και τωρα τι? - Page 2
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 2 of 5 FirstFirst 1234 ... LastLast
Results 16 to 30 of 74
    θεοφανία η ψυχοθεραπεύτρια μου ήταν γυναίκα και είχε τελειώσει ψυχιατρική και όχι ψυχολογία, δυστυχώς ψυχοθεραπεία έκανα πολύ λίγο καιρό, λιγότερο από χρόνο, σταμάτησα γιατί είχαμε έντονες διαφωνίες όταν πέθανε η σκύλα μου και εγώ αμέσως ήθελα να αποκτήσω καινούριο γιατί ένιωθα πως δεν μπορούσα να σταθώ μόνη μου, η ψυχοθεραπεύτρια μου διέκρινε εξάρτηση στη σχέση μου με τα σκυλιά και πίστευε πως πρέπει να μάθω να στέκομαι μόνη μου και να δώσω στον εαυτό μου την αξία που δίνω στον σκύλο μου και μέσω αυτού την παίρνω πίσω... προφανώς και είχε δίκιο αλλά εγώ εκείνη τη στιγμή δεν ήθελα να το καταλαβω... μετά από ενάμισι χρόνο περίπου ξαναπήγα στην ίδια και σταμάτησα περίπου μετά από ένα εξάμηνο για οικονομικούς λόγους... η γνώμη της για την μητέρα μου ήταν πως δεν δίνει του αγγέλου της νερό, πως είναι μυθομανής, δολοπλόκα, παραδόπιστη και χειριστική... αξίζει να αναφέρω πως είχε γνωρίσει και την μητέρα μου καθώς επίσης έκανε σε άλλη ομάδα ψυχοθεραπεία και στην τότε κολλητή της μάνας μου... αυτό το λέω για να καταλάβετε πως η άποψη που είχε για την μητέρα μου δεν ήταν μονομερής... ποτέ δεν θα ξεχάσω την ομάδα που μου φώναζε "αν δεν δεχτείς πως είσαι ορφανή μια ζωή θα τους αφήνεις να σε βουλιάζουν, δεν έχουν τίποτα να δώσουν αυτόι ο άνθρωποι, χάνεις τον χρόνο σου και πληγώνεσαι τσάμπα" η αλήθεια είναι πως την πρώτη φορά που έκανα ψυχοθεραπεία πήγα να μείνω μόνη μου ή τουλαχιστον έτσι πίστευα τότε, μιας και επένδυσα σε οίκημα της μάνας μου απο το οποίο με έδιωξε όταν δεν είχα να της πληρώνω τα κοινόχρηστα. Και παρόλο που έμενα στην ίδια πολυκατοικία με την μάνα μου μαγείρευα μόνη μου, έπλενα τα ρούχα μου στο χέρι και την έβλεπα μια φορά το μήνα για μία ώρα... αυτή ήταν και η περίοδος της ζωής μου που είχα την μεγαλύτερη άνοδο σε όλους τους τομείς... όχι μόνο γιατί έφυγα από τη μάνα μου αλλά και γιατί είχα πάρει τη ζωή στα χέρια μου... στο δεύτερο γύρω ψυχοθεραπείας είχε ήδη μπει η κρίση... δούλευα σε sm και θελαν να με στειλουν από αυτό που ήμουν σε ενα άλλο αρκετά μακριά... εκεί η μάνα μου με έπεισε, ούτε κι εγώ δεν ξέρω πως να πάω να δουλέψω στην δουλειά της... η ψυχοθεραπεύτρια μου να οδύρεται πως θα με καταστρέψει... αλλά εγώ είχα στοκάρει... ήθελα την μανούλα... μου τα έλεγε τόσο ωραία... τώρα την εταιρεία την έχει κλείσει γιατί δεν έβγαινε οικονομικά, από τον πρώτο μήνα όμως εγώ δεν πληρωνόμουνα, έπρεπε να παρακαλάω για να μου δώσει 80 ευρώ για το φαί των σκύλων... να μην έχω εγώ να φάω... και να έχω και τη μάνα μου να με απειλεί πως θα με διώξει από το σπίτι της επειδή δεν της πληρώνω τους λογαριασμούς... που πριν πάρω εγώ δάνειο και φτιάξω πάνω μπάνιο και κουζίνα και να ρίξω ένα ακόμα δωμάτιο ήταν ημιηπαιθριος στην ταράτσα για μπάρμπεκιου... στην εφηβεία μου είχα πρόβλημα με τις ουσίες... όταν οι γονείς μου χώρισαν άρχισα να κόβω... και θυμάμαι την μάνα μου να μου λέει "οι φίλοι σου που έρχονται από τις ουσίες για να δουν τι κάνεις, μόνο να δουν τι κάνεις δεν θέλουν, δεν αντέχουν να βουλιάζουν μόνοι και θέλουν να σε τραβήξουν μαζί τους.", τότε αδυνατούσα να πιστέψω πως ο γκομενος μου και ο κολλητός μου έιναι τόσο κακοί... και όντως δεν ήταν... τις περισσότερες φορές βλέπουμε στους άλλους αυτό που έχουμε μέσα μας... τότε όμως δεν καταλαβαινα πως η μάνα μου δεν αντέχει να βουλιάζει μόνη και θέλει να τραβάει και κάποιον άλλο μαζί της...

