Ψυχωση και Σχέσεις - Page 3
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 3 of 5 FirstFirst 12345 LastLast
Results 31 to 45 of 61
    Senior Member
    ευχαριστω μαους
    δεν μπορω να πιστεψω ποση σκατομυαλια υπαρχει στον κοσμο

Senior Member
    εμενα αυτο που με φοβιζει περισσοτερο, ειναι η ελλειψη αλληλεγγυης που εχουν.

αμα καποιος σου πει οτι ειναι αρρωστος ή οτι εχει τρελαθει νιωθεις τουλαχιστον εναν οικτο για αυτον, που και αυτο δεν ειναι σωστο.

αλλα αυτοι ουτε οικτο δεν νιωθουν, αλλα πανε να τον περιθωριοποιησουν, αν μπορουσαν θα μας εστελναν και στον καιαδα τα γαϊδουρια.

τετοια καθαρματα π.χ. κακοποιουν ζωα που δε μπορουν να μιλησουν στην χωρα μας, και υπαρχουν πολλοι τετοιοι..

παρτακηδες, λαμογια, σκατανθρωποι που εκμεταλλευονται οποιον δε μπορει να μιλησει.

και οι ψυχικα ασθενεις, ιδιως τα παλαιοτερα χρονια δε μπορουσαν να μιλησουν, επειδη δεν υπηρχαν καταλληλα φαρμακα οποτε τους περιθωριοποιουσαν.

αλλα ο καθε ανθρωπος κρυβει ενα θηριο μεσα του. για αυτο πρεπει να υπαρχουν νομοι, για να προστατευουν τους αδυνατους.

πρεπει η κοινωνια και να εξημερωσει αυτα τα θηρια των ανθρωπων αν δεν θελουμε να γινουμε ζουγκλα και τουλαχιστον να φοβουνται να εκδηλωσουν αυτο το θηριο και να τιμωρουνται αμα το κανουν.

για αυτο χρειαζεται παιδεια συνεχης και η σωστη εφαρμογη των νομων.

χωρις αυτα, δε μπορεις να λεγεσαι οτι εισαι ανθρωπος ή οτι ζεις σε μια κοινωνια ανθρωπων, περισσοτερο ζεις σε μια κοινωνια εξυπνων θηριων.

Quote Originally Posted by εσωτερική_σήψη View Post
    ευχαριστω μαους
    δεν μπορω να πιστεψω ποση σκατομυαλια υπαρχει στον κοσμο
    Με τη δύναμη του Θεού να έχετε τα τσάκρα σας ανοιχτά, καθαρά, φωτισμένα κ δε θα πιάνει κανένα κακό.

Banned
    Quote Originally Posted by εσωτερική_σήψη View Post
    σημερα πηγα στην τραπεζα για να ανοιξω λογαριασμο στον οαεδ..
    βλεπει η υπαλληλος ο πτυχιο μου (ψυχολογιας) και μου λεει εσεις κανετε πρακτικη;
    ναι της λεω στη σταυρουπολη και μου λεει <με τους τρελους;> και της λεω με ψυχικα πασχοντες
    και μου λεει δηλαδη με τρελους!δε φοβηθηκες;
    εγω τα ειχα παρει στο κρανιο αλλα δεν της το εδειξα
    στο τσακ ειχα να της πω και γω ειμαι <τρελη!> αηδιασα και αυτα απο την 22 χρονων υπαλληλο..
    αισχος
    Παίζει να τη ρωτούσα αν θα απόκαλούσε και το παιδί της έτσι σε περίπτωση που νοσούσε.

Senior Member
    In this old house where every door is open
    ειναι δυσκολο να συνυπαρξει σε σχεση καποιος με και καλα πολυ ελαφρυτερα ψυχολογικα θεματα απο οτι η σχιζοφρενεια. Ισως, καποιες φορεσ, ειναι ακομα πιο δυσκολο, δεν ξερω. Και ναι δεν ειναι ευχαριστο ουτε να τα εχεις τα ψυχολογικα σου, ουτε να το λες οτι τα εχεις. Γιατι να μη φυγει τρεχοντας ο αλλος? Γιατι να θελει να δυσκολεψει τη ζωη του και να βασανιστει?

