Results 31 to 38 of 38
Thread: Λίγη Βοήθεια...
-
30-09-2014, 18:39 #31
Καλησπέρα Boom.Θα είμαι ειλικρινής και θα πω ότι το σχόλιο σου με εκνεύρισε λίγο αλλά δεν θα μπω στη διαδικασία να ανταποδώσω.Εξάλλου εγώ έγραψα αυτό το θέμα και εγώ είπα να εκφραστείτε ελεύθερα άρα όλα εντάξει.Τώρα όσο αναφορά τον δρόμο που διάλεξα προσωπικά δίκιο έχεις και είναι της λογικής.Αλλά δε μπορώ να πω στους γονείς μου ή στον οποιονδήποτε γενικά ξέρεις φεύγω χωρίς όμως καν να έχω πατήσει τα πόδια μου σε κάποιο μάθημα να δω πως είναι.Επίσης ούτε εγώ θα ένιωθα καλά με τον εαυτό μου αν το έκανα (ίσως όχι άμεσα αλλά κάποια στιγμή μπορεί να το μετάνιωνα μπορεί και όχι δε ξέρω).Αν ήμασταν 2 μήνες πριν (κάπου τέλη Αυγούστου με αρχές Σεπτέμβρη) τότε θα μπορούσα να κάνω την επιλογή του ΙΕΚ πιο "εύκολα" λόγω του ότι οι εγγραφές δεν είχαν αρχίσει καν.Να πω την αλήθεια σκέφτομαι σοβαρά να πάω στρατό όταν έρθει το χαρτί ώστε να τελειώνω και με αυτό (γιατί έχω ακούσει ότι όσο πιο νέος πας τόσο καλύτερο και εξάλλου από γνωστούς που έχουν πάει δεν κάνεις τίποτα ιδιαίτερο εκεί απλά κάθεσαι τώρα αν σε μερικά δεν ισχύει δεν είμαι σε θέση να εγγυηθώ γι'αυτό).Οι γονείς μου ποτέ δεν με πίεσαν να κάνω κάτι που ήθελαν (δηλαδή να επιμείνουν πολύ σε κάτι) και με άφησαν να ακολουθήσω τον δικό μου δρόμο στη ζωή.Υπήρχαν βέβαια και φορές που επέμεναν σε κάτι αλλά σεβάστηκαν την γνώμη μου στο τέλος.Διαπραγματεύομαι το τι ακριβώς θα κάνω.Δηλαδή αν θα πάω στη σχολή μου για να κάνω τον τουρίστα (δηλαδή όποτε έχω εργαστήρια απλά και μόνο για να μη κοπώ) ή αν θα πάω να παρακολουθήσω κανονικά.
- 30-09-2014, 18:41 #32
30-09-2014, 18:58 #33
Καλησπέρα και σε εσένα Breath.Είμαι διχασμένος και προβληματισμένος όπως τα λες.Είναι δύσκολο να φανταστώ το μέλλον και πως θα είναι τα πράγματα εδώ δε μπορώ καλά καλά να σκεφτώ το τι θα κάνω τώρα.Εντάξει δεν κόπιασα κιόλας εγώ προσωπικά πιο πολύ οι γονείς μου δυσκολεύτηκαν με τόσα λεφτά που έδωσαν για να σπουδάσω.Όχι ότι δεν διάβαζα προς Θεού διάβαζα αλλά όχι πχ 8 ώρες καθημερινά εγώ πιο πολύ στα μαθήματα πανελλαδικών έδωσα βάρος αλλά σε αυτά που έβαζαν οι καθηγητές μου στα ιδιαίτερα γιατί μετά στο σχολείο τα ήξερα και δεν ενδιαφερόμουν σχεδόν καθόλου (γι'αυτό έχω και απολυτήριο με 13,6 και πτυχίο ειδικότητας με 12,6).Σε μερικά μαθήματα που είχα project ας πούμε διάβαζα αλλά σε άλλα όπως πχ SQL δεν ήξερα και τίποτα επειδή δε παρακολουθούσα.Εν τέλει ναι κόπιασα αλλά όχι όσο άλλοι σε γενικό και με λίγο κόπο και ενδιαφέρον έβγαλα 1538 μόρια (15,3 δηλαδή).Δίκιο έχεις πάντως ότι πρέπει να συνεχίσω αφού πήγα που πήγα ας δω πως είναι τουλάχιστον αλλά κάτι με τραβάει πίσω είναι ένας φόβος το τι θα συναντήσω εκεί μιας και θα είμαι σε αχαρτογράφητα νερά.