Gabiton - L-theanine
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 19
    Senior Member

Gabiton - L-theanine

Καλησπέρα αγαπητά μέλη του forum.
    ενώ ήμουν 6 μήνες σε cipralex 20mg η νέα μου ψυχίατρος με έβαλε σε μόλις 10mg citalopram (σαν 5mg cipralex) και 900 mg gabiton.
    Δε λέω πως δεν δούλευαν όχι βέβαια όσο θα ήθελα αλλά το gabiton μου άφηνε μια θολούρα σαν να είχα ξυπνήσει με hang-over και ώρες ώρες έχανα connection.

Παλαιότερα για το άγχος έπαιρνα l-theanine που διάβασα πως λειτουργεί παρόμοια με το gabiton αλλά χωρίς αυτή την παρενέργεια.

Έχει κανείς εμπειρία από κάτι από αυτά;

Senior Member
    Εγω οχι , αλλα εαν εισαι προσφατα με αυτη την αγωγη , ισως πρεπει να της δωσεις χρονο. Επισης δεν εξεφρασες ισως καλα τι ακριβως παρενεργεια εχεις ... το εχανα connection δεν λεει και πολλα , δεν μιλαμε για ιντερνετ (φιλικα το λεω).

Συζητα το επισης και με το γιατρο και αν αντεχεις διαβασε και τις παρενεργειες του φυλλαδιου που συνοδευει το φαρμακο ... αν και μετα με την αυθυποβολη μπορει να τα βλεπεις ολα αρνητικα.
    [COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]

Senior Member
    Επαιρνα πριν κατι μηνες L-theanine. Χαπια των 200mg.
    Ουτε στα 600mg (3 χαπια με τη μια) καταφερα να δω καμια διαφορα. Τσαμπα λεφτα.

Senior Member
    Quote Originally Posted by stefamw View Post
    Επαιρνα πριν κατι μηνες L-theanine. Χαπια των 200mg.
    Ουτε στα 600mg (3 χαπια με τη μια) καταφερα να δω καμια διαφορα. Τσαμπα λεφτα.
    ποσον καιρο επαιρνες αυτο το συμπληρωμα ?παιζει και αυτο ρολο
    το καλητερο ισως φυσικο ηρεμιστικο ειναι το gaba(ειδικα μια συγκεκριμενη μορφη του )

Senior Member
    Επαιρνα καθε μερα 200mg για τουλαχιστο 2 εβδομαδες και δεν ειδα καμια δραση. Ετσι αυξησα τη δοση στα 600. Τιποτα.
    Το GABA μαζι με Νιασινη ειναι το καλυτερο φυσικο (ειναι ομως?) ηρεμιστικο. Το σκετο GABA δεν περναει τον εγκεφαλικο φραγμο και ειναι ουσιαστικο αχρηστο.
    To Phenibut (GABA+Νιασινη) που κακως πωλειται ελευθερα σαν συμπληρωμα ειναι ακρως εθιστικο και η ανοχη αναπτυσσεται πολυ γρηγορα, γιατι ειναι αγχολυτικο, βελτιωνει τη διαθεση και σε κανει πιο κοινωνικο. Παρε μια βενζοδιαζεπινη καλυτερα, τουλαχιστο αμα εθιστεις δεν θα μπορεις να το παρεις αν δεν εχεις συνταγη.
    Οι βενζοδιαζεπινες διεγειρουν τον εγκεφαλο να παραγει περισσοτερο γ-αμινοβουτυρικο οξυ (ορμονη της ηρεμιας) ενω το συμπληρωμα δινει ετοιμο το αμινοξυ. Δεν ξερω τι ειναι καλυτερα.

