Results 121 to 135 of 268
Thread: Εφιάλτες
-
07-12-2014, 09:17 #121
Ξεκόλλησα, νομίζω πως με πείσατε... :) Αλλά εγώ δεν με θεωρώ τυχερή που βλέπω εφιάλτες ακριβώς γιατί με ταράζουν και γιατί δεν με αφήνουν να ξεκουραστώ...
Σήμερα για παράδειγμα που δεν ονειρεύτηκα τίποτα χθες το βράδυ, νιώθω άλλος άνθρωπος τουλάχιστον από θέμα ξεκούρασης γιατί ψυχολογικά δεν είμαι και πολύ καλά... :(Στέκεσαι εδώ, δυο μέτρα μακριά μου όμως για μένα αυτά τα δυο μέτρα είναι ένα αδύνατο ταξίδι...
- 07-12-2014, 09:20 #122
08-12-2014, 01:58 #123
Καλησπερα φιλη μου,Προσπαθησε οταν σε ταραζει κατι να σκεφτεσαι οτι δεν θα συμβει κ στο μελλον κ αδιαφορησε για το περιεχομενο των ονειρων ως πηγη πληροφορησης για το πως θα ειναι το μελλον αλλωστε δεν βγαινει κατι απο το να το σκεφτεσαι διαρκως φροντισε μονο να ανακαλυψεις τους φοβους σου μεσα απο αυτα κ αρκει,Μιλησε για τους φοβους σου στην ψυχολογο να τους καταπολεμησεις κ οπως σου λεω δεν γινεται αυτο ως εκ θαυματος θελει υπομονη,Οταν γινει αυτο ισως φτασεις κ στο σημειο να μην ονειρευεσαι κατι
08-12-2014, 02:48 #124
έγω είχα δύο σκυλάκια αλλά όταν έμεινα χωρίς σπίτι αναγκάστηκα να τα δώσω και τα δύο.. είναι πολύ καλά και τα δύο βέβαια, πάνε και χρόνια από τότε, 2 και... αλλά αυτό που μου λείπει πιο πολύ απ' όλα στη ζωή μου (όσο ανώμαλο κι αν ακούγεται) είναι ο σκύλος... αλλά για να έρθει ο σκύλος πρέπει να βρω δουλειά και σπίτι... νιώθω ανάπηρη χωρίς σκύλο εγώ...
τώρα στο σπίτι της μάνας μου έχει 3 γατους.. και με τον έναν συμπαθιόμαστε πολύ, όλο μαζί μου είναι... αλλά οπως και να το κάνεις είναι γατα... καμία σχέση με τον σκύλο... ούτε βόλτα δεν βγαίνει
08-12-2014, 07:59 #125
08-12-2014, 08:12 #126
Κύκνε, τα όνειρα είναι αντανάκλαση στον ύπνο μας της καθημερινότητας μας όπως τη ζούμε και του τρόπου σκέψης και συμπεριφοράς μας ενώ είμαστε ξύπνιοι, ένα φίδριν μίγδιν των δυό. Αν η ζωή σου έχει άσχημες εμπειριες, και δη τραυματικες, τις οποίες ειτε εξακολουθείς να αντιμετωπιζεις είτε ζωντανευουν καθημερινά στη μνήμη σου είτε νιωθεις να κατευθυνουν την καθημερινότητα σου τότε αποτελεσμα αυτου ειναι τα ονειρα εφιαλτες. Οι εφιάλτες είναι μια από τις διαφορες συνέπειες των θεματων μας ψυχολογίας. Κι αν κανεις σαν χαρακτηρας είναι υπεραναλυτικός και τρόπον τινά της προκατάληψης και της ερμηνείας, τα αναμοχλευει όλη μέρα στη σκεψη του.
