Results 16 to 30 of 35
Thread: καταπιεση και αγχος
-
26-09-2014, 17:01 #16
δηλαδη ενας ανθρωπος ποτε πρεπει να μιλαει αν οχι οταν το νιωθει ? εκτιμω το ενδιαφερον του αλλου, αλλα αν εγω (η ο καθενας τελοσπαντων) δεν νιωθω τη συγκεκριμενη στιγμη οτι μπορω να το κανω να καταπιεστω για να μην δωσω κακη εντυπωση? προσωπικα δεν θα περιμενα και δεν θα ηθελα ποτε απο τον αλλον να το κανει ετσι. δεχομαι οτι δεν ειναι καλα και οτι θελει να μου μιλησει μια αλλη στιγμη και εχω την υπομονη να περιμενω. εκεινος ειναι π βρισκεται σε ασχημη ψυχολογικη κατασταση κ οταν θελει θα ειμαι διπλα του. αν δεν το θελει, πιεζοντας τον , που τον οδηγω? εμενα παντως αυτο, επειδη πιεστηκα, με οδηγησε να μιλησω μεν,αλλα απλα το εκανα. για παραδειγμα, αν εσυ δεν εισαι καλα κ δεν γουσταρεις να το συζητησεις, και ο κολλητος σου λεει '' ελα, πες μου τι παιζει'' και απαντας '' προτιμω να σου πω απο κοντα γιατι απο τηλ τι να σου πρωτοπω'' και συνεχιζει 'ελα λεγε τωρα '' ? πως θα ενιωθες ?
- 26-09-2014, 17:04 #17
αυτο μηπως λεγετε nerd ομως? σου αρεσει λιγο να τη σπας στους αλλους η μου φαινετε?
26-09-2014, 17:20 #18
και nerd να ειμαι οπως λες, συνεχιζεις να μην μου απαντας στο πως θα δρουσες σε κατι αντιστοιχο! και στο ζηταω επειδη ακριβως εχουμε διαφορετικη οπτικη. Αλλα με δεδομενα οτι και στο τηλεφωνο μιλαω, και μοιραζομαι, και ανοιχτη σε συζητηση ειμαι. αλλα, οταν δεν ειμαι καλα δεν θελω να με πιεζουν ποσο μαλλον οταν ξεκαθαριζω κατι τοσο συγκεκριμενο!
26-09-2014, 17:25 #19
εγω μεχρι τωρα εχω φτασει στο συμπερασμα οτι εχουμε φτασει σε τοσο δυσκολες εποχες που κανεις αμαν μονο για να νιωσει καπιος αυτα που λες κ χωρις να του εχεις βαλει κανενα εμποδιο θυμαμαι πχ παρα πολυ παλια πριν πολα χρονια οταν ειχα κανει σχεση στα 18 νομιζω ειμουν μου φαινοταν παραξενο το οτι επρεπε να μιλω συνεχεια στην αρχη ζοριστικα αλλα προσαρμοστηκα πανω στα υπαρχοντα δεδομενα
δηλαδη εγω τωρα ετσι οπως σε ακουω εχω την εντυπωση οτι μονο μια ψυχρη στρατηγικη θα μπορουσε να σε κανει να τα πας καλα με τους αλλους αν σου εδιχνε καπιος οτι δηθεν αδιαφωρει για να σου τραβηξει τη προσοχη
οστοσο δε μπορω ουτε καν να φανταστω πως μπορει να διατηρισει καπιος μια επαφη με καπιον οταν θα πρεπει να περασουν ωρες για δεχτει να του μιλησει οστοσο επιδη μου εχει τυχει κατι αναλογο κ ειμαι λιγο μαθημενος σε τετια περιεργα εχω μαθει να κανω καπιες παυσεις οταν μιλαω για να ξεκουραζονται λιγο κ να χαλαρωνουν
26-09-2014, 17:43 #20
ψυχρη στρατηγικη η υπομονη για καποιον που δεν ειναι καλα? δεν θα το σκεφτομουν ποτε και χαιρομαι αληθεια που μου τα λες αυτα! αλλα ναι αν μια σχεση μου δεν μπορει να διατηρηθει επειδη δεν υπαρχει υπομονη κατανοηση, βασικα δηλαδη πραγματα, τοτε ας ειναι..γιατι για μενα αυτα ειναι τα σημαντικα μαζι με την εμπιστοσυνη.κ αν δεν υπαρχουν,οχι δεν υπαρχει και καμια σχεση. και αν οντως ισχυει και για τη φιλη μου, χαιρομαι π με εβαλες σ αυτο το σκεπτικο γιατι τοτε οντως με ξεπερνα και δεν μπορω να κανω κατι. οταν ενας ανθρωπος που αγαπαω δεν ειναι καλα κ εχει το χ προβλημα θα ειμαι εκει οπως με εχει αναγκη. δεν θα ειμαι εκει για να τον πιεσω.χειροτερα θα τον κανω. η μονη τετοια περιπτωση που θα μπορουσε να υπαρξει θα ηταν να δω οτι φτανει σε αυτοκαταστροφικα ορια οποτε οχι απλα θα πιεζα θα τον βουταγα απο τα μαλλια. και μ αυτα π λες αν εσενα σου πει καποιος θα τα πουμε αυριο γιατι τωρα δεν ειμαι σε φαση να μιλησω, τον στελνεις ?
