Μεθοριακή ε;...τώρα εξηγούνται όλα..
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 1 of 3 123 LastLast
Results 1 to 15 of 40
    Junior Member

Μεθοριακή ε;...τώρα εξηγούνται όλα..

Καλησπέρα και καλώς σας βρήκα.Ταλαιπωρούμε χρόνια....μέχρι τώρα πίστευα οτι φταίει λίγο η κατάθλιψη, λίγο η αγχωτική διαταραχή...δεν ήξερα οτι τελικά και τα δύο ήταν μέρος ενός μεγαλύτερου προβληματός που ονομάζεται μεθοριακή διαταραχή προσωπικότητας...μου έγινε πρόσφατα αυτή η διάγνωση..στην αρχή σοκαρίστηκα...μετά έψαξα να δω τι είναι αυτό ακριβώς..βρήκα αρκετά άρθρα.. Διάβασα για συμπτώματα, καταστάσεις, συμπεριφορές που μου έμοιαζαν τόσο πολύ...φοβάμαι...κατέστρεψα όλη μου τη ζωή φυλακισμένη μέσα σε μια διαταραχή..έμεινα στο 0...πόσο πίσω με πήγε...και τώρα;δεν υπάρχει θεραπεία...απλά μαθαίνεις να ζεις έτσι..και προσπάθείς απλά τα συμπτώματα να μην επηρεάζουν τόσο πολύ την καθημερινότητα σου, να είσαι λειτουργικός....και οι δίπλα μου;τι μου φταίνε;τους έχω ταλαιπωρήσει πολύ...πόσο ακόμη;Διαβάζω και ξαναδιαβάζω τα χαρακτηριστικά των μεθοριακών και περνάει όλη μου η ζωή απο μπροστά μου...απ τα χρόνια του σχολείου..μέχρι και χτες....έχω προσπαθήσει αμέτρητες φορές να αυτοθεραπευτώ...τώρα που πραγματικά ξέρω τι έχω θα τα καταφέρω άραγε;ή πάλι 1 βήμα μπρος, 5 πίσω;όπως κάνω χρόνια τώρα;...τι σας γράφω κι εσάς τώρα ε;ούτε που ξέρω....δεν έχω ιδέα αν κάποιος καταλαβαίνει..έριξα μια ματιά, έχετε όλοι παρόμοια και ίσως σοβαρότερα προβλήματα...κάποιος "μεθοριακός" υπάρχει στην παρέα;θα χαρώ να τα πούμε..

Να μη στεναχωριεσαι και να μη φρικαρεις. Ξερω ειναι αρχη και νιωθεις ετσι. Αλλα οταν ξερεις τι εχεις ειναι το πρωτο βημα να το θεραπευσεις κιολας. Μπορεις ενα ενα να βελτιωνεις καποια πραματα που δεν σου αρεσουν μεσω της ψυχαναλυσης/θεραπειας και μετα θα δεις να αλλαζει η ζωη σου.
    Μου φαινεσαι οτι εχεις ενοχες, αυτο σημαινει οτι δεν κανεις κατι επιτηδες, επικεντρωσου το ποσο ασχημα νιωθεις οταν ταλαιπωρεις οπως λες τους αλλους και σιγα σιγα δεν θα το κανεις αλλο. Απλα δουλεια με τον εαυτο σου θελει. Εισαι σε καλο βημα, αν συνεχισεις να ψαχνεσαι ολα θα πανε καλα.ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ για τιποτα.

