Βοήθεια για προβλήματα σε μια σχέση που μοιάζει μονόπλευρη - Page 2
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 2 of 2 FirstFirst 12
Results 16 to 30 of 30
    Junior Member
    Quote Originally Posted by BOOM View Post
    επιπλον να διορθωσω τον τιτλο που εχεις βαλει "σχεση που μοιαζει μονοπλευρη" σε "σχεση που ΕΙΝΑΙ μονοπλευρη"//σορυ για το χιουμορ μου το καυστικο..
    σε πονεσα με ολα αυτα που εγραψες.
    Με έκανες να χαμογελάσω λίγο, γιατί όλα μαύρα τα βλέπω αυτές τις μέρες.. Σε ευχαριστώ!

Επιλέγεις και πράττεις. Κοίτα και τα δύο μπορείς να κάνεις. Και να μείνεις στη σχέση, αλλά να ξέρεις ότι θα είναι έτσι. Οι άνθρωποι πολύ πολύ δύσκολα αλλάζουν και μόνο αν το θέλουν οι ίδιοι. Αν θες τόσο πολύ να είσαι μαζί της, αληθινά όμως και όχι από ανασφάλεια, μπορείς να είσαι εκεί πάντα για αυτή, αλλά να ξέρεις ότι δεν θα παίρνεις την επιβεβαίωση που από αυτά που γράφεις (και απόλυτα φυσιολογικό είναι) θέλεις να παίρνεις. Μια τέτοια σχέση κατά την άποψή μου δεν είναι υγιής, αλλά καλύπτει άλλες, δικές σου ανάγκες.

Η άλλη περίπτωση είναι να πάρεις την απόφαση, θα πονέσει πολύ, θα είναι σαν να κόβεις το χέρι σου και να την αφήσεις. Θα ήθελα να σου πω ότι ίσως ταρακουνηθεί, αλλά από αυτά που γράφεις δεν το νομίζω. Πάλι εγωιστικά μου φαίνεται θα το πάρει και θα σε κυνηγήσει καθαρά από εγωισμό (ότι δεν μπορείς εσύ να την αφήσεις). Αλλά ποτέ δεν ξέρεις.

Έχω ζήσει μία αντίστοιχη περίπτωση. Αυτό που έκανα όταν είδα ότι ήταν έτσι τα πράγματα, του είπα ότι δεν μου αξίζει αυτό, ότι προτιμώ να μείνω μόνη μου και θα χαρώ αν θέλει να ξαναεπικοινωνήσει μαζί μου. Αυτός το δέχτηκε γιατί μου είπε ότι δεν θέλει να με ταλαιπωρεί. Μετά από ένα μήνα (χωρίς καμία επικοινωνία) μου είπε ότι είναι απόλυτα συνειδητοποιημένος ότι θέλει να είμαστε μαζί. Νόμιζα ότι τον είχε ταρακουνήσει ο χωρισμός, αλλά πάλι τα ίδια έκανε. Γιατί έτσι ήταν. Έτσι είχε μάθει να λειτουργεί. Τόσο μπορούσε να δώσει στη σχέση.....