Senior Member
    Quote Originally Posted by καθευτης View Post
    επίσης να σου πω πως τους κληρικούς τους φοβάμαι... επειδή δεν έχω καμία σχέση με την εκκλησία ο μόνος λόγος που θα πάω θα είναι για να τα πω και να ξαλαφρώσω... και καταλαβαίνεις πως το να πέσω σε ένα τυπικο παπά που κατακρίνει τις αμαρτίες έστω και με τον τρόπο της "αγάπης της εκκλησίας" δεν θα ήταν ότι καλύτερο για μένα αυτή τη στιγμή. άσε και καμποσες αμαρτίες εγώ δεν τις δέχομαι.. Σκέψου τι θα πάθει ο παππουλης αν του πω πως το ότι έχω να κάνω σεξ ένα χρόνο με ρίχνει μυχολογικά περισσότερο
    Κουραγιο φιλη μου,οντως αυτο που με περιγραφεις ειναι πολυ δυσκολο,Κ εγω καθυστερησα πολυ να εμπιστευτω την εκκλησια ομως οταν το εκανα με βοηθησε απιστευτα,Εγω πηγα σε ενα τρομερο πνευματικο κ του ειπα οτι ημουν σε τρομερη κατασταση οταν μου την επεσε ο θειος μου κ το εκανα μαζι του,Δεν φανταζεσαι ποσο χαμηλα εχω πεσει κ εγω ομως τωρα ειμαι πολυ καλυτερα κ με το αγορι μου θελουμε κανουμε οικογενεια,Δεν θα μιλησεις για το σεξ αναγκαια θα μιλησεις για την καταθλιψη που βιωνεις κ θα ζητησεις συμβουλες κιολας,Επισης πηγαινε στο νοσοκομειο να βρεις ενα ειδικο να σου δωσει φαρμακευτικη αγωγη κ η δραστηριοτητα ειναι αναγκαια εστω να βγαινεις να περπατας λιγο να φτιαχνεις το δωματιο σου οπως εσυ επιλεγεις,Οταν σταθεις στα ποδια σου πρεπει να διεκδηκησεις την περιουσια που σου αναλογει εστω κ νομικα κ να κανεις μια νεα αρχη αλλου,Μην απελπιζεσαι τα καλυτερα θα ερθουν κ για σενα!

Senior Member
    Να σου τονισω επισης οτι ο πνευματικος δεν με κατεκρινε οταν του ειπα τι εκανα ηταν τρομερα κατανοησιμος

μυσπ, καθώς και στους υπόλοιπους σας ευχαριστώ πολύ για το ενδιαφέρον σας... εχθές πήρα τηλέφωνο και έκλεισα ραντεβού με ψυχίατρο του 18άνω...δεν θέλω να μιλήσω ιδιαιτέρως σήμερα, δυστυχώς μπήκα για να γράψω στο κεφάλαιο ναρκωτικά, και το να μιλήσω "συναισθηματικά" ξέρω πως θα είναι κατά πολύ κοροιδία αυτή τη στιγμή... σας ευχαριστώ ειλικρινά όμως...

Banned
    καλα και με τους ψυχιατρους ετσι οπως εχει γινει ο κοσμος μη περιμενεις και πολλα. πριν μια βδομαδα περιπου διαβαζα αυτο http://www.efsyn.gr/?p=236494 για εναν αστεγο 44χρονο με καταθλιψη κι αλλα ψυχολογικα, που πηγε ο ανθρωπος να νοσηλευτει και τον διωξανε λεγωντας του να βρει δουλεια, με αποτελεσμα να αυτοκτονισει. εχουνε καταντησει και οι γιατροι πλεον παλιανθρωποι διχως κατανοηση, κι αναρωτιεμαι τι στο διαολο σπουδασαν και ποια η χρησιμοτητα τους αν συμπεριφερονται ετσι.