Junior Member
    ποια αρχή....έχω κλείσει δεκαετία που ασχολούμαι με τα "ψυχολογικά" μου..νιώθω γριά, δεν έχω κάνει τίποτα ουσιαστικό στη ζωή μου....όλα μισά, όλα λάθος, όλα μέτρια...βέβαια τώρα που διάβασα γι αυτήν την μεθοριακή πως την λένε, δικαιολόγισα κάπως τον εαυτό μου.....σαν να μην έφταιγα εγώ για όλα....ναι, μπορώ να πώ οτι βρήκα μια εξήγηση..φφφ τι να πω...τα έχω χαμένα....ξεκινάω ψυχοθεραπεία άμεσα σε αυτά τα κέντρα ψυχικής υγείας..θα το παλέψω χωρίς φάρμακα παρ' όλο που μου έχουν γράψει...τα σιχαίνομαι...πιστεύω η ψυχοθεραπεία και λίγο καλύτερη ποιότητα ζωής θα με βοηθήσουν...ευχαριστω Tramonto για το μηνυμά σου, όντως είμαι φρικαρισμένη ΦΟΥΛ

Junior Member
    αχχ...αυτό το ποτέ δεν είναι αργά....πόσο συχνά το λέω σε άλλους για να τους δώσω δύναμη;στην περιπτωσή μου νιώθω οτι είναι πολύ αργά....έχασα τα καλύτερα χρόνια της ζωής μου...φυλακισμένη στον ίδιο μου τον εαυτό...έκανα ένα κάρο καφρίλες..εκτέθηκα....δεν εστίασα εκεί που έπρεπε....έφτασα 30 και είμαι ένα αμόρφωτο πλάσμα...δεν κατάφερα ποτέ να συγκεντρωθώ και να μάθω πράγματα....πολύ χάρηκα όταν διάβασα οτι είναι και αυτό ένα χαρακτηριστικό των μεθοριακών...μετριάστηκαν λίγο οι τύψεις μου..

Quote Originally Posted by _Flower_ View Post
    ποια αρχή....έχω κλείσει δεκαετία που ασχολούμαι με τα "ψυχολογικά" μου..νιώθω γριά, δεν έχω κάνει τίποτα ουσιαστικό στη ζωή μου....όλα μισά, όλα λάθος, όλα μέτρια...βέβαια τώρα που διάβασα γι αυτήν την μεθοριακή πως την λένε, δικαιολόγισα κάπως τον εαυτό μου.....σαν να μην έφταιγα εγώ για όλα....ναι, μπορώ να πώ οτι βρήκα μια εξήγηση..φφφ τι να πω...τα έχω χαμένα....ξεκινάω ψυχοθεραπεία άμεσα σε αυτά τα κέντρα ψυχικής υγείας..θα το παλέψω χωρίς φάρμακα παρ' όλο που μου έχουν γράψει...τα σιχαίνομαι...πιστεύω η ψυχοθεραπεία και λίγο καλύτερη ποιότητα ζωής θα με βοηθήσουν...ευχαριστω Tramonto για το μηνυμά σου, όντως είμαι φρικαρισμένη ΦΟΥΛ

εννοουσα αρχη που εμαθες τι εχεις και φρικαρες. Δεν υπαρχει λογος να σκας, δες το θετικα οτι εμαθες τι εχεις και ψαχνεσαι να το λυσεις αλλιως δεν θα προβληματιζοσουν.Κι εγω αφησα πραματα πισω μου σαν εσενα οπως λες αλλα λογω καταθλιψης κατι που το παλεψα και νικησα χωρις φαρμακα αλλα με ψυχοθεραπεια.

Το να κλαις πανω απο χυμενο γαλα δηλαδη να λες δεν εζησα τιποτα κτλ μονο περισσοτερο κακο σου κανει αντι να λες αυτο δες το σαν κινητρο να αρχισεις να ζεις απο εδω και περα.Μη κολλας σε ηλικιες, τι εζησαν οι αλλοι και οχι εσυ, θα χαθεις. Σκεψου αλλοι δεν εζησαν τιποτα επειδη ηταν φυτα σε νοσοκομειο η στη φυλακη, αλλοι ειχαν εξισου ψυχολογικα προβληματα η σωματικα, δεν εισαι η μονη στο κοσμο που νιωθεις οτι εχασες οπως λες τη ζωη σου, αυτο στο λεω μηπως νιωσεις καπως καλυτερα γιατι κι εγω κανω μερικες φορες τετοιες σκεψεις.

