Results 1 to 15 of 61
Thread: Ψυχωση και Σχέσεις
-
05-10-2014, 18:33 #1
Ψυχωση και Σχέσεις
Πριν 2 χρόνια είχα μια πολύ καλή σχέση με κοπέλα.Συγκατοικούσαμε καθώς σπουδάζαμε στην ίδια σχολή,είχαμε κοινά ενδιαφέροντα μεταξύ μας και η συμβίωση ήταν ήρεμη και αρμονική σε γενικές γραμμές.Φυσικά είχαμε και τους καυγάδες μας και κάποιες ζήλιες.Αλλά από την αρχή υπήρχε χημεία και νιώθαμε άνετα ο ένας απέναντι στον άλλον.Της είχα εκμυστηρευτεί πως έπαιρνα ψυχοφάρμακα αφού είχαν περάσει κάποιοι μήνες κ γνωριστήκαμε καλύτερα.Μετά από 1,5 χρόνο σχέσης ήρθε η υποτροπή απο τη στιγμή που δεν έπαιρνα σωστά τα φάρμακά μου και τα είχα διακόψει.Χωρίσαμε.Πιστεύω για την κοπέλα που ακόμα κρατάμε επικοινωνία ήταν ένα ισχυρό πλήγμα.Τώρα που καθαρίζει το μυαλό μου αρχίζω και αναπολώ τη σχέση που είχαμε.Στην περίοδο της υποτροπής αισθανόμουν πως δεν είχα πια αισθήματα για κείνη.Όλα είχαν παγώσει.Ήταν η πρώτη μου ολοκληρωμένη σχέση.
Αυτό που θα ήθελα να μάθω είναι ιστορίες δικές σας.Από άτομα που έχουν κάποιο σοβαρό ψυχολογικό πρόβλημα όπως σχιζοφρένεια,διπολική διαταραχή,κατάθλιψη κτλ.
Εκμυστηρευτήκατε το πρόβλημά σας;;Υπήρξε αποδοχή ή απόρριψη;;Πως τα πηγαίνατε μαζί;;Πόσος χρόνος σας πήρε να κάνετε σχέση μετά το πρόβλημα υγείας που προέκυψε στη ζωή σας;;
Προσωπικά τώρα δεν έχω διάθεση για σχέση καθώς δεν νιώθω έτοιμος ψυχολογικά και αρκετά δυνατος στο θέμα αυτοπεποίθησης.Και ένας άλλος λόγος είναι οι παρενέργειες των φαρμάκων στη στύση.
Γενικά με απασχολεί αυτό το θέμα των σχέσεων και υπάρχει ένας αυτοστιγματισμός από την πλευρά μου.Πιστεύω πως λόγω του προβλήματός μου γενικά θα με αποφεύγουν και δεν θα καταφέρω να κάνω και οικογένεια μετέπειτα.It is no measure of health to be well adjusted to a profoundly sick society. J.Krishnamurti
- 05-10-2014, 18:43 #2
οταν ξερουν οτι εχεις ψυχολογικα δυσκολευει πολυ το πραμα. δε μπορουν να σε δουν σαν φυσιολογικο ανθρωπο, μπορει και δικαιολογημενα οταν δε φερεσαι φυσιολογικα, οποτε πως να υπαρξει εμπιστοσυνη που ειναι βασικο για να δημιουργηθει μια σχεση ?
05-10-2014, 19:11 #3
05-10-2014, 21:20 #4
διαφωνω μπορει να υπαρξει και εμπιστοσυνη και ολα. το μονο που μπορει να συμβει, και παλι σπανια εμενα δε μου συνεβει, εινια να στο χτυπησει σε ενα καυγα επανω αλλα ανθρωπος που σε αγαπα η σε σεβεται δε θα το κανει αυτο εμενα ποτε δε μου εχει συμβει ουτε σε σχεσεις του κωλου
μη μασατε να ρισκαρετε με τις σχεσεις....
06-10-2014, 04:48 #5
υπαρχει κατι που ονομαζεται στιγμα. οταν συμβαινει αυτο λοιπον ολοι σε κανουν περα, μπαινεις στο περιθωριο, και ειναι δυσκολο οχι μονο να σε αγαπησουν και να σε σεβαστουν, αλλα απλα να σε εκτιμησουν. γινεσαι κοινωνικα λεπρος. σημερα ειδικα συμβαινει για πλακα, λιγο να διαφερεις στη συμπεριφορα και σε λενε ψυχακι, το ενα το αλλο. που να πεις οτι εχεις και καταθλιψη πχ, κλαψιαρη θα σε ανεβαζουν, κλαουνα θα σε κατεβαζουν.
