Results 1 to 15 of 38
Thread: Λίγη Βοήθεια...
-
29-09-2014, 11:01 #1
- Join Date
- Sep 2014
- Posts
- 40
Λίγη Βοήθεια...
Καλημέρα παιδιά είμαι νέος στο forum και αποφάσισα να γραφτώ μιας και είχα διαβάσει μερικά θέματα και είδα ότι βοηθάνε αρκετοί και βρίσκετε λύση στα προβλήματα.
Έχω ένα πρόβλημα με τη σχολή που φοιτώ (βασικά ακόμα δεν έχουν αρχίσει τα μαθήματα) η οποία είναι δύσκολη αρκετά και η ειδικότητα αυτή δεν με ενδιαφέρει τόσο (δε μπορώ να πω ότι με αφήνει αδιάφορο ούτε ότι μου αρέσει τρελά κάπου ενδιάμεσα βρίσκομαι).Η σχολή είναι το ΤΕΙ Κρήτης ειδικότητας Μηχανικών Πληροφορικής που για όποιον δεν γνωρίζει βγήκε νομοθεσία να αλλάξουν όνομα τα ΤΕΙ πληροφορικής της χώρας (δεν ξέρω αν είναι όλα έτσι αλλά σίγουρα τα πιο πολλά) από "προηγούμενο όνομα" σε Μηχανικών Πληροφορικής άρα άλλαξε και το πρόγραμμα σπουδών με αυτόν τον τρόπο.Τέλος πάντων για να μην πολυλογώ έχω ακούσει από πολλούς ότι είναι δύσκολη σχολή και αν δεν είσαι τρελαμένος με την πληροφορική δεν τελειώνεις εύκολα.Εμένα αυτό που με αγχώνει είναι το εξής:Το πρόγραμμα σπουδών είναι απαιτητικό για να φανταστείτε από το Ε' εξάμηνο τα υποχρεωτικά μαθήματα είναι 11 (!!!!!) χωρίς τα επιλογής.Επειδή εγώ δεν ήμουν πολύ του διαβάσματος ούτε είμαι δεν νομίζω να τελειώσω από εκεί.Επίσης να σημειωθεί ότι είμαι 18 χρονών (μπαίνω στα 19 τον επόμενο μήνα) και έδωσα 1 φορά πανελλήνιες κανονικά και δεύτερη φορά με το 10% (ΕΠΑΛ τελείωσα).Τη πρώτη φορά δεν πέρασα στη σχολή που ήθελα (ήθελα πληροφορική στο ΤΕΙ Κρήτης) αλλά σε ένα άλλο ΤΕΙ Οικονομικών μακριά από τον τόπο κατοικίας μου και δε μπορούσα να παρακολουθήσω τα μαθήματα λόγω οικονομικών προβλημάτων.Έτσι αποφάσισα να πάω σε ένα ΙΕΚ (δημόσιο) και μιας και ήμουν από ΕΠΑΛ θα διάλεγα την ίδια ειδικότητα που διάλεξα στο Λύκειο και θα έκανα 1 χρόνο αντί 2 και ταυτόχρονα θα χρησιμοποιούσα το 10%.Μα έτσι δεν έγινε το ΙΕΚ το παράτησα την πρώτη μέρα επειδή δε μου άρεσε το κλίμα εκεί (έκατσα για ένα μάθημα αλλά μετά απελπίστηκα και έφυγα).Το δίλημμα μου είναι το εξής:Να παρατήσω το ΤΕΙ για να πάω στο ΙΕΚ ξανά (αλλά με απόφαση να παρακολουθήσω τα μαθήματα) ή να συνεχίσω στο ΤΕΙ και ότι έγινε έγινε;Να σημειωθεί ότι μου άρεσε η πληροφορική και στο Λύκειο αυτή ακολούθησα.(Στην αρχή πήγα εκεί έτσι στην τύχη δεν ήξερα τι ήθελα αλλά μου άρεσε ως ένα σημείο αν και μόνο στην τρίτη λυκείου διάβαζα για να δώσω πανελλήνιες)
Περιμένω γνώμες για το τι να κάνω (όλες οι γνώμες δεκτές είναι και μιλήστε ελεύθερα μην ντραπεί κανείς να πει είσαι τρελός δε ξέρεις τι σου γίνεται ξέρω 'γω θα το δεχτώ) και συγγνώμη για όλο αυτό το κατεβατό
- 29-09-2014, 13:51 #2
- Join Date
- Apr 2010
- Location
- ΑΘΗΝΑ
- Posts
- 4,537
follow your heart..η καρδια σου τι σου λεει?