Σε λιγο η παραπανω καιρο απο τωρα βαλε στοχο να εχεις βελτιωθει εσυ η ιδια μεσα σου και γενικα στη ζωη σου και σιγα σιγα θα νιωθεις καλυτερα.

Παλεψε το χωρις φαρμακα στην αρχη, αλλα αν δεις οτι δεν βοηθιεσαι γιατι οχι να παρεις κανενα να δεις πως θα εισαι.Δοκιμασε τα ολα για το καλο σου.

αχχ...αυτό το ποτέ δεν είναι αργά....πόσο συχνά το λέω σε άλλους για να τους δώσω δύναμη;στην περιπτωσή μου νιώθω οτι είναι πολύ αργά....έχασα τα καλύτερα χρόνια της ζωής μου...φυλακισμένη στον ίδιο μου τον εαυτό...έκανα ένα κάρο καφρίλες..εκτέθηκα....δεν εστίασα εκεί που έπρεπε....έφτασα 30 και είμαι ένα αμόρφωτο πλάσμα...δεν κατάφερα ποτέ να συγκεντρωθώ και να μάθω πράγματα....πολύ χάρηκα όταν διάβασα οτι είναι και αυτό ένα χαρακτηριστικό των μεθοριακών...μετριάστηκαν λίγο οι τύψεις μου..

θα τα κανεις απο εδω και εμπρος. σιγα 30 εφτασες οχι 80 χαχα ουτε εισαι γρια.Καταλαβαινω πως νιωθεις σου λεω κι εγω ειμαι αυστηρη με τον εαυτο μου.

μη λες για καλυτερα χρονια της ζωης σου, τα καλυτερα ερχονται, εκεινα δεν ηταν τα καλυτερα ΓΙΑ ΕΣΕΝΑ.

καλα για την αμορφωσια που λες δεν το συζητω πλεον υπαρχει η δυνατοτητα να μαθεις οτι θελει η ψυχουλα σου, ξενες γλωσσες;καποια σχολη ιδωτικη;δηλαδη μη φρικαρεις για πραματα που λυνονται.
    θα γνωρισεις νεο κοσμο μεσα απο νεα χομπυ στη νεα σου ζωη που δεν θα επαναλαβεις τις καφριλες οπως λες οτι εκανες.

Junior Member
    Το οτι έμαθα τι έχω, δυστυχώς δε σημαίνει οτι έγινα και καλά....απ οτι έψαξα....καλά δεν γίνεσαι..απλά προσπαθείς μια ζωή να κρατάς τα συμπτώματα σε μια ισορροπία ώστε να μην σου επηρεάζουν τη ζωή...όταν έχεις μια διαταραχή προσωπικότητας την έχεις για πάντα...ευχαριστώ γι αυτά που γράφεις κι εγώ κάτι τέτοιο θα έγραφα σε κάποιον που θέλω να παρηγορήσω....αλλά κακά τα ψέμματα....αν δεν είναι τα καλύτερα χρόνια ενός ανθρώπου τα 20-30 τότε ποια είναι;τίποτα.....μαλακίες....μ ε πήρα στο λαιμό μου.....αληθεια tramonto...είσαι κι εσύ μεθοριακή;θέλω να επικοινωνήσω με έναν μεθοριακό...θέλω να μάθω αν κι άλλοι είχαν μαθησιακά προβλήματα....πάντα μου έκανε εντύπωση το γεγονός οτι δεν μπορούσα να μάθω και να διαβάσω παρ όλο που καταλάβαινα τα πάντα και είχα και αρκετά καλύτερη αντίληψη απο άλλους, πιο καλούς μαθητές...μέχρι τώρα νόμιζα οτι απλά δεν διάβαζα απο αντίδραση..ένας μεθοριακός ρε παιδιά...κοτζάμ φόρουμ :)

Banned
    Την διαγνωση την εβγαλες μονη σου διαβαζοντας σχετικα αρθρα στο ιντερνετ?