Senior Member
    Εξαρτάται τη σχέση και τον άνθρωπο που έχει απέναντί του ο διπολικός. Άλλος βγάζει λεφτά από αυτούς, άλλος τους θεωρεί αντικείμενο έρευνας, άλλος κάνει ότι μπορεί από θέση επαγγέλματος για να βοηθήσει, άλλος μένει δίπλα και σηκώνει σταυρό, άλλος συμπάσχει, άλλος υποστηρίζει με τον τρόπο που νομίζει, άλλος κρατάει αποστάσεις, άλλος την κάνει με ελαφρά πηδηματάκια.
    Σε περίπτωση συντροφικής σχέσης, συνήθως και δικαιολογημένα πολλές φορές ο άλλος ή θα φύγει κατευθείαν ή αν δει ότι η κατάσταση δε διορθώνεται και ότι ο ίδιος υποφέρει θα αποχωρήσει μετά από λίγο καιρό.

Banned
    Οποιαδήποτε σχέση δημιουργήσει ένας άνθρωπος με έναν άλλο, χρειάζεται πολύ δόσιμο, κατανόηση και πολύ αγάπη. Δεν υπάρχουν εύκολες σχέσεις, είναι μια πορεία με χαρές και δυσκολίες για όλους τους ανθρώπους ανεξαρτήτως των ψυχολογικών τους ή άλλων προβλημάτων. Όταν το καταλάβουν αυτό οι άνθρωποι, θα ξεφύγουν και από κάποια στερεότυπα και προκαταλήψεις και θα υπάρχουν πιο πολύ ευτυχισμένοι άνθρωποι σε αυτόν τον πλανήτη. Ας ξεκολλήσουμε πια αυτές τις ταμπέλες. Και κανείς δεν ξέρει ποτέ για τον "υγιή" άνθρωπο που έχει δίπλα του αν θα νοσήσει κάποτε. Το θέμα είναι να ξέρεις αν μπορείς να σταθείς και στα δύσκολα, να το έχεις ξεκαθαρίσει αυτό μέσα σου.

Quote Originally Posted by maus View Post

εμεις εχουμε απλως παραπανω ντοπαμινη στους νευρωνες μας, αλλα αυτη εχει υπερβολικη γαϊδουρινη, αμορφωσινη, βλακινη, προκαταλιψινη.
    Maus, νομίζω ξέχασες την κακοψυχίνη ;)

Senior Member
    Συμφωνω μαζι σου Breath.

Χιλια δυο μπορει να τυχουν σε μια σχεση.

Αμα ειναι να λακιζουμε με το παραμικρο απλως δειχνει οτι ειμαστε παρτακηδες.

Μπορει ο αλλος να παθει ενα ατυχημα π.χ. και να ειναι μετα σε καροτσακι, μπορει να μη βρισκει δουλεια και να ειναι ανεργος, μπορει να μη τον δεχονται για καποιον λογο οι δικοι σου.

Χιλια δυο. Απο τον αλλον ανθρωπο νομιζω εξαρταται κατα ποσο θα σε δεχθει και ποσο ανεκτικος και φιλανθρωπος ειναι.

Quote Originally Posted by Breath View Post
    Οποιαδήποτε σχέση δημιουργήσει ένας άνθρωπος με έναν άλλο, χρειάζεται πολύ δόσιμο, κατανόηση και πολύ αγάπη. Δεν υπάρχουν εύκολες σχέσεις, είναι μια πορεία με χαρές και δυσκολίες για όλους τους ανθρώπους ανεξαρτήτως των ψυχολογικών τους ή άλλων προβλημάτων. Όταν το καταλάβουν αυτό οι άνθρωποι, θα ξεφύγουν και από κάποια στερεότυπα και προκαταλήψεις και θα υπάρχουν πιο πολύ ευτυχισμένοι άνθρωποι σε αυτόν τον πλανήτη. Ας ξεκολλήσουμε πια αυτές τις ταμπέλες. Και κανείς δεν ξέρει ποτέ για τον "υγιή" άνθρωπο που έχει δίπλα του αν θα νοσήσει κάποτε. Το θέμα είναι να ξέρεις αν μπορείς να σταθείς και στα δύσκολα, να το έχεις ξεκαθαρίσει αυτό μέσα σου.

Maus, νομίζω ξέχασες την κακοψυχίνη ;)
    Με τη δύναμη του Θεού να έχετε τα τσάκρα σας ανοιχτά, καθαρά, φωτισμένα κ δε θα πιάνει κανένα κακό.

