Results 1 to 12 of 12
Thread: Καθημερινές "επιθέσεις" άγχους
-
05-10-2014, 14:42 #1
Καθημερινές "επιθέσεις" άγχους
Καλησπερα παιδια γραφτηκα προσφατα στο φορουμ και αποφασισα να σας πω και εγω τον πονο μου...
Να αρχισω συστηνοντας τον εαυτο μου.Ειμαι ο Γιαννης και ειμαι 19 χρονων.
Το θεμα που θελω να μιλησω ειναι η σχολη μου η οποια δεν με ενθουσιαζει καθολου (δεν εχω πατησει σε μαθημα ακομα γιατι ουσιαστικα σε λιγες μερες αρχιζουν).Μπηκα εκει επειδη νομιζα οτι θα μου αρεσε.Θα μου πειτε πως ξερω αν μου αρεσει η οχι εαν δεν εχω αρχισει τα μαθηματα ακομα και ομως ξερω.Εχω διαβασει απο φορουμ αρκετες γνωμες σχετικα με αυτη τη σχολη (η οποια δε θελω να αναφερω ποια ειναι απλα αναφερω οτι ειναι Πληροφορικης).Εχω διαβασει στο ιντερνετ αλλα και μου εχουν πει γνωστοι οτι ειναι καλη σχολη μα πολυ δυσκολη και εγω τα δυσκολα δε τα μπορω γιατι ποτε δεν ημουν καλος μαθητης ημουν μετριος προς το κακο θα ελεγα.Τελος παντων εχω δωσει 2 φορες πανελλαδικες.Τη μια ηθελα να περασω στη σχολη πληροφορικης μα δεν τα καταφερα (ειχα ακουσει οτι ηταν δυσκολη αλλα λιγο πριν βγουν τα αποτελεσματα πιο πριν ημουν αδιαφορος) και περασα σε μια αλλη διαφορετικης ειδικοτητας η οποια δε μου αρεσε η ειδικοτητα (ετσι νομιζα δεν εχω κανει ποτε οικονομικα γιατι τετοια σχολη ηταν) και δεν πηγα ουτε να γραφτω.Ετσι αφου δεν γραφτηκα αποφασισα να παω σε ενα ΙΕΚ πληροφορικης δημοσιο αλλα ειχα ηδη αποφασισει να δωσω πανελλαδικες ξανα και ετσι δεν εδωσα σημασια στο ΙΕΚ και το παρατησα στο 2ο μαθημα.Εδωσα την δευτερη φορα περασα στη σχολη που ειμαι τωρα και που νομιζα οτι ηθελα αλλα το μετανιωσα.Σκεφτομαι να τα παρατησω και να παω στρατο για 9 μηνες και μετα να παω σε κανενα ΙΕΚ παλι με αποφαση να κατσω ή να δουλεψω καπου.Αλλα το θεμα ειναι το εξης:Τι θα πω στους γονεις μου για τη σχολη που αυτην ηθελα απο την αρχη και τωρα δε τη θελω;Η μητερα μου ειχε περασει στα ΤΕΙ και ξερει ποσο αθλια ειναι η κατασταση (πριν 30 χρονια που τελειωσε δεν αλλαξαν και πολλα στον τροπο λειτουργιας) αλλα μου λεει οτι στην αρχη θα νιωθω χαμενος και δε θα ξερω τι μου γινεται αλλα μετα θα το λατρεψω.Θελω βοηθεια στο τι να κανω να συνεχισω και οπου με βγαλει ή να τα παρατησω και οπου με βγαλει παλι;Σε ειδικο δε θελω να παω (ουτε εχω την οικονομικη δυνατοτητα να παω) και στους γονεις μου δεν εχω πει απολυτως τιποτα νομιζουν οτι ολα ειναι ενταξει.Ολο αυτο με κανει να αγχωνομαι πολυ καθημερινα (να φανταστειτε οτι με το που βγηκαν τα αποτελεσματα ηταν λες και καποιος μου εριξε μια δυνατη μπουνια στο στομαχι) και να μην ξερω τι να κανω πια.Βοηθηστε λιγο βρε παιδια ειμαι απελπισμενος
- 05-10-2014, 16:01 #2
Κανενας ρε παιδια??