Banned
    Αααααα γραψε λαθος ειπες οτι σου εγινε η διαγνωση προσφατα!Σορρυ..!

Senior Member
    Γεια σου Flower.
    Γραφεις πως προσφατα σου εγινε η διαγνωση αλλα πως ασχολεισαι 10 χρονια με τα ψυχολογικα σου,πως γινεται αυτο?

Junior Member
    Quote Originally Posted by mnlg View Post
    Γεια σου Flower.
    Γραφεις πως προσφατα σου εγινε η διαγνωση αλλα πως ασχολεισαι 10 χρονια με τα ψυχολογικα σου,πως γινεται αυτο?
    δεν ξέρω αν διάβασες το πρώτο μου μήνυμα...έχω πρόβλημα με κατάθλιψη και κρισαρες πανικού....πίστευα λοιπόν και εγώ και οι μέχρι τώρα γιατροί που με έχουν δεί οτι πρόκειται για κάποια αγχωτική διαταραχή κτλ...

Senior Member
    δεν ξέρω αν διάβασες το πρώτο μου μήνυμα...έχω πρόβλημα με κατάθλιψη και κρισαρες πανικού....πίστευα λοιπόν και εγώ και οι μέχρι τώρα γιατροί που με έχουν δεί οτι πρόκειται για κάποια αγχωτική διαταραχή κτλ...
    Ναι,τα διαβασα.
    Εσυ οκ,λογικο να μην ξερεις,αλλα οι γιατροι?
    Υποτιθεται πως αυτη ειναι η δουλεια τους.
    Δηλαδη να τριγυρνας 10 χρονια σε γιατρους καταλληλους για τα ψυχολογικα κ να μην σου εχει βρει καποιος το πραγματικο προβλημα?

Junior Member
    ....κάπως έτσι επιβεβαιώθηκε και αυτό που λένε για τους ψυχίατρους, ότι σε πλακώνουν στα φάρμακα κτλ....ο τελευταίος λοιπόν που πήγα ήταν ο ΜΟΝΟΣ που μιλήσαμε πάρα πολύ ώρα, με ρώτησε πάρα πολλά πράγματα, κράταγε απίστευτες σημειώσεις...ήταν επίσης ο μόνος που μου πρότεινε ψυχοθεραπεία και μάλιστα μου επισήμανε οτι στην περίπτωση μου είναι πολύ σημαντικότερη απο τα φάρμακα που θα μου γράψει...

Senior Member
    In this old house where every door is open
    οταν ονομαζεισ το τερας χανει τη δυναμη του, αποκτας εσυ δυναμη πανω του.. μη γκρινιαζεις, να προσεχεις τον εαυτο σου, να σε φροντιζεις, να προσεχεις την αξιοπρεπεια σου..

Junior Member
    βέβαια....έχω ξαναπροσπαθήσει στο παρελθόν με ψυχοθεραπεία..πιο πολύ μου κάνει εντύπωση το οτι ο ψυχολόγος ήταν αυτός που δεν μου είπε πως έχω κάτι τέτοιο....θεωρώ πως το είχε καταλάβει απλά δεν μου το έλεγε για θεραπευτικούς ίσως λόγους....δε ξέρω δε ξέρω....αφού σκέφτομαι να επικοινωνήσω μαζί του και να τον ρωτήσω αν είχε διακρίνει κάτι τέτοιο σε μένα και απλά δεν μου το είχε πει...αν κάποιος είναι ψυχολόγος εδώ μέσα να μας πει...όταν κάποιος "ασθενής" έχει μια διαταραχή προσωπικότητας δεν του το λές;υπάρχει κάποιος λόγος γι αυτό;

Page 1 of 3 123 LastLast