Results 16 to 30 of 53
Thread: απορίες - βοήθεια
-
11-10-2014, 01:20 #16
maus έτσι είναι όπως τα λες. Δυστυχώς δεν πειθεται με τίποτα, και σήμερα προσπάθησε ο πατέρας μου με καλό τρόπο να του μιλήσει και να τον πείσει να πανε σε ένα γιατρό αλλα τον έδιωξε από το σπίτι του και εκείνον και την μητέρα μου. Αυτές τις μέρες τουλάχιστον δεν φαίνεται να έχει κατάθλιψη, απλά κατηγορεί συνέχεια με υπεροπτικό ύφος, νομίζει πράγματα που δεν στέκουν στην λογική, βλέπει τηλεόραση πχ ότι δικάζεται κάποιος και στο μυαλό του μετά νομίζει ότι δικάζομαι εγώ ή οι γονείς μου. Είναι εκτός τόπου και χρόνου γενικα.
Δεν ζητάω να μου πείτε τι φάρμακα να πάρει, εννοείται ότι θα ρωτήσουμε και τον γιατρό, αλλά σίγουρα οι γνώμες και εμπειρίες άλλων ανθρώπων που αντιμετωπίζουν παρόμοια προβλήματα βοηθούν πάρα πολύ. Και εκτιμώ περισσότερο την γνώμη και τις συμβουλές κάποιου που έχει περάσει αυτή την ασθένεια γιατί το έχει βιώσει και ξέρει από πρώτο χέρι πως νοιώθει κάποιος, τι μπορεί να σκέφτεται, τι τον βοηθάει κτλ.
- 11-10-2014, 19:37 #17
Προφανώς ο αδερφός σου είναι σε υποτροπή και όσο το αφήνετε αυτό τόσο θα χειροτερεύουν οι παράλογες σκέψεις και θα μειώνεται η λειτουργικότητά του στην καθημερινότητά του.Για τις πεποιθήσεις που έχει δεν μπορείς να κάνεις κ πολλά.Και εγώ όταν υποτροπίασα νόμιζα πως η οικογένειά μου θα διασυρθεί από τους γείτονες κ άλλα τέτοια ωραία.Δεν νομίζω πως υπάρχει τρόπος πέρα από τα φάρμακα για να επανέλθει κανείς ξανά στην πραγματικότητα.Πρέπει άμεσα να επισκεφτεί τον γιατρό του κ ή να του αυξήσει τη δόση ή να του αλλάξει το φάρμακο.
It is no measure of health to be well adjusted to a profoundly sick society. J.Krishnamurti
12-10-2014, 22:11 #18
serios όταν έγινες καλά θυμόσουν τις παράλογες σκέψεις και αυτά που έλεγες στην οικογένεια σου??
Τουλάχιστον εσύ δεν ήσουν εναντίον της οικογένειας σου, πήγαν σήμερα οι γονείς μου και δεν τους άνοιγε την πόρτα, δεν μας θέλει.
Αν μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει, ποιά είναι η διαφορά μεταξύ σχιζοφρένειας και διπολικης διαταραχής με ψύχωση?Last edited by yulunga; 12-10-2014 at 23:06.
13-10-2014, 00:57 #19
εγω ειτε λογω φαρμακων ειτε λογω ασθενειας εχω ξεχασει πολλα απο αυτα που ελεγα..
σχφ ειναι οταν εχεις ιδεες ψευδαισθησεις παραληρημα
δδ με ψυχωσικα στοιχεια ειναι εναλλαγες διαθεσης με ισως ψευδαισθησεις αλλα υπερισχυουν οι εναλλαγες
13-10-2014, 15:42 #20
Eγώ θυμάμαι τα περισσότερα πράγματα από αυτά που έλεγα κ σκεφτόμουν.Απλά πλέον δεν ενστερνίζομαι αυτές τις πεποιθήσεις γιατί βλέπω το παράλογό τους.Και ο αδερφός σου με τη βοήθεια γιατρού και φαρμάκων ύστερα από κάποιο χρονικό διάστημα θα επανέλθει στα φυσιολογικά.Είναι ''φυσιολογικό'' στα πλαίσια αυτής της πάθησης να είναι καχύποπτος και να συμπεριφέρεται έτσι ακόμα κ σε μέλη της οικογένειας του.Η κατάσταση πάντως όσο αφήνεται τόσο θα ξεφεύγει.Θα ψάχνει όλο και περισσότερο και θα δημιουργεί πεποιθήσεις που θα είναι όλο και πιο παράλογες.Ίσως αναγκαστείτε να τον κλείσετε σε κλινική με εισαγγελική αν τα πράγματα βγουν εκτός ελέγχου.