Με ενδιαφέρει αλλά σε ένα βαθμό δεν είμαι καμένος κιόλας με την πληροφορική ούτε μπήκα επειδή έχει μέλλον.Τώρα πρέπει να τα σκεφτώ προσωπικά όλα για να ετοιμαστώ δε θέλω να πάω 2 χρόνια και να είναι όλα εντάξει και μετά μια στιγμή να ζοριστώ πάρα πολύ και να φύγω.Ευκαιρία να γνωρίσω άλλους ναι αλλά δεν είμαι και πολύ κοινωνικό άτομο όσο αναφορά τις γνωριμίες μετά θα πάω και για καφέ θα πάω και έξοδο με τους φίλους μου αν τους συμπαθήσω.Ακούω από όλους ότι η φοιτητική ζωή είναι πολύ χαλαρή αλλά διαφωνώ.Είναι μεν χαλαρά επειδή δεν εξετάζεσαι κάθε μέρα παρά μόνο σε πρόοδο και εξεταστική (εκτός αν έχεις και εργασία να κάνεις) και επειδή δεν σε υποχρεώνουν να τα παρακολουθείς όλα τα μαθήματα αλλά αν θες να τελειώσεις στην ώρα σου δεν είναι καθόλου έτσι κατά τη γνώμη μου (τουλάχιστον για εμένα).Για το στρατιωτικό δεν έχω θέμα όπως άλλοι που με το που το ακούνε για κάποιο λόγο τα παίζουν.Αγχωνόμουν παλιά αλλά τώρα πια το αποδέχτηκα.Χαλαρός είμαι αλλά η σχολή δεν θέλει χαλαρότητα εκτός αν θέλεις να πας τουρίστας ή δεν έχεις σκοπό να τελειώσεις στην ώρα σου.
Όπως είπα γνώμη μου είναι όλο αυτό το κατά πόσο μπορεί κάποιος να το διαψεύσει δεν το ξέρω
01-10-2014, 10:33 #34
καλε μου καλημερα! μα τι σε εκνευρισε?απλα μιλαω ξεκαθαρα κ ειλικρινα..δεν το εγραψα παντως ειρωνικα να το ξερεις.
ειπα οτι ναι οντως φαινεται οτι εχεις αποφασισει τι θα κανεις κ μονος σου ηδη εχεις ξεκαθαρισει τα πραγματα μεσα σου..
η ερωτηση "τι διαπραγματευεσαι τοτε?" δεν ηταν τσαμπουκαλεμενη..χεχε..ηταν ερωτηση για να σε βαλω να σκεφτεις τι διαπραγματευεσαι αληθεια.
ο γραπτος λογο μπερδευει.ισως αν μιλαγαμε Live να καταλαβαινες πως το ελεγα..
ειλικρινα δεν σου την ειπα..εσυ το πηρες ετσι..
κ πραγματικα ισως επειδη εχω κανει ψυχαναλυση παρα πολλα χρονια , παρατηρω οτι καποιες φορες τα λεω λιγο πιο χυμα κ πιο συμπυκνωμενα κ πιο boom ας πουμε(χεχε) γιατι θελω να κινητοποιησω τον αλλον κ να τον βαλω να σκεφτει.
ομως ισως ο τροπος μου δεν ειναι αποδεκτος κ ειναι λογικο.μη με παρεξηγεις παντως ..το μνμ μου ηταν καλοπροαιρετο ωστε να σε κανω να δεις πραγματικα ποιο ειναι το προβλημα σου..οκ?
01-10-2014, 13:09 #35
Διαβασα το πρωτο μηνυμα ... μονο , λοιπον αν εχεις την οικονομικη δυνατοτητα παρακολουθησε το ΤΕΙ , αλλιως πηγαινε σε ενα ΙΕΚ για να εχεις κατι στα χερια σου πανω στο αντικειμενο. Απο κεικ αι περα ορεξη και μερακι με την πληροφορικη και πολυ διαβασμα .... αυτα απο μενα απο καποιον που ξερει.
Μην υποτιμας και το ΙΕΚ , ισως να σουφανει και πιο χρησιμο μιας και δεν θελει ο εργοδοτης να πληρωνει "πτυχιο" , αλλα σιγουρα ισως χρειαστει μια πιστοποιηση των γνωσεων σου.