26-09-2014, 17:46 #21
ταυτοχρονα υπαρχουν και ανθρωποι που τους αρεσει η πιεση κ ετσι καταλαβαινουν οτι καποιος ενδιαφερεται γ αυτους. δεν τους επηρεαζει.
26-09-2014, 18:02 #22
και nerd να ειμαι οπως λες, συνεχιζεις να μην μου απαντας στο πως θα δρουσες σε κατι αντιστοιχο! και στο ζηταω επειδη ακριβως εχουμε διαφορετικη οπτικη.
δεν θα ειμαι εκει για να τον πιεσω.χειροτερα θα τον κανω.
θα τα πουμε αυριο γιατι τωρα δεν ειμαι σε φαση να μιλησω, τον στελνεις ?
26-09-2014, 18:26 #23
στο πρωτο σχολιο δεν μπορω να σου πω κατι γιατι ειναι μια αντικειμενικη αληθεια!
στο δευτερο, μπορω να σου πω οτι ειναι οξυμωρο γιατι πολυ απλα με αυτην τη στρατηγικη οπως την λες εσυ ο ιδιος εισαι που αφηνεις χωρο στον αλλον. λες την αποψη σου, αφηνεις τον αλλον να σκεφτει και σου απανταει.
και οσο για το τριτο το βρισκω εκπληκτικα εγωιστικο! οχι ευτυχως δεν μ εχει πει κατι τετοιο γιατι απλα δεν θα ηταν φιλη μου.και αν γυρνουσε να μου πει κατι τετοιο και με τετοιον τροπο δεν θα ασχολουμουν καν για το αν κανω κατι λαθος.( αν συνεβαινε σαν σκηνικο ομως θα ηταν απολυτως κατανοητο και δεν θα ειχα καμια απαιτηση να μ ακουσει γιατι ειναι ανθρωπινο, ολοι μας εχουμε την καθημερινοτητα μας, υποχρεωσεις κλπ!η αν μου ελεγε οτι δεν θα μπορεσει να βρεθουμε η να μιλησουμε) αν εσυ εχεις την απαιτηση οταν ο αλλος δεν ειναι καλα να στο πει επιτοπου επειδη εσυ ετυχε να μπορεις τοτε κ οταν θα θελησει δεν θα εισαι εκει τοτε δεν υπαρχει και καμια φιλια. πρωτον δεν μπορεις να περιμενεις να ειναι διπλα σου μια στις χιλιες και δευτερον δεν τον νοιαζεσαι. σαν ανθρωπος εγω οταν καποιος που αγαπαω δεν ειναι καλα θα τον βαλω πανω απο μενα και θα τσακιτσω να ειμαι εκει οταν το θελει. οπως σου ειπα και πριν υπομονη κατανοηση εμπιστοσυνη και αγαπη. δεν θα βαλω εγω τον εαυτο μου πανω απο τον αλλον που δεν ειναι καλα.εγω ειμαι-ο αλλος δεν ειναι- εγω κανω πισω και οτι μπορω για να ειναι. απο τη συζητηση μας ξερεις τι καταλαβα ? οτι μαλλον τα παιρνω πολυ σοβαρα τα πραγματα κ τα βλεπω και λιγο ουτοπικα. πως πρεπει να χαιρομαι που καποιος μου κανει τη χαρη να με ρωτησει κ πως πρεπει αμεσως να ανταποκριθω γιατι δεν θα ειναι διαθεσιμος, ανεξαρτητα απο τα δικα μου συναισθηματα. κ ολο αυτο γιατι ενα τηλεφωνο δεν μου ειναι αρκετο για να μιλησω για ενα σοβαρο θεμα π με απασχολει κ οχι για να ανακοινωσω οτι μ σπασε το νυχι!
26-09-2014, 18:54 #24
με αυτο το σκεπτικο που εχεις στο τελος θα σε φανταζομουν χωρις φιλους στο γραφειο καπιου ψυχολογου να το εχετε αμπελοφιλοσοφιτε χωρις καπιο περετερο νοημα.
γιατι εγωιστικο ειναι κ το μεν το δικο σου κ το δε της φιλης σου.