συγνώμη που θα σας ξαναζαλίσω με τα "προβλήματα" μου αλλά και σήμερα είμαι χάλια... όχι τόσο όσο χθες όμως που ούτε να γράψω δεν ένιωθα ικανή... είναι κι αυτή η μοναξιά εκτός των άλλων που με τσακίζει... την παρασκευή πήγα στο γραφείο καθαρισμού που μας κλείνει τις δουλειές... ανέλαβα από 1η του μήνα και άλλες δύο δουλειές άρα στο σύνολο θα δουλεύω 7 ώρες και ελπίζω να πιάσω τα 450 ευρώ... το κακό είναι πως και η τρεις δουλειές τελειώνουν στο τέλος του χρόνου... αυτό το περιορισμένου χρόνου με τσακίζει... και μετά θα είμαι πάλι στο τίποτα εργασιακά... μέχρι κάτι να βρεθεί... σ' αυτές τις δουλειές έχω ξαναδουλέψει... η μητέρα μου είχε συνεργείο καθαρισμού και πριν από 4 χρόνια πήγα και δούλεψα εκεί... όταν σταμάτησα επειδή δεν πληρωνόμουνα τα πόστα μου τα ανέλαβε η μάνα μου... τους είπε πως είμαι πρεζάκι και τρελή... μου το είπε μια κοπέλα που δούλευε εκεί όταν είχα πάει να πάρω την μάνα μου μια μέρα... η μάνα μου πάντα είχε την τάση να μου κόβει τις καθαρές δραστηριότητες και φιλίες ή μάλλον τις δραστηριότητες και τις φιλίες γενικά... απλά εγώ μετά αντί για τίποτα επέλεγα το πιο παραβατικό... στο 14 μου είχε πιάσει τις τότε φίλες μου και τους είχε πει να μην με κάνουν παρέα γιατί λόγω των ατασθαλιών που κάνουμε ο πατέρας μου αναγκάζεται να με μαστιγώνει... έτσι σταμάτησαν να με κάνουν παρέα οι κοπέλες που με δυσκολία είχα βρει και άρχισα να κάνω παρέα με χρήστες ουσιών... αυτό συνεχίζει να το κάνει ακόμα και τώρα όπου μπορεί, όπου εγώ της αφήνω τον χώρο, και δυστυχώς τώρα ο χώρος που της αφήνω είναι πάρα πολύς... λογω ανάγκης, να με εκθέτει "διακριτικά" ώστε να με απορρίπτουν ή να ντρέπομαι εγώ να ξαναβρεθώ με τους ανθρώπους αυτούς... "αφού λέει αυτά τα πράγματα η μητέρα σου που σε υπερασπίζεται και σε καλύπτει φαντάσου τι άνθρωπος είσαι πραγματικά" μου έχουν πει πρόσφατα... με ανησυχεί λοιπόν το πόσο θα μπόρεσω να ανταπεξέλθω στα βλέμματα τους και στα λόγια τους ίσως σ' αυτή τη δουλειά... ίσως έκανα άσχημα που την δέχτηκα... αν δεν μπορέσω να τα βγάλω πέρα και χρειαστεί να την αφήσω θα είναι πολύ άσχημο δείγμα προς τον εργοδότη μου και δεν είναι εποχές για τέτοια... εκτός αυτού τη δουλειά σ' αυτό το γραφείο την έχω βρει από την μητέρα μου που δουλεύει κι αυτή εκεί... και είναι και ιδιατέρως συμπαθής μάλιστα... και το άλλο που σκέφτομαι είναι πως αν καταφέρω κάποια στιγμή να ξεφύγω από δω μέσα η μάνα μου θα πάει να μιλήσει άσχημα και στο γραφείο για να με διώξουνε... γιατί απ' ότι έχω καταλάβει το ότι έκοβε σε μενα τις παρέες και συντηρούσε πάλι με πλάγιο τρόπο τον αδερφό μου υπέρβαρο ήταν για να μας κρατάει στα φουστάνια της... ο αδερφός μου αφού πέρασε δυο χρόνια κλεισμένος στο δωμάτιο του χωρίς δουλειά και με πολύ ψυχολογική βία κατάφερε να ξεφύγει... εγώ φοβάμαι πως ποτέ δεν θα τα καταφέρω... νιώθω να πνίγομαι... έχω παραμελήσει απίστευτα τον εαυτό μου ακόμα και σε θέματα υγείας... έχω ένα "μελάνωμα?" στο πόδι... όταν το είδε ο πατέρας μου μου είπε πως του φαίνεται περίεργο και να πάω να το κοιτάξω... μπορεί να φοβάμαι να αυτοκτονήσω αλλά θέλω να πεθάνω τόσο που επιτήδες δεν έχω ασχοληθεί ούτε με αυτό, ούτε με ένα άλλο γυναικολογικό θέμα που έχω... ξέρω το ότι έχω αρχίσει να τα συζητάω εδώ άρα να τα ξανασκέφτομαι μέσα μου είναι μια αρχή και γι αυτο θέλω να σας ευχαριστήσω για το "σπρώξιμο" που μου δίνεται... δυστυχώς νιώθω τόσο χάλια και τόσο ανεπαρκής...

