Results 16 to 30 of 38
Thread: Λίγη Βοήθεια...
-
29-09-2014, 20:41 #16
KitrinoTavani καλησπέρα γιατί το λες αυτό;Όχι ότι είχα σκοπό να πάω κιόλας σε αστυνομική σχολή αλλά συζητάμε εδώ πέρα.Εγώ πραγματικά δε ξέρω τι να κάνω.Ακούω πολλούς σε άλλα θέματα παρόμοια που για τον Α ή τον Β λόγο θέλουν να παρατήσουν τη σχολή τους και λένε κάτσε να τελειώσεις μετά κάνε μεταπτυχιακό σε αυτό που θες ή δώσε κατατακτήριες εξετάσεις για κάπου αλλού.Εγώ το βρίσκω παράλογο να κάτσει κάποιος σε μια σχολή η οποία του είναι αδιάφορη.Σκέφτομαι τώρα να πάω στο ΤΕΙ με σκοπό να κάτσω 1 χρόνο ώστε μετά να μπω σε ένα ΙΕΚ στην ειδικότητα που θέλω αλλά και πάλι μετά το ΙΕΚ τι κάνω δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα
- 30-09-2014, 00:18 #17
Σπουδάζω Μηχανικών Πληροφορικής, αν και καμένος με το αντικείμενο απο μικρός τα έχω βρεί σκούρα λόγο μαθηματικών. Γενικά πρέπει να παίζεις στα δάχτυλα, ολοκληρώματα, συναρτήσεις, όρια, πίνακες και πολλά άλλα. Μετά απο αυτά θα έχεις και ένα ακόμα δύσκολο κομμάτι, τα κυκλώματα και τις φυσικές. Τα μαθήματα που σχετίζοντε με την πληροφορική όπως προγραμματισμός,βάσεις δεδομένων, κλπ περνιούντε εύκολα εάν σου αρέσει το αντικείμενο... βέβαια υπάρχουν και τα παλούκια που θα δυσκολευόταν και το μεγαλύτερο φυτό.
Με λίγα λόγια ο αγώνας είναι μεγάλος, εάν έχεις το κουράγιο, τις απαραίτητες βάσεις και σου αρέσει η πληροφορική go for it, το πτυχίο ειναι πολύ δυνατό.
30-09-2014, 00:57 #18
σε εκεινη τη σχολη ημουν ,εκατσα το πρωτο χρονο και μετα εφυγα...αν δε σαρεσει το αντικειμενο ΦΥΓΕ,δεν υπαρχει λογος να εισαι εκει.Θελει παρα,παρα πολυ διαβασμα και προιγουμενες γνωσεις μαθηματικων-φυσικης.Αν δεν εισαι λοιπον του διασματος και δεν τρελενεσε,θα πας πολυ απλα για ενα χρονο ,θα τρελαθεις και θα φυγεις χανοντας ενα χρονο απο τη ζωη σου,οπως εγω.
30-09-2014, 01:30 #19
Ηρεμησε φιλε μου,Πιστευω πρεπει να παρεις μια αποφαση συντομα διοτι δεν λεει να μεινεις 2 3 χρονια στην σχολη κ μετα να νιωθεις οτι πνιγεσαι πρεπει να την ολοκληρωσεις,Ειναι καλο το οτι παραδεχεσαι οτι δεν εισαι του διαβασματος,Ομως πιστευω η σχολη σου ειναι περισσοτερο πρακτικη απο θεωρητικη αυτο σημαινει οτι περισσοτερο θα ασχολεισαι με πρακτικα πραγματα,Στην πραγματικοτητα δεν πρεπει να πανικοβαλλεσαι οτι θα κανεις αυτο σε ολη σου την ζωη πρεπει ομως να παρεις ενα πτυχιο κ μπορει μετα να το χρησιμοποιησεις για να εργαστεις καπου που σου αρεσει,Κ εγω αποφοιτησα απο μια σχολη που δεν μου αρεσε ποτε κ μαλιστα θεωρητικη φιλοσοφικη συγκεκριμενα κ τα καταφερα,Καλη δυναμη σε ο,τι κανεις!