Καλο ειναι και η εξιδεικευση πολλες φορες σε κατι.[COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]
01-10-2014, 14:01 #36
Καλησπέρα Boom.Ο τρόπος που το έγραψες μου φάνηκε κάπως..Αλλά εντάξει παρεξήγησα τα λόγια σου.Δεν με εκνεύρισε το τι διαπραγματεύομαι το αφού έκανες την επιλογή που μου είπες ότι και καλά επέλεξα των γονιών μου τις γνώμες και όχι τις δικές μου.Δεν πειράζει όμως τώρα μια παρεξήγηση ήταν και λύθηκε καμία κακία δεν κρατάω εγώ.Μερικές φορές μπερδεύομαι όπως και όλος ο κόσμος και παρεξήγησα.Με συγχωρείς για αυτό αλλά τουλάχιστον το λύσαμε
01-10-2014, 14:18 #37
Καλησπέρα keep_walking.Ευχαριστώ για την απάντησή σου.Γνωρίζω ότι το ΤΕΙ υπερισχύει από σχεδόν όλα αλλά αυτό που με φοβίζει είναι το πολύ διάβασμα.Όταν το ακούω αυτό τρομάζω και νομίζω ότι με περιμένει ένα μέλλον στο οποίο θα περνάω τον μισό χρόνο μου στη σχολή παρακολουθώντας μαθήματα και τον άλλο μισό διαβάζοντας.Εγώ όρεξη την έχω αν δω ότι μου αρέσει κάτι αλλά θα πρέπει να είναι εξισορροπημένα με τον ελεύθερο χρόνο.Δηλαδή δε θέλω να ασχολούμαι με κάτι τον περισσότερο μου χρόνο θέλω να έχω και ελεύθερο χρόνο αρκετό.Αν δεν γίνει αυτό εγώ δε θα μπορέσω να αντεπεξέλθω στις προσδοκίες των σπουδών (είτε είναι από ΙΕΚ είτε από ΤΕΙ) ή της δουλειάς.Τώρα τα ΙΕΚ δεν τα υποτιμάω προσωπικά απλά ακούω γνώμες ότι δεν σου διδάσκουν τίποτα ότι το χαρτί που θα πάρεις αξίζει μόνο για χαρτί τουαλέτας (ναι και τέτοια έχω ακούσει) και η λίστα συνεχίζεται...
01-10-2014, 14:39 #38
Σήμερα πήγα στη σχολή μου για μάθημα πρώτη φορά.Λοιπόν μπορώ να πω ότι μου άφησε την χειρότερη εντύπωση.Οργάνωση όχι 0 αλλά -10.Για να βρεις την κάθε αίθουσα ή εργαστήριο θα πρέπει να μυρίσεις τα νύχια σου ή να το παίξεις τζόκερ (δηλαδή πάω από εκεί και αν την βρω το πέτυχα αν όχι πάω αλλού και γυρνάς όλο το ΤΕΙ).Βοηθάει βέβαια να είσαι μάντης γιατί έτσι δεν θα έχεις δυσκολία.Ναι μεν οι φοιτητές είναι πρόθυμοι να βοηθήσουν αλλά δε ξέρουν που βρίσκονται όλα απλά της σχολής τους ίσως και λίγο παραπάνω μερικοί.Οι καθηγητές μερικοί είναι πρόθυμοι να βοηθήσουν σε καμία περίπτωση όμως όλοι.Βρήκα προσωπικά μια παλιά μου συμμαθήτρια που σπουδάζει στην ίδια σχολή με εμένα και την ρώτησα για το συγκεκριμένο εργαστήριο δεν ήξερε να μου πει με σιγουριά και ήταν ένα χρόνο εκεί.Επίσης την ρώτησα πως είναι τα πράγματα λέει της αρέσει αλλά είναι λίγο δύσκολα.(Να σημειωθεί ότι στο Λύκειο ήταν άριστη βασικά όχι άριστη αλλά αρκετά καλή μαθήτρια που παρακολουθούσε και συμμετείχε στα μαθήματα τώρα δε ξέρω αν συνεχίζει τον ίδιο δρόμο αλλά πιθανόν ναι).Επίσης γνωρίζω ότι σε όλα τα ΤΕΙ και ΑΕΙ είναι έτσι (δημόσιες υπηρεσίες τι περιμένεις.Υπάρχουν και εξαιρέσεις βέβαια αλλά λίγες) αλλά στο ΙΕΚ από όσο ξέρω ναι μεν δημόσια υπηρεσία είναι και κατώτερη του ΤΕΙ δεν είναι έτσι.Όχι ότι εκεί έχουν οργάνωση (εκτός και αν πας σε ιδιωτικό τότε μπορεί) απλά εκεί σου λένε την τάδε ώρα έχουμε μάθημα και τότε αρχίζει.Ενώ στο ΤΕΙ που πήγα βγήκε πρόγραμμα και για το πρώτο εξάμηνο μα τα μαθήματα δεν άρχισαν ακόμη έπρεπε να δηλώσουμε εργαστήρια πρώτα.Βλέπετε δεν μυρίσαμε τα νύχια μας για να το γνωρίζουμε κακό του κεφαλιού μας