05-10-2014, 16:08 #3
Στη σχολή που είσαι τώρα, είσαι στο πρώτο έτος απ'ότι κατάλαβα.... Η αλήθεια είναι ότι τα πρώτα μαθήματα σε όλες τις σχολές είναι λίγο σπαστικά και αδιάφορα. Άρα, δεν μπορείς να κρίνεις από τώρα αν σου αρέσει ή όχι. Τι είναι αυτό που σε κάνει να βλέπεις ότι δεν σου αρέσει; Τα μαθήματα, το γενικότερο κλίμα; Το συγκεκριμένο τμήμα που έχεις περάσεις; Τι ήταν αυτό που σε είχε τραβήξει στην Πληροφορική και τώρα δεν σε τραβάει; Τι πίστευες αρχικά;
05-10-2014, 17:59 #4
Γεια σου Anny85.Ναι πρωτοετης ειμαι.Αυτο που δε μου αρεσει ειναι η οργανωση κυριως οπου πραγματικα ειναι μηδεν και αν θες να βρεις το οτιδηποτε πρεπει να το βρεις μοναχος σου και καλα αν εισαι σε προχωρημενο ετος υποτιθεται τα ξερεις τα κατατοπια αλλα αν εισαι πρωτο ετος δεν ξερεις τιποτα.Επισης μαζι και η γραμματεια της σχολης η οποια ειναι ανοιχτη 2 φορες τη βδομαδα μονο ενω αλλες καθημερινα.Ειναι και το τμημα που περασα επειδη εχει την φημη μιας αρκετα δυσκολης σχολης στην οποια μονο αν εισαι "φυτο" τελειωνεις σε 4 χρονια στην καλυτερη των περιπτωσεων.Αρχικα στο Λυκειο (ΕΠΑΛ τελειωσα) διαλεξα οικονομικα αλλα επειδη ο κολλητος μου τοτε διαλεξε πληροφορικη πηγα μαζι του.Μετα ομως μου αρεσε θυμαμαι ενα μαθημα (Συντηρηση λεγοταν) και μας εβαζαν να φτιαχνουμε υπολογιστες με την επιβλεψη του καθηγητη βεβαια και το λατρεψα.Λατρεψα και αλλα μαθηματα αργοτερα βεβαια.Τοτε δεν χρειαστηκε να διαβαζω καθολου σχεδον ελαχιστα δηλαδη ακομα και στην τριτη λυκειου που εκανα ιδιαιτερα προσεχα τον καθηγητη μου και διαβαζα ελαχιστη ωρα και μου φαινονταν πανευκολα ολα (εκτος μερικες περιπτωσεις που ζοριστηκα) φταει βεβαια που δεν ειχα πολλες ασκησεις για το σπιτι και πολλα να διαβασω ακομα και απο το σχολειο (γιατι ουσιαστικα στα ιδιαιτερα εκανα και του σχολειου τις ασκησεις και διαβαζα οτι ειχα εκει αφου τα ιδια καναμε).Τι πιστευα στην αρχη...Λοιπον οπως πολλοι 18χρονοι δεν σκεφτομουν τιποτα απλα ελεγα θα παω στο ΤΕΙ απο εκει και περα θα εβλεπα.Τωρα ομως φοβαμαι οτι θα παιρναω τον περισσοτερο μου χρονο στη σχολη και διαβαζοντας για να βγαλω ισα ισα ενα 5 να περασω.Ακομα με τραβαει η πληροφορικη συγκεκριμενα η συντηρηση του κυριως αλλα ολα θα μου αρεσαν εκτος απο το να εγραφα κωδικα (οχι οτι δεν μου αρεσει αλλα δεν ενθουσιαζομαι κιολας)
06-10-2014, 01:40 #5
Καλησπερα φιλε μου,Πρωτα απο ολα να σου πω οτι εβγαλα μια σχολη που δεν μου αρεσε καθολου αποφοιτησα κ πηρα πτυχιο κανονικα ομως τα καταφερα,Πιστευω πρεπει να αποφασισεις συντομα τι πρεπει να κανεις,εαν θελεις να το παλεψεις να ξερεις οτι για ολους ειναι δυσκολη η προσαρμογη στην αρχη,εφοσον σου αρεσει η πληροφορικη μπορει να βρεις αρκετα πραγματα να σου αρεσουνε μεσα καλο ειναι να δωσεις μια ευκαιρια,τωρα το γεγονος οτι δεν μπορεις το πολυ διαβασμα κ ησουν μετριος μαθητης μπορει να μην επηρεαζει επειδη προκεται για μια πρακτικη σχολη κ οχι θεωρητικη που εισαι αναγκασμενος να διαβαζεις τεραστια κατεβατα,Επισης σε εκφραζει κ το αντικειμενο κ μπορει να τα καταφερνεις μια χαρα
