Results 1 to 9 of 9
-
27-09-2014, 22:25 #1
Και ο φοβος δε λεει να φυγει (ουτε και τα συμπτωματα)
Καλησπέρα σε όλους σας. Είμαι η Άρια και είμαι 20. Το προβλημα μου ειναι το εξης. εδω και σχεδον 6 μηνες μου εχει κολησει οτι εχω ογκο στον εγκεφαλο. Τα συμπτωματα; Πονοκεφαλοι, ζαλαδα, μουδιασματα στα δαχτυλα, αδυναμια, τρεμουλο, σφιξιμο στον αυχενα, θωλη οραση, δυσκολια σττην καταποση, δυσκολια στην δυγκεντρωση, ασταθια και αποπραγματοποιηση. Εχω παει σε πολλους γιατρους (ορθοπεδικο, ΩΡΛ, νευρολογο, παθολογο, γενικης ιατρικης) και ολοι μου ελεγαν δν εχω τιποτα. Η νευρολογος ειπε οτι οι πονοκεφαλοι ειναι απο σφιγμενο αυχενα. Το ιδιο και ο ορθοπεδικος και ο ΩΡΛ. Αλλά εγω τπτ.Μαγνητική κανενας δε μου εγραψε. Ογκο εγκεφαλου.
Με τα πολλά με εσειρε η μαμα στον ψυχιατροοο. Διεγνωσε Γενικευμενη Αγχωδες διαταραχη, υποχονδριαση και ψυχαναγκασμο. Ολα τα καλα δηλαδη. Τελος πάντων με πολλή άγχος και παρενεργειες απο τα φαρμακα κατάφερα να ξεπερασω αρκετα απο τα ψυχοσωματικά και λίγο τον φοβο μου. Αλλά οι πονοκεφαλοι, ο σφυχμενος αυχενας και το βουητο στα αυτια παραμένουν. Μαζι με περιστασιακη ζαλάδα.
Το θέμα μου είναι οτι τις περισότερες φορές δεν ξέρω αν έχω πονοκέφαλο ή αν σφύγκω ανεπαίσθητα το πρόσωπο μου. Επίσης σήμερα το πρωί μουδιαδαν λίγο τα δάχτυλά μου και το απόγευμα μουδιασε μόνο το ένα και δε λέει να φύγει. Σας παρακαλώ υπάρχει κάποιος που έχει κάτι παρόμοιο; Γιατι συνεχίζω να έχω ψυχοσωματικα αφου πέρνω χάπια; Και το χειρότερο είναι ότι δν νιώθω ότι αγχωνομαι. Απλά σκεφτομαι ότι έχω όγκο, χωρίς όμως να εχω ταχυκαρδια και τα σχετικά. Έχω διαβάσει και τόσα για τους όγκους. Όλα μου τα συμπτωματα ταιριαζουν. Βοηθεια :'(
- 27-09-2014, 22:42 #2
Αρια καλησπέρα. Οι όγκοι εγκεφάλου δεν αρκούνται μόνο στα συμπτώματα τα οποία έχεις διαβάσει απο το ίντερνετ, είναι πολύ πιο σύνθετες καταστάσεις απο μία λίστα συμπτωμάτων τα οποία μπορείς να βρεις οπουδήποτε. Εφόσον έχεις επισκευτεί ιατρούς οι οποίοι δεν έχουν τίποτα να διαγνώσουν δεν έχεις να φοβάσαι κάτι. Τα χάπια που παίρνεις δεν εξαφανίζουν τη φοβία σου, όσο σκέφτεσαι τα συμπτώματα που έχει ένας τέτοιος όγκος άλλο τόσο δημιουργούνται απο μόνα τους χωρίς κάποιο παθολογικό αίτιο. Έχω περάσει απο παρόμοια κατάσταση , το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να χαλαρώσεις...είσαι 20 χρονών βγες με τους φίλους σου, πέρνα καλά, χάνεις σημαντικές στιγμές της ζωής σου μόνο και μόνο από ένα πλασματικό φόβο. Κάθε φορά που θα νιώθεις οτι σου έρχεται ο φόβος πάρε την κολλητή σου ή ακόμη και τους γονείς σου τηλέφωνο και μιλήστε περι ανέμων και υδάτων, πήγαινε μια βόλτα να σε χτυπήσει αέρας, ξεκίνα μια νέα ασχολία κάτι, που να σε κάνει να ξεχνιέσαι και να σε ευχαριστεί!! όταν θα ξέρεις πως να αγνοείς το φόβο σου, να τον "απομυθοποιήσεις", δε θα είναι τόσο σημαντικός για σένα πλέον και θα δεις οτι θα σταματήσουν και τα συμπτώματα που λες. Δεν είναι τυχαίο που σε πιάνουν μόνο όταν το σκέφτεσαι....