Η κούραση λόγω δουλειας και πολλων δραστηριοτητων κατα τη διαρκεια της μερας μας κανει να κοιμόμαστε σχεδον αμεσως με το που ξαπλωνουμε το βραδυ και συνηθως ο βαθυς υπνος δεν συνοδευεται απο ονειρα. Το άλλο ειναι το πως παιρναμε τη μερα μας, αν την παιρναμε πρωτα στις πραξεις μας και μετα στα λόγια θετικά τότε θα γλυτωσουμε κάπως απο τους εφιαλτες. Αυτα τα δυο θα πρότινα, συν κατι αλλο που σου ειπε καποια προλαλησασα περι προσευχής, αφου ειναι μεσο γαλήνης και ηρεμίας. Βεβαια με αυτα δεν λύσαμε τα θεματα μας, όμως ζουμε κάπως πιο υποφερτά.γιάννης
08-12-2014, 09:47 #127
Στέκεσαι εδώ, δυο μέτρα μακριά μου όμως για μένα αυτά τα δυο μέτρα είναι ένα αδύνατο ταξίδι...
08-12-2014, 09:51 #128
Σε καταλαβαίνω...κι εγώ δεν μπορώ να φανταστώ τη ζωή μου χωρίς γάτες κι οι γονείς μου λένε ότι όταν πεθάνουν αυτές που έχουμε τώρα δεν θα πάρουμε άλλη... :(
Ελπίζω ως τότε να έχω καταφέρει να μείνω μόνη μου...αυτή η κρίση μας έχει ρημάξει...
Όσο για τη βόλτα του σκύλου, νομίζω πως η γάτα είναι πιο κατάλληλη για μένα γιατί είναι στιγμές που δεν έχω διάθεση ή που ακόμα χειρότερα φοβάμαι να βγω έξω...Στέκεσαι εδώ, δυο μέτρα μακριά μου όμως για μένα αυτά τα δυο μέτρα είναι ένα αδύνατο ταξίδι...
08-12-2014, 09:55 #129
Στέκεσαι εδώ, δυο μέτρα μακριά μου όμως για μένα αυτά τα δυο μέτρα είναι ένα αδύνατο ταξίδι...
08-12-2014, 11:08 #130
08-12-2014, 11:16 #131
09-12-2014, 02:26 #132
Καλο ειναι αυτο φιλη μου κ εγω με την κουβεντα καταφερα να ηρεμησω σε μεγαλο βαθμο απο αρκετα ομως αυτο εγινε σε βαθος χρονου δεν εγινε κατευθειαν,Οταν φτασεις σε αυτο το σταδιο τωρα δεν θα φοβασαι η θα φοβασαι σε μικροτερο βαθμο να κοιμηθεις να βγεις εξω τον κοσμο κ τα λοιπα
09-12-2014, 03:17 #133
Δεν είχαν πρόβλημα με τις γάτες οι σκύλοι, ένα θέμα ήταν πως πήγα στο πρόγραμμα και έπρεπε να μου κρατήσει ή μανά μου ή ο πατέρας μου τον ένα σκύλο (τον άλλον θα τον έδινα, δεν μπορούσα να έχω απαίτηση για τους δύο) για ένα δεκάμηνο. Ο πατέρας μου είναι στην Κρήτη με τα παιδιά της γυναίκας του, και φοβόταν για τα παιδιά. Και η μάνα μου δεν ήθελε να ξαναμπλέξει με σκύλο. Εκτός αυτού δεν δουλεύω και η συντήρηση τους δεν ήταν εύκολη. 10 μήνες να μου το κρατήσουν και να το δεχτεί στο σπίτι της χωρίς να ξέρει πότε θα φύγουμε μάλιστα... μεγάλα διαστήματα... δεν μπορούσα να το απαιτήσω με τίποτα... Δεν ξέρω... οι γονείς μου ξέρουν τι σημαίνουν για μένα οι σκύλοι και δεν με βοήθησαν καθόλου... πραγατικά νιώθω ανάπηρη χωρίς αυτά...
Πάντως τα γατάκια δεν τρώνε και τόσο, είναι φθηνά σχετικά το να έχεις... επειδή λες για κρίση το λέω.