30-09-2014, 09:25 #20
Καλημέρα Πανο.Εχω ακουσει πολλα λογια για την σχολη μου πριν αλλαξει το προγραμμα.Γνωριζω οτι εχει πολλα μαθηματικα και πολυ προγραμματισμο αλλα την ημερα των εγγραφων με βρηκε ενας που με βοηθησε στην εγγραφη (φυσικα απο κομμα ηταν) και ειναι τεταρτο ετος μου ειπε οτι αν παρακολουθω ολα τα μαθηματα και διαβαζω ενα τετραωρο το Σ/Κ τοτε ενταξει ειμαι.Παντωσ πιστευω και εγω οτι ειναι δυσκολη ανεξαρτητα τι λενε οι υπολοιποι.Σκεφτομαι να φυγω απο τη μια αλλα απο την αλλη σκεφτομαι οτι χαθηκε ενας χρονος ηδη για να μπω και τωρα που μπηκα να χασω αλλον ενα;
30-09-2014, 09:42 #21
Καλημερα μυρμηγκι.Ολο αυτο ακουω οτι ειναι δυσκολη και αν δν σε ενδιαφερει το αντικειμενο ακομα χειροτερα.Ετσι κ αλλιως θα χασω αλλον ενα χρονο (αν θελω να μπω στο ΙΕΚ που ειπα) και για δουλεια λιγο δυσκολο (αν ειναι να αξιοποιησω τον χρονο) οχι οτι δεν θελω αλλα εδω δεν προσλαμβανουν με πτυχιο τει θα παρουν εμενα απο ΕΠΑΛ;Οταν παρατησα το Ιεκ δε δουλεψα πουθενα (ξερω κακως γιατι θα ειχα προϋπηρεσια και καλο θα ηταν οσοι διαφωνειτε με την πραξη που εκανα τοτε να εκφρασετε τη γνωμη σας σεμνα).Τωρα στο θεμα μας...αναρωτιεμαι ποσο δυσκολη μπορει να ειναι πια δε παω και στο Πολυτεχνειο.Να σημειωθει επισης οτι το καινουργιο προγραμμα μετα την επιλογη με ενδιαφερει καπως ενω το παλιο απο ελαχιστα ως καθολου
30-09-2014, 09:50 #22
Καλημερα και σε εσενα μυσπ.Δικιο εχεις δε μπορω να μεινω εκει 3 χρονια και μετα να φυγω πρεπει να επιλεξω κατι.Τωρα για το πρακτικη να ειναι περισσοτερο δεν εχω ιδεα μαλλον ενδιαμεσα θα ελεγα χωρις να βαζω και το χερι μου στη φωτια.Κοιτα δεν λεει για εμενα να παρω πτυχιο χωρις να το θελω μονο και μονο για να πω οτι καταφερα.Συμφωνω οτι πρεπει να αποφασισω συντομα αλλα στο κομματι με το πτυχιο να το παρω ετσι χωρις να μ αρεσει δε λεει.Ευχαριστω παντως και σε εσενα ευχομαι καλη δυναμη και υπομονη (παντα χρειαζεται ειδικα στις μερες μας λιγο παραπανω)
30-09-2014, 11:57 #23
εγω ειμαι παντα της γνωμης να ακουλουθεις αυτο που πραγματικα θελεις..ειδικα σε τετοια ζητηματα..
οταν ειχα ενα παρομοιο διλλημα στα 18 μου , ακολουθησα αυτο που μου ειπε το ενστικτο μου.μια φωνουλα μεσα μου.
δεν εχασα.ισα ισα τελικα αποδεικνυεται παντα οτι κανω σωστα.
trust urself ..
30-09-2014, 12:46 #24
Καλησπέρα Boom.Δίκιο έχεις σε αυτό και σε κάποιο άλλο δίλημμα θα έβγαζα την απόφασή μου ευκολότερα.Αλλά σε αυτήν την περίπτωση είναι προσωπικά λίγο πιο περίπλοκα τα πράγματα.Κάποιες φορές σκέφτομαι να τα παρατήσω όλα δηλαδή να μη πάω στη σχολή ή να πάω για την εμπειρία μόνο χωρίς να ενδιαφέρομαι για τα μαθήματα και άλλες να μπω να το παλέψω και αν δω ότι δεν είναι για εμένα να την αφήσω στην άκρη.Όπως και να έχει δε μπορώ να μην κάνω κάτι αυτό το χρονικό διάστημα.Δηλαδή έστω ότι τα παρατάω όλα αναγκαστικά πάω στρατό και αφού τελειώσω τότε γράφομαι στο ΙΕΚ
30-09-2014, 13:00 #25
θα πω αλλη μια φιλοσοφια..μιας κ μου αρεσουν..
δεν ειναι τα πραγματα δυσκολα, ασχημα ή περιπλοκα..αλλα ο τροπος σκεψης μας γι αυτα τα πραγματα...
