Στα χωρίσματα - Page 2
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast
Results 16 to 30 of 35
    Senior Member
    Quote Originally Posted by agnwsti43 View Post
    betelgeuse, δεν έχεις άδικο. Διαλυμένη δεν είναι ή μάλλον μπορεί να έγινε μόλις μια τέτοια. Αλλά σίγουρα δεν είναι υγιής. Βρισιές και χυδαιολογίες και χειροδικίες έλεγα ότι ποτέ δεν θα επέτρεπα. Κι όμως βρίσκομαι να μην πιστεύω βαθιά μέσα μου ότι είναι κακό. Καταλαβαίνετε; Λέω αυτά που διάβαζα και τα θεωρούσα χαζά. Και να΄μαι, σε ένα φόρουμ να ζητώ να μιλήσω μήπως και το πάρω απόφαση, μήπως και συνειδητοποιήσω τι πρέπει να κάνω. Αν είχα δουλειά και οικονομική ανεξαρτησία θα ήταν αλλιώς. Αλλά πρόσφατα έχασα και την μητέρα μου, έχω μετακομίσει σε άλλη πόλη για να ζήσω μαζί με αυτόν και να κάνω οικογένεια και ουσιαστικά αισθάνομαι μόνη. Ντρέπομαι να ζητήσω βοήθεια από τον αδερφό μου γιατί πρόσφατα με βοήθησε με κάτι εκκρεμότητες στο ΤΕΒΕ . Η υπερηφάνεια μου ή ο εγωισμός με κάνουν να θέλω να βρω τη λύση μόνη μου. Και παράλληλα αυτό το "μόνη" με κάνει να αισθάνομαι μπερδεμένη.
    Δεν ξέρω αν μπορώ να γίνω κατανοητή...
    προσφατα ενα μελος, νομιζω η gothly ανεβασε ενα ποστ με ενα εγχειριδιο που αφορα κακοποιημενες γυναικες, απο αναγνωριση, μεχρι αντιμετωπιση, δομες κλπ. βρες το αμεσα και ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΟ ΟΛΟ.

Senior Member
    Quote Originally Posted by Remedy View Post
    προσφατα ενα μελος, νομιζω η gothly ανεβασε ενα ποστ με ενα εγχειριδιο που αφορα κακοποιημενες γυναικες, απο αναγνωριση, μεχρι αντιμετωπιση, δομες κλπ. βρες το αμεσα και ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΟ ΟΛΟ.
    o οδηγός σε pdf εχει κ download
    http://www.antiviolence-net.eu/Odigo...web/index.html

(κ το θεμα http://www.e-psychology.gr/forum/sho...AD%CF%83%CE%B7)

Senior Member
    kerasi, δεν ξέρω αν είναι υπερβολικός. Μακάρι. Είναι η 3η μέρα που είμαστε σε ψυχρή κατάσταση και ο καθένας απομονωμένος. Δεν θέλω να είναι έτσι μια τυπική συμβίωση που δεν θα φύγουμε γιατί υπάρχει το παιδί. Το αγαπάει πολύ και δεν θέλει να το χάσει, αλλά μεταξύ μας τα πράγματα είναι σαν χορός: ένα βήμα μπροστά και δύο πίσω.
    δεν εισαι καθολου υπερβολικη ουτε εσυ ουτε ο τιτλος .σε αλλο μηνυμα σου γραφεις οτι ο ανδρας σου χειρονομει δηλαδη σου κανει νοηματα ενω αλλου οτι χειροδικει . αν σε χτυπαει κ μαλιστα για μεγαλο διαστημα καλο ειναι να σκεφτεις να τον χωρισεις .αν απλα χειρονομει ........
    ειναι πολυ δυσκολο να χωρισεις εν ετει 2014 οντας ανεργη κ με παιδι στην αγκαλια .