Senior Member
    Επαιρνα καθε μερα 200mg για τουλαχιστο 2 εβδομαδες και δεν ειδα καμια δραση. Ετσι αυξησα τη δοση στα 600. Τιποτα.
    Το GABA μαζι με Νιασινη ειναι το καλυτερο φυσικο (ειναι ομως?) ηρεμιστικο. Το σκετο GABA δεν περναει τον εγκεφαλικο φραγμο και ειναι ουσιαστικο αχρηστο.
    To Phenibut (GABA+Νιασινη) που κακως πωλειται ελευθερα σαν συμπληρωμα ειναι ακρως εθιστικο και η ανοχη αναπτυσσεται πολυ γρηγορα, γιατι ειναι αγχολυτικο, βελτιωνει τη διαθεση και σε κανει πιο κοινωνικο. Παρε μια βενζοδιαζεπινη καλυτερα, τουλαχιστο αμα εθιστεις δεν θα μπορεις να το παρεις αν δεν εχεις συνταγη.
    Οι βενζοδιαζεπινες διεγειρουν τον εγκεφαλο να παραγει περισσοτερο γ-αμινοβουτυρικο οξυ (ορμονη της ηρεμιας) ενω το συμπληρωμα δινει ετοιμο το αμινοξυ. Δεν ξερω τι ειναι καλυτερα.

To αμινοξυ l - theanine υποτιθεται οτι εχει μια ηρεμιστικη δραση , εχω παρει ολα σχεδον τα αμινοξεα , λογω γυμναστικης , ειναι πολυ ηπιο , καλυτερο ειναι το l - tyrosine , η το l-tryptophan , αλλα ολα τα αμινοξεα εχουν πολυ ηπια δραση , εως ανυπαρκτη . Σωστο , το GABA , δεν διαπερναει το brain barrier , ειναι σαν να παιρνεις σεροτονινη απο το στομα . Τοχω δοκιμασει το GABA , αποτελεσμα 0 . Διαφωνω με τις βενζοζιαζεπινες , αν και ειμαι εθισμενος στο ζαναξ , αμα εθιστεις , θα κανεις τα αδυνατα δυνατα για να βρεις συνταγη , υπαρχουν πολλοι γιατροι προθυμοι να σου γραψουν με τις χουφτες . Αμα παιρνεις βενζο , κανεις τον εγκεφαλο ναδρανησει στην παραγωγη γ - αμινοβουτυρικου οξεως , ειναι παγιδα τα ηρεμιστικα .

Senior Member
    Για τις παρενέργειες που λέω εννοώ ότι είχα θολό μυαλό λες και δεν ξύπνησα εντελώς ακόμα ακόμα και ώρες αφότου ξυπνούσα.
    Επίσης νύσταζα πολύ. Πολύ όμως παρά τους καφέδες.
    Η αλήθεια είναι ότι δεν το έπαιρνα μεγάλο διάστημα.
    Καμιά 20 μέρες.

Το no connection εννοώ ότι ώρες ώρες εκεί που μίλαγα με κάποιον παρατηρούσα ότι τα τελευταία δευτερόλεπτα δεν ήμουν καν εκεί συνειδητά δεν είχα ακούσει τι μου έλεγε και θόλωνα.
    Όχι συνειδητά το καταλαβαίνα αφού ξαναεπανερχόμουν...

Αλλά η αλήθεια είναι ότι δεν ξέρω τι παίζει και με τη θειανίνη.
    Εγώ θα την φτάσω στα άκρα τουτέστιν 1000mg

Έχω κάψουλες των 200mg και θα παίρνω 2 το πρωί 2 το μεσημέρι και 1 το βράδυ.

Το gabiton αν εξαιρέσουμε βέβαια τις παρενέργειες είχε βοηθήσει σε ένα βαθμό ικανοποιητικό και θεωρώ ότι είναι σχετικά σόφτ.
    Απλά το έπαιρνα στα 900μγ ενώ η γιατρός μου μου είπε ότι η μέγιστη δόση είναι τα 3000μγ και θα με ανέβαζε όσο χρειαστεί.
    Κρίνοντας από το αποτέλεσμα κάπου στα 1500 θα έπρεπε να είμαι αλλά στα 5 χάπια πόσο θα νυστάζω;
    Και πόσο θολό θα είναι το κεφάλι μου;

