση. Για να κινηθεί το ζήτημα ο εισαγγελέας πρέπει να καταλάβει συγκεκριμένα πράγματα κ επειδή ο δικηγόρος γνωρίζει τη νομοθεσία, ξέρει κ ποιά είναι αυτά. Δηλ αν πας εσύ κ εκθέσεις την κατάσταση, ο εισαγγελέας μπορεί να σου απαντήσει "εντάξει, όμως εμένα όλα αυτά δεν μου λένε κάτι". Αντίθετα ο δικηγόρος ξέρει ποιές περιπτώσεις "ενεργοποιούν" τη σχετική νομοθεσία. Τώρα από εκεί κ κάτω φυσικά μια άποψη καταθέτω, η επιλογή είναι δικιά σου.

Senior Member
    Mariposa7 ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές σου,ήταν ιδιαίτερες χρήσιμες και ουσιαστικά άκρως απαραίτητες γιατί δεν ήξερα τί να κάνω με αυτόν τον άνθρωπο.
    Απλά ξέρεις τι;;;;;;

Μου είναι πρακτικώς δύσκολο να κάνω κάτι τέτοιο χωρίς πολύ σημαντικό λόγο...καταλαβαίνειες την θέση μου και το σκηνικό στο σπίτι μου.
    Μου είναι λίγο δύσκολο να κινήσω μία τέτοια διαδικασία ή τώρα ή μετα θάνατον της μητέρας μου.

Δεν ξέρω,απλά ρωτάω να μου πεις την γνώμη σου,μπορεί να παίρνει κάποια φάρμακα τώρα,αλλά δεν είναι καθόλου διαλλακτική,δεν μπορώ να τη ρωτήσω κάτι τέτοιο.
    Δεν σου λεω να μου πεις τι να κάνω-απλά να μου πεις την γνώμη σου.

Senior Member
    Ηρεμησε φιλη μου,εισαι σε δυσκολη θεση καταλαβαινω,Συμφωνω οτι ειναι απαισιο να ζεις μονη σου ειναι καλο να μην μενεις με τους δικους σου μονο εαν εχεις τον καταλληλο αντρα παιδια στην ζωη σου κιολας,Οσον αφορα τωρα το θεμα των δικων σου ειναι δικο τους το προβλημα κ οχι δικο σου εσυ απλα ζεις εκειμεσα κ επιβαρυνεται η ψυχολογια σου,Προτεινω να επισκεφτεις ειδικο να του μιλησεις για το προβλημα των δικων σου κ πως θα κινηθεις,Ετσι μπορει να βοηθησεις αποτελεσματικοτερα να πειστουν να πανε σε ειδικο,Οπωσδηποτε πρεπει να εκτιμας αυτην την γυναικα που σε υιοθετησε κ σε μεγαλωσε,Τωρα η αδερφη σου το γεγονος οτι δεν ταιριαζετε κ μαλωνετε ειναι συχνο κ για τα βιολογικα αδερφια δεν ειναι κατι περιεργο,Κανε οτι μπορεις να βρεις ενα αντρα κ να ζησεις την ζωη σου ομως ποτε μην ξεχασεις τους δικους σου ανθρωπους

