Results 16 to 30 of 61
Thread: Ψυχωση και Σχέσεις
-
06-10-2014, 16:45 #16
- 06-10-2014, 18:37 #17
ετσι και αλλιως ενα 4-6% του πληθυσμου παιρνει αντιψυχωτικα. βαλε και οσους παιρνουν αντικαταθλιπτικα, αγχολυτικα, αντιεπιληπτικα κλπ.
υπαρχουν και αλλου πορτοκαλιες..Με τη δύναμη του Θεού να έχετε τα τσάκρα σας ανοιχτά, καθαρά, φωτισμένα κ δε θα πιάνει κανένα κακό.
11-10-2014, 19:40 #18
Αν υπάρχει κ κάποιος άλλος που θέλει να καταθέσει την δική του εμπειρία σε αυτόν τον τομέα των σχέσεων-ψυχασθένειας ας το κάνει :D
It is no measure of health to be well adjusted to a profoundly sick society. J.Krishnamurti
12-10-2014, 00:41 #19
θα σου πω κι εγώ λοιπόν αφού θες να σου πουν κι άλλοι... κι εμένα οι γνώμη μου είναι όπως και των περισσότερων απ' ότι διάβασα πως πρέπει να τολες... αφού περάσει αρκετός καιρός όμως και σε γνωρίσει ο άνθρωπος... γιατί αυτό που είπε κάποιος πως ο μέσος άνθρωπος έχει εικόνα άλλης εποχής για την σχιζοφρένεια είναι αλήθεια... εμένα έχει η ξαδέρφη μου αλλά πριν πάθει το πρώτο επεισόδιο που στην ουσία μόνο τότε είχαμε φρικάρει όλοι, επειδή δεν ξέραμε πως να το χειριστούμε... δεν ήξερα τι ήταν... και αν άκουγα κάπου σχιζοφρένεια θα έτρεχα προς αντίθετη κατεύθυνση... κάτι ακόμα που θέλω να πω είναι πως είναι κρίμα που έφυγε η κοπελιά και απ' την στιγμή που το ήξερε κι όλας... ίσως αν το είχατε συζητήσει και λιγο παραπάνω να μην φρίκαρε τόσο... και το ηθικό δίδαγμα της ιστορίας σου είναι πως δεν κάνουμε βλακείες με τα φάρμακα μας από μόνη μας... για όλους μας το λέω αυτό, μην το πάρεις προσωπικά
12-10-2014, 00:49 #20
Kαλα τα λεει η καθεαυτη, ειναι κ αναλογως το προβλημα!
12-10-2014, 00:52 #21
Μην αναφερεις την λεξη σχιζοφρενεια κατεμε. Καταρχην δεν ειναι κατι που με απασχολει και πολυ γιατι δεν προκειται απλα να το αναφερω οτι πασχω απο κατι ... αλλα δεν με ενδιαφερει να κανω ισως και πολυ σοβαρη σχεση. Αλλα αυτα προκυπτουν. Ξερω γω αν προκυψει μαλλον θα πρεπει να το πεις.
Πες το με ηπιο τροπο ... ξερεις εχω ενα ψυχολογικο προβλημα - ας πουμε καταθλιψη- και ειμαι αναγκασμενος να παιρνω το ταδε φαρμακο. Αλλωστε τα αντιψυχωτικα χρησιμοποιουνται ευρεως , δεν χρειαζεται να πασχεις απο σχιζοφρενεια.
Δεν ειμαι και σιγουρος , παντως αν πεις οτι εχεις σχιζοφρενεια θα στρεσαριστει πολυ η σχεση ... εκτος και εαν ειναι γνωστης ο αλλος (Δεν υπαρχουν πολλοι που να'ναι).
Εγω παντως εαν εκανα μια σχεση ας πουμε 6 μηνων και μου ελεγε η κοπελλα ... ξερεις πασχω απο σχιζοφρενεια ... μπορει να στρεσαριζομουν παρολο που εχω το ιδιο ...λολ
Βασικα δεν υπαρχει σωστη απαντηση σε τετοιο ερωτημα ... το μονο σιγουρο ειναι οτι ειπωθει μετα δεν παιρνεται πισω.
Και μην νομιζετε οτι η σχιζοφρενεια ειναι και πολυ σημαντικη ... υπαρχουν ενα καρο ασθενειες σωματικες πολυ χειροτερες ... και ομως καταφερνουν να δημιουργησουν ομορφες σχεσεις.[COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]
12-10-2014, 01:01 #22
για μένα keep walking χειρότερο είναι το να μην ξέρει ο άλλος γιατί αν δεν ξέρει και ακούσει σχιζοφρένεια φαντάζεται πως είσαι τελείως για δέσιμο πράγμα που ισχύει μόνο όταν υποτροπιάζεις και πάλι όχι σίγουρα... πάντως σχέση έξι μηνών εγώ δεν την θεωρώ και σοβαρή σχέση... στα μέλια είναι ακόμα... αλλά αν όντως το πράγμα πάει σοβαρά που σοβαρά εγώ καλώς ή κακώς το εννοώ με την συγκατοίκηση το σοβαρά καλό είναι να συζητιέται και μάλιστα λεπτομερώς αν ο άλλος δεν ξέρει ώστε να ξέρει και τι είναι και τι ενδέχεται να αντιμετωπίσει κτλ κτλ... πριν από αυτό εγώ αν το έφερνε η κουβέντα για ψυχολόγους ψυχολογικά ψυχοθεραπείες και συναφή θα έκανα αναφορά πως κι εγώ εχω πάει απλά και παίρνω και κάποια φάρμακα χωρίς να μπω σε λεπτομέρειες... και αν μου ζητούσε θα εξηγούσα το πρόβλημα όπως λες προσπαθώντας να αποφύγω να το ονοματίσω για να μην τον φρικάρω...
