Gabiton - L-theanine - Page 2
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 2 of 2 FirstFirst 12
Results 16 to 19 of 19
    Senior Member
    Quote Originally Posted by stefamw View Post
    Εαν η L-Theanine θελει τοσο καιρο να δρασει, τοτε καλυτερα Bespar. Το πιο "αθωο" ηρεμιστικο με διαφορετικο τροπο δρασης, απλα θελει καποιες μερες με βδομαδες (σαν τα SSRI) για να αρχιζεις να βλεπεις αποτελεσματα.
    Πιο πολλα αποτελεσματα ειδα πινοντας πρασινο τσαι τυπου matcha (αλεσμενο φυλλο) μιας και το πρασινο τσαι (εγχυμα) εχει γυρω στα 20mg l-theanine ενω το matcha γυρω στα 60mg.
    Όσο για το buspar μιας που αναφέρθηκε το πήρα την περίοδο που ξεκίναγα το cipralex και μέχρι να με πιάσει το cipralex.
    Ότι και να πω είναι ΛΙΓΟ.
    Πάρα πολύ καλό το buspar αν σε πιάσει γιατί άκουσα πως δεν δουλεύει σε όλους.

Απλά είναι ΦΩΤΙΑ.
    Πολύ καλό και ανεβάζει και την διάθεση.
    Αλλά προσοχή με τα ssri γιατί κάνει παρόμοια δουλειά.
    Τα ssri εμποδίζουν την φυσική ανακύκλωση σεροτονίνης για να κυκλοφορεί πιο πολύ ελεύθερη, το buspar κατα κάποιο τρόπο παράγει σεροτονίνη.

Εγώ παραλίγο να κάνω σεροτονινεργικό σύνδρομο. Αν δεν ξέρετε διαβάστε το και προσέξτε.
    Υπερβολική ευφορία σε σημείο να νομίζουν όλοι ότι κάτι παίρνω (πχ εκσταση κτλ) και ταυτόχρονα ταση για λιποθυμία.

Αν δεν ήταν τόσο ακριβό μάλλον για εκεί θα πήγαινα και μιας που μου το θυμήσατε θα το συζήτησω με την γιατρό μου ;-)

Senior Member
    Ladose μου ειχε γραψει ο ιατρος αλλα το παιρνεις και ετσι, δεν χρειαζεται καν συνταγη. Απο τη συνταγη που μου εγραψε πηρα τα Xanax, αλλα δεν κρατανε πολυ.
    Επισης εχω δοκιμασει και Clonotril για κοινωνικη φοβια, στα 0.5mg ειδα μετρια δραση, στο 1mg ηταν λες και κατεβασα ποτο και εκανα γερο κεφαλι. Επρεπε να πιω 2,5 καφεδες για να συνελθω. (1,5 φραπε και ενα γαλλικο)
    Ενδιαφερον το Cipralex παντως, αλλα δεν εχω την οικονομκη δυνατοτητα για SSRI αυτη τη στιγμη .
    Σαν το αλκοολ ομως τιποτα αλλο για κοινωνικη φοβια, με ενα καλο ζαλισμα γινομαι αλλος ανθρωπος, μπορω να λειτουργω κοινωνικα. Με πολυ μετρο ομως.

Senior Member
    Άσε το αλκοόλ γιατί δεν συνδυάζεται και με χάπια.
    Το cipralex σε γεννόσημο θα σου βγαίνει 18-25 ευρώ ανάλογα την δοσολογία.
    Η γιατρός μου μου ειπε πως θεωρείται το πιο τούρμο για αυτό στον 6ο μήνα μου το κοψε.
    Από σήμερα και επίσημα με αφήνει χωρίς ssri.

Από 20μγ σε 10μγ μετά μια βδομάδα σε 5μγ και αφού δεν υποτροπίασα με αφήνει χωρίς για να μου ανεβάσει λίγο το gabiton.

Η φαρμακοποιός μου πρότεινε buspar αντί για gabiton μιας που το παίρνω χωρίς συνταγή και το gabiton και μου βγαίνει ίδια τιμή για 20μγ μπεσπαρ.

Αλλή κατηγορία το ένα άλλη το άλλο.
    Το γκαμπιτον θεωρητικά είναι και αντισπασμοδικό κ αντιεπιλιπτικό όποτε με βοηθά πολύ στο τρέμουλο και στο νυσταγμό.
    Το μπεσπαρ με βοηθούσε πιο πολύ στην κοινωνική φοβία και γενικότερα σε ανέβαζε και λίγο.

Πάντα η αγωγή ανάλογα με την τρέχουσα κατάσταση.
    Τότε χρειαζόμουν οπωσδήποτε αντικαθληπτικά.
    Κοινωνική φοβία πλέον δεν έχω γιαυτό δεν χρειάζομαι και κατάθλιψη δεν έχω πια.