06-10-2014, 16:38 #6
Γεια σου μυσπ.Δεν μπορω να φανταστω πως τα καταφερες και πηρες πτυχιο απο μια σχολη που δε σου αρεσε.Εγω δε θα μπορουσα να κανω κατι τετοιο πιστευω.Στο θεμα μας παλι..Ειναι δυσκολη η προσαρμογη οντως ισως αυτο να φταει δε ξερω σιγουρα αλλα δεν το αποκλειω.Πιστευω οτι αν ηταν πιο ευκολη η σχολη θα ειχα περισσοτερη πιστη στον εαυτο μου αλλα μετα απο ολα αυτα που εχω ακουσει και διαβασει το βρισκω δυσκολο εως αδυνατον να τελειωσω στην ωρα μου.Θα ηθελα να το προσπαθησω αλλα νιωθω οτι δε μπορω νιωθω οτι λογω της δυσκολιας ποτε δε θα προσπαθω αρκετα.Μου αρεσει το αντικειμενο σπουδων μου αλλα οχι σε τρελο σημειο οπως ειπα και με ολο αυτο που αναφερα παραπανω γεμιζω αρνητικες σκεψεις και αποθαρρυνομαι
06-10-2014, 23:56 #7
Εγω πιστευω οτι θα μπορουσες εαν πραγματικα ηθελες να παρεις το πτυχιο ομως υπαρχουν κ αλλες λυσεις φιλε μου,Καλο ειναι να απευθυνθεις σε ενα καλο ιεκ η ιδιωτικη σχολη με αντικειμενο της αρεσκειας σου κ νομιζω οτι η φοιτηση ειναι 2 χρονια σε ορισμενα κ το διαβασμα πιστευω θα ειναι λογικο,αξιζει να το κοιταξεις
07-10-2014, 15:36 #8
Καλησπέρα και πάλι μυσπ.Σίγουρα αν μου άρεσε θα είχα παραπάνω πιθανότες επιτυχίας αλλά παίζει και η δυσκολία ρόλο.Σκέφτομαι τις άλλες λύσεις γιατί αμφιβάλλω να μου αρέσουν όλα τα μαθήματα τις σχολής.Θα μου πεις εντάξει πάντα υπάρχουν μαθήματα τα οποία αντιπαθείς και άλλα που λατρεύεις αλλά εμένα δε μου αρέσουν τα μαθηματικά για παράδειγμα και δε μπορώ να γράψω αν δεν μου αρέσουν και δε ξέρω την τύφλα μου.Θα μου πεις τότε στις εξετάσεις πως έγραψες;Μα άλλο οι εξετάσεις μαθηματικών στο λύκειο και οι πανελλήνιες άλλο του ΤΕΙ (για το ΕΠΑΛ μιλάω για το γενικό δεν έχω γνώμη).ΙΕΚ θα διάλεγα δημόσιο παρά ιδιωτική σχολή όχι για τίποτα άλλο παρά το οικονομικό θέμα.Αν είχα την "πολυτέλεια" θα πήγαινα σε μια καλή ιδιωτική σχολή.2 χρόνια είναι σωστά το ΙΕΚ αλλά δεν είμαι σίγουρος το τι είδους πληροφορική κάνεις εκεί μέσα γιατί έχω ακούσει πολλά.Τέλος πάντων για να κλείσω το μήνυμα θέλω να πω ότι ακόμα και τώρα που παρακολούθησα μαθήματα με πιάνει άγχος γιατί πολύ απλά ακούω ότι σε 2-3 μαθήματα βάζουν ζόρικα θέματα και ως αποτέλεσμα να κοπούνε χιλιάδες φοιτητές.Εμένα αυτό δε μου αρέσει και με αγχώνει τρελά γιατί πολύ απλά πιστεύω ότι θα είμαι ένας από αυτούς
07-10-2014, 23:59 #9
Παντα υπαρχουν οι δυσκολοι καθηγητες που δεν περνανε ευκολα σε καθε τμημα κ πρεπει να δωσεις αρκετες φορες το ιδιο μαθημα ομως αυτο δεν πρεπει να σε αποθαρυνει εαν αποφασισεις να παραμεινεις σ αυτην την σχολη,τωρα εαν θελεις ιδιωτικη σχολη για 2 χρονια ειναι πολυ καλη ιδεα πιστευω κ εαν παραλληλα βρεις κ μια προχειρη δουλεια κ σε βοηθησουν λιγο κ οι δικοι σου ισως μπορεις να πληρωνεις τα διδακτρα,καλη δυναμη σε ολα!
