Απο ένα άλλο φόρουμ
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Results 1 to 14 of 14
    Senior Member

Απο ένα άλλο φόρουμ

http://www.metafysiko.gr/forum/showthread.php?t=1610&page=4&pp=10

Είχαν πάει πριν καμιά 15αριά χρόνια και επισκέφτηκαν το Ασκληπιείο μια ομάδα κορυφαίων αμερικάνων ιατρών καθηγητών ενός επίσης κορυφαίου - δεν θυμάμαι ακριβώς ποιου - πανεπιστημίου. Είχαν δηλώσει εκεί ότι αυτός ο άνθρωπος γνώριζε πολύ περισσότερα από ότι εμείς σήμερα. Ναι σήμερα την εποχή της χαρτογράφησης του DNA.
    Θυμάμαι και το πως λέει ο Ασκληπειός - με την βοήθεια της Γης - θεράπευε τη σχιζοφρένεια. Έβαζε τους σχιζοφρενείς σε ένα λαβύρινθο που οδηγούσε βαθιά στη γη. Όταν έφταναν στο κέντρο που ήταν το βαθύτερο σημείο κάποια φίδια απελευθερώνονταν. Η ίαση πραγματοποιούταν με την βοήθεια του σοκ που τα φίδια προκαλούσαν στους σχιζοφρενείς.

Senior Member
    ...μπα... πιο χαλια θα γινοντουσαν..λεω εγω..
    ...Η μονη μας υποχρεωση..... ειναι να σωσουμε τα ονειρα μας...

..ελπιδα ειναι η αισθηση που εχεισ οτι αυτο που νιωθεισ να σε βαραινει τωρα,δεν θα κρατησει για παντα....

..Μονο στα ηρεμα νερα καθρεφτιζεται κατι χωρις ν αλλαζει μορφη.
    Μονο σ ενα ηρεμο μυαλο υπαρχει η καθαρη αντιληψη του κοσμου...

Senior Member
    Μα δε βρίσκεις κάτι το παρανοικό σε αυτή τη μέθοδο;

Senior Member
    Μηπως εννοεις αυτο?

\"Snake pits\"

The best selling 1946 novel,THe snake pits (Ward 1996),and the famous movie of the same name depicted a crowded mental hospital where the tretment for schizophrenia was to be wrapped in gold,wet sheets or submerged in a tub of very hot water.The \"snake pit\" of the title was e reference to the practice,centuries ago,of lowering mentally ill people into a hole filled with snakes.The theory was that extreme fright would shock the ill person back to normalcy.

Απο τo βιβλιο \"Getting your life back together when you have schizophrenia \"
    Roberta Temes

Δεν ειναι απο το Internet το πληκτρολογησα.
    [COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]

Senior Member
    Δε τη ξέρω τη νουβέλα...

Senior Member
    Ουτε εγω....παντως αυτες ποια ειναι ξεπερασμενες μεθοδοι...δεν ηξεραν τι να κανουν και δοκιμαζαν οτιδηποτε...να σε βουτανε σε καυτο νερο...και να περιμενουν να γινεις καλα...ευτυχως που ζουμε σημερα.

Το βιβλιο ειναι καλο αν θες παρτο...το πηρα απο το Amazon...εννοω το εγχειριδιο...οχι τη νουβελα.
    [COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]

Senior Member
    αλλά ξέρω οτι η ταμπέλα σχιζοφρενής καλά κρατεί και ξέρω επίσης πως τις σφραγίδες τις βάζουν όσοι τις φτιάχνουν

Senior Member
    Originally posted by keep_walking
    Ουτε εγω....παντως αυτες ποια ειναι ξεπερασμενες μεθοδοι...δεν ηξεραν τι να κανουν και δοκιμαζαν οτιδηποτε...να σε βουτανε σε καυτο νερο...και να περιμενουν να γινεις καλα...ευτυχως που ζουμε σημερα.

Το βιβλιο ειναι καλο αν θες παρτο...το πηρα απο το Amazon...εννοω το εγχειριδιο...οχι τη νουβελα.
    Φίλε Keep_Walking ευτυχώς που λέμε και μερικές αλήθειες γιατι περί κόμπλεξ το δικό μου ακόμα να μου φύγει :(

Senior Member
    Ακριβωσ κιπακο...
    ...Η μονη μας υποχρεωση..... ειναι να σωσουμε τα ονειρα μας...

..ελπιδα ειναι η αισθηση που εχεισ οτι αυτο που νιωθεισ να σε βαραινει τωρα,δεν θα κρατησει για παντα....

..Μονο στα ηρεμα νερα καθρεφτιζεται κατι χωρις ν αλλαζει μορφη.
    Μονο σ ενα ηρεμο μυαλο υπαρχει η καθαρη αντιληψη του κοσμου...

Senior Member
    vince, ο λαβύρινθος τον οποίο αναφέρεις στο Ασκληπιείο της Επιδαύρου, είναι η Θόλος.Ενα κυκλικό οικοδόμημα με 3 ομόκεντρους κύκλους, στο οποίο λάμβανε χώρα η εγκοίμηση του ασθενούς και η θεραπεία από υπερμεγέθη χρυσά φίδια. Άκομα και το αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου εθεωρείτο μέρος της θεραπευτικής αγωγής.

Senior Member
    πιστευω οτι εχει λογικη η μεθοδος με τα φιδια, μπορει να λειτουργησει ως \"ηλεκτροσοκ\" ας πουμε. του στυλ εδω μας τρεχουν τα φιδια οι \"φωνες\" μας μαρανανε?
    in my thoughts I have seen rings of smoke through the trees
    And the voices of those who stand looking...

Senior Member
    Shock therapy...ακομα και τωρα απο την εμπειρια μας ξερουμε οτι χρειαζεται ενα ισχυρο σοκ για να σε αλλαξει.

Senior Member
    Το ηλεκτροσοκ εχει αλλες \"ιδιοτητες\" αλλα δεν τις θυμαμαι.

Senior Member
    keep walking
    δεν ηξεραν τι να κανουν και δοκιμαζαν οτιδηποτε...

...και σημερα φιλε αυτο κανουν.... δεν ξερουν τι να κανουν και κανουν πειραματα σε κοσμο. σε 500 χρονια περιπου θα εχουν βρει καποιο καλο φαρμακο αφου \"καψουν\" κοσμο και κοσμακη. βεβαια τι να κανουν και αυτοι δεν τους κατηγορω. αλλα ουτε και ψηνομαι να γινω πειραματοζωο για να σωθουν ατομα σαν εμενα μετα απο 400 χρονια....

Υ.Γ
    ενας ψυχολογος απο την κηφισια μου ειπε οτι πριν 10 χρονια αυτα που εδινε στους ασθενεις του σημερα θεωρουνται \"χασαπικα\"(aluperedin) ......δηλαδη του λεω υπαρχει περιπτωση μετα απο 10 χρονια απο τωρα να θεωρησε και παλι \"χασαπης\" με τα φαρμακα που προτεινεις σε μενα?(σολιαν)....εεε ναι μου λεει!!!

εε καλα αμα θελω τιποτα μπριζολες θα σε παρω τηλεφωνο αρχιμαλακα.....βασικα δεν του το ειπα αυτο το τελευταιο αλλα ετοιμος ημουνα

παντως αν βρω εστω και ΕΝΑΝ που να εχει \"θεραπευτει απο σχιζοφρενεια\" με φαρμακα και δεν εχει καταληξει χειροτερα.... θα τα παρω και εγω.
    in my thoughts I have seen rings of smoke through the trees
    And the voices of those who stand looking...