Senior Member
    Quote Originally Posted by μυσπ View Post
    Ηρεμησε φιλη μου,εισαι σε δυσκολη θεση καταλαβαινω,Συμφωνω οτι ειναι απαισιο να ζεις μονη σου ειναι καλο να μην μενεις με τους δικους σου μονο εαν εχεις τον καταλληλο αντρα παιδια στην ζωη σου κιολας,Οσον αφορα τωρα το θεμα των δικων σου ειναι δικο τους το προβλημα κ οχι δικο σου εσυ απλα ζεις εκειμεσα κ επιβαρυνεται η ψυχολογια σου,Προτεινω να επισκεφτεις ειδικο να του μιλησεις για το προβλημα των δικων σου κ πως θα κινηθεις,Ετσι μπορει να βοηθησεις αποτελεσματικοτερα να πειστουν να πανε σε ειδικο,Οπωσδηποτε πρεπει να εκτιμας αυτην την γυναικα που σε υιοθετησε κ σε μεγαλωσε,Τωρα η αδερφη σου το γεγονος οτι δεν ταιριαζετε κ μαλωνετε ειναι συχνο κ για τα βιολογικα αδερφια δεν ειναι κατι περιεργο,Κανε οτι μπορεις να βρεις ενα αντρα κ να ζησεις την ζωη σου ομως ποτε μην ξεχασεις τους δικους σου ανθρωπους
    Καλησπέρα μυσπ....ναι είναι λίγο δύσκολα τα πράγματα για μένα-όχι και τραγικά βέβαια......πάντα υπάρχουν και χειρότερα!
    Η ψυχολόγος που πήγαινα δεν είδα να μου προσφέρει καμιά βοήθεια ιδιαίτερη....δεν ξέρω αν αξίζει να συνεχίσω να πηγαίνω και γενικά οι ψυχολόγοι είναι επιφυλακτικοί απέναντι στους ασθενείς,μη κοιτάς που εδώ μέσα είμαστε άγνωστοι μεταξύ αγνώστων ...

Τωρα κάνω κάποιους βελονισμούς,προσέχω την υγεία μου και κάπως είμαι καλύτερα,σίγουρα η συμβολή της mariposa ήταν ιδιαίτερα χρήσιμη.
    Τους δικούς μου ανθρώπους δεν θα τους ξεχάσω αν και λίγοι....
    Αλλά κάποιες φορές κάλλιο λίγοι και καλοί.
    Ευχαριστώ για την συμμετοχή σου...

Banned
    Quote Originally Posted by Diana1982 View Post
    Mariposa7 ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές σου,ήταν ιδιαίτερες χρήσιμες και ουσιαστικά άκρως απαραίτητες γιατί δεν ήξερα τί να κάνω με αυτόν τον άνθρωπο.
    Απλά ξέρεις τι;;;;;;

Μου είναι πρακτικώς δύσκολο να κάνω κάτι τέτοιο χωρίς πολύ σημαντικό λόγο...καταλαβαίνειες την θέση μου και το σκηνικό στο σπίτι μου.
    Μου είναι λίγο δύσκολο να κινήσω μία τέτοια διαδικασία ή τώρα ή μετα θάνατον της μητέρας μου.

Δεν ξέρω,απλά ρωτάω να μου πεις την γνώμη σου,μπορεί να παίρνει κάποια φάρμακα τώρα,αλλά δεν είναι καθόλου διαλλακτική,δεν μπορώ να τη ρωτήσω κάτι τέτοιο.
    Δεν σου λεω να μου πεις τι να κάνω-απλά να μου πεις την γνώμη σου.
    Μα κανείς κ φυσικά ούτε κ εγώ θα σου πει τί να κάνεις, αυτό θα το αποφασίσεις εσύ. Βέβαια το τί θεωρεί κανείς υποκειμενικά "σημαντικό λόγο" κ πότε αντικειμενικά συντρέχει κάτι τέτοιο είναι μια άλλη, μεγάλη συζήτηση. Κ στο τέλος- τέλος, κ ο μηχανισμός της θέσης σε δικαστική συμπαράσταση έχει θεσπιστεί κ έχει ως προϋπόθεση εφαρμογής κάποιος να αντιμετωπίζει όντως σοβαρό πρόβλημα, όχι πχ αν παραείναι δύστροπος ή δύσκολος χαρακτήρας ή ελαφρώς "φεύγα"ή λίγο "αλλού".
    Επειδή λοιπόν την κατάσταση της αδερφής σου τη ζεις κ την ξέρεις όχι εμείς αλλά εσύ, γνώμη μου, θέσε στον εαυτό σου την εξής ερώτηση: Μπορεί η εν λόγω κοπέλα να φροντίσει τον εαυτό της χωρίς να υπάρχει απαραίτητα η δικιά σου συνδρομή ή της μαμάς σας? Υπάρχει ορατός κίνδυνος ο τρόπος ζωής της να θέσει σε κίνδυνο τη σωματική της ακεραιότητα? Προβαίνει σε ενέργειες που δύνανται να την βλάψουν? Χρειάζεται συνεχή επίβλεψη ή επιβάλλεται η παρουσία κάποιου δίπλα της, ώστε να διεκπεραιώνει βασικές δραστηριότητες?
    Αν απαντήσεις ναι σε περισσότερες από 1 τέτοιες ερωτήσεις, τότε γνώμη μου, ξανασκέψου το.......