Senior Member
    δεν γραφεις ποσο συνολικο χρονο την επαιρνες . μπορει ακομη κ 2 μηνες να χρειαστει ειδικα αν εχεις καιρο αγχος .υπαρχει φυσικη μορφη του γκαμπα που διαπερνα τον εγκεφαλικο φραγμο . το γκαμπα κ ολα τα φυσικα συμπληρωματα νοουνται ως φυσικα γιατι υπαρχουν πχ στο σωμα μας κ οχι με την συνηθη εννοια
    παντα τα φυσικα συμπληρωματα ειναι προτιμιτεα απο τα φαρμακα γιατι τα φαρμακα εχουν πολλες κ ασχημες παρενεργειες ειδικα τα ψυχοφαρμακα

Senior Member
    Quote Originally Posted by Macgyver View Post
    To αμινοξυ l - theanine υποτιθεται οτι εχει μια ηρεμιστικη δραση , εχω παρει ολα σχεδον τα αμινοξεα , λογω γυμναστικης , ειναι πολυ ηπιο , καλυτερο ειναι το l - tyrosine , η το l-tryptophan , αλλα ολα τα αμινοξεα εχουν πολυ ηπια δραση , εως ανυπαρκτη . Σωστο , το GABA , δεν διαπερναει το brain barrier , ειναι σαν να παιρνεις σεροτονινη απο το στομα . Τοχω δοκιμασει το GABA , αποτελεσμα 0 . Διαφωνω με τις βενζοζιαζεπινες , αν και ειμαι εθισμενος στο ζαναξ , αμα εθιστεις , θα κανεις τα αδυνατα δυνατα για να βρεις συνταγη , υπαρχουν πολλοι γιατροι προθυμοι να σου γραψουν με τις χουφτες . Αμα παιρνεις βενζο , κανεις τον εγκεφαλο ναδρανησει στην παραγωγη γ - αμινοβουτυρικου οξεως , ειναι παγιδα τα ηρεμιστικα .
    τα ανιμοξεα ειναι πανισχυρα . μαυτα εξαλλου λειτουργει το σωμα μας !απλα δεν ειναι 100% αποτελεσματικα . αν πηρες τη τρυπτοφανη για καταθλιψη κακως καλητερα ειναι η htp

Senior Member
    Quote Originally Posted by panagiwtis23 View Post
    Για τις παρενέργειες που λέω εννοώ ότι είχα θολό μυαλό λες και δεν ξύπνησα εντελώς ακόμα ακόμα και ώρες αφότου ξυπνούσα.
    Επίσης νύσταζα πολύ. Πολύ όμως παρά τους καφέδες.
    Η αλήθεια είναι ότι δεν το έπαιρνα μεγάλο διάστημα.
    Καμιά 20 μέρες.

Το no connection εννοώ ότι ώρες ώρες εκεί που μίλαγα με κάποιον παρατηρούσα ότι τα τελευταία δευτερόλεπτα δεν ήμουν καν εκεί συνειδητά δεν είχα ακούσει τι μου έλεγε και θόλωνα.
    Όχι συνειδητά το καταλαβαίνα αφού ξαναεπανερχόμουν...

Αλλά η αλήθεια είναι ότι δεν ξέρω τι παίζει και με τη θειανίνη.
    Εγώ θα την φτάσω στα άκρα τουτέστιν 1000mg

Έχω κάψουλες των 200mg και θα παίρνω 2 το πρωί 2 το μεσημέρι και 1 το βράδυ.

Το gabiton αν εξαιρέσουμε βέβαια τις παρενέργειες είχε βοηθήσει σε ένα βαθμό ικανοποιητικό και θεωρώ ότι είναι σχετικά σόφτ.
    Απλά το έπαιρνα στα 900μγ ενώ η γιατρός μου μου είπε ότι η μέγιστη δόση είναι τα 3000μγ και θα με ανέβαζε όσο χρειαστεί.
    Κρίνοντας από το αποτέλεσμα κάπου στα 1500 θα έπρεπε να είμαι αλλά στα 5 χάπια πόσο θα νυστάζω;
    Και πόσο θολό θα είναι το κεφάλι μου;
    το γκαμπιτον ειναι αντιεπιλιπτικο που χρησιμοποιειται κ σ ψυχολογικα προβληματα .το κακο εναι οτι τα αντιεπιλιπτικα ειναι βαρια φαρμακα .