06-10-2014, 10:03 #6
Γεια σου!!εγω η καλυτερη σχεση που ειχα ηταν με εναν ανθρωπο που ειχε ψυχωση ηταν ο καλυτερος ανθρωπος που γνωρισα ο πιο σωστος κ τον θυμαμαι ακομη σαν τον.μοναδικο αντρα που θα θελα να ζησω την ζζωημου μαζι του ..χωρισαμε γιατι ανακατευτηκαν οι γονεις μου..απο τοτε εχω βαρεια καταθλιψη κρισεις πανικου και πολλα αλλα κ δεν ζω τιποτε ..απο τοτε που επαθα καταθλιψη ηταν τοσο θολωμενο το μυαλο μου που εκανα οτι ναναι δεν καταφερα να κανω ποτε μια σχεση σοβαρη και ηρεμη οπως αυτην που ειχα ...
06-10-2014, 14:59 #7
Kαι μεις @ντολόρ ήμασταν πολύ καλά.Μάλιστα η κοπέλα μου το έβλεπε σοβαρά κ μετέπειτα...!!!Υπήρχε έρωτας και αγάπη!!Αλλά η υποτροπή τα κατέστρεψε όλα..!!Τώρα έχει σχέση με άλλον κ ελπίζω να είναι ευτυχισμένη!!
It is no measure of health to be well adjusted to a profoundly sick society. J.Krishnamurti
06-10-2014, 15:03 #8
Πάντως προς το παρόν δεν με έκανε κάποιος πέρα από αυτούς που το ξέρουν και είναι αρκετοί!!
It is no measure of health to be well adjusted to a profoundly sick society. J.Krishnamurti
06-10-2014, 15:10 #9
Παντως καλο ειναι να το λες εστω με τον κινδυνο να φυγει μια κοπελα. Ουτε συ φανταζομαι θα θελες να σου κρυβει πραγματα μια γυναικα για την προσωπικη της ζωη που μπορει να επηρεαζουν κ το μελλον. Πιστευω το καλυτερο ειναι να εισαι ειλικρινης κ να κρινει η αλλη τι θα κανει, παρα να βρεθει προ τετελεσμενων.
06-10-2014, 15:25 #10
06-10-2014, 15:25 #11
06-10-2014, 15:29 #12
Ναι κ γω συμφωνώ με την ειλικρίνεια!!Αν όχι αμέσως ίσως μετά από λίγο καιρό..!!
06-10-2014, 15:35 #13
αμεσως δεν ειναι καλο πιστευω αλλα ουτε και κατοπιν εορτης. σκεψου ειστε στα μελια και βαζεις τον αλλον στο τρυπακι ξερεις εχω σχιζοφρενεια, οχι. πρωτα να σε γνωρισει να δει επι του πρακτεως οτι ενας ανθρωπος ειναι λειτουργικος μεσα σε αυτο αν τηρει τη θεραπεια του. οι πιο πολλοι δεν ξερουν πως ειναι ενας σχιζοφρενης εχουν μεινει σε εικονες απο αλλες εποχες
06-10-2014, 16:07 #14
Εγω πιστευω οτι αν ερωτευτεις χανα θα σαι μια χαρα μην αγχωνεσαι εγω νομιζω οι πιο πολλες γυναικες αν ειναι με εναν σωστο ανθρωπο δεν υπαρχει περιπτωση να τον αφησουν γ αυτον.τον λογο η να χουν προβλημα ..μονο με τα χαπια θα σ λεγα να τα λαμβανεις τακτικα γιατι κ ο φιλος μ τα ειχε κοψει κ πηγε να αυτοκτονισει ..οσο για το θεμμα στυσης πες στον γιατρο μηπως μπορει ν σ αλλαξει φαρμακα αν και οπως κ να χει για τις γυναικες δεν ειναι το πανο σεξ..εγω ημουν μαζι του χωρις σεξ..σχεσεις και ημουν μια χαρα μου δινει την αγαπη που δεν πιστευα οτι θα βρω ποτε ..
06-10-2014, 16:25 #15