29-09-2014, 14:02 #3
- Join Date
- Sep 2014
- Posts
- 40
Καλησπέρα BOOM ευχαριστώ για την απάντηση.Η καρδιά μου τι λέει...Λίγο δύσκολο να το περιγράψω τη μια στιγμή νιώθω ότι πρέπει να τα παρατήσω όλα και να "τρέξω" όσο πιο μακριά μπορώ από το ΤΕΙ και την άλλη νιώθω ότι καλό είναι να συνεχίσω και να δω που θα με βγάλει.Το βασικό μου θέμα είναι ότι ούτε εγώ ο ίδιος δε ξέρω τι θέλω αν ήξερα θα ήταν ευκολότερο όλο αυτό.Από την μια αξίζει το ΤΕΙ πολύ παραπάνω από το ΙΕΚ αλλά από την άλλη είναι και πιο απαιτητικό και δεν είναι για όλους (με ότι συνεπάγεται αυτό).Αυτό που επίσης με αγχώνει είναι ότι εάν μπω στο ΤΕΙ και περάσω τα περισσότερα μαθήματα (αν όχι όλα) ή τέλος πάντων κάποια και μια στιγμή ας πούμε στον 3ο χρόνο δεν αντέχω άλλο θα είναι κρίμα να πετάξω 3 χρόνια σπουδών στον κάδο.
29-09-2014, 14:08 #4
- Join Date
- Apr 2010
- Location
- ΑΘΗΝΑ
- Posts
- 4,537
".Η καρδιά μου τι λέει...Λίγο δύσκολο να το περιγράψω τη μια στιγμή νιώθω ότι πρέπει να τα παρατήσω όλα και να "τρέξω" όσο πιο μακριά μπορώ από το ΤΕΙ "
ΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΟΥ ΛΕΕΙ Η ΚΑΡΔΙΑ
ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΟΥ ΛΕΕΙ Η ΛΟΓΙΚΗ.
"την άλλη νιώθω ότι καλό είναι να συνεχίσω και να δω που θα με βγάλει."
οταν μπερδευομαι...πολυ...τοτε ακουω αυτο που μου λεει η καρδια μου.
δεν θα σου πω τι να διαλεξεις κ κανενας δε μπορει...αφου ξεκαθαρισαμε οτι υπαρχουν 2 δρομοι( καρδια - λογικη),εσυ εισαι αυτος που θα επιλεξει τι να ακουσει.
μη συγχιζεσαι κ μη το διαπραγματευεσαι τοσο.το μονο που θα καταφερεις ειναι στρες.
κανε την επιλογη που θα σε κανει να ξαλαφρωσεις μολις την επιλεξεις.
δεν εισαι κανας χαζος..ξερεις πολυ καλα τι θα σε ξαλαφρωσει.
καθε εμποδιο ειναι για καλο.
να το θυμασαι παντα αυτο.
29-09-2014, 15:13 #5
- Join Date
- Sep 2014
- Posts
- 40
Ίσως να έχεις δίκιο σε αυτό που λες αλλά έχω το εξής θέμα όπως είπα.Όταν βγήκαν τα αποτελέσματα εγώ να πω την αλήθεια δεν περίμενα να μπω εκεί και έτσι δεν ένιωθα κατενθουσιασμένος αλλά λίγο απογοητευμένος και δεν ήθελα ούτε να πάω να γραφτώ πόσο μάλλον να περάσω από μπροστά (ναι τόσο χάλια γνώμη είχα και έχω σχηματίσει).Αλλά τώρα δεν με ενδιαφέρει τόσο η δυσκολία της σχολής μιας και σκέφτομαι ότι έχω καιρό ακόμα μέχρι να έρθει η ώρα της εξεταστικής ή της προόδου και απλά θέλω να βγω έξω από το σπίτι μου να κάνω κάτι.Γνωρίζω μια κοπέλα η οποία είναι (ουσιαστικά ήταν τώρα τα έχει παρατήσει) στη ΣΤΕΦ στο ΤΕΙ και μου έχει πει ότι εύκολα μπαίνεις και δύσκολα βγαίνεις.Δηλαδή αν δεν είσαι του διαβάσματος τότε χαιρέτα μας τον πλάτανο.Ήθελα να μπω στα οικονομικά (συγκεκριμένα μάρκετινγκ) αν ήταν να σπουδάσω κάτι να σπουδάσω αυτό που είναι πιο εύκολο και θα με ενδιέφερε επίσης κάπως (έτσι λέω δεν ξέρω πολλά από οικονομικά 1-2 πράγματα μόνο).Είναι και το ότι είμαι "μόνος" εκεί δηλαδή δεν ξέρω κανέναν άλλο φίλο/γνωστό που να σπουδάζει εκεί στην ίδια σχολή (από όλο το ΤΕΙ ξέρω 3-4 άτομα που είναι σε άλλες σχολές) και ότι δύσκολα κάνω φιλίες (αλλά αυτό είναι άλλο θέμα που αν το ανοίξω θα το ανοίξω ξεχωριστά).Επίσης σκέφτομαι μετά το ΙΕΚ τι;Δηλαδή θα πάω στο ΤΕΙ σίγουρα για ένα χρονικό διάστημα ένα χρόνο περίπου (έτσι λέω) και μετά θα γραφτώ σε κάποιο ΙΕΚ (δημόσιο).Μετά όμως δε μπορώ να κάνω πολλά.Μπορώ να κάνω πρακτική ένα εξάμηνο και μετά θα ψάξω για δουλειά που είναι δύσκολα τα πράγματα ενώ με το ΤΕΙ αν με το καλό αποφασίσω να συνεχίσω και τελειώσω μπορώ να κάνω μεταπτυχιακό μετά στο εξωτερικό (αν αντέχω οικονομικά τότε) μα ακόμα και αν δεν κάνω μπορώ να ψάξω για εργασία και στο εξωτερικό ενώ με το ΙΕΚ περιορίζεσαι Ελλάδα