08-10-2014, 15:30 #10
Να πω και εγώ τη γνώμη μου σε αυτό το θέμα μιας και εχω γράψει παρόμοιο αρκετά θέμα και εγώ.Έχω να πω ότι αν δεις ότι σου αρέσουν τα μαθήματα να συνεχίσεις και αν δεις ότι δε μπορείς να τα βγάλεις πέρα τότε φύγε.Δηλαδή τι εννοώ με αυτό.Εννοώ ότι αν τα μαθήματα είναι ενδιαφέρον για εσένα μείνει και προσπάθησε να την τελειώσεις αλλά αν δεις ότι μεν σου αρέσουν αλλά είναι υπερβολικά δύσκολα για εσένα για οποιονδήποτε λόγο και δεις ότι προσπάθησες μα δεν έγινε κάτι τότε βρες κάτι άλλο.Αν δεις ότι δεν έχεις όρεξη να διαβάσεις ή ότι αυτά που μαθαίνεις σε αφήνουν αδιάφορο τότε διάλεξες λάθος ειδικότητα.Πάντως η επιλογή είναι δική σου μην σκέφτεσαι μόνο το τώρα σκέψου και λίγο μετά δηλαδή πρέπει να έχεις ένα σχέδιο στη ζωή σου και να μην κάνεις ότι σου έρθει εκείνη την σιτγμή στο μυαλό
08-10-2014, 15:44 #11
Καλησπέρα μυσπ και πάλι.Γνωρίζω ότι υπάρχουν καθηγητές σε κάθε σχολή οι οποίοι δε σε περνάνε εύκολα αλλά είχα ακούσει ότι είναι ένας άντε στη χειρότερη περίπτωση δύο όχι 3-4 που διδάσκουν από 2 μαθήματα ο καθένας στο εξάμηνο που είμαι εγώ (γιατί στα άλλα δεν έχω γνώμη).Δεν κατάλαβα πάντως γιατί δεν πρέπει να με αποθαρρύνει εαν κάτσω τελικά στη σχολή μου;Δηλαδή καλό είναι να δώσω το μάθημα αρκετές φορές ή καλό είναι να ζοριστώ πάρα πολύ επειδή ο καθηγητής δεν είναι με τα καλά του;Ιδιωτική σχολή δε νομίζω να διάλεγα (ΙΕΚ εννοώ όχι Κολλέγια κλπ) γιατί εφόσον σου δίνουν χαρτί από το δημόσιο γιατί να ξοδέψω λεφτά εκεί;Εξάλλου στο ΙΕΚ της πόλης μου ξέρω ότι διδάσκουν πολλοί καθηγητές που τα πρωινά δουλεύουν σε λύκεια και ΤΕΙ άρα κάτι ξέρουν και εκεί δεν υπάρχουν βέβαια παράξενοι καθγητές εκεί είναι πιο ελεγμένα τα πράγματα δεν είναι όπως στα ΤΕΙ που ο καθένας κάνει του κεφαλιού του έτσι μου έχει πει μια φίλη μου που τελειώνει φέτος.
Ευχαριστώ για τα λόγια σου και τις απαντήσεις σου να 'σαι καλά
08-10-2014, 16:03 #12
Καλησπέρα w95chris καλωσήρθες στη συζήτηση.Το πρόσεξα το θέμα που είχες ανοίξει αλλά επειδή δεν με ικανοποίησε προσωπικά ιδιαίτερα και έμεινε στάσιμο αποφάσισα να ανοίξω και αυτό.Τώρα για αυτό που λες έχεις δίκιο και η αλήθεια είναι οτι μερικά μαθήματα με ενδιαφέρουν ενώ άλλα μου είναι τελείως αδιάφορα.Δεν ξέρω πραγματικά όμως τι να κάνω γιατί υπάρχουν όπως είπα κάποιοι καθηγητές οι οποίοι έχουν θέμα με τον εαυτό τους και τα βγάζουν όλα στην εξεταστική άρα αυτό σημαίνει ότι εκτός αν είσαι πολύ καλός τότε θα το χρωστάς για πολύ καιρό μέχρι να το περάσεις.Και καλά αν είναι ένας πες πάει στο καλό αλλά αν είναι 3-4 τότε εκεί έχεις θέμα και δεν εννοώ 3-4 σύνολο αλλά 3-4 ανά εξάμηνο και μη πείτε ότι είναι αδύνατον γιατί ξέρω πολλούς οι οποίοι δεν έχουν πτυχίο για αυτό τον λόγο.Δεν μπορώ δηλαδή να συνεχίσω εαν γίνεται όλο αυτό το πράγμα εκεί μέσα λόγω του ότι αγχώνομαι ότι δε θα τελειώσω ούτε στον αιώνα του άπαντα