μυσπ το να διεκδικήσω την περιουσία μου μου το έλεγε και η ψυχοθεραπεύτρια μου... που στην ουσία δεν θέλει διεκδίκηση, απόφαση θέλει... το 2002 που πέθανε ο παππούς μου η μάνα μου κληρονόμησε τα σπίτια του, τα πούλησε και αγόρασε ένα στο όνομα μου, ένα στου αδερφού μου και ένα στο δικό της, για λόγους εφορίας βέβαια... μην φαντάζεστε πως την έπιασε μεγαλοψυχία, το ότι το σπίτι είναι τελείως στο όνομα μου το έμαθα πριν από 2 χρόνια περίπου όταν η μάνα μου ήθελε να το πουλήσει για να ξεχρεώσει... πράγμα που ευτυχώς δεν έγινε. το σπίτι που είναι στο όνομα της μάνας μου είναι μεζονέτα... το 2005 νομίζω πήρα δάνειο... έκλεισα την μεζονέτα, έριξα πάνω 2ο δωμάτιο, έφτιαξα μπάνιο και κουζίνα και το έκανα την γκαρσονιέρα στην οποία έμενα... στην μάνα μου πλήρωνα ποσοστό των κοινοχρήστων και το ρεύμα που είχα βάλει μετρητή... αρκετό καιρό πριν πάω στην δουλειά της και ενώ ακόμα πλήρωνα είχε αρχίσει το "πότε θα φύγεις από δω?" αλλά όταν πλέον αδυνατούσα και να πληρώσω έπιασε και τον πατέρα μου και τον άρχισε πως έχω πρόβλημα με το αλκοόλ, πρόβλημα που εγώ ποτέ στη ζωή μου δεν είχα... και πως είμαι ανίκανη να μένω μόνη μου και αυτός είναι και πως δεν μπορώ να ανταπεξέλθω οικονομικά κτλ κτλ... αναγκάστηκα να δώσω τα σκυλιά μου πραγμα που με τσάκισε, μιας και η μάνα μου έπεισε όσους με βοηθούσαν με αυτά να σταματήσουν... και τον πατέρα μου μέσα σε αυτούς... φιλοξενήθηκα λίγο από γνωστούς... έμεινα στο δρόμο... υποτροπίασα στην ηρωίνη... πήγα σε πρόγραμμα κλειστό.. ξανά στο δρόμο... ξανά στο πρόγραμμα... ξανά στο δρόμο και τώρα εδώ... γιατί τα λέω όλα αυτά δεν ξέρω... μάλλον έχω ανάγκη να "ξεμπουκώσω".
    για να συνεχίσω στην ουσία, όταν η μάνα μου με έπρηζε να φύγω η ψυχοθεραπεύτρια μου μου έλεγε να φύγω και να πάρω το νοίκι από το σπίτι που είναι στο όνομα μου... εγώ τότε είχα πει πως είναι νομικά αδύνατον και δεν το έψαξα καθόλου, γιατί με κολλάει ηθικά... το ότι έκανε η μάνα μου την βλακεία να το γράψει στο όνομα μου, μου δίνει το δικαίωμα να το εκμεταλευτώ? ακόμα και τότε που η μητέρα μου έπαιρνε 4000 δεν μπόρεσα να το κάνω, τώρα η μάνα μου είναι σε πολύ άσχημη οικονομική κατάσταση, ή τουλάχιστον έτσι λέει, μιας και τίποτα απ' όσα λέει δεν μπορώ να πιστέψω... σχεδόν τα πάντα μετά από κάποιο καιρό ανακαλύπτω πως είναι ψέματα... καθόλου δεν την γνωρίζω... ίσως όλα αυτά να είναι δικαιολογίες και απλά να φοβάμαι να της εναντιωθώ... ίσως να φοβάμαι και να πάρω την ευθύνη της ζωής μου... μάλλον πρέπει πρώτα να σταθώ στα πόδια μου για να το κάνω αυτό... πως θα το κάνω όμως αυτό εδώ μέσα? νιώθω συνέχεια να βουλιάζω σε ένα βούρκο χωρίς πάτο...
    πριν λίγους μήνες κατάφερα να απειλήσω την μάνα μου που ακόμα κάθομαι και με χτυπάει πως αν το ξανακάνει θα πάρω το νοίκι και θα φύγω... κι αυτό δεν θα κατάφερνα να το πω αν δεν μου έλεγε ο αδερφός μου πως το είπε κι αυτός για να σταματήσει να τον απειλεί πως θα τον πετάξει στον δρόμο...
    η μάνα μου δεν έχει μετανιώσει τίποτα παραπάνω από το ότι μας έγραψε τα σπίτια.. αφού την απείλησε ο αδερφός μου και έμαθε πως κι εγώ το ξέρω άρχισε να λέει πως η πρώην φίλη της της έλεγε να μην το κάνει και πως δεν την άκουγε και να τα τώρα, πράγμα το οποίο δεν πιστεύω πως της το έχει πει γιατί αυτή έχει γράψει τα πάντα στα παιδιά της και δεν το έχει μετανιώσει, απλά η μάνα μου δεν μπορεί να υπερασπιστεί τη γνώμη της... και πως το ότι έχουμε τα σπίτια εμείς έχει χαλάσει την οικογενειακή ισορροπία. βέβαια να πω πως η μάνα μου χρωστάει πλέον τρελά λεφτά στο δημόσιο και σε τράπεζες και είναι σε διαδικασίες να της πάρουνε το σπίτι που μένουμε, δηλαδή αν είχε στο όνομα της τα δικά μας σίγουρα θα είχε χάσει το ένα αν όχι και τα δύο... αλλά το ότι είναι σε τόσο άσχημη κατάσταση οικονομικά... ακόμα κι αν αυτή η ίδια ευθύνεται για την κατάσταση αυτή εμένα με δυσκολεύει ακόμα περισσότερο... όλα αυτά όμως μου φαίνονται σαν όνειρα... μιας και ακόμα δεν είμαι σε θέση να κάνω τίποτα... λογια λόγια λόγια... έχω χάσει την μισή μου ζωή και φοβάμαι μην χάσω και την άλλη μισή...
    είναι τόση η οργή που έχω για την μάνα μου και τόση η θλίψη... όσο καιρό δεν έμενα μαζί της μπορεί να μην ένιωθα τίποτα θετικό αλά δεν ένιωθα και την οργή που νιώθω... ίσως είναι που δεν μπορούσε η αδικία να με φτάσει και να με πνίξει... φοβάμαι τώρα όμως μην την αδικήσω εγώ λόγω των άσχημων συναισθημάτων μου