Η διαφορά της σχιζοφρένειας με την διπολική διαταραχή είναι ότι στη διπολική διαταραχή έχουμε διαταραχές του συναισθήματος και της διάθεσης.Εξάρσεις κατάθλιψης και μανίας.Στην κατάθλιψη είσαι στα μαύρα χάλια ενώ στη μανία μπορεί να πιστεύεις πως είσαι κ γαμώ τα άτομα,το μυαλό σου να στροφάρει πολύ,να σου φαίνονται όλα πιο εύκολα κ.α.Νομίζω ψυχωσικά συμπτώματα υπάρχουν συνήθως στη φάση της μανίας αλλά δεν είμαι κ 100% σίγουρος.Αυτά είναι παραληρητικές σκέψεις και πεποιθήσεις.Δηλαδή πράγματα που δεν στέκουν στην πραγματικότητα.It is no measure of health to be well adjusted to a profoundly sick society. J.Krishnamurti
13-10-2014, 17:07 #21
ΟΙ ΨΥΧΩΣικοι χωριζονται σε σχιζοφρενεις κ διπολικους.η καταθλιψη ειναι αλλο πραμα.
13-10-2014, 17:21 #22
οκ ευχαριστώ για την διευκρίνηση.
Πήρε σήμερα ο πατέρας μου τηλέφωνο έναν γιατρό και του είπε ότι στην κατάσταση που βρίσκεται ο αδερφός μου δεν μπορεί να τον δεχτεί στο ιατρείο του και να τον κλείσουμε σε κλινική με εισαγγελική. Μετά απ'αυτό είπα του πατέρα μου να μην τον ξαναπάρει τηλέφωνο, θα δοκιμάσω ακόμα 2 γιατρούς που έχω βρει το τηλέφωνο τους να δω τι θα μας πουν και αυτοί. Πήγε και στο νοσοκομείο και ρώτησε αν μπορεί να πάει κάποιος νοσηλευτής στο σπίτι του αδερφού μου να του μιλήσει αλλά χρειάζεται η συγκατάθεση του αδερφού μου. Και ο γιατρός του νοσοκομείου είπε επίσης ότι ο αδερφός μου πρέπει να πάει εκεί να τον δει για να του αλλάξει τα φάρμακα του.
serios χαίρομαι που είσαι καλά τώρα! :-) και μπράβο σε όλα τα παιδιά που αντιμετωπίζουν κάποιο πρόβλημα και προσπαθούν και το παλεύουν, κατ'εμένα είστε ήρωες και θαυμάζω το κουράγιο σας και την προσπάθεια που κάνετε!
13-10-2014, 18:23 #23
Kαλό κουράγιο σου εύχομαι και να βρεθεί η καλύτερη λύση στο πρόβλημα του αδερφού σου!!
It is no measure of health to be well adjusted to a profoundly sick society. J.Krishnamurti
14-10-2014, 22:31 #24
σε ευχαριστώ serios, να 'σαι καλά :-)
15-10-2014, 21:23 #25
τι εγινε τλκ;
15-10-2014, 23:21 #26
εσωτερική_σήψη σε ευχαριστώ για το ενδιαφέρον σου :-)
Τίποτα όπως ήταν η κατάσταση. Πήγα σήμερα και τον είδα και ήθελα να κλαίω, φαινόταν πολύ χάλια, κύκλους κάτω απ'τα τα μάτια κτλ. Τον ρώτησα αν κάνει μπάνιο και μου είπε δεν έχει κάνει εδώ και 4 μέρες. Tου είπα να τον βοηθήσω να κάνει αλλά δεν ήθελε, μου ειπε δεν μπορεί να σταθεί στα πόδια του. Του είπα αύριο να τον πάρω βόλτα το πρωί να τον δει λίγο ο ήλιος και μου είπε εντάξει αλλά αυτό δεν μου λέει κάτι γιατί αύριο μπορεί κάλλιστα να αλλάξει γνώμη. Νομίζει ότι έχει καρκίνο παντού, του είπα να μην μου ξαναμιλήσει για καρκίνο αν δεν έχει διάγνωση από γιατρό. Λέει ότι η μητέρα μου του βάζει ενέσεις χημειοθεραπείας στο φαγητό του.
Του είπα ότι ίσως χρειάζεται να αλλάξει τα φάρμακα του αλλά για να γίνει αυτό πρέπει να πάμε σε γιατρό να τον δει αλλά αυτός κόλλησε στο ότι τα zyprexa είναι τα καλύτερα επειδή έτσι του είχε πει ένας γιατρός στην Αγγλία πριν χρόνια, τον οποίο θεωρεί πολύ καλό. Σκέφτηκα να πάρω τηλέφωνο αυτό τον γιατρό και να τον ρωτήσω αν μπορεί να πάρει τηλέφωνο τον αδερφό μου και να του πει να πάει σε έναν γιατρό, ίσως πειστεί αμα του το πει αυτος αλλά δεν ξέρω καν αν γίνεται κάτι τέτοιο ή αν θα μου απαντήσει.