Senior Member
    όχι, δεν έχει. Και μην ρωτήσεις αν είμαι σίγουρη γιατί είμαι. Και ναι, όταν μιλάω με κάποιες μου λένε ότι είμαι υπερβολική και ότι λίγο-πολύ όλες οι οικογένειες- ή οι περισσότερες- έχουν τέτοιους τσακωμούς. 'Εζησα όμως 7,5 χρόνια με άλλον άντρα κι αυτά δεν τα έχω ζήσει. Ούτε με άλλη σχέση έχω ζήσει άγριες καταστάσεις
    οπως σου εγραψα κ στο αλλο μην δεν εισαι υπερβολικη . δηλαδη επειδη πραγματι στην ελλαδα πολλες οικογενειες ειναι προβληματικες πρεπει να υποτιμαμε το θεμα ?
    με τον αλλο που εζησες 7,5 χρονια φανταζομαι οτι δεν ηταν γαμος :) αλλο σχεση εστω μακροχρονια κ αλλο γαμος . :(

Junior Member
    Remedy σε ευχαριστώ. Θα το κάνω άμεσα.

Junior Member
    Gothly, Θα το κατεβάσω. Ευχαριστώ πολύ!
    ΥΓ, Προσπαθώ να το ανοίξω και βγαίνει λευκή σελίδα (blank) . Ίσως φταίει η σύνδεση. Θα ξαναδοκιμάσω και θα ενημερώσω

Junior Member
    Ναι,έγραψα 2 διαφορετικά πράγματα, έχεις δίκιο. Εννοώ ότι αντιδρά βίαια και με έχει σπρώξει και με έχει πιάσει από το μπράτσο δυνατά και έχει σπάσει και πιάτο δίπλα μου . Αν είναι δύσκολο χωρίς δουλειά; Εγώ και καλά να είναι ένας άνθρωπος συναισθηματικά, είναι απίστευτα σκληρό να του στερούν το δικαίωμα στην εργασία!

Junior Member
    wstryton, σαν γάμος ήταν τα 7,5 χρόνια εφόσον ζούσαμε μαζί και είχαμε αναλάβει όλες τις δεσμεύσεις που έχει ένα ζευγάρι. Απλά δεν είχε γίνει κάτι τυπικό, να οριστούμε ανδρόγυνο σύμφωνα με τον νόμο. Και εδώ δεν θα παντρευόμουν πάλι, απλά για λόγους ευκολίας μια που περίμενα παιδί, είπαμε να κάνουμε έναν πολιτικό γάμο. Το θυμόμαστε ότι αποκαλούμαστε "σύζυγοι" όταν πρέπει να συμπληρώσουμε έγγραφα :)

Banned
    Εδώ και 21 μήνες έχω ένα μωράκι. Με τον άντρα μου δεν υπήρξε κανένας τεράστιος έρωτας αλλά περνούσαμε καλά και θέλαμε να μείνουμε μαζί και θελήσαμε και παιδί. ΑΠό τότε όμως όλα πάνε με καυγάδες και φωνές και κλάματα.
    Κραταω αυτο απο ολο το κειμενο..Να σου πω που εντοπιζω το προβλημα με μεγαλη πιθανοτητα βεβαια να κανω και λαθος..Οταν δυο ανθρωποι ξεκινουν εναν γαμο χωρις το συστατικο του ερωτα και της αγαπης που φυσικα η αγαπη επερχεται με τον χρονο και την συμβιωση , οταν λοιπον ανοιγεις μια νεα σελιδα ζωης , γιατι αυτο ειναι ο γαμος ,χωρις τα καταλληλα υλικα οικοδομησης τοτε θα μαζευεις μπαζα..
    Δεν δυναται να ξεκινησεις εναν γαμο και ενα παιδι επειδη με καποιον περνας καλα..Πολλοι και πολλες ξεκινουν εναν γαμο με καποιον επειδη απλως περνουν καλα μαζι και νομιζουν οτι αγαπιουνται κιολας και φυσικα ερχεται το πληρωμα του χρονου , συνηθως συντομα για να τους αποδειξει το αντιθετο..για να αποδειξει οτι πολλοι ανθρωποι απλα βολευονται σε σχεσεις για να κανουν αυτο που πρεπει πχ εναν γαμο , ενα παιδι!
    Αυτο θεωρω οτι συμβαινει και στους δυο σας , δεν υπαρχει ερωτας , δεν υπαρχει αγαπη βαθια , υπηρχε μονο καλοπεραση πριν τον γαμο και οταν ηρθε το παιδι και οι ευθυνες συν τα σημερινα προβληματα και δυσκολιες , εγινε το μπουμ!
    Γι'αυτο βγαινει και η επιθετικοτητα απο τον ανδρα σου αλλα και απο εσενα γιατι και εσυ λεκτικα εισαι επιθετικη..
    Αυτα!