Senior Member
    γιατι δηλαδη ενας που εχει σχιζο δεν εχει δικαιωμα στις σχεσεις;
    συμφωνω με μαους κανενας δεν ξερει τι θα του τυχει..
    δηλαδη με την πρωτη δυσκολια την κανουμε;
    δηλαδη ο "υγιης" δεν εχει ελαττωματα;

Senior Member
    Kαι οι σχιζο εχουν ψυχη, σωστα μην τα γειωνουμε ολα, ασε που αν ειμαστε λειτουργικοι ειμαστε μια χαρα, μη σου πω καλυτερα κι απο μερικες περιπτωσαρες υποτειθεμενων '' υγειων'' .

Member
    Το θεμα σχεσεων και ψυχολογικων προβληματων με ειχε προβληματισει πολυ το προηγουμενο διαστημα καθως ειχα γνωρισει εναν ανθρωπο που ερωτευτηκ και ανμε σχεση ενω ταυτοχρονα ειχα παρουσιασει καταθλιψη κι εντονο αγχος. Με βασανιζαν δυο ερωτηματα. Το ενα ηταν το αν θα επρεπε να κρατησω αυτη τη σχεση που τη μια πλευρα μου εδινε ενα κινητρο να χαμογελασω αλλα απο την αλλη με γεμιζε αγωνια για το κατα ποσο θα μπορουσα να ειμαι ερωτευσιμη σ' αυτη την ψυχολογικη κατασταση. Και το αλλο ερωτημα ηταν αν θα επρεπε να του το πω. Ολος μου ο περιγυρος, συμπεριλαμβανομενης και της ψυχιατρου μου, επεμενε να μην πω τιποτα αν δεν περασει πρωτα ενα σεβαστο χρονικο διαστημα. Ακολουθησα τη συμβουλη τους γιατι πραγματικα ενας ασχετος με αυτα τα θεματα ανθρωπος δεν εχει εχει ιδεα τι σημαινουν οι λεξεις σχιζοφρενεια, καταθλιψη κλπ. Η σχεση κρατησε μερικους μηνες χωρις καμια αποκαλυψη απο μερους μου και χωρις ιδιαιτερα προβληματα αλλα τελειωσε με δικη του πρωτοβουλια οταν συνηλθα και ξαναβρηκα τον παλιο μου εαυτο. Αρα αυτος με προτιμουσε υποτονικη και χαμηλων τονων, οπως με γνωρισε δηλαδη. Αλλα κι εγω πιστευω οτι δε θα τον ειχα ερωτευτει ουτε θα τον ειχα δεχτει αν δεν ημουν σ' αυτη την ψυχολογικη κατασταση.

Banned
    kaλησπερα...

λοιπον...

listen...

θα σου μιλησω πολυ αληθινα..

κοιτα υπαρχουν καπιοι ανθρωποι που λογο της φυσης τους εχουν μια ταση να πεφτουν ευκολα ψυχολογικα οπως ακριβως αυτο το τραγουδι https://www.youtube.com/watch?v=08itDbrCwtY
    αυτο που χρειαζετε ο καθε ανθρωπος ειναι να αποδεχτει τη φυση του κ να μαθει να ζει με αυτην οι ανθρωποι που ειναι ευαλωτοι στη καταθλιψη στη πραγματικοτητα ειναι υπερσυναισθηματικοι κ απλα ζουν στο φουλ συναισθηματα χαρας κ λυπης ετσι τα περασματα για αυτους απο τη χαρα στη λυπη ειναι πολυ ευκολα κ πολυ ρευστα.

ποσο θα μπορουσα να ειμαι ερωτευσιμη σ' αυτη την ψυχολογικη κατασταση.
    ο κωστοπουλος καπια στιγμη ειχε πει τους φιλους σου τους γνωριζεις στα ασχημα κ οχι στα καλα (συμπληρωνω) αν καπιος δε μπορει να δεχτει καπιον για τις μαυριλες του αυτο σημαινει οτι δε μπορει να τον δεχτει ουτε για τη φωτινη του οψη.
    ακολουθησε τη φυση σου

Quote Originally Posted by αλεξανδρος_77 View Post
    kaλησπερα...

λοιπον...

listen...

θα σου μιλησω πολυ αληθινα..