για παραδειγμα εγω πχ τωρα θα προτιμουσα αντι να γραφω απο το νετμπουκ ενω καθομαι στο κρεββατακι μου να βρισκομουν σε μια πολυθρονα μαζι με ολους οσους μιλαω εδω κ τα λεγαμε ετσι. σου φαινετε να μπορει να γινει αυτο? οχι. για αυτο κατσικωθηκα ετσι κ γραφω δε με ρωτησε κανενας πια ειναι η γνωμη μου προσαρμοζομαι αναλογα.
απο οτι φαινετε ομως αυτο σα στρατηγικη σου αρεσει. αρα πολυ πιθανο να ειμασταν κ κατι παραπανω απο γνωστοι που προφανως τωρα δεν εχω την υπομονη να το ψαξω περισσοτερο γραφοντας 5 λεξεις εδω
αν παντως αυτο ισχυει οτι σου αρεσει να σου λενε ενα κατεβατο κ μετα να πατανε το κουμπι της παυσης πολυ πιθανο να μου εισαι γνωστη προσωπικοτητα.
δε μπορω να καθομαι 24 ωρες πανω απο καπιον εκτος αν τα ειχαμε που εκει θα δεχομουν περισσοτερα
26-09-2014, 20:20 #25
εσενα λοιπον η αποψη σου ειναι οτι δεν στεκει να εχω απαιτηση να δω τον αλλον ν του μιλησω κ οτι αφου ο αλλος θελει απο τηλεφωνο να το κανω ετσι ?
26-09-2014, 21:12 #26
Koπελα μου δεν καταλαβα τελικα αυτο που θα της ελεγες τι ειναι? οτι εισαι ετσι αγχωμενη?
26-09-2014, 21:34 #27
27-09-2014, 00:47 #28
δεκτο. αλλα πολυ αμφιβαλλω αν καποιος μπορει να ειναι ετσι χαρουμενος, εννοειται οτι αυτο που θελουμε ειναι το σημαντικο. αν για να εχω καλη επικοινωνια (π γενικα δεν εχω προβλημα επικοινωνιας με τους ανθρωπους, τουλαχιστον δυσλειτουργικο) πρεπει να κανω τα παντα με τον τροπο των αλλων κ εγω καταπιεζομαι, ασ μην υπαρχει επικοινωνια. νομιζω οτι ειναι πολυ απλο.πολυς ωφελιμισμος,πολυ εξαρτηση ταυτοχρονα, αυτο μ βγαζεις και ειμαι αντιθετη. δεν ειμαι ετσι και δεν θα ειμαι καθολου καλα αν γινω ετσι.οποτε,δεν μπορω να συμφωνησω μαζι σου σε τιποτα προς το παρον,η αληθεια ειναι,εχουμε διαφορετικη κοσμοαντιληψη αλλα τα δεχομαι φυσικα και σε ευχαριστω πολυ.
kerasi!τυπικα και καλως εχοντων των πραγματων τελειωσα με τη σχολη μου. επαθα ενα σοκ, ας το πω ετσι, με το τι θα κανω απο εδω και περα γιατι γενικα περιθωρια για αραγμα δεν εχω κ ουτε τα θελω κιολας. βαλε κ τις οικονομικες δυσκολιες, οτι δεν μπορουν να με συντηρουν,ουτε το θελω φυσικα και βασικα θελω να βοηθησω εγω το σπιτι μου. στην οικογενεια μου υπαρχει ατομο με ειδικες αναγκες κατι το οποιο απαιτει ιδιαιτερη μεταχειριση και πολλη υπομονη. βαλε οτι πρεπει να ειμαι ανα πασα στιγμη διαθεσιμη στο σπιτι,βαλε το μηδενικο στηριγμα που εχω απλα φρικαρα. ενιωσα παρα πολυ αγχος για το τι πρεπει να κανω,τι θα ειναι καλυτερο για ολους.πονουσε το στομαχι μου,ζαλιζομουν,με επιαναν κλαματα, δεν μπορουσα να κοιμηθω και δεν μπορουσα να σκεφτω καθαρα. ηθελα να τα βαλω λιγο σε ταξη μεσα στο μυαλο μου πριν μιλησω μαζι της κ σιγουρα δεν μπορουσα να το κανω απο τηλεφωνο.
27-09-2014, 01:11 #29
ολοι οι ανθρωποι εξαρτωνται απο αλλους σε αυτη τη ζωη εκτος αν καπιος δηλωσει ιουλιος καισαρας αλλα κ παλι καπια στιγμη θα αναγκαστει να προσγειωθει.
κ γω δε μπορω να πα οτι ειμαι χαρουμενος αλλα θα μου πολυ χειροτερα αν δεν συμβιβαζομουν.
27-09-2014, 01:46 #30
Οκ απλα να καταλαβω το προβλημα που ηθελες να μοιραστεις. Εχεις τρελαθει παντως, πρεπει να καλμαρεις γτ εχεις χτυπησει κοκκινα!