Senior Member
    μυσπ το να διεκδικήσω την περιουσία μου μου το έλεγε και η ψυχοθεραπεύτρια μου... που στην ουσία δεν θέλει διεκδίκηση, απόφαση θέλει... το 2002 που πέθανε ο παππούς μου η μάνα μου κληρονόμησε τα σπίτια του, τα πούλησε και αγόρασε ένα στο όνομα μου, ένα στου αδερφού μου και ένα στο δικό της, για λόγους εφορίας βέβαια... μην φαντάζεστε πως την έπιασε μεγαλοψυχία, το ότι το σπίτι είναι τελείως στο όνομα μου το έμαθα πριν από 2 χρόνια περίπου όταν η μάνα μου ήθελε να το πουλήσει για να ξεχρεώσει... πράγμα που ευτυχώς δεν έγινε. το σπίτι που είναι στο όνομα της μάνας μου είναι μεζονέτα... το 2005 νομίζω πήρα δάνειο... έκλεισα την μεζονέτα, έριξα πάνω 2ο δωμάτιο, έφτιαξα μπάνιο και κουζίνα και το έκανα την γκαρσονιέρα στην οποία έμενα... στην μάνα μου πλήρωνα ποσοστό των κοινοχρήστων και το ρεύμα που είχα βάλει μετρητή... αρκετό καιρό πριν πάω στην δουλειά της και ενώ ακόμα πλήρωνα είχε αρχίσει το "πότε θα φύγεις από δω?" αλλά όταν πλέον αδυνατούσα και να πληρώσω έπιασε και τον πατέρα μου και τον άρχισε πως έχω πρόβλημα με το αλκοόλ, πρόβλημα που εγώ ποτέ στη ζωή μου δεν είχα... και πως είμαι ανίκανη να μένω μόνη μου και αυτός είναι και πως δεν μπορώ να ανταπεξέλθω οικονομικά κτλ κτλ... αναγκάστηκα να δώσω τα σκυλιά μου πραγμα που με τσάκισε, μιας και η μάνα μου έπεισε όσους με βοηθούσαν με αυτά να σταματήσουν... και τον πατέρα μου μέσα σε αυτούς... φιλοξενήθηκα λίγο από γνωστούς... έμεινα στο δρόμο... υποτροπίασα στην ηρωίνη... πήγα σε πρόγραμμα κλειστό.. ξανά στο δρόμο... ξανά στο πρόγραμμα... ξανά στο δρόμο και τώρα εδώ... γιατί τα λέω όλα αυτά δεν ξέρω... μάλλον έχω ανάγκη να "ξεμπουκώσω".
    για να συνεχίσω στην ουσία, όταν η μάνα μου με έπρηζε να φύγω η ψυχοθεραπεύτρια μου μου έλεγε να φύγω και να πάρω το νοίκι από το σπίτι που είναι στο όνομα μου... εγώ τότε είχα πει πως είναι νομικά αδύνατον και δεν το έψαξα καθόλου, γιατί με κολλάει ηθικά... το ότι έκανε η μάνα μου την βλακεία να το γράψει στο όνομα μου, μου δίνει το δικαίωμα να το εκμεταλευτώ? ακόμα και τότε που η μητέρα μου έπαιρνε 4000 δεν μπόρεσα να το κάνω, τώρα η μάνα μου είναι σε πολύ άσχημη οικονομική κατάσταση, ή τουλάχιστον έτσι λέει, μιας και τίποτα απ' όσα λέει δεν μπορώ να πιστέψω... σχεδόν τα πάντα μετά από κάποιο καιρό ανακαλύπτω πως είναι ψέματα... καθόλου δεν την γνωρίζω... ίσως όλα αυτά να είναι δικαιολογίες και απλά να φοβάμαι να της εναντιωθώ... ίσως να φοβάμαι και να πάρω την ευθύνη της ζωής μου... μάλλον πρέπει πρώτα να σταθώ στα πόδια μου για να το κάνω αυτό... πως θα το κάνω όμως αυτό εδώ μέσα? νιώθω συνέχεια να βουλιάζω σε ένα βούρκο χωρίς πάτο...
    πριν λίγους μήνες κατάφερα να απειλήσω την μάνα μου που ακόμα κάθομαι και με χτυπάει πως αν το ξανακάνει θα πάρω το νοίκι και θα φύγω... κι αυτό δεν θα κατάφερνα να το πω αν δεν μου έλεγε ο αδερφός μου πως το είπε κι αυτός για να σταματήσει να τον απειλεί πως θα τον πετάξει στον δρόμο...
    η μάνα μου δεν έχει μετανιώσει τίποτα παραπάνω από το ότι μας έγραψε τα σπίτια.. αφού την απείλησε ο αδερφός μου και έμαθε πως κι εγώ το ξέρω άρχισε να λέει πως η πρώην φίλη της της έλεγε να μην το κάνει και πως δεν την άκουγε και να τα τώρα, πράγμα το οποίο δεν πιστεύω πως της το έχει πει γιατί αυτή έχει γράψει τα πάντα στα παιδιά της και δεν το έχει μετανιώσει, απλά η μάνα μου δεν μπορεί να υπερασπιστεί τη γνώμη της... και πως το ότι έχουμε τα σπίτια εμείς έχει χαλάσει την οικογενειακή ισορροπία. βέβαια να πω πως η μάνα μου χρωστάει πλέον τρελά λεφτά στο δημόσιο και σε τράπεζες και είναι σε διαδικασίες να της πάρουνε το σπίτι που μένουμε, δηλαδή αν είχε στο όνομα της τα δικά μας σίγουρα θα είχε χάσει το ένα αν όχι και τα δύο... αλλά το ότι είναι σε τόσο άσχημη κατάσταση οικονομικά... ακόμα κι αν αυτή η ίδια ευθύνεται για την κατάσταση αυτή εμένα με δυσκολεύει ακόμα περισσότερο... όλα αυτά όμως μου φαίνονται σαν όνειρα... μιας και ακόμα δεν είμαι σε θέση να κάνω τίποτα... λογια λόγια λόγια... έχω χάσει την μισή μου ζωή και φοβάμαι μην χάσω και την άλλη μισή...
    είναι τόση η οργή που έχω για την μάνα μου και τόση η θλίψη... όσο καιρό δεν έμενα μαζί της μπορεί να μην ένιωθα τίποτα θετικό αλά δεν ένιωθα και την οργή που νιώθω... ίσως είναι που δεν μπορούσε η αδικία να με φτάσει και να με πνίξει... φοβάμαι τώρα όμως μην την αδικήσω εγώ λόγω των άσχημων συναισθημάτων μου
    Κοπελα μου καταλαβαινω οτι εισαι σε δυσκολη θεση ομως ο νομος ειναι με το μερος σου εφοσον το σπιτι ειναι στο ονομα σου,Προσπαθησε για ενα μικρο διαστημα να επισκεφτεις ειδικο η πνευματ9ικο εκκλησια η ακομα καλυτερα κ τα 2 μαζι,Επειτα οταν θα εχεις μαζεψει οσο κουραγιο εχεις θα επισκεφτεις τους ενοικιαστες στο σπιτι σου κ θα απαιτησεις απο εδω κ περα να σου δινουν εσενα το ενοικιο,η μητερα σου πιστευω οσο κ να θυμωσει νομικα δεν μπορει να κανει κατι,Επισης το χρεος που μου λες ειναι στο ονομα της κ δεν νομιζω οτι αφορα εσενα εκτος εαν πεθανει κ το κληρονομησετε εσεις,Εαν βρει καποιος το μπελα του απο το χρεος θα ειναι αυτη κ οχι εσεις,Για να ειναι περιπου σε στυλ μεζονετας το σπιτι σημαινει οτι λογικα θα παιρνεις ενα σεβαστο ποσο τον μηνα κ αυτο συν τα περιπου 450 ευρω που παιρνεις απο την δουλεια σου αρκουν να κανεις ενα ξεκινημα μονη σου κ γιατι οχι κ με τον αδερφο σου εαν θελει να σε ακολουθησει κ να παρει κ αυτος το ενοικιο του,Επισης πρεπει να παψεις τελειως να βλεπεις ανθρωπους που μπορει να σε ενθαρυνουν να παιρνεις ναρκωτικα,η μητερα σου πιστευω δεν αλλαζει κ πρεπει να το δεχτεις απομακρυνσου τελειως απο αυτην κ προσπαθησε να την συγχωρησεις μην της κανεις ποτε κακο για να μην εισαι θυμωμενη μαζι της κ φθειρεσαι μεσα σου