εχεις πνιγει σε μια κουταλια νερο..ξερω ξερω..θα μου πεις οτι προκειται για το μελλον σου κ αυτη η αποφαση θα καθορισει την ζωη σου.
ομως θα σου πω αλλο ενα φιλοσοφικο..αν ειναι να πιεζεσαι κ να μη γουσταρεις κατι κ ξυνιζεις...τοτε γιατι να το καμνεις καλε μου?
εμπιστευσου αυτο που ΕΣΥ θελεις πραγματικα..αυτο θα σε οδηγησει στον δρομο σου.
εδω κ αλλου θα ακουσεις απειρες γνωμες.μονο ΕΣΥ πραγματικα θα μπορεσεις να κρινεις κ να παρεις μια αποφαση.
εγω παρατησα σχολη επειδη δεν μου αρεσε παντως...δεν το μετανοιωσα...κ γενικα ειμαι λιγο πιο ...συναισθηματικη..
ακολουθω αυτο που λεει η καρδια μου γιατι οταν κανω το αντιθετο πιεζομαι κ παθαινω καταθλιψη...οποτε δεν εχω αλλη επιλογη...χεχε..
30-09-2014, 13:23 #26
Boom σωστά τα λες είναι ο τρόπος σκέψης.Εγώ προσωπικά από παλιά ήμουν απαισιόδοξος δεν ήμουν ποτέ τις αισιοδοξίας (ίσως ελάχιστες φορές) και έχω διαβάσει αρκετά βιβλία για να γίνω αισιόδοξος αλλά απλά δε τα καταφέρνω.Πρόκειται για το μέλλον μου ναι αλλά η απόφαση είναι δύσκολη.Γενικά ήμουν πολύ χαλαρός τύπος ακόμα και στις πανελλήνιες είχα άγχος μόνο την ημέρα πριν δώσω όλη τη χρονιά έλεγα από μέσα μου "σιγά μωρέ το πολύ πολύ να μην περάσω πουθενά" και γελούσα.Όλη αυτή η αρνητικότητα ξέρω από που προέρχεται.Γυρίζω πίσω στην εποχή που ήμουν τρίτη λυκείου επέλεξα αυτό το ΤΕΙ επειδή μου άρεσε η πληροφορική και επειδή δε μπορούσα να περάσω αλλού λόγω οικονομικών θεμάτων.Δεν ενδιαφέρθηκα ποτέ για να δω τα μαθήματα τότε και ο καθηγητής που μου έκανε ιδιαίτερα σε μαθήματα Πληροφορικής μου είπε ότι εύκολα είναι ότι είχε περάσει ένας μαθητής του και του είχε δείξει τα μαθήματα.Φτάνει μια βδομάδα πριν βγουν οι βάσεις και ψάχνω τη σχολή στο διαδίκτυο και βλέπω ότι είναι δύσκολη εκεί ήταν που τα έχασα.Όταν δεν πέρασα στην αρχή δεν χάρηκα αλλά στεναχωρήθηκα επειδή δεν ήξερα τι να κάνω και γενικά υπήρχε αρνητικό κλίμα σπίτι μου και από όλους.Ήταν όλοι λες και σκότωσα κάποιον.Για συντομεύω όλο αυτό το συνδύασα με το ότι ο χρόνος μου (ο ελεύθερος) θα είναι πολύ περιορισμένος επειδή θα είμαι γενικά στο τρέξιμο (σχολή-διάβασμα) και θα έχω χρόνο μόνο το Σ/Κ και αν άρα καταλαβαίνεται.Δεν μπορώ όμως να φύγω χωρίς να αρχίσω τα μαθήματα γιατί έστω ότι στο μέλλον συνειδητοποιώ ότι τελικά δεν ήταν όπως νόμιζα και μετανιώσω για τις επιλογές μου εκεί είναι που θα υπάρξει θέμα.Αλλά και να πάω δεν λέει να πηγαίνω σε όλα τα μαθήματα (ή έστω μόνο εργαστήρια) μόνο και μόνο για να περάσει η ώρα και να κάνω τον τουρίστα
30-09-2014, 13:39 #27
αντιλαμβανομαι πως μεσα στον κυκλωνα που εχεις μπει, κρυβονται σιγουρα βαθυτερες αιτιες...αφου αποφασισεις τι θα κανεις..