Senior Member
    Καλησπέρα Mariposa7....

Είναι ξεκάθαρο ότι η αδερφή μου έχει ψυχικό νόσημα και αυτό από μόνο του είναι σοβαρό πρόβλημα.
    Αλλά επειδή μου έθεσες κάποια ερωτήματα,σου απαντάω συνοπτικά στα εξής:
    H αδερφή μου από τότε που την θυμάμαι είναι ένας δυσλειτουργικός χαρακτήρας,προφανώς εξαιτίας της νοσηρότητας της,αλλά και της κακής της ψυχολογίας-που συχνότατα το ένα συνοδεύει το άλλο.

Από εκεί και πέρα δεν έχει δώσει σημεία ιδιαίτερης επικινδυνότητας,ούτε στον οικονομικό ούτε σε άλλο τομέα.
    Αν εξαιρέσεις το γεγονός ότι έχει καταστήσει τον εαυτό της ανίκανο για πολλά πράγματα-όπως για παραδειγμα να διαχειριστεί την καθαριότητα της-που ξεπερνάει τα πλαίσια ενός βρώμικου ανθρώπου...και πάει στα πλαίσια της παθολογίας-δεν καθαρίζει σχεδόν ποτέ δωμάτιο-κάνει μπάνιο σπανιότατα-δεν ελέγχει το βάρος της-δείχνει αναισθησία/αναλγησία για πράγματα που οι άλλοι θεωρούν δεδομένα.

Δεν μπορεί να διεκπαιρεώσει πολύ συχνά υποθέσεις απλές ή η περίοδος ολοκλήρωσης είναι αρκετά μακρόσυρτη.
    Δεν εργάζεται,δεν συμμετέχει σε ομάδες(εθελοντικές,διασκέδ ασης,αυτοβοήθειας)
    Εχει 2-3 φίλες και με αυτές βγαίνει σε αραιά διαστήματα.

Δεν είχε φίλο,ούτε και νομίζω ότι θα παντρευτεί ποτέ ή θα κάνει έναν μόνιμο δεσμό.
    Τουλάχιστον για τα τελευταία,έτσι διαφαίνεται.

Εχεις κάποια απάντηση σε αυτό;
    ευχαριστώ

Banned
    Τί να πώ, δεν ξέρω....... Δε μου φαίνεται ιδιαίτερα βαριά περίπτωση. Δηλ, ας πούμε αν έμενε μόνη της κ είχε να διαχειριστεί ένα χ ποσό το μήνα, θα μπορούσε να ανταπεξέλθει....?Ρωτάω γιατί το μέλλον μάλλον έτσι θα είναι. Η μαμά σας θα "αποχωρήσει", εσύ όλο κ κάτι θα κάνεις, εκείνη όμως.....?

Banned
    δε θυμαμαι καλα τι _ μου χες πει οτι ειναι αλλα αν ειναι αυτο που θυμαμαι μπορει να θυμωσει αν πας στον εισαγγελεα χωρις να το θελει κ μετα να χεις αλλα παρατραγουδα... μηπως θα ταν καλυτερα να βαζες καπιον αλλο να της μιλησειι

Page 2 of 10 FirstFirst 1234 ... LastLast