Senior Member
    Αμα περιμενεις απ το θεο να σε βοηθησει χαιρετα μου τον πλατανο. Επειδη η περιπτωση σου εχει πολλες παραμετρους, θελει πολυ σκεψη για το τι να κανεις. Για την ωρα αφου δεν εχεις λεφτα, πρεπει να πας καπως διπλωματικα με τη μαμα.

Αν το σπίτι είναι στο όνομά σου και νοικάζεται εσύ πρέπει να δηλώνεις το ενοίκιο στην εφορία και να πληρώνεις τον φόρο του ενοικίου, 10%. Μήπως η μαμά σου έχει την επικαρπία και δεν το γνωρίζεις;

Senior Member
    Είμαι σίγουρη ότι εγώ έχω περισσότερη οργή για τη μάνα σου, απ' ότι εσύ, μετά απ' όσα διάβασα.
    Εσύ μισείς τον εαυτό σου και προτιμάς να τον σκοτώσεις, παρά να την αντιμετωπίσεις. Δεν επιτρέπεις καν στον εαυτό σου να τη δει στις πραγματικές της διαστάσεις.
    Τόσο πολύ δεν το αντέχεις, που προτιμάς να κάνεις κακό στον εαυτό σου, παρά να παραδεχτείς ότι είναι παλιοχαρακτήρας, πιθανόν άρρωστη ψυχολογικά.
    Πάντα είχα αυτή την απορία, πώς γίνεται μερικοί άνθρωποι να προτιμάνε να σκοτώσουν τον εαυτό τους και όχι αυτόν που τους καταστρέφει τη ζωή;
    Πώς γίνεται να μην επαναστατούν στην κατάφωρη αδικία; Πόση πλύση εγκεφάλου έχουν υποστεί και πόσες άσκοπες ενοχές κουβαλάνε!
    Ειλικρινά αναρωτιέμαι.

Senior Member
    Quote Originally Posted by μυσπ View Post
    η μητερα σου πιστευω δεν αλλαζει κ πρεπει να το δεχτεις απομακρυνσου τελειως απο αυτην κ προσπαθησε να την συγχωρησεις μην της κανεις ποτε κακο για να μην εισαι θυμωμενη μαζι της κ φθειρεσαι μεσα σου
    Στη φάση που βρίσκεται είναι αδύνατον να συγχωρήσει και να πάψει να είναι θυμωμένη.
    Αρκετές ενοχές κουβαλάει, αρκετά δικαιολογεί τα αδικαιολόγητα.
    Δεν είναι ανάγκη να νιώθει υποχρεωμένη να το κάνει και μάλιστα τώρα. Και ούτε είναι κάτι που γίνεται έτσι απλά, με μια κουβέντα, θέλει πολύ χρόνο.
    Το θέμα είναι είναι τον θυμό που νιώθει να μην τον στρέφει στον εαυτό της, αλλά να τον χρησιμοποιήσει για να απαγκιστρωθεί από τη μητέρα της (μητέρα, που λέει ο λόγος).
    Εγώ θα έβλεπα πιο υγιές σε αυτή τη φάση το να νιώθει ότι θέλει να πάρει εκδίκηση παρά να συγχωρέσει. Αυτό θα σήμαινε ότι ο θυμός έχει αρχίσει να την κινητοποιεί να πάρει τη ζωή στα χέρια της και να σταματήσει να ανέχεται την αδικία.
    Μπορεί πλέον να συγχωρήσει και να κατανοήσει μόνο κάποιος που έχει αποστασιοποιήθεί και απογαλακτιστεί πλήρως.

Ποια επανάσταση ενάντια σε κάποιον δυνάστη θα είχε φέρει αποτέλεσμα αν οι εξεγερθέντες ήταν έτοιμοι να τον συγχωρέσουν, πριν θελήσουν να παρουν εκδίκηση;

Senior Member
    συμφωνω σε ολα με την μαριον μεν, εχω να προσθεσω ομως, οτι ειναι ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ δυσκολο να ξεχωρισεις το κακο που σου κανει ο γονιος σου ,γιατι ο αρχικος προγραμματισμος σου δεν περιλαμβανει τετοια λειτουργια...
    γεννιεσαι να λατρευεις ανευ ορων και να εμπιστευεσαι απολυτα, ενα προσωπο. την μητερα σου...
    θελει αγωνα, συγκρισεις με τους φιλους σου και πολλη σκεψη για να καταλαβεις ακριβως τον ρολο του στην ζωη σου και το κακο που (ισως ) σου κανει.
    με κανεναν αλλον ανθρωπο δεν συμβαινει σε τετοιο βαθμο να μπερδευεσαι και να κοιτας αλλου, εκτος απο τον γονιο σου.