Senior Member
    Quote Originally Posted by Andreas88 View Post
    (ΣΥΝΕΧΕΙΑ) >>..... Και εγώ προσπαθώ πάντα να δικαιολογώ τα πάντα. Τώρα η Ι. έχει εξεταστική, τώρα έχει την περίοδο της, τώρα έχει νέυρα, τώρα δεν είναι καλά κλπ. Εντάξει έχει καταντήσει γελοίο, το ξέρω. Ξέρω ότι αυτό δεν είναι σχέση, αλλά αρνιέμαι να το παραδεχτώ. Γι' αυτό σας γράφω εδώ. Στο μυαλό μου από την μέρα που έφυγα από Αθήνα στριφογυρνάει συνέχεια το θέμα του χωρισμού. Απλά εγω έχω συναισθήματα και μάλιστα πολύ έντονα και δεν αντέχω σε αυτή την ιδέα. Δεν βρίσκω το κουράγιο. Αυτη μου έχει δημιουργήσει άπειρα συναισθηματικά κενά και όμως δεν τολμώ να το συζητήσω μαζί της. Μια φορά που το συζήτησα, αυτή τα πήρε και μου είπε άμα δεν είσαι ευχαριστημένος φύγε. Δεν θέλω να είσαι μαζί μου και να μην είσαι καλά. Και υποτίθεται ότι αυτή η κοπέλα με αγαπάει και μου το είπε κιόλας και ότι έχει συναισθήματα για μένα. Και υποτίθεται ότι με αυτή τη κοπέλα θα στηρίζαμε σχέση από απόσταση για ένα χρόνο και μετά που θα τελειώσει με την διπλωματική της είπαμε να έρθει Λονδίνο να με βρει και να την βοηθήσω να βρει και αυτή μια δουλειά εδώ! Τέλοσπάντων, αυτή είναι η ιστορία και το πρόβλημα μου. Απλά δεν έχω το κουράγιο να της πω να χωρίσουμε. Αισθανομαι που αισθανομαι μοναξιά τώρα στο Λονδίνο, αν χωρίσω κιόλας πάει, θα νιώσω τον κόσμο μου να καταρρεει. Από την άλλη λέω στον εαυτό μου ΄δωσ της ακόμη μιαν ευκαιρία, ακόμη ένα μήνα που θα έχει τελειώσει με την εξεταστική της. Αν συνεχίσει την ίδια συμπεριφορά απλά πρέπει να το τελειώσεις. Έχω και τους δικούς μου να μου λένε να δείξω υπομονη. (Ξέχασα να σας πω ότι οι δικοί μου την έχουν γνωρίσει). Τέλοσπάντων, περιμένω πραγματικά την βοήθεια και τις συμβουλές σας. Ειλικρινά το έχω ανάγκη. Και συγγνώμη για το τεράστιο ποστ...
    οκ, το διαβασα ολο...
    καλα εκανες και μας τα εγραψες τοσο αναλυτικα, αφου ειχες το κουραγιο (αν χωριζες και παραγραφους, θα ηταν ευκολοτερο για μας :) )

αναρωτιεμαι πως θα μπορουσαμε να βοηθησουμε, μιας και κανεις πολυ ειλικρινη αναλυση των οσων αισθανεσαι και του ποσο δεν ανταποκρινεται εκεινη, οπως και του οτι σαφως , σαφεστατα, πιο σαφως δεν γινεται ουτε σε ταινια, αυτη η ιστορια ειναι παντελως και μονοπαντα, μονοπλευρη....

αν θες να μιλησουμε για συμπεριφορες, παρολο που δεν βλεπω να σωζεται, κακως εσυ το κυνηγας τοσο πολυ.
    αν δεν εισαι αποφασισμενος να το κοψεις γιατι την θελεις, να απαντας στην γαιδουρια με γαιδουρια καισ την αδιαφορια με αδιαφορια και αστο να ξεφτισει μονο του.
    διοτι αν θελεις να εχεις μια σχεση μονος σου, κατσε και μιλα στον καθρεφτη σου σαν την αστερω, και λεγε οτι εχεις σχεση :rolleyes:. περισσοτερη ανταποκριση θα παρεις...

τι πιστευω οτι της συμβαινει.
    ειναι κολλημενη στον πρωην της, ευχομαι να μην βλεπονται ακομα κιολας κι εχει εσενα για αποκουμπι, οταν την αδειαζει...
    απλα ειναι απο τις "μαιμουδες", που δεν μπορει να ζησει με τον εαυτο της και να αντιμετωπισει την μοναξια της ουτε ωρα. εκμεταλλευεται την αδυναμια που της δειχνεις για να εχει καποιον στην ζωη της να τρεχει απο πισω της, να την προσεχει, να την παρακαλαει κλπ... παιρνει απο σενα την επιβεβαιωση που χρειαζεται για να νοιωθει στοιχειωδως ισορροπημενη, αλλα δεν σε θελει...

περι ορεξεως κολοκυθοπιτα. εγω θα ξενερωνα απεριοριστα αν καποιος μου εδειχνε μιας μερας αδιαφορια, οχι ολο αυτο που σου δειχνει η κοπελα κι εσυ εισαι ακομα απικο...