Ελπίζουμε ότι σε μια στιγμή που θα νιώσει λίγο καλύτερα και θα είναι πιο θετικός θα δεχτεί να πάει. Του είπα ότι νομίζω ότι τα φάρμακα του δεν δρουν πλέον και μου είπε ότι είναι γιατί καπνίζει. Ισχύει αυτό? Άμα καπνίζει 1 πακέτο την ημέρα επηρεάζει την δράση των φαρμάκων??? Αλλά πάντα κάπνιζε, γιατί τώρα αν όντος ισχύει.
Κάτι αλλο που ήθελα να ρωτήσω, τα φάρμακα που παίρνει εδώ και περιπου 1 χρόνο λέγονται Bloonis, που απ'ότι μου είπε είναι κάτι αντίστοιχο του zyprexa. Παίζει ρόλο αυτό? Παίζει αυτά να μην είναι τόσο δραστικά όπως τα original zyprexa??
15-10-2014, 23:41 #27
το καπνισμα (οχι χασις) νομιζω βοηθαει γιατι εχει νικοτινη που δρα προστατευτικα, αν δεν κανω λαθος.
παντως μη τον αφησεις σε τετοια κατασταση πολυ καιρο.
οσο περναει ο χρονος τοσο πιο δυσκολα θα επανελθει.
ακουει φωνες ή βλεπει ψευδαισθησεις ;
αμα οχι τοτε, θα ειναι κατι πιο ελαφρυ τουλαχιστον.
ειλικρινα δε ξερω τι μπορειτε να κανετε.
απο τη μια αμα ζητησετε εισαγγελικη, θα σας μισει μια ζωη μιας και οι συνθηκες στα ψυχιατρεια ειναι σαν νταχαου, απο οτι εχω καταλαβει.
απο την αλλη οσο περναει ο καιρος, τοσο πιο δυσκολα θα επανελθει.
επισης σε ενα 30% δε δρουν τα φαρμακα και σε 30% δρουν μονο μερικως.
παντως μιας και ειναι εξυπνος , μαλλον θα τον πιασουν τα φαρμακα τελειως.
εγω ειμαι με Risperdal και ειμαι αρκετα ευχαριστημενος. δεν εχω καθολου ψευδαισθησεις κλπ. και ειναι απο τα φαρμακα που εχει λιγες σοβαρες παρενεργειες στην υγεια.
βεβαια ειναι λιγο παλιο φαρμακο και εχει βεβαια ορισμενες παρενεργειες αλλα ειναι πολυ δραστικο.
δε μπορειτε να τον πατε σε καποια καλη ιδιωτικη κλινικη ;
πρεπει να δρασετε γρηγορα. δε θελω να σε αγχωσω, αλλα ειναι κριμα και εσεις υποφερετε, και πολυ περισσοτερο αυτος και οσο περναει ο χρονος, τοσα περισσοτερα κυτταρα στον εγκεφαλο του καταστρεφονται απο το στρες.
ενω στην σημερινη εποχη, στους περισσοτερους υπαρχει λυση, ενα απλο χαπακι την ημερα και happy end.Με τη δύναμη του Θεού να έχετε τα τσάκρα σας ανοιχτά, καθαρά, φωτισμένα κ δε θα πιάνει κανένα κακό.
15-10-2014, 23:54 #28
maus thanks το ξέρω και οι γιατροί που μιλήσαμε αυτό μας είπαν, να μην το αφήσουμε να προχωρήσει πολύ, ευελπιστώ ότι αν πάει σε ογκολόγο όπως μου είπε σήμερα ίσως να γίνει πιο θετικός και με την επίσκεψη σε ψυχίατρο.
Δυστυχώς εδώ που μένω (Κύπρο) δεν υπάρχει κάποια ιδιωτική κλινική που να έχει ψυχιατρικό τμήμα, παρά μόνο στο δημόσιο νοσοκομείο. Γενικά είμαστε πολύ πίσω σε όλα :-/
δεν μου έχει πει ότι ακούει φωνές, απλά έχει παράλογες ιδέες, συνέχεια. Τις τελευταίες μέρες δεν ανοίγει την τηλεόραση, σήμερα μόνο την άνοιξε και έβαλε ένα κανάλι που δείχνει cartoon.
16-10-2014, 00:00 #29
εμενα ο γιατρος μου μου ειπε οτι το καπνισμα μειωνει τη δραση των φαρμακων και χρειαζεσαι μεγαλυτερη δοση αν καπνιζεις πολυ
16-10-2014, 00:01 #30
α και καλυτερα μακρια απο ιδιωτικες κλινικες γιατι εκει υπαρχουν καμερες δωματια απομονωσης και ηλεκτροσπασμοθεραπειες