Ίσως ο σκύλος να σε βοηθούσε και στο να βγαίνεις, αλλά από το να μην τον πας βόλτα καλύτερα γάτα... Εγώ τον είχα συνέχεια μαζί μου, τον έπαιρνα όπου κι αν πήγαινα... πολύ σπάνια έμενε σπίτι.. Απ' ότι καταλαβαίνεις η απουσία του με έχει τσακίσει σε κάθε μου κίνηση.. Στην αρχή μάλιστα δυσκολευόμουν και να βγω από το σπίτι ή να γυρίσω αφού είχα βγει... Ακόμα μου είναι δύσκολο που ανοίγω την πόρτα και δεν είναι από πίσω... μπορεί να είναι ο γατούλης αλλά δεν έχει καμία σχέση
09-12-2014, 08:16 #134
Καλημέρα! :) Χαίρομαι που και κάποιος άλλος ξυπνάει τόσο νωρίς όσο εγώ...
Την κρίση την ανέφερα γιατί όταν "φύγουν" τα γατάκια μου αν θέλω να πάρω άλλο θα πρέπει να μείνω μόνη μου και χωρίς δουλειά ούτε το νοίκι δεν θα έχω να πληρώσω, πόσο μάλλον να συντηρώ ένα ζώο...επίσης δεν είναι μόνο η τροφή αλλά και τα εμβόλια κι η πιθανότητα ν' αρρωστήσουν...η μικρή μου γάτα είναι διαβητική και με πρόβλημα στα νεφρά και χρειάζεται δυο φορές τη μέρα ένεση ινσουλίνης συν ειδική τροφή για το διαβήτη κι άλλη για τα νεφρά που κοστίζουν 20 ευρώ η σακούλα δηλαδή 40 συν 10 ευρώ η κάθε αμπούλα ινσουλίνης...κι η συγκεκριμένη τρώει πολύ, με το που ξύπνησα πριν ακόμα κάνω καφέ κροκέτες ζητούσε...
Τώρα για το σκύλο δεν θα αναλάμβανα ένα ζώο που δεν μπορώ να φροντίσω και να το κάνω να υποφέρει...τέλος, εμένα ίσως να μου αρκούν οι γάτες γιατί την σκυλίτσα την είχα στην αυλή και δεν έμαθα να ανοίγω την πόρτα και να την βρίσκω μέσα...Στέκεσαι εδώ, δυο μέτρα μακριά μου όμως για μένα αυτά τα δυο μέτρα είναι ένα αδύνατο ταξίδι...
09-12-2014, 20:09 #135
βρε κυκνε, το ποστ το ανέβασα στις 3 το βράδυ... και δεν είχα κοιμηθεί... αν ποτε σου γράψω στις 8 θα είναι γιατί δεν θα έχω κοιμηθεί και όχι γιατί θα έχω ξυπνήσει...
όπως και να χει ένα ζώο που πάει το πολύ 5 κιλά τρώει λιγότερο από ένα 45. Και τα εμβόλια που είναι μια φορά το χρόνο είναι χαζό έξοδο... τα στάνταρ έξοδα είναι τα δύσκολα και της αρρώστειας (τα απρόοπτα)
τα γατάκια δεν τα έχετε μέσα στο σπίτι? δεν κοιμάστε μαζί? σκεφτόμουνα πως αν κοιμάστε μαζί ίσως να σε βοηθούσαν και στο ύπνο.. εκτός του είναι πολυ ηρεμιστικά μέχρι να κοιμηθείς, αν ξυπνήσεις από εφιάλτη και είναι δίπλα σου θα ηρεμήσεις πιο γρήγορα.. επίσης το ότι κάποιος δίπλα σου θα κοιμάται ήρεμος, έστω και ζώο, θα σε κανει να καταλάβεις πως ήταν απλά ένα όνειρο, και κανείς δεν είναι μέσα στο δωμάτιο, ή και στο σπίτι ακόμα αν είναι πολύ έξυπνη η γάτα... αλλά πόσο μπορείς να εμπιστευτείς μια γάτα? γι αυτο προτιμώ τα σκυλάκια εγω... μου καλύπτουν τις ανάσφαλειες... και όχι μονο τις συναισθηματικές