Senior Member
    πιθανον να μην θελει να μεινει μονη της , αυτο εμεις δε μπορουμε να το ξερουμε.
    αυτο που ξερουμε ειναι οτι εσυ νιωθεις αθλια με ολο αυτο κ αυτο αρκει.
    οταν κατι δε σου αρεσει να το εκφραζεις κ να μη φοβασαι τις συνεπειες.αυτο ειναι συμβουλη ζωης.
    εκτος βεβαια αν πιστευεις οτι εχεις αδικο κ φταις εσυ..πιστευεις ας πουμε οτι εισαι απαιτητικος?
    εγω το βρισκω λιγο καπως ..να γουσταρω τον φιλο μου κ να ερχεται μια εβδομαδα κ να φερομαι λες κ τον βλεπω καθε μερα.
    ακομα κ γω που συζω με τον αντρα μου..κανουμε σα μουρλα οταν βλεπομαστε σπιτι.φιλια, χαρες κλπ..
    δνε μου φαινεται νορμαλ η συμπεριφορα της.ισως απλα θελει ενα στηριγμα.
    ειχα κ γω μια σχεση παλαιοτερα που δεν ημουν ερωτευμενη μαζι του κ απλα καθησα(λαθος μου) επειδη δεν ειχα κατι καλυτερο ή επειδη απλα με στηριζε.
    ναι..δεν ημουν εκδηλωτικη, δεν τον πολυφιλαγα, δεν του ελεγα πραγματα κλπ.εκεινος εκανε τα παντα να με ευχαριστησει.μετα εκατσα κ σκεφτηκα οτι δεν ειναι δικαιο για αυτον κ του ειπα (μετα απο κανα χρονο βεβαια)οτι δεν θελω αλλο κ οτι καλυτερα να τελειωνουμε γιατι εγω δεν μπορεσα να νιωσω ποτε οπως αυτος..
    κ χωρισαμε.
    πιστευω οτι οταν ενας ανθρωπος γουσταρει πραγματικα φαινεται αυτο απο το φιλι του, απο την ματια του, απο τον τροπο που σε ακουμπα...οσο εκδηλωτικος κ να μην ειναι..απο καπου το νιωθεις.

Junior Member
    Παιδιά σας ευχαριστώ πολύ για όλα! Με βοηθήσατε να καταλάβω και να δω αυτά που δεν ήθελα να δω. Κάναμε μια κουβέντα, αυτή δεν ήθελε να καταλάβει και πολλά πολλά. Της είπα όλα όσα αισθάνομαι και αυτή ήταν σε φάση εντάξει κάνε τη ζωή σου κοίτα τον εαυτό σου κλπ και μου είπε ότι την έκανα και αρκετά χάλια κιόλας! Γενικά όλα στο εγωιστικό τα έπαιρνε. Στο τέλος την προκάλεσα να μου πει ότι βολεύτηκε σε αυτή τη σχέση, και να μου πει στα ίσα ότι δεν θέλει να είμαστε μαζί, αλλά της καλοάρεσε το σιγουράκι και που της ικανοποιούσα τον εγωισμό της και αυτή μου απάντησε ότι δεν το περίμενε ότι θα της το έλεγα αυτό και μου είπε να μην της ξαναστείλω ποτέ και εγώ της απάντησα ότι δεν πρόκειται... Αυτά....

Senior Member
    θα το ξεπερασεις συντομα..γιατι πολυ απλα εκανες ο.τι καλυτερο κ σωστοτερο για τον εαυτο σου!
    δεν σου αξιζε..ειναι πολυ λιγη για σενα.οκ?
    συγκεντρωσου σε σενα τωρα κ αραξε...
    πιθανον να σε ενοχλησει..μη μασησεις.οπως ειπες τον εγωισμο της θελει να ικανοποιησει.
    κ την επομενη φορα που θα ερωτευθεις φροντισε τουλαχιστον να εχεις ανταποκριση, ξερω ξερω αυτα δε ρωτανε.αν ομως ερωτευεσαι συνεχεια ανθρωπους που σε φτυνουν λιγο τοτε θελει λιγη παραπανω διερευνηση..επεκταθηκα πολυ το ξερω.αλλα οι επιλογες μας δειχνουν κ την ψυχικη μας κατασταση.
    κ εμεις οι ιδιοι ευθυνομαστε γι αυτες.
    κ παντα να θυμασαι να εκφραζεσαι κ να λες ο.τι σε ενοχλει.κ οποιος θελει ας αντεξει.