Banned
    Και κατι αλλο , βεβαια αυτο ειναι δικη μου εκτιμηση , δεν θεωρω τον αντρα σου κακοποιητικο με την εννοια του ψυχοπαθολογικα κακοποιητικου, ολοι εχουμε σπασει ενα πιατο (εγω εχω σπασει περισσοτερα πραγματα) , ολοι εχουμε πιασει δυνατα καποιον απο το μπρατσο σε στιγμες τσακωμου..οκ αν οχι ολοι οι περισσοτεροι!Το αναφερω γιατι βλεπω παραπομπες σε λινκ κακοποιημενων γυναικων που τα θεωρω υπερβολη!Βεβαια θα σου πω και την αλλη πλευρα του οτι αν συνεχιστει αυτο ισως φτασετε και σε αυτα τα σημεια.

Senior Member
    [QUOTE=agnwsti43;506051 Το θυμόμαστε ότι αποκαλούμαστε "σύζυγοι" όταν πρέπει να συμπληρώσουμε έγγραφα :)[/QUOTE]

;) :rolleyes:

Senior Member
    Ναι,έγραψα 2 διαφορετικά πράγματα, έχεις δίκιο. Εννοώ ότι αντιδρά βίαια και με έχει σπρώξει και με έχει πιάσει από το μπράτσο δυνατά και έχει σπάσει και πιάτο δίπλα μου . Αν είναι δύσκολο χωρίς δουλειά; Εγώ και καλά να είναι ένας άνθρωπος συναισθηματικά, είναι απίστευτα σκληρό να του στερούν το δικαίωμα στην εργασία!
    :( παλι καλα που δε σε δερνει κ ελπιζω να μη φτασει σε αυτο . εγω ειμαι απο διαλυμενη οικογενεια κ ο πατερας μου δεν σταματουσε μονο σε τετοια :mad:
    ευχομαι το καλυτερο για σενα κ το παιδι .

Senior Member
    Gothly, Θα το κατεβάσω. Ευχαριστώ πολύ!
    ΥΓ, Προσπαθώ να το ανοίξω και βγαίνει λευκή σελίδα (blank) . Ίσως φταίει η σύνδεση. Θα ξαναδοκιμάσω και θα ενημερώσω
    ισως επειδη ειναι λιγο μεγαλο να αργει να ανοιξει.
    Γενικα περιμενε λιγα δευτερολεπτα να φορτώσει μη κλεισεις αμεσως τη σελιδα αν δεις οτι ειναι λευκη, κ σε μενα ετσι κανει κ μετα φορτωνει κ ανοιγει.
    κ αν θες να το κατεβασεις εχει ενα βελακι που αν αφησεις το mouse πανω γραφει download.

Επισης αν κ τα γραφει κ στον οδηγο, ε προσεχε με το pc. Εννοω καλα θα ήταν να μη μαθει ο αντρας σου οτι ψαχνεσαι με τετοια θεματα, ακομη κ για το φορουμ αυτα που γραφουμε εδω.
    Καλυτερα μπες απο ctrl+shift+N , αλλα ισως ήδη το κανεις :)
    αν εχεις τη πολυτελεια να μπαινεις κ απο ιντερνετ καφε ακομη καλυτερα για σενα. αλλα εσυ ξερεις ποσο πολυ σε 'παρακολουθει' μεσω pc o αντρας σου.

Συμφωνω κι εγω οτι ειδικα για το παιδι δεν ειναι υγιες περιβαλλον.
    Θα ήθελα να γραψω πολλα για αυτο το θεμα αλλα για να μη φανω ακραια, μπορεις να διαβασεις τον οδηγο. Θα σε βοηθησει να καταλαβεις τι ειναι βια σε μια σχεση (που δε σημαινει οτι προκαλειται μονο απο αυτον - το λεω μιας κ ειπες οτι τον μειωσες στο σεξουαλικο κομματι κ τον εβρισες-) κ πιστευω θα σε βοηθησει να βγεις σε ενα συμπερασμα.