μυσπ η μεζονέτα είναι στο όνομα της μάνας... εγώ νομίζω όμως πως παίρνω 400 από το νοίκι και αν μπορούσα να τα διεκδικήσω, ψυχολογικά να μπορούσα και όχι νομικά, θα είχα φύγει πίστεψε με... ακόμα κι αν ήξερα πως η δουλειά μου είναι σταθερή με τα 450 ευρώ πάλι θα είχα φύγει... αλλα δυστυχώς η δουλειές είναι μέχρι το τέλος του χρόνου και μετά μόνο να ελπίζω μπορώ πως κατι θα βρεθεί... και κυρίως το κουράγιο μέσα μου... γιατί το τόσο απλό του να σηκώνομαι το πρωί και να πάω στην δουλειά μου φαίνεται τόσο δύσκολο... η κατάσταση όμως είναι τόσο χάλια που σε υπόγειο θα προτίμουσα να μένω... πριν αποφασίσω να μείνω εδώ έμεινα για λίγο στο δρόμο και αυτό χωρίς να κάνω χρήση... αλλά τελικά ο δρόμος είναι πιο δύσκολος... με τέτοιες καταστάσεις συγκρίνεται η διαμονή μου εδώ... να της κάνω κακό δεν θέλω... φοβάμαι μην της φερθώ άδικα είπα... και το να παρω το νοίκι από το σπίτι, που μου έγραψε από βλακεία της τελικά και όχι επείδή το ήθελε, στην οικονομική κατάσταση που φαίνεται πως είναι, είναι η αδικία που φοβάμαι πως θα της κάνω...

kerasi δυστυχώς δεν περιμένω τίποτα από τον θεό μιας και δεν πιστεύω σ' αυτόν... ίσως θα ήταν καλό να πίστευα, ίσως θα είχα να παίρνω από κάπου δύναμη... αλλά δεν μπορώ να πιστέψω...

ΚΑΣΣΑΝΔΡΑ η μητέρα μου δεν έχει κανένα δικαίωμα νομικά στο σπίτι που είναι στο όνομα μου, κι αυτό το ανακάλυψα μόλις πριν από δύο χρόνια περίπου που ζητούσε την υπογραφή μου για να το πουλήσει για να ξεχρεώσει, μπαίνει στην δικιά μου φορολογική δήλωση, με την οποία δεν είχα ασχοληθεί ούτε καν τον καιρό που έμενα μόνη μου.. τις δηλώσεις, και τη δικιά μου αλλά και του αδερφού μου τις κάνει η μάνα και ευτυχώς πληρώνει και την εφορία ή τουλάχιστον έτσι ελπίζω... πάντως μέχρι πριν κάποια χρόνια σίγουρα την πλήρωνε (τώρα δεν έχω κουράγιο να κοιτάξω και αυτό, όχι πως κάνω και τίποτα άλλο, αλλά και να δω πως δεν πληρώνει δεν είμαι σε φάση να αντιδράσω) μάλιστα την πρώτη χρονιά που δουλεύαμε κι όλας είχε και την απαίτηση να πληρώνουμε και την εφορία για΄τι περνάγαμε το αφορολόγητο... πράγμα που ευτυχώς δεν έγινε... απ' τις ελάχιστες φορές που έχω καταφέρει να πατήσω πόδι στην μάνα μου...
    η άλλη φορά ήταν όταν πήγα να μείνω πάνω και η μάνα μου κατέβηκε κάτω με τον αδερφό μου... που πλέον η επιλογή μου εκείνη, το να χρεωθώ και να επενδύσω σε κάτι που ήταν στο όνομα της, αποδείχτηκε λάθος... παρόλο που η επιλογή ήταν λανθασμένη ίσως να ήταν η μεγαλύτερη "επανάσταση" που έχω κάνει και η άλλη φορά που εναντιώθηκα στην θέληση της ήταν όταν απαίτησα να θάψουμε την σκύλα μου ενώ η μάνα μου επέμενε να την πετάξουμε στο βουνό, όπως και κάναμε... την επόμενη μέρα όμως πήγαμε την πήραμε και την θάψαμε... τότε ήμουνα σε φάση που δεν πολυκαταλάβαινα, τώρα όμως ξέρω πως αν δεν είχα θάψει το ζωάκι μου, δεν θα μπορούσα να το διαχειριστώ αφού μου πέρναγε το πολύ βαρύ πένθος που βίωσα και μάλλον είναι και το μόνο πράγμα για το οποίο δεν τα καταφέρω να την συγχωρέσω ποτέ... και ούτε θέλω... και λέω πως η σκύλα ήταν ΔΙΚΙΑ ΜΟΥ γιατί είχα και "αγωνιστεί" πολύ για να την πάρω, μιας και στο σπίτι είχαμε άλλο σκύλο, αλλά και επειδή άρχισα απο τα 14 να δουλεύω καλοκαίρια και διακοπές για να πληρώνω την εκπαίδευση του σκύλου και τα αξεσουάρ του (ο πρώτος εκπαιδευμένος σκύλος που είδαν οι γονείς μου). το σκυλάκι της οικογένειας και αγαπημένο του αδερφού μου που πέθανε λίγα χρόνια πριν τη δικιά μου, η μάνα μου την πέταξε στο βουνό αντί να την θάψει... με την βοήθεια δυστυχώς του αδερφού μου... αυτό το πράγμα τον έχει πληγώσει αφάνταστα και αυτός έχει μισήσει τη μάνα γι αυτό το λόγο πιο πολυ απ' οποιονδήποτε άλλο, αλλά δυστυχώς ο αδερφός μου δεν μπόρεσε να της εναντιωθεί τότε... κι εγώ το έμαθα μετά.. αν μου μιλούσε για το πόσο τον πόνεσε σίγουρα θα την θάβαμε... αλλά με τον Σ δεν είχα σχέση με επικοινωνία τότε και τον πονούσε πάρα πολύ για να μου το συζητήσει και φαντάζομαι θα ντρεπόταν να εκθέσει έτσι τη μάνα στους φίλους του και γι αυτό ζητησε βοήθεια κι από κει... εγώ για πολλά πράγματα που μας έκανε και κάνει δεν τα συζητάω αλλού γιατί ντρέπομαι να έχω τέτοια μάνα..