Το άγχος μου είχε μείνει έντονο με τρέμουλο, έντονο νυσταγμό, γενικά υπερένταση.
    Γιαυτό η καλύτερη επιλογή τώρα νομίζω και εγώ είναι το γκάμπιντον

Senior Member
    Μου έκοψε τηλεφωνικά εντελώς την σιταλοπραμ (ssri).
    Με σταδιακή μείωση τα withdrawal symptoms ελπίζω να είναι ελαφριά.
    Σήμερα ξαφνικά χωρίς λόγο με έπιασε ανεξήγητο άγχος.
    Ελπίζω να μην έχω τίποτα αύριο λόγο στέρησης ssri.

Αυτό που με πειράζει και της το πα είναι ότι από τότε που φύγαμε από το cipralex ναι μεν έπεσε η ένταση αλλά νιώθω ένα lack of motivation.
    Ξαναπέφτω σε καταστάσεις που μπορώ να περνώ όλη μέρα στο κρεβάτι χωρίς να κάνω τίποτα και δεν έχω όρεξη για πολλά πολλά.

Με άφησε χωρίς καθόλου αντικαταθληπτικό και μου δίνει φάρμακο που θεωρητικά είναι για την επιληψία.
    Δηλαδή εγώ τι να υποθέσω;;;

Αγχώδη καταθλιπτική έχω.
    Και οκ το γκαμπιτον δείχνει να δουλεύει για το άγχος (περιέργως) αλλά για την κατάθλιψη με άφησε ξεκρέμαστο.
    Θα πάω αύριο πρωί πρωί στο ιατρείο της (εοππυυ κλασικά 9-11).
    Δε μπορώ και να την αλλάξω είναι η μόνη με εοπυυ εδώ (χανιά).

Της είπα τηλεφωνικά ότι θέλω και λίγο buspar και μου είπε πως θα τα πούμε αύριο.
    Το buspar έχει το καλό ότι ανεβάζει τη σεροτονίνη και σε ανεβάζει.

Αναρωτιέμαι γιατί γκάμπιτον και όχι Gaba που ως συμπλήρωμα ίσως μου έβγαινε και πιο φτηνά...
    Γιατί ούτε το γκάμπιτον γράφεται...

Αμάν αυτοί οι ψυχίατροι είμαι σίγουρος πως αν πχ πήγαινα σε άλλον θα έπαιρνα ακόμα σιπραλέξ, σε άλλον θα έπαιρνα ζυπρεξα, σε άλλον μπεσπαρ κτλ κτλ κτλ

Σιχαίνομαι να είμαι το πειραματόζωο.
    Έχεις ένα φάρμακο (buspar) που έχει ένδειξη άγχος (και λίγο κατάθλιψη) και είναι σοφτ και εγώ το χω ξαναπάρει.
    Γιατί λοιπόν γκάμπιτον;;;

Ελπίζω να βγάλω άκρη αύριο.

Για το gaba που λέτε πως δε δουλεύει εγώ είχα πάρει και gaba και θειανίνη και γενικά δοκίμασα πολλά.
    Δεν είναι ότι δε δουλεύει είναι ότι είναι σοφτ και σε καταστάσεις σαν εμένα θέλει μεγάλες δοσολογίες.

Θειανίνη πχ παίρνω ακόμα έξτρα πάνω στο γκάμπτιτον μέχρι να μου ανεβάσει την δόση.
    Και συμπληρώματικά βοηθάει.

Πριν με βάλει στο γκάμπιτον έπαιρνα θειανίνη και βοήθαγε αρκετά αλλά πάντα σε μεγάλες δόσεις και sun-theanine που θεωρείται πιο καθαρή μορφή.
    Εγώ στο νερό θέλω 300-300-300 μγ θειανίνη (900mg).

Και γκάμπιτον αυτή με υπολόγιζε στα 900 και φοβήθηκε να μου ανεβάσει μη τυχόν και έχω υπνηλία.
    Τώρα 5 μέρες είμαι όμως στα 1200-1500 και ακόμα θα ανέβουμε κιάλλο.

Γιατί αν δεν είχα ένταση-άγχος ακόμα και τα 900 θα με έριχναν σε χειμερία νάρκη.
    Και όμως με τα 1200 τώρα είμαι ακόμα στην τσίτα.
    Μιλάμε πήρα για βράδυ 800μγ gabiton και 200μγ θειανίνη και οριακά ηρέμησε το άγχος που ένιωθα.

Ίσως φταίει που σήμερα πρώτη μέρα χωρίς ssri :-)

Page 2 of 2 FirstFirst 12