Results 31 to 45 of 61
Thread: Ψυχωση και Σχέσεις
-
15-10-2014, 23:13 #31
ευχαριστω μαους
δεν μπορω να πιστεψω ποση σκατομυαλια υπαρχει στον κοσμο
- 15-10-2014, 23:29 #32
εμενα αυτο που με φοβιζει περισσοτερο, ειναι η ελλειψη αλληλεγγυης που εχουν.
αμα καποιος σου πει οτι ειναι αρρωστος ή οτι εχει τρελαθει νιωθεις τουλαχιστον εναν οικτο για αυτον, που και αυτο δεν ειναι σωστο.
αλλα αυτοι ουτε οικτο δεν νιωθουν, αλλα πανε να τον περιθωριοποιησουν, αν μπορουσαν θα μας εστελναν και στον καιαδα τα γαϊδουρια.
τετοια καθαρματα π.χ. κακοποιουν ζωα που δε μπορουν να μιλησουν στην χωρα μας, και υπαρχουν πολλοι τετοιοι..
παρτακηδες, λαμογια, σκατανθρωποι που εκμεταλλευονται οποιον δε μπορει να μιλησει.
και οι ψυχικα ασθενεις, ιδιως τα παλαιοτερα χρονια δε μπορουσαν να μιλησουν, επειδη δεν υπηρχαν καταλληλα φαρμακα οποτε τους περιθωριοποιουσαν.
αλλα ο καθε ανθρωπος κρυβει ενα θηριο μεσα του. για αυτο πρεπει να υπαρχουν νομοι, για να προστατευουν τους αδυνατους.
πρεπει η κοινωνια και να εξημερωσει αυτα τα θηρια των ανθρωπων αν δεν θελουμε να γινουμε ζουγκλα και τουλαχιστον να φοβουνται να εκδηλωσουν αυτο το θηριο και να τιμωρουνται αμα το κανουν.
για αυτο χρειαζεται παιδεια συνεχης και η σωστη εφαρμογη των νομων.
χωρις αυτα, δε μπορεις να λεγεσαι οτι εισαι ανθρωπος ή οτι ζεις σε μια κοινωνια ανθρωπων, περισσοτερο ζεις σε μια κοινωνια εξυπνων θηριων.
Με τη δύναμη του Θεού να έχετε τα τσάκρα σας ανοιχτά, καθαρά, φωτισμένα κ δε θα πιάνει κανένα κακό.
17-10-2014, 00:34 #33
17-10-2014, 10:39 #34
- In this old house where every door is open
ειναι δυσκολο να συνυπαρξει σε σχεση καποιος με και καλα πολυ ελαφρυτερα ψυχολογικα θεματα απο οτι η σχιζοφρενεια. Ισως, καποιες φορεσ, ειναι ακομα πιο δυσκολο, δεν ξερω. Και ναι δεν ειναι ευχαριστο ουτε να τα εχεις τα ψυχολογικα σου, ουτε να το λες οτι τα εχεις. Γιατι να μη φυγει τρεχοντας ο αλλος? Γιατι να θελει να δυσκολεψει τη ζωη του και να βασανιστει?
17-10-2014, 10:57 #35
Εξαρτάται τη σχέση και τον άνθρωπο που έχει απέναντί του ο διπολικός. Άλλος βγάζει λεφτά από αυτούς, άλλος τους θεωρεί αντικείμενο έρευνας, άλλος κάνει ότι μπορεί από θέση επαγγέλματος για να βοηθήσει, άλλος μένει δίπλα και σηκώνει σταυρό, άλλος συμπάσχει, άλλος υποστηρίζει με τον τρόπο που νομίζει, άλλος κρατάει αποστάσεις, άλλος την κάνει με ελαφρά πηδηματάκια.
Σε περίπτωση συντροφικής σχέσης, συνήθως και δικαιολογημένα πολλές φορές ο άλλος ή θα φύγει κατευθείαν ή αν δει ότι η κατάσταση δε διορθώνεται και ότι ο ίδιος υποφέρει θα αποχωρήσει μετά από λίγο καιρό.
17-10-2014, 11:14 #36
Οποιαδήποτε σχέση δημιουργήσει ένας άνθρωπος με έναν άλλο, χρειάζεται πολύ δόσιμο, κατανόηση και πολύ αγάπη. Δεν υπάρχουν εύκολες σχέσεις, είναι μια πορεία με χαρές και δυσκολίες για όλους τους ανθρώπους ανεξαρτήτως των ψυχολογικών τους ή άλλων προβλημάτων. Όταν το καταλάβουν αυτό οι άνθρωποι, θα ξεφύγουν και από κάποια στερεότυπα και προκαταλήψεις και θα υπάρχουν πιο πολύ ευτυχισμένοι άνθρωποι σε αυτόν τον πλανήτη. Ας ξεκολλήσουμε πια αυτές τις ταμπέλες. Και κανείς δεν ξέρει ποτέ για τον "υγιή" άνθρωπο που έχει δίπλα του αν θα νοσήσει κάποτε. Το θέμα είναι να ξέρεις αν μπορείς να σταθείς και στα δύσκολα, να το έχεις ξεκαθαρίσει αυτό μέσα σου.
Maus, νομίζω ξέχασες την κακοψυχίνη ;)
17-10-2014, 12:26 #37
Συμφωνω μαζι σου Breath.
Χιλια δυο μπορει να τυχουν σε μια σχεση.
Αμα ειναι να λακιζουμε με το παραμικρο απλως δειχνει οτι ειμαστε παρτακηδες.
Μπορει ο αλλος να παθει ενα ατυχημα π.χ. και να ειναι μετα σε καροτσακι, μπορει να μη βρισκει δουλεια και να ειναι ανεργος, μπορει να μη τον δεχονται για καποιον λογο οι δικοι σου.
Χιλια δυο. Απο τον αλλον ανθρωπο νομιζω εξαρταται κατα ποσο θα σε δεχθει και ποσο ανεκτικος και φιλανθρωπος ειναι.
Με τη δύναμη του Θεού να έχετε τα τσάκρα σας ανοιχτά, καθαρά, φωτισμένα κ δε θα πιάνει κανένα κακό.
17-10-2014, 23:29 #38
γιατι δηλαδη ενας που εχει σχιζο δεν εχει δικαιωμα στις σχεσεις;
συμφωνω με μαους κανενας δεν ξερει τι θα του τυχει..
δηλαδη με την πρωτη δυσκολια την κανουμε;
δηλαδη ο "υγιης" δεν εχει ελαττωματα;
18-10-2014, 00:52 #39
Kαι οι σχιζο εχουν ψυχη, σωστα μην τα γειωνουμε ολα, ασε που αν ειμαστε λειτουργικοι ειμαστε μια χαρα, μη σου πω καλυτερα κι απο μερικες περιπτωσαρες υποτειθεμενων '' υγειων'' .
18-10-2014, 02:05 #40
Το θεμα σχεσεων και ψυχολογικων προβληματων με ειχε προβληματισει πολυ το προηγουμενο διαστημα καθως ειχα γνωρισει εναν ανθρωπο που ερωτευτηκ και ανμε σχεση ενω ταυτοχρονα ειχα παρουσιασει καταθλιψη κι εντονο αγχος. Με βασανιζαν δυο ερωτηματα. Το ενα ηταν το αν θα επρεπε να κρατησω αυτη τη σχεση που τη μια πλευρα μου εδινε ενα κινητρο να χαμογελασω αλλα απο την αλλη με γεμιζε αγωνια για το κατα ποσο θα μπορουσα να ειμαι ερωτευσιμη σ' αυτη την ψυχολογικη κατασταση. Και το αλλο ερωτημα ηταν αν θα επρεπε να του το πω. Ολος μου ο περιγυρος, συμπεριλαμβανομενης και της ψυχιατρου μου, επεμενε να μην πω τιποτα αν δεν περασει πρωτα ενα σεβαστο χρονικο διαστημα. Ακολουθησα τη συμβουλη τους γιατι πραγματικα ενας ασχετος με αυτα τα θεματα ανθρωπος δεν εχει εχει ιδεα τι σημαινουν οι λεξεις σχιζοφρενεια, καταθλιψη κλπ. Η σχεση κρατησε μερικους μηνες χωρις καμια αποκαλυψη απο μερους μου και χωρις ιδιαιτερα προβληματα αλλα τελειωσε με δικη του πρωτοβουλια οταν συνηλθα και ξαναβρηκα τον παλιο μου εαυτο. Αρα αυτος με προτιμουσε υποτονικη και χαμηλων τονων, οπως με γνωρισε δηλαδη. Αλλα κι εγω πιστευω οτι δε θα τον ειχα ερωτευτει ουτε θα τον ειχα δεχτει αν δεν ημουν σ' αυτη την ψυχολογικη κατασταση.
18-10-2014, 02:35 #41
kaλησπερα...
λοιπον...
listen...
θα σου μιλησω πολυ αληθινα..
κοιτα υπαρχουν καπιοι ανθρωποι που λογο της φυσης τους εχουν μια ταση να πεφτουν ευκολα ψυχολογικα οπως ακριβως αυτο το τραγουδι https://www.youtube.com/watch?v=08itDbrCwtY
αυτο που χρειαζετε ο καθε ανθρωπος ειναι να αποδεχτει τη φυση του κ να μαθει να ζει με αυτην οι ανθρωποι που ειναι ευαλωτοι στη καταθλιψη στη πραγματικοτητα ειναι υπερσυναισθηματικοι κ απλα ζουν στο φουλ συναισθηματα χαρας κ λυπης ετσι τα περασματα για αυτους απο τη χαρα στη λυπη ειναι πολυ ευκολα κ πολυ ρευστα.
ποσο θα μπορουσα να ειμαι ερωτευσιμη σ' αυτη την ψυχολογικη κατασταση.
ακολουθησε τη φυση σου
18-10-2014, 02:41 #42
18-10-2014, 02:47 #43
εγω αν δε περασω ζορια με καπιον... δυστιχως δε τον θεορω φιλο μου....
αν καπιος ειναι πραγματικα φιλος μου θα τολμησει να μου διξει αυτη το τη πλευρασ' αυτη την ψυχολογικη κατασταση
18-10-2014, 06:51 #44
23-10-2014, 12:08 #45