Senior Member
    επιπλεον αν σε ηθελε πραγματικα, εκεινη την στιγμη θα σε διεκδικουσε κ θα προσπαθουσε να σε κρατησει..
    αυτη ομως σου ειπε κιολας να μην την ξαναενοχλησεις κ ποτε??
    μμμ....νευριασα τωρα!!!τουρμπο εγινα!:mad:

Junior Member
    Quote Originally Posted by BOOM View Post
    θα το ξεπερασεις συντομα..γιατι πολυ απλα εκανες ο.τι καλυτερο κ σωστοτερο για τον εαυτο σου!
    δεν σου αξιζε..ειναι πολυ λιγη για σενα.οκ?
    συγκεντρωσου σε σενα τωρα κ αραξε...
    πιθανον να σε ενοχλησει..μη μασησεις.οπως ειπες τον εγωισμο της θελει να ικανοποιησει.
    κ την επομενη φορα που θα ερωτευθεις φροντισε τουλαχιστον να εχεις ανταποκριση, ξερω ξερω αυτα δε ρωτανε.αν ομως ερωτευεσαι συνεχεια ανθρωπους που σε φτυνουν λιγο τοτε θελει λιγη παραπανω διερευνηση..επεκταθηκα πολυ το ξερω.αλλα οι επιλογες μας δειχνουν κ την ψυχικη μας κατασταση.
    κ εμεις οι ιδιοι ευθυνομαστε γι αυτες.
    κ παντα να θυμασαι να εκφραζεσαι κ να λες ο.τι σε ενοχλει.κ οποιος θελει ας αντεξει.
    Το θέμα είναι με αυτή τη κοπέλα δεν ήθελα να δω από την αρχή τα προφανεί. Την ερωτεύτηκα σχεδόν με κλειστά τα μάτια! Ναι μου είναι δύσκολη πολύ τώρα αυτή η κατάσταση αλλά από τον τρόπο που μου απαντούσε γενικά κατάλαβα ότι δεν είχε μέλλον. Αυτό που δεν ήθελα να δω, τώρα το είδα με την βοήθεια σας. Αυτό ίσως που με παρηγορεί είναι ότι πρέπει να αναστήσω ξανά τον εγωισμό μου. Δεν ερωτεύομαι συνέχεια ανθρώπους. Αυτή είναι η δεύτερη φορά που ερωτεύτηκα πραγματικά και μετά από κάμποσα χρόνια μάλιστα άφησα τον εαυτό μ να ανοιχτεί συναισθηματικά. Την πάτησα όμως. Αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Ελπίζω να βρω το κουράγιο να το ξανακάνω...

Senior Member
    φυσικα κ θα το ξανακανεις! ποσο στοιχημα βαζεις?τα συναισθηματα δεν πεθαινουν ποτε καλε..
    ετσι νομιζεις τωρα...αλλα θα δεις οτι η καρδια σου μενει ζωντανη κ μπορει να ερωτευθει ξανα.μη βιαζεσαι ομως..εισαι πληγωμενος αυτην την στιγμη.
    κ πρεπει πρωτα να επουλωθουν αυτα κ μετα θα ρθει μονο του.
    οταν χωριζουμε νιωθουμε οτι ηρθε το τελος..κ ομως αποδεικνυεται οτι τιποτα δεν τελειωνει.thats life...
    καλως ηρθες στην ζωη..
    εχεις πολυ μελλον μπροστα σου να ξαναερωτευθεις, να σε ερωτευθουν κλπ κλπ...κ ποιος δεν εχει πονεσει απο ερωτα?για πες μου?

Senior Member
    In this old house where every door is open
    πωπω.. δε σε γουσταρει καθολου η γκομενα!!!!

Senior Member
    Ανδρικο για να ξεφυγουμε λιγο, πως τα βλεπεις εκει στη βρετανια? κ θα επανελθουμε στο θεμα σου.

Senior Member
    Το θέμα είναι με αυτή τη κοπέλα δεν ήθελα να δω από την αρχή τα προφανεί. Την ερωτεύτηκα σχεδόν με κλειστά τα μάτια! Ναι μου είναι δύσκολη πολύ τώρα αυτή η κατάσταση αλλά από τον τρόπο που μου απαντούσε γενικά κατάλαβα ότι δεν είχε μέλλον. Αυτό που δεν ήθελα να δω, τώρα το είδα με την βοήθεια σας. Αυτό ίσως που με παρηγορεί είναι ότι πρέπει να αναστήσω ξανά τον εγωισμό μου. Δεν ερωτεύομαι συνέχεια ανθρώπους. Αυτή είναι η δεύτερη φορά που ερωτεύτηκα πραγματικά και μετά από κάμποσα χρόνια μάλιστα άφησα τον εαυτό μ να ανοιχτεί συναισθηματικά. Την πάτησα όμως. Αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Ελπίζω να βρω το κουράγιο να το ξανακάνω...
    αυτο το "αφησα" που λες, ειναι πολυ σωστο. "αφηνουμε" τον εαυτο μας να δωθει συναισθηματικα, δεν ειναι μια αυτοματη διαδικασια και γινεται και σταδιακα.
    βλεπεις ενθαρυντικες αντιδρασεις και συμμετοχη απο τον αλλο, και σταδιακα, ανοιγεσαι, δινεις περισσοτερα και στο τελος ενεχεσαι σοβαρα, συναισθηματικα.
    στην δικια σου περιπτωση ελειπε η ανταποκριση εξ αρχης.ωστοσο "αφεθηκες", χωρις να παιρνεις κατι αντιστοιχο απο απεναντι.
    αυτο ειναι το μονο "καμπανακι". οταν ο αλλος ειναι χλιαρος η απομακρος, δεν αφηνεσαι.
    και βεβαια, περναει λιγος χρονος με ικανοποιητικη σχεση για να δωθεις ...