Senior Member
    Quote Originally Posted by mnimonio View Post
    Και κατι αλλο , βεβαια αυτο ειναι δικη μου εκτιμηση , δεν θεωρω τον αντρα σου κακοποιητικο με την εννοια του ψυχοπαθολογικα κακοποιητικου, ολοι εχουμε σπασει ενα πιατο (εγω εχω σπασει περισσοτερα πραγματα) , ολοι εχουμε πιασει δυνατα καποιον απο το μπρατσο σε στιγμες τσακωμου..οκ αν οχι ολοι οι περισσοτεροι!Το αναφερω γιατι βλεπω παραπομπες σε λινκ κακοποιημενων γυναικων που τα θεωρω υπερβολη!Βεβαια θα σου πω και την αλλη πλευρα του οτι αν συνεχιστει αυτο ισως φτασετε και σε αυτα τα σημεια.
    Ο ανδρας ή γυναικα που κακοποιει δε σημαινει οτι ειναι 'ψυχοπαθολογικα κακοποιητικος'. Η βια ξερεις ειναι ελεγχομενη. Αυτος που θα ξεσπασει πανω σου (είτε λεκτικα είτε με χειροδικια) το κανει ελεγχομενα. Αυτη ειναι η αληθεια. Κι εγω πιστευα κ δικαιολογουσα τους ανθρωπους αυτους οτι δεν ειναι ελεγχομενο κ οτι απλα εχουν νευρα κ δε μπορουν να τα συγκρατησουν. Οχι θα ξεσπασει στη συζηγό του, στο παιδι του, ή η μητερα στο παιδι της , ο οποιοσδηποτε θα ξεσπασει εκει που ξερει οτι μπορει (εκει που τον παιρνει!).
    Και ναι το να σε πιασει καποιος απο το μπρατσο ειναι ΒΙΑ! Μπορει καποιος να σε συρει απο το μπρατσο. το εχεις σκεφτει αυτο?οτιδηποτε μπορει να κανει απο το μπρατσο σου. Γιατι? Γιατι δε μπορει να εκφρασει αυτα που νιωθει απο το στομα του. Προφανως οποιος χρησιμοποιει βια αντι να πει αυτα που νιωθει ή να συζητησει σε αυτα που διαφωνει μαζι σου, χρησιμοποιει βια για να σε ελεγξει κ ετσι να λυσει το θεμα. Και την επομενη φορα που θα πας κ θα αντιπαρατεθεις μαζι του/της θα ξαναχρησιμοποιησει βια με οποιοδηποτε τροπο ίσως κ χειροτερο.
    Το link καλα εκανα κ το εβαλα ειναι πολυ χρησιμο, κι ας μην ειναι κανεις εδω μεσα "θυμα" βιας, ειναι χρησιμο απλα να το διαβασεις εστω κ μια προταση απο εκει μεσα θα χρησιμευσει σε καποιον.
    Υπερβολη για μενα ειναι να καθεσαι να σε μειωνει καποιος ή να σε βρισει ή να σε κακοποιει σωματικα ή σεξουαλικά (ή κ ολα μαζι) και να μη φευγεις απο αυτο .

Εγω παντως δεν εχω πιασει καποιον δυνατα απο το μπρατσο σε στιγμη τσακωμου. Εχω ομως σπασει πραγματα ναι κ δεν ειναι καλο. Και εχω κλωτσησει μια φορα τον συντροφο μου κ εχω προσφαλει. δεν εχω βρισει. ομως οτι οτι συμβαινουν αυτα κ σε αλλες οικογενειες δε σημαινει οτι δεν ειναι βια. εχω υπαρξει κ γω βιαιη κ το παλευω για να μη γινω σαν τους γονεις μου. αλλα τουλαχιστον αναγνωριζω οτι η κλωτσια κ ή καθε προσβολη ηταν βια. όπως κ το να σε πιασουν δυνατα απο το μπρατσο ειναι βια!

ελπιζω να μη τα παρεις προσωπικα, δεν εχω κατι μαζι σου μνιμονιο. απλα εγω τα γραφω αυτα γιατι αυτη ειναι η αληθεια κ τα γραφω για καλο μηπως καποιος ή κ εγω γινουμε λιγοτερο 'πιθηκοι'. απλα μου φερνει μια ενταση πολλες φορες το θεμα οποτε μη παρεξηγεις το τροπο που τα γραφω.

Banned
    Καθολου δεν παρεξηγω μην ανησυχεις,εγραψα μια δικη μου εκτιμηση για την συγκεκριμενη υποθεση..κατα τα αλλα καμια βια δεν ασπαζομαι.

Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast

Tags for this Thread