κοιτα υπαρχουν καπιοι ανθρωποι που λογο της φυσης τους εχουν μια ταση να πεφτουν ευκολα ψυχολογικα οπως ακριβως αυτο το τραγουδι https://www.youtube.com/watch?v=08itDbrCwtY
    αυτο που χρειαζετε ο καθε ανθρωπος ειναι να αποδεχτει τη φυση του κ να μαθει να ζει με αυτην οι ανθρωποι που ειναι ευαλωτοι στη καταθλιψη στη πραγματικοτητα ειναι υπερσυναισθηματικοι κ απλα ζουν στο φουλ συναισθηματα χαρας κ λυπης ετσι τα περασματα για αυτους απο τη χαρα στη λυπη ειναι πολυ ευκολα κ πολυ ρευστα.

ο κωστοπουλος καπια στιγμη ειχε πει τους φιλους σου τους γνωριζεις στα ασχημα κ οχι στα καλα (συμπληρωνω) αν καπιος δε μπορει να δεχτει καπιον για τις μαυριλες του αυτο σημαινει οτι δε μπορει να τον δεχτει ουτε για τη φωτινη του οψη.
    ακολουθησε τη φυση σου
    τους φιλους ομως τους πραγματικους δεν τους γνωριζεις στα ζορια αλλα αλιμονο στα καλα που εκει φαινεται οτι χαιρεται για σενα.αλλο οτι ο καλος φιλος συμπαραστεκεται κ στα δυσκολα...

Banned
    εγω αν δε περασω ζορια με καπιον... δυστιχως δε τον θεορω φιλο μου....
    αν καπιος ειναι πραγματικα φιλος μου θα τολμησει να μου διξει αυτη το τη πλευρα
    σ' αυτη την ψυχολογικη κατασταση
    αλιως δε τον αποδεχομαι ως φιλο αλλα μπορει να τον αποδεχτω ως γνωστο.

Quote Originally Posted by αλεξανδρος_77 View Post
    εγω αν δε περασω ζορια με καπιον... δυστιχως δε τον θεορω φιλο μου....
    αν καπιος ειναι πραγματικα φιλος μου θα τολμησει να μου διξει αυτη το τη πλευρα αλιως δε τον αποδεχομαι ως φιλο αλλα μπορει να τον αποδεχτω ως γνωστο.
    ΚΑΛΑ ως γνωστο τι να κανεις τον αποδεχεσαι ετσι κ αλλιως...κ εχθρος ναναι γνωστος ειναι...

Banned
    Quote Originally Posted by rose70 View Post
    Το θεμα σχεσεων και ψυχολογικων προβληματων με ειχε προβληματισει πολυ το προηγουμενο διαστημα καθως ειχα γνωρισει εναν ανθρωπο που ερωτευτηκ και ανμε σχεση ενω ταυτοχρονα ειχα παρουσιασει καταθλιψη κι εντονο αγχος. Με βασανιζαν δυο ερωτηματα. Το ενα ηταν το αν θα επρεπε να κρατησω αυτη τη σχεση που τη μια πλευρα μου εδινε ενα κινητρο να χαμογελασω αλλα απο την αλλη με γεμιζε αγωνια για το κατα ποσο θα μπορουσα να ειμαι ερωτευσιμη σ' αυτη την ψυχολογικη κατασταση. Και το αλλο ερωτημα ηταν αν θα επρεπε να του το πω. Ολος μου ο περιγυρος, συμπεριλαμβανομενης και της ψυχιατρου μου, επεμενε να μην πω τιποτα αν δεν περασει πρωτα ενα σεβαστο χρονικο διαστημα. Ακολουθησα τη συμβουλη τους γιατι πραγματικα ενας ασχετος με αυτα τα θεματα ανθρωπος δεν εχει εχει ιδεα τι σημαινουν οι λεξεις σχιζοφρενεια, καταθλιψη κλπ. Η σχεση κρατησε μερικους μηνες χωρις καμια αποκαλυψη απο μερους μου και χωρις ιδιαιτερα προβληματα αλλα τελειωσε με δικη του πρωτοβουλια οταν συνηλθα και ξαναβρηκα τον παλιο μου εαυτο. Αρα αυτος με προτιμουσε υποτονικη και χαμηλων τονων, οπως με γνωρισε δηλαδη. Αλλα κι εγω πιστευω οτι δε θα τον ειχα ερωτευτει ουτε θα τον ειχα δεχτει αν δεν ημουν σ' αυτη την ψυχολογικη κατασταση.
    http://www.e-psychology.gr/forum/sho...84%CE%B7%CF%82

Page 3 of 5 FirstFirst 12345 LastLast