Junior Member
    Quote Originally Posted by kerasi View Post
    Ανδρικο για να ξεφυγουμε λιγο, πως τα βλεπεις εκει στη βρετανια? κ θα επανελθουμε στο θεμα σου.
    Τωρα μαύρα! Αλλα γενικότερα στο Λονδίνο που μένω ειναι πολυ ωραία και γίνονται ακομη πιο ωραία άμα εχεις και αρκετά λεφτά. Γενικα τα παντα ειναι πανάκριβα εδω. Ομως όσον αφορά την ποιότητα ζωής καμια σχεση σε σύγκριση με την Αθηνα. Αν μιλάς τωρα για δουλειές εδω υπάρχουν άπειρες ευκαιρίες εργασίας ομως το σημαντικότερο που σου προσφέρεται ειναι η ευκαιρία ανέλιξης σε σύντομο σχετικά χρονικό διάστημα. Τίποτα ομως δεν γίνεται με το σταυρό στο χέρι..

Junior Member
    Quote Originally Posted by Remedy View Post
    αυτο το "αφησα" που λες, ειναι πολυ σωστο. "αφηνουμε" τον εαυτο μας να δωθει συναισθηματικα, δεν ειναι μια αυτοματη διαδικασια και γινεται και σταδιακα.
    βλεπεις ενθαρυντικες αντιδρασεις και συμμετοχη απο τον αλλο, και σταδιακα, ανοιγεσαι, δινεις περισσοτερα και στο τελος ενεχεσαι σοβαρα, συναισθηματικα.
    στην δικια σου περιπτωση ελειπε η ανταποκριση εξ αρχης.ωστοσο "αφεθηκες", χωρις να παιρνεις κατι αντιστοιχο απο απεναντι.
    αυτο ειναι το μονο "καμπανακι". οταν ο αλλος ειναι χλιαρος η απομακρος, δεν αφηνεσαι.
    και βεβαια, περναει λιγος χρονος με ικανοποιητικη σχεση για να δωθεις ...
    Οχι δεν έλειπε η ανταπόκριση. Υπήρχε ανταπόκριση αλλα ηταν με το σταγονόμετρο. Και σε σύγκριση με αυτο που έδινα εγω, αυτο που έδινε αυτη ήταν απειροελάχιστο. Προφανώς αν δεν υπήρχε τίποτα και καθόλου δεν θα γινόταν να προχωρήσει αυτη η σχεση και να κρατήσει και αυτούς τους μήνες κιόλας. Απλα μάλλον εγω προχώρησα πολυ γρήγορα και με άλλους ρυθμούς.

Senior Member
    Οχι δεν έλειπε η ανταπόκριση. Υπήρχε ανταπόκριση αλλα ηταν με το σταγονόμετρο. Και σε σύγκριση με αυτο που έδινα εγω, αυτο που έδινε αυτη ήταν απειροελάχιστο. Προφανώς αν δεν υπήρχε τίποτα και καθόλου δεν θα γινόταν να προχωρήσει αυτη η σχεση και να κρατήσει και αυτούς τους μήνες κιόλας. Απλα μάλλον εγω προχώρησα πολυ γρήγορα και με άλλους ρυθμούς.
    αυτο ακριβως εννοουσα. οτι ηταν κατα ΠΟΛΥ ΠΟΛΥ ΠΟΛΥ μικροτερη απο τον δικο σου ενθουσιασμο.
    οτι οταν δεν ειναι αναλογη η ανταποκριση, καταλαβαινεις εξαρχης οτι δεν τσουλαει καλα το πραγμα και δεν αφηνεσαι ετσι...

Page 2 of 2 FirstFirst 12