Senior Member
    Quote Originally Posted by wstyron View Post
    τα ανιμοξεα ειναι πανισχυρα . μαυτα εξαλλου λειτουργει το σωμα μας !απλα δεν ειναι 100% αποτελεσματικα . αν πηρες τη τρυπτοφανη για καταθλιψη κακως καλητερα ειναι η htp

Εννοω οτι ταμινοξεα , διατεινεται οτι εχουν ωρισμενες ιδιοτητες ηρεμιστικες , και αλλες , ε , δεν εχουν . Την τρυπτοφανη την ειχα παρει για υπνο , παλι αποτελεσμα 0 . Το 5-htp δεν μου ξεφυγε !! αλλα δεν εκανε τιποτα στην κτθλψη . Τα αμινοξεα δεν ειναι ' ισχυρα ' , ειναι απλως η δομικη υλη των πρωτεινων .
    Εχω μεγαλωσει με αυτα !! 25 χρονια τα παιρνω !!

Senior Member
    Εαν η L-Theanine θελει τοσο καιρο να δρασει, τοτε καλυτερα Bespar. Το πιο "αθωο" ηρεμιστικο με διαφορετικο τροπο δρασης, απλα θελει καποιες μερες με βδομαδες (σαν τα SSRI) για να αρχιζεις να βλεπεις αποτελεσματα.
    Πιο πολλα αποτελεσματα ειδα πινοντας πρασινο τσαι τυπου matcha (αλεσμενο φυλλο) μιας και το πρασινο τσαι (εγχυμα) εχει γυρω στα 20mg l-theanine ενω το matcha γυρω στα 60mg.

Senior Member
    Τελικά αποφάσισα να το συνεχίσω για λίγο το gabiton.
    Μίλησα με την ψυχίατρο μου και μου είπε να μιλήσουμε την Τετάρτη από κοντά ενώ μου ανέβασε λίγο την δόση την νυχτερινή.
    Έτσι παίρνω 300-300-600 (πρωί μεσημέρι βράδυ)

Γενικά πάντως είναι σχετικά φτηνό φάρμακο και η μέγιστη δόση είναι τα 3600mg ενώ λέει και καλά ότι δεν κάνει τοξικότητα ούτε στα 36γρ !!!

Με την υπνηλία δεν ξέρω.
    Δεν την έχω συνέχεια.
    Πιο πολύ λίγο θολή σκέψη.

Αλλά με το άγχος δε μπορώ να δουλέψω καθόλου ενώ με θολό κεφάλι δουλεύω αλλά όχι στο 100%.

Οπότε τι επιλογές έχω...

ΉΘελε στην αρχή να μου γράψει zyprexa αλλά δεν είναι λίγο υπερβολή ρε παιδιά το zyprexa για αγχωδη καταθλιπτική διαταραχή;

Αυτό το χει πάρει κανείς;
    Γιατί νομίζω ότι αυτό θα μου φέρει ακόμα μεγαλύτερη υπνηλία;;;

Senior Member
    Με το Gabiton εχεις παρατηρησει καποια αλλαγη στις σκεψεις σου π.χ λιγοτερο ποταμι σκεψεων ή εμμονες ιδεες ? Στη διαθεση σου τι επιδραση εχει ?
    Ειναι αντιεπιλιπτικο φαρμακα και χορηγειται σε ασθενεις με σκληρηνση κατα πλακας, αλλα τωρα τελευταια βλεπω οτι το χορηγουν και για το αγχος. Το Lyrica ειναι πανακριβο οποτε αυτο θα με ενδιεφερε για την κοινωνικη φοβια.