χαλαρά ρε ! Απο μια παθούσα
27-09-2014, 23:28 #3
αυτο το ειχα ζησει καποτε κ πιστευω οτι κατι αλλο σε πειραζει θα μπορουσα να σου πω οτιδηποτε σχετικο με το θεμα αλλα δημοσια δε θα τα πω ολα. μηπως κατι αλλο σε πειραζει?
27-09-2014, 23:38 #4
Eva σε ευχαριστω για την απαντηση σου. και με τη λογικη εχεις δικιο. αλλά αυτο το χαζο το μυαλο μου δε λεει να το καταλάβει. Αλεξανδρε αν με πειραζει κατι δν το εχω βρει ακομα
28-09-2014, 00:38 #5
δεν εχω πολυ ορεξη να εκτεθω κ να μιλησω για τη μανα μου κ εμενα αφου σε αυτα που συνηθως μιλαω ανετα δημοσια (πχ για το θειο μου) ειναι αυτα που δε με ενδιαφερουν κ δε με αγγιζουν αλλα αν με ψαξεις προσωπικα θα ανταποκριθω ομως οπως παντα. αρκει να πουμε την αληθεια για να εχει νοημα η συζητιση.
28-09-2014, 02:18 #6
Κουραγιο φιλη μου,πιστευω ειναι καλο να κανεις ενα τσεκ απ αιματος ισως πασχεις απο υποταση η θυρεοειδη γιαυτο κ οι ζαλαδες κ μπορεις να γινεις πολυ καλυτερα με βιταμινες η σιδηρο που θα σου προτεινει ο γιατρος,Οπωσδηποτε το σοβαροτερο θεμα που εχεις πιστευω ειναι ο ψυχολογικος παραγοντας πρεπει να παψεις να φοβασαι σε τετοιο βαθμο εισαι μικρη ακομα κ οι γιατροι δεν σου βρηκαν κατι,Επισης θερμη συμβουλη ειναι να παψεις να διαβαζεις πραγματα για ογκους ειδικα απο το ιντερνετ επειδη επηρεαζεσαι ασκημα μετα,Ειναι επισης αναγκαιο παρεα με τον ειδικο που πηγαινεις να αναζητησετε απο που πηγαζει το αγχος σου τι ειναι αυτο που σε τρομαζει για να το καταπολεμησεις
28-09-2014, 04:16 #7
Καλη απορια Αρια μου..
Γτ εχω ψυχοσωματικα ενω παιρνω χαπια.
Αν το βρεις πες το και σε μενα ...
Παντως εγω εκανα εξετασεις.προχθες να δω μηπως φταιει κανας θυροειδης η καμια ελειψη σιδηρου,κλπ..
Ιδωμεν...
29-09-2014, 09:22 #8
ΚΑΙ ΕΩ ΕΔΩ ΚΑΙ 5 ΜΗΝΕΣ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΦΑΣΗ ΒΡΙΣΚΟΜΑΙ ΜΕ ΕΝΤΟΝΗ ΑΡΡΩΣΤΟΦΟΒΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΝΑ ΤΟ ΞΕΠΕΡΑΣΩ ΓΙΑΤΙ ΜΟΥ ΤΡΩΕΙ ΤΗΝ ΖΩΗ.
ΚΑΝΩ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ,ΑΙΡΝΩ ΤΗΛ ΤΗΝ ΑΔΕΡΦΗ ΜΟΥ ΚΑΙ ΜΙΛΑΜΕ,ΠΑΩ ΒΟΛΤΑ ΣΤΟ ΠΑΡΚΟ.
ΚΑΙ ΝΑ ΗΝ ΨΑΧΝΕΙΣ ΤΟ INTERNET ΑΥΤΟ ΜΟΥ ΕΚΑΝΕ ΚΑΚΟ.
29-09-2014, 12:58 #9
Θα σου πρότεινα να ενημερωθείς σχετικά με το άγχος. Μία καλή αρχή είναι τα παρακάτω βιβλία.
http://www.greekbooks.gr/books/psiho...-aghos.product
http://www.greekbooks.gr/books/psiho...anikos.product
Τα έχω και σε σκαναρισμένη μορφή. Εάν ενδιαφέρεσαι (και όποιος άλλος βέβαια) να σου τα στείλω στείλε μου pm.