marian m όσο καιρό δεν μέναμε μαζί που δεν με επηρέαζε δεν ένιωθα οργή... όσο μένουμε μαζί το ξέρω πως είναι αδύνατο να μου συμβεί, ούτε καν το προσπαθώ... ο εαυτός μου νιώθει την ανάγκη να είναι σε άμυνα... να σου πω όμως την λυπάμαι κι όλας και ο μεγαλύτερος φόβος μου είναι μην γίνω σαν κι αυτή... γιατί κι εγώ μόνοι μου είμαι... βέβαια η βασική μας διαφορά είναι πως εγώ ντρέπομαι για πράγματα που κανω είτε μαθαίνονται είτε όχι, ενώ η μάνα μου αν δεν μαθευτεί δεν ντρέπεται, και το άλλο είναι πως εγώ προσπαθώ να δικαιολογώ τους πάντες, αντιθέτως η μάνα μου προσπαθεί να βρει να τους κατηγορήσει.... παρ' όλα αυτά φοβάμαι μην γίνω το ίδιο... γιατί τώρα αυτή κατηγορώ... και ότι κατηγορούσε στους άλλους και κυρίως τον πατέρα μου τα παθαίνει η ίδια... είναι τελείως μόνη της, αν εξαιρέσεις εμένα που ούτε καν μιλάμε, η παιδική της φίλη την παράτησε ενα χρόνο αφότου ξεκίνησε να κάνει ψυχοθεραπεία... χρωστάει τόσα λεφτά σε τράπεζες και εφορία που της έχουν βγάλει το σπίτι (την μεζονέτα) στο σφυρί... αυτό με τα χρέη, τα οποία τώρα είναι σχεδόν αδύνατο να αποπληρωθούν και λέω σχεδόν γιατί αν κάνει πολλές στερήσεις ίσως και τώρα να τα καταφέρει το δημιούργησε από αδικία που της έγινε εξ αρχής αλλά μετά με την δικιά της βλακεία και αδιαφορία... επίσης δεν ξέρω αν εχει καμιά καλή καβάτζα γιατί δεν την βλέπω και να παρααγχωνεται... ο πατέρας μου πάντα πιστευε πως η μάνα έχει καβάτζα καλή, τώρα που της παίρνουν το σπίτι αναθεώρησε... εγώ όμως όπως την ξέρω δεν νομίζω να πείραζε την καβάτζα της για να σώσει το σπίτι που θέλει μεγάλη θυσία... λέω πως είναι και λίγο επιλογή της ή βλακεία της που το χάνει γιατί σήμερα έφαγε σαλιγκάρια μπουριγιον ή κάπως έτσι καθώς επίσης στο ψυγείο της έχει σολωμό και το παγωτό σχεδόν ποτέ δεν λείπει... φακές και ρύζι δεν ντρέπεται να πάει να παίρνει από το φιλανθρωπικό της εκκλησίας... "δεν έχεις ιδέα τι σημαίνει φτώχεια" της λέω "και να εύχεσαι να μην μάθεις"
    marian m επίσης το ότι είναι παλιοχαρακτήρας το ξέρω... το κατάλαβα στην ψυχοθεραπεία που έκανα, καθώς επίσης κατάλαβα και τη σημαίνει χειριστικός άνθρωπος, είναι αυτός που δίνει στα παιδιά του μακαρόνια με τυρί και στον "κακό" μπαμπά μπριζόλα την ίδια μέρα... αλλά δεν μπορώ να το δεχτώ μέσα μου... να το νιώσω... απλά το γνωρίζω... εσύ την οργή σου τι την κάνεις? έχεις καταφέρει να την χρησιμοποιήσεις επικοδομητικά κι αν ναι με ποιον τρόπο?

Senior Member
    Κοπελα μου πρωτα απο ολα θα σταθεις στα ποδια σου κ επειτα θα διεκδησεις τα 400 ευρω που σου αναλογουν,Εγω δεν το βρισκω αδικο να παρεις κατι που σου ανηκει αδικο ειναι να της κανεις κακο να την δειρεις η να απαιτησεις πραγματα που της ανηκουν εαν δεν θελει να σου δωσει,Εαν εχεις 400 ευρω μπορεις εστω να βρεις μια κοπελα ενα ανθρωπο να συγκατοικησετε εστω σε ενα δωματιο κ να μοιραζεσατε τα εξοδα,Προσθεου εαν κανεις κατι τετοιο επελεξε να μεινεις με ανθρωπο που δεν εχει καμμια σχεση με ναρκωτικα,Εαν κανεις κατι τετοιο κ βελτιωθει η ψυχολογια σου μετα θα σου ειναι ευκολοτερο να σταματησεις μια κ καλη τα ναρκωτικα

Page 2 of 5 FirstFirst 1234 ... LastLast