Senior Member
    Με το Gabiton εχεις παρατηρησει καποια αλλαγη στις σκεψεις σου π.χ λιγοτερο ποταμι σκεψεων ή εμμονες ιδεες ? Στη διαθεση σου τι επιδραση εχει ?
    Ειναι αντιεπιλιπτικο φαρμακα και χορηγειται σε ασθενεις με σκληρηνση κατα πλακας, αλλα τωρα τελευταια βλεπω οτι το χορηγουν και για το αγχος. Το Lyrica ειναι πανακριβο οποτε αυτο θα με ενδιεφερε για την κοινωνικη φοβια.

Έχω τα ίδια αποτελέσματα με το cipralex (γιατί απο 20μγ πήγαμε 5μγ και δεν καταλαβα διαφορά) χωρίς όμως τις παρενέργειες του cipralex (εφιάλτες κ δυσκολία ολοκλήρωσης).
    Πάλι βλέπω περίεργα αρνητικά όνειρα και ώρες ώρες υπολειτουργώ αλλά είμαι ΟΚ.

Οπότε ναι ηρεμούν τον καταιγισμό σκέψεων.
    Όχι όπως το cipralex.
    Αν το cipralex έβαζε ένα παχύ σύνεφφο που έκρυβε εντελώς τις σκέψεις (niceeeee) το gabiton απλά τις θολώνει.
    Εκεί που με βοηθάει είναι στο νευρικό τρέμουλο και στο νυσταγμό (ακούσιες κινήσεις του ματιού νευρικής φύσεως που δεν φαίνονται στον άλλο αλλά κουράζουν απίστευτα κ θολώνουν την όραση...)...

Οπότε το gabiton με βοηθάει πολύ στο ψευτοτρέμουλο και στο νυσταγμό και αρκετούτσικα στο άγχος.
    Τώρα το ανεβάσαμε 300-300-600 και έτσι με το βραδινό 600άρι ξεράθηκα στον ύπνο.
    Αλλά σήμερα είμαι πολύ καλά :-)

Εγώ το θέλω το gabiton στα 1500 (600-300-600) με σταδιακή άνοδο γιατί βλέπω ότι δουλεύει καλύτερα στο πρόβλημα μου.
    Το cipralex δούλευε καλύτερα το παραδέχομαι...

ΑΛλά μου έφερνε ένταση πολύ.
    Νεύρα, θυμό, εκνευρισμό και ψυχρότητα προς τους άλλους.

Γιαυτό μου το κοψε και μου έβαλε απλή citalopram 10mg και μάλλον θα μου την μειώσει κιάλλο.

Στη διάθεση μεγαλύτερη σιγουριά όπως και το σιπραλεξ.
    Εννοώ ότι ξέρω ότι όταν πάω σε περιβάλλον αγχωτικό δε θα τρέμουν τα χέρια μου ούτε θα αγχώνομαι τοοοσο πολύ.

Το lyrica δε το ξέρω καθόλου.
    Εμένα zyprexa μου πρότεινε αλλα φρίκαρα γιατί αυτά τα κατασταλτικά θα με ρίχνουν για ύπνο όλη μέρα...

Για κοινωνική φοβία με τρέλα το cipralex.
    Με βοήθησε απίστευτα για 6 μήνες.
    Άλλος άνθρωπος έγινα :-)

Γνώρισα τόσο κόσμο όσο δε γνώρισα σε όλη μου τη ζωή.
    Αλλα δούλεψα και με ψυχολόγο έτσι τώρα χωρίς cipralex κρατιέμαι πολύ καλά.
    Μου λείπει ο ενθουσιασμός που είχα με το cipralex αλλά είχε ξεφύγει η κατάσταση.

Οπότε ίσως είναι καλύτερα να μιλήσεις κατευθείαν με έναν ψυχίατρο και να πάρεις κάτι για πιο long-term χρήση πχ ladose.

Πάντως είναι ένα από τα λίγα ψυχολογικά που δουλεύουν τέλεια με γνωστικό-συμπεριφορισμό (ψυχολόγο) σε ελάχιστο χρόνο (4-6 μήνες)

I Love Cipralex ε> ε> ε>
    Αλλά δεν μπορώ να το παίρνω πια.

Page 1 of 2 12 LastLast