29-09-2014, 15:18 #6
- Join Date
- Sep 2014
- Location
- Greece
- Posts
- 761
Γεια σου w95chris! Να σου πω και γω την άποψή μου ότι αν σε ενδιαφέρει η πληροφορική, και θέλεις πραγματικά να ασχοληθείς με αυτό, τότε να συνεχίσεις στη σχολή που πέρασες και να μη μασάς, ούτε να ακούς αν σου λένε διάφοροι ότι είναι δύσκολη σχολή και το ένα και το άλλο. Πάντα οι σχολές θα έχουν και κάποια μαθήματα δύσκολα και κάποιον στριφνό καθηγητή, έτσι δεν είναι?... αλλά άμα εσύ γουστάρεις αυτό που κάνεις, έχεις θέληση και πείσμα και στόχο να τελειώσεις τη σχολή αυτή, θα τα καταφέρεις. Κάθε αρχή και δύσκολη και ίσως αυτό σε έχει πιάσει τώρα... Ο φόβος για το άγνωστο. Εγώ σου προτείνω άσε τους φόβους και τα άγχη του μέλλοντος κατά μέρος, και δες ήρεμα την ευκαιρία που σου δόθηκε για το ΤΕΙ. Φαίνεται καλή ευκαιρία, και αν δεν έχεις κάτι άλλο συγκεκριμένο και καλύτερο να κάνεις, ξεκίνησέ το και θα ξέρεις πως είναι μετά από λίγο καιρό. Στο κάτω-κάτω άφησε τον εαυτό σου να κρίνει και όχι τους άλλους και τις φήμες. Και γενικά μην παραδίδεις εύκολα τα όπλα
. Σου εύχομαι καλή τύχη ό,τι κι αν αποφασίσεις
29-09-2014, 15:33 #7
- Join Date
- Sep 2014
- Posts
- 40
Καλησπέρα Breath ευχαριστώ για την απάντηση.Καταρχάς η απάντηση σου είναι πολύ σωστή και ορθή κατά τη γνώμη μου.Η πληροφορική με ενδιαφέρει αλλά δεν είμαι σαν κάποια άλλα άτομα που είναι τρελαμένοι και ξέρουν ήδη κάποια πράγματα εκτός των μαθημάτων.Είμαι ένα άτομο στο οποίο αρέσει η πληροφορική σε λογικά πλαίσια δηλαδή δε θα έλεγα όχι να την ακολουθήσω αλλά ούτε και ένα ναι ότι και καλά προτιμώ αυτό παρά οτιδήποτε άλλο.Έχω κάνει μια "έρευνα" στο διαδίκτυο για τα ΤΕΙ γενικά και έμαθα κάποια πράγματα πριν μπω δηλαδή δεν πήγα έτσι και ότι γίνει έγινε (όσο αναφορά την λειτουργία του).Το πρόγραμμα σπουδών στη σχολή μου δεν μπορούσα να το συμβουλευτώ γιατί το άλλαξαν αφού άρχισαν οι εγγραφές (δηλαδή σαν να σου λένε έκπληξη να το καινούργιο πρόγραμμα).Σίγουρα η κάθε σχολή έχει τη δυσκολία της και κάποιους καθηγητές οι οποίοι βαριούνται που ζουν και κάνουν ότι τους κατέβει.Εγώ έτσι και αλλιώς είχα σκοπό να μπω στο ΤΕΙ γιατί δε πρόλαβα τις εγγραφές του ΙΕΚ.Ίσως πάντως να είναι αυτό που λες ότι με έχει πιάσει ένας φόβος για το άγνωστο ότι και καλά είμαι μακριά από το σπίτι μου και οτιδήποτε "μέρος" που χαλάρωνα ή ότι πάω σε ένα μέρος ουσιαστικά "μόνος" χωρίς να ξέρω κανένα (ξέρω δηλαδή κάποια άτομα στη σχολή μου παλιούς συμμαθητές μου αλλά δεν έχουμε τις καλύτερες σχέσεις άντε ένα γεια να πούμε ως εκεί).Αλλά και από την άλλη με φοβίζει το μέλλον.Δεν θέλω να το αναλύσω το μέλλον ως την τελευταία λεπτομέρεια αλλά ούτε να το αφήσω τελείως και να πω:"άσε μωρέ έχουμε καιρό ακόμα μετά το σκέφτομαι".
29-09-2014, 17:16 #8
- Join Date
- Sep 2012
- Posts
- 5,782
Μηπως εισαι πολυτεκνος?
29-09-2014, 17:25 #9
- Join Date
- Sep 2014
- Posts
- 40
Καλησπέρα Κεράσι όχι πολύτεκνος δεν είμαι αυτό πως σου ήρθε;
29-09-2014, 17:26 #10
- Join Date
- Sep 2012
- Posts
- 5,782
σορυ δεν εννοουσα εσυ, η οικογενεια σου ηθελα να πω.
29-09-2014, 17:35 #11
- Join Date
- Sep 2014
- Posts
- 40
Πολύτεκνοι δεν είναι η οικογένεια μου έχω έναν αδερφό μικρότερο και άλλο ένα αδέρφι από τον πρώτο γάμο του πατέρα μου αλλά δεν καταλαβαίνω που θέλεις να καταλήξεις με αυτό (όχι ότι με ενοχλούν οι ερωτήσεις απλά ρωτάω)
29-09-2014, 17:44 #12
- Join Date
- Sep 2012
- Posts
- 5,782
Κοιταξε η γνωμη μου ειναι οτι αφου κ συ ο ιδιος βλεπεις οτι δεν το χεις με το πολυ διαβασμα να μην ταλαιπωρησεις τον εαυτο σου. Δεν ειναι κακο. Εγω θα σου προτεινα να ξαναδωσεις εξετασεις κ να μπεις σε αστυνομια ή ενοπλες δυναμεις. Μ ενα 15 εισαι μεσα, αν εχεις κ το πολυτεκνο μπορεις κ με λιγοτερο. Κ μην ξεχνας οτι μεχρι το 10 ειναι απλα τα θεματα, πολλαπλης επιλογης, δεν ειναι οπως παλια. Ειναι παρα πολλα τα πλεονεκτηματα κ μετα θα εχεις κ την ευκαιρια να ασχοληθεις αμα θες με την πληροφορικη ή με ο,τι αλλο θες. Κ μην ακους τα χιλιαδες στερεοτυπα που λενε για τα επαγγελματα αυτα. Αυτη ειναι η γνωμη μου. Καλυτερα να διαβασεις λιγακι τα σχολικα κ να φτιαξεις την υπολοιπη ζωη σου παρα να ταλαιπωρηθεις με διαβασματα κ να σαι στον αερα οπως ειναι οι νεοι σημερα με τα τρελα βιογραφικα.
για τη σχολη σου να ξερεις οτι ειναι πολυ δυσκοη αλλο αν ο κοσμος ακουει τει κ νομιζει οτι ειναι χαβαλες. Εχει πολλα μαθηματικα μεσα, πολλες ωρες σε εργαστηρια κ συχνα πολλους ιδιοτροπους καθηγητες.
Εαν θελησεις καθοδηγηση πως να πετυχεις αυτο που σου λεω στειλε μου στο μειλ να σε πω συγκεκριμενα. Οπως κ το πως να μην χασεις τα οποια μαθηματα εχεις περασει.
29-09-2014, 18:08 #13
- Join Date
- Sep 2014
- Posts
- 40
Καλησπέρα Κεράσι.Όντως δεν είμαι του πολύ διαβάσματος αλλά αν κάτι με ενδιαφέρει πραγματικά θα το διαβάσω ως ένα σημείο.Δηλαδή αν με ενδιαφέρει ξέρω εγώ η πληροφορική και είναι δύσκολο και το μάθημα δεν θα ζορίσω τον εαυτό μου να διαβάσει.Τώρα όσο αναφορά τις αστυνομικές σχολές και ένοπλες δυνάμεις να πω την αλήθεια ποτέ δεν φαντάστηκα τον εαυτό μου ως αστυνομικό ή στρατιωτικό.Άρα δεν θα έλεγα ότι με ενδιαφέρει αυτό που είπες αλλά η γνώμη σου είναι και την σέβομαι.Προσωπικά δεν διάλεξα πληροφορική επειδή έχει μέλλον την διάλεξα επειδή μου άρεσε ως ένα σημείο βέβαια.Δεν φαντάζομαι τον εαυτό μου ως έναν παντογνώστη να το πω έτσι που ξέρει τα πάντα για το αντικείμενο σπουδών του και είναι ο κύριος "ξερόλας".Γενικά ο χαρακτήρας μου δεν είναι να διαβάζω την περισσότερη μέρα και να έχω ελάχιστο ελεύθερο χρόνο.Φαντάζομαι να ξέρω κάποια πράγματα σχετικά με αυτό που θέλω να ακολουθήσω (συγκεκριμένα τεχνικός Η/Υ λόγω του ότι η ειδικότητα τεχνικός λογισμικού με αφήνει αδιάφορο και ο τεχνικός δικτύων δεν με ενθουσιάζει τόσο αν και συμπαθούσα τα δίκτυα στο Λύκειο).Εγώ πιστεύω ότι όλα αυτά που λένε για τη σχολή (όσο αναφορά την δυσκολία) δεν είναι όλα αληθές.Γιατί το πρόγραμμα άλλαξε και είμαστε οι πρώτοι (μαζί με αυτούς που μπήκαν τώρα στα ΤΕΙ) που "δοκιμάζουμε" το καινούργιο πρόγραμμα.Δηλαδή και να ήθελα αλλά και να μπορούσα να κάνω μεταγραφή σε ένα άλλο ΤΕΙ κάπου αλλού στην Ελλάδα τα ίδια θα συναντούσα επειδή σχεδόν παντού επειδή άλλαξε το πρόγραμμα σχεδόν παντού
29-09-2014, 18:21 #14
- Join Date
- Sep 2012
- Posts
- 5,782
Ενταξει, απ οτι καταλαβα δεν τρελενεσαι κιολας με τη σχολη. Εγω πιστευω καλυτερα να διαβασεις τα μαθηματα του σχολειου λιγο καλυτερα παρα να μπλεξεις με το βουνο του νεου προγραμματος που πιστευω θα χει πολλα μαθηματα που ξεφευγουν απ αυτο που σ αρεσει κυριως, δηλ το τεχνικος η/υ. Δηλ με την προσπαθεια που θα χρειαστει να περασεις λιγα μαθηματα της σχολης, με την ιδια περνας αστυνομια κ τελειωνει η υποθεση. Ξαδερφος μου στα 23 παιρνει 900 ευρω κ ξυνεται.
29-09-2014, 20:22 #15
- Join Date
- Jun 2014
- Posts
- 11
Similar Threads
-
Λιγη βοηθεια !
By CampoGalliano in forum Κατάθλιψη - ΔυσθυμίαReplies: 19Last Post: 20-10-2012, 12:48 -
λίγη βοήθεια!!!
By το κουρδιστό πουλί in forum Ψυχώσεις & ΣχιζοφρένειαReplies: 21Last Post: 23-02-2011, 22:27 -
Λιγη βοηθεια
By sweetgirl in forum Σεξουαλικότητα, παρεκκλίσεις, σεξουαλική ταυτότηταReplies: 13Last Post: 31-07-2009, 10:32 -
Λίγη βοήθεια.
By Speedracer in forum Οριακή - Μεταιχμιακή Διαταραχή ΠροσωπικότηταςReplies: 28Last Post: 18-05-2009, 15:13 -
Λιγη Βοηθεια
By wyeth13 in forum Κατάθλιψη - ΔυσθυμίαReplies: 26Last Post: 21-04-2007, 17:33
Xanax και Ναρκωτεστ!
20-07-2025, 20:57 in Stress, Αγχος, Φόβος, Γενικευμένη Αγχώδης Διαταραχή