μετα καλο θα ηταν να το ψαξεις λιγο σχετικα με το αγχος σου.πχ να ξεκινησεις καποιες ασκησεις χαλαρωσης διοτι διακρινω οτι εισαι τρομερα αγχωδης κ εισαι μικρος κ καλο ειναι να το θεραπευσεις απο τωρα..θα σου ελεγα να κανεις ψυχοθεραπεια αλλα δεν εχεις λεφτα.οποτε βρες καποιους εναλλακτικους τροπους να απαλλαγεις απο το στρες.
οταν το κεφαλι μας ειναι καθαρο απο στρες κταφερνουμε κ κανουμε οντως αυτα που θελουμε.
για μενα δεν σημαινει το οτι επειδη θα εχει κανει το σωστο(σχολη) και θα παρακολουθεις οτι θα εισαι κ ευτυχισμενος.
το παν ειναι να ειμαστε ευτυχισμενοι με αυτα που κανουμε ...να τα κανουμε μεν αλλα να μας δινουν κ μια ικανοποιηση.
επισης το οτι θα τελειωσεις την σχολη δε σημαινει κ οτι θα βρεις δουλεια.μην παραμυθιαζεσαι..
καλο ειναι να σπουδαζει ο ανθρωπος ..αλλα τι?ο.τι να ναι?ο.τι του κατσε?επειδη απλα περασε εκει?
εγω στην θεση σου θα πηγαινα φανταρος κ μετα θα τελειωνα το ΙΕΚ μου κ θα ψαχνα δουλεια..
κ στο ΙΕΚ μια χαρα πληροφορικη κανουν.
σιγα μην εχανα τον χρονο μου 4 χρονια...να τρωω απο τους γονεις μου φραγκα...για να βγαλω μια σχολη που ειναι ΚΑΙ αγγουρι ΚΑΙ που δεν μου αρεσει κιολας.
μαθε να εισαι πρακτικος..
30-09-2014, 14:07 #28
Δεν είναι ότι αγχώνομαι πάντοτε τώρα πια στην αρχή είχα τρελαθεί δεν ήξερα τι να κάνω νόμιζα ότι ήταν μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα.Όντως πρέπει να ψαχτώ λίγο με το άγχος γιατί δεν με βλέπω καλά.Έγινε και ένα συμβάν εχθές και τώρα λίγο παραπάνω το έχω το άγχος.Έχω όπως είπα διάφορα βιβλία (που τα διάβασα γρήγορα στην αρχή για να περάσει η ώρα) που σχετίζονται με άγχος φόβους κλπ.Έχω αναβολή από το στρατό από πέρσι και δε θυμάμαι πότε λήγει πάντως ένα χρόνο είναι και δεν έχω πάρει αναβολή λόγω σπουδών ακόμα λόγω του ότι φοβάμαι ότι αν το κάνω και δεν μου αρέσει η σχολή μου θα πρέπει να μπω στη διαδικασία να την κόψω και να περιμένω να έρθει χαρτί.Εγώ γνωρίζω ότι η σχολή δε σου προσφέρει δουλειά απλά σου ανοίγει περισσότερες πόρτες και διεξόδους τώρα το κατά πόσο θα παραμείνουν ανοιχτές και κατά πόσο θα τις αξιοποιήσεις εξαρτάται από εσένα.Ξέρω επίσης ότι είναι καλό να σπουδάσει κανείς κάτι που του αρέσει αλλιώς καλύτερα να το αφήσει.Επίσης γνωρίζω ένα συμμαθητή μου από το Λύκειο που πάει σε ΙΕΚ πληροφορικής και μου λέει ότι σου εξήγησε ο καθηγητής σου εξήγησε για σημειώσεις (γιατί βιβλία δεν έχουν) πρέπει να ζητήσεις από τον καθένα καθηγητή να σου στείλει μέσω e-mail.Βέβαια όσο αναφορά το τι κάνουν δηλαδή το τι πληροφορική διδάσκουν δε ξέρω γιατί ο συμμαθητής μου δεν είναι του διαβάσματος απλά πάει για βόλτα εκεί.Τώρα εφόσον γράφτηκα και θα δηλώσω μαθήματα (από σήμερα δηλώνεις) αναγκαστικά θα πάω.Δεν μπορώ να πω στους γονείς μου ότι δε θέλω το ΤΕΙ και ότι θα πάω στρατό θα το πάρουν πάλι πολύ στραβά.Ακόμα θυμάμαι πόσο αρνητικό ήταν το κλίμα όταν παράτησα το ΙΕΚ ήταν λες και θα με κρεμούσαν από λεπτό σε λεπτό.Τώρα που πέρασα ΤΕΙ να τους πω θέλω τελικά ΙΕΚ αν δεν πάθουν εγκεφαλικό θα με κρεμάσουν ανάποδα.Εγώ στη σχολή αν αποφάσιζα να την παρακολουθήσω κανονικά για το πτυχίο θα ήθελα πτυχίο σε 4 χρόνια (άντε 4,5) χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια (φυσικά και δεν εννοώ με καθόλου) δεν θα ήθελα να γίνω "φυτό" για να τελειώσω στην ώρα μου ούτε να το έπαιρνα χαλαρά και να τελείωνα σε 6-7 χρόνια
30-09-2014, 14:08 #29
Γεια σου και πάλι w95chris, σε βλέπω πολύ προβληματισμένο και διχασμένο. Ξέρεις όσο και να θέλουμε να ξέρουμε πως θα είναι το μέλλον δεν υπάρχει περίπτωση να είμαστε βέβαιοι ποτέ γι' αυτό. Συνήθως μας ξαφνιάζει κιόλας, γιατί έρχονται πράγματα που ούτε τα είχαμε σκεφτεί και ανατροπές πολλές φορές και εμείς οι ίδιοι επίσης αλλάζουμε με τον καιρό και βλέπουμε τα πράγματα από άλλη οπτική γωνία. Γι' αυτό επικεντρώσου στο παρόν σου, που είναι το μόνο σίγουρο.
Για να πέρασες σε αυτό το ΤΕΙ σημαίνει ότι έκανες κάποιο κόπο, μελέτησες κλπ, για να φτάσεις ως εδώ. Γνώμη μου είναι δοκίμασε το αφού ξεκίνησες αυτό το μονοπάτι, γιατί αλλιώς μπορεί να σου μείνει απωθημένο για πάντα το ότι δεν πήγες. Και είμαι της άποψης ότι τίποτα δεν πάει χαμένο ακόμα και αν κάποιος αλλάξει στην πορεία. Αν αλλάξεις στην πορεία σημαίνει ότι έγινες πιο σίγουρος για το τι θέλεις ενώ τώρα ακόμα ταλαντεύεσαι. Δώσε χρόνο στον εαυτό σου λοιπόν να δει και να κρίνει.
Για μένα το κυριότερο είναι αν σε ενδιαφέρει το θέμα να το σπουδάσεις. Και απ' ότι λες σε ενδιαφέρει. Το αν έχει κάποιες δυσκολίες ή το αν αυτή τη στιγμή δε γνωρίζεις κανένα άτομο στη σχολή σου είναι δευτερεύοντα ζητήματα. Ευκαιρία κιόλας να γνωρίσεις καινούριους ανθρώπους, να ανοιχτείς και να ζήσεις την όλη εμπειρία. Εάν δεν τη ζήσεις πως θα ξέρεις αν σου αρέσει ή όχι? Σίγουρα θα έχεις διαβάσματα, εργαστήρια, αλλά θα έχεις τη δυνατότητα και για φιλίες και μια διαφορετική ζωή. Είναι ωραίο να είσαι φοιτητής, ο κόσμος ανοίγεται μπροστά σου. Τώρα για το στρατιωτικό δεν ξέρω, ίσως οι άντρες της παρέας να σου δώσουν διάφορες γνώμες για το πότε είναι προτιμότερο να το κάνεις, και πάλι φαντάζομαι εξαρτάται από την ιδιοσυγκρασία του κάθε ατόμου και τις συγκυρίες φυσικά.
Πάντως μη φοβάσαι ότι εδώ και τώρα που θα αποφασίσεις κρίνονται όλα, αφού λες ότι είσαι και χαλαρός σαν άνθρωπος, αντιμετώπισε ήρεμα το ξεκίνημα αυτό, θα έλεγα και με μια δόση περιέργειας, να δεις τέλοσπάντων και τι είναι!
30-09-2014, 14:44 #30
Ε αφου λοιπον αποφασισες να διαλεξεις τον δρομο της λογικης κ εφοσον εχεις ηδη αποφασισει να πας για τους γονεις σου, τοτε γιατι προβληματιζεσαι ? τι διαπραγματευεσαι αληθεια?δεν καταλαβαινω..
αφου θα πας.οποτε οκ..πηγαινε κ βλεπεις.
τι θελεις να σου πουμε?οχι κανεις λαθος?μα αφου βλεπεις οτι οι συνθηκες δεν σου το επιτρεπουν να μην πας.οποτε πανε κ κανε αυτο που θελουν οι γονεις σου.ολα οκ..