12-10-2014, 01:14 #23
Ναι μετα 6 μηνες , ισως να ειναι καλο να το συζητησετε ισως .... βασικα δεν υπαρχει και ο τελειος χρονος , αρκει να μην το πεις με το καλημερα. Αλλος ενας λογος που δεν με ενδιαφερει ειναι οτι εδω που ειμαι στην επαρχιακη πολη ... αν τυχον και δεν το ξερει θα το μαθει απο καπου ... σιγουρα , ο κοσμος εδω κουτσομπολευει τραγικα.
[COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]
12-10-2014, 07:44 #24
ΣΧΙΖΟΦΡΕΝΙΑ να πεις σε κοπελα οτι εχεις απαπαπαπα την εχασες με την μια.εγω λεω οτι εχω καταθλιψη
12-10-2014, 12:31 #25
και καταθλιψη απλα να εχεις, ειναι σαν να κουβαλας αρρωστια μεγαλη και κολλητικη. φταιει που δεν υπαρχει ενημερωση.
12-10-2014, 13:36 #26
12-10-2014, 13:43 #27
αγγιξες ενα θεμα που με "καιει "εγω πασχω απο μειζων καταθλιψη κ θα θελα να χα μια σχεση . ομως ξερω πολυ καλα οτι ο αλλος δεν θα το δεχτει ευκολα οσα γλυκολογα κ να σου πει . μολις προκυψει πραγματικο θεμα πχ οπως εσενα που υποτροπιασες τοτε ο αλλος γινεται καπνος .δυστυχως ετσι αντιδρουν οι περισσοτεροι ανθρωποι
εγω προσωπικα θα της ελεγα οτι εχω προβλημα απο τον πρωτο μηνα .εχω αποφασισει να μαι με ανθρωπους που πραγματικα με θελουν κ ας πληρωσω βαρυ τιμημα κ μεινω μονος
15-10-2014, 17:01 #28
οι άνθρωποι με ασθένειες "ψυχικές" ή "σωματικές" (ή και τα δύο μαζί) είναι εξίσου άνθρωποι, οντότητες που ήδη υπάρχουν στη ζωή και δεν είναι καθόλου λίγοι... άρα η ενημέρωση επιβάλλεται για να ξεπεράσουν οι κοινωνίες το σκοταδισμό και να κατανοήσουν οι μονάδες ότι δεν "κινδυνεύουν" περισσότερο από μια σχέση με ψυχωτικό απ' όσο μ' ένα ψυχρό και λογικό "λαμόγιο' απ' αυτά που κυκλοφορούν ανάμεσα μας, ως ρυθμιστές της καθημερινότητας... ο γιος μου, όπως έχω ξαναπεί, είναι asperger (αυτιστικό φάσμα) και επίσης δυσκολεύεται να κάνει σχέσεις... και οι δυσκολία του δεν προέρχεται μόνο από αυτόν, αλλά και (σε μεγάλο βαθμό) από τον προκατειλημμένο περίγυρο... όταν δεν υπάρχει γνώση και αποδοχή της ιδιαιτερότητας του καθενός, δεν υπάρχει και ανεκτικότητα που είναι εντελώς απαραίτητη σε μια σοβαρή, μακροχρόνια ανθρώπινη σχέση... επίσης για να δεχτεί ένας άνθρωπος την ιδιαιτερότητα του άλλου, θα πρέπει να έχει ικανή αυτοεκτίμηση (σπάνιο πράγμα)... βέβαια το θέμα της δημιουργίας οικογένειας είναι κάπως διαφορετικό...
15-10-2014, 21:20 #29
σημερα πηγα στην τραπεζα για να ανοιξω λογαριασμο στον οαεδ..
βλεπει η υπαλληλος ο πτυχιο μου (ψυχολογιας) και μου λεει εσεις κανετε πρακτικη;
ναι της λεω στη σταυρουπολη και μου λεει <με τους τρελους;> και της λεω με ψυχικα πασχοντες
και μου λεει δηλαδη με τρελους!δε φοβηθηκες;
εγω τα ειχα παρει στο κρανιο αλλα δεν της το εδειξα
στο τσακ ειχα να της πω και γω ειμαι <τρελη!> αηδιασα και αυτα απο την 22 χρονων υπαλληλο..
αισχος
15-10-2014, 22:55 #30
Με τη δύναμη του Θεού να έχετε τα τσάκρα σας ανοιχτά, καθαρά, φωτισμένα κ